0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ankaraya biraz mesafesi olmakla birlikte Abant gölü ve eşsiz doğasıyla harika bir mesire alanıdır.
biraz önce bir arkadaşım da bolu gölcük dedi ama orası da 185 km gibi. günü birlik için biraz yorucu mesafe sanki. 1 gün konaklama olsa çok güzel yerler gerçekte.
Kılıçalar Çamlıgı merkeze 35 km felan uzaklıkta mis gibi orman havası temiz nezih ailelerin gittigin gayet büyük bir alan herkese yer var tuvalet ve su gibi sıkıntısıda yok girişi arba başı 5 lira ANKARA KILIÇLAR KÖYÜ alanının içinde köy dernegi alıyor parları şiddetle tavsiye ederim.Hemen akabinde Ankara GÜVENÇ Köyü göleti ve sögütlük denen mevki burada 2 adet altarnatif var birincisi köyün sögüt agaçları ile kaplı bir bölgesi var girişi 5 lira sanırım arkası sulama barajı olduug için su sıkıntısı yok :d .tuvalet her taraf agaç hacı ;d .Tabi su kenarı olsun dersen sulama barajını etrafıda çok güzel piknik alanı ama çoluk çocuk varsa dikat etmek lazım merkeze 40-45 km mesafede daha birçok yer var ama benim bildigim en iyi yerler buralar sakin ve gayet güzel doga havası
Ayaş yolu üzerinde güzel yerler hem fazla uzakta değil....Yasin bey size katılmıyorum abantın bir çekiciliği kalmadı bence o yolu abant için çekmem şahsen... He ben gitmiyormuyum senede bir giderim belki yakın oldugu için... Gölcük abanta göre tabiki daha şirin ve gidilerbilir.... Bunlara alternatif daha sakin olsun derseniz aynı mesafede Fenerbahçe topuk yaylası tesisleri ve göleti
Ahmet Can bey bana sorarsanız Abant yazıyla kışıyla baharıyla çekici biryer. Bilmiyorum gölün etrafını tamamen dolaştınız mı. Ben ilkbahar mevsiminde gitmiştim ve bir hayli hoşuma gitmiş. Ha keza yedigöllerde öyle ama berbart bir yolu var. Arabasına acıyan gitmesin derim.
yedigöller yolunun son 40 km kadarı kötü diye duymuştum ama "arabasına acıyan gitmesin" tavsiye çok başka ama. bir gün yatılı olacak şekilde ilerisi için yedigölleri planlamıştım
Yusuf bey yedigölere iki yoldan ulaşılıyor. Birincisi Zonguldak diğeri Bolu üzerinden. Zonguldak üzeri olan yol dahası 30 km yol köy yolu olsa canıma minnet resmen eziyetti. Hatta dönüşe yol iyiyse Bolu üzerinden döneyim demiştim ordaki görevlilere, Bolu istikametinden de aynı olduğunu söylemişlerdi. Bu bahsettiğim 3 yıl oldu. Şimdi vaziyet nasıldir bilmiyorum ama pek birsey değiştiğinide tahmin etmiyorum.
arkadaşlar bahsedilen yerlere baktım ilginiz ve yardımınız için teşekkür ederim ama çoğu uzak yerler. bolu gölcük bile bize biraz uzak geliyor. daha bir yakın olan max 100 km mesafe gibi alanlar yani.
Yusuf bey anladığım kadarıyla eşinizle keyifli bir hafta sonu geçirmişsiniz. Gölcükte tıpkı Abant gibi sanırım. Birbirlerine çok benziyorlar. Her iki yerde kafa dinlemeye birebir.