Gönderen Konu: 2013 Avensis otomatik kapanan kapılar  (Okunma sayısı 13271 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 Avensis otomatik kapanan kapılar
« Yanıtla #40 : Kasım 22, 2014, 19:54:14 »
Bugün bu 25 km/h giderken kapıların otomatik kilitlenmesi olayını yeniden aktif hele getirdim.

Olay şu şekilde yapılıyor, aracınıza bindiniz tüm kapıları kapattıktan 10 saniye içerisinde START-STOP düğmesine 2 kere bastınız aracınızın ön panelinde ışıklar yandı ve bu 10 saniye içerisinde sol kapıda bulunan kapıları kilitleme va açma düğmesinin kilitleme kısmına yaklaşık 5 saniye gibi bastığınızda TAK-TAK iki ses (kilitliyor-Açıyor)duyduğunuzda olay aktif hele gelmiş oluyor yani artık aracınız 25 km/h hızını geçince tüm kapıları kilitliyor otomatik olarak. Ve aracınızda şoför kapısını açtığınızda tüm kapılar otomatik açılıyor.

Bu olayı pasif hale getirmek için , yani aracınızın 25 km/h  hızında otomatik kilitlenmemesini istiyorsanız, yukardaki işlemlerin aynısını yapıyorsunuz ama bir farkla bu sefer kilit açma kapama düğmesinin AÇMA kısmına 5 saniye gibi basılı tutuyorsunuz 3 kere TAK-TAK-TAK sesi duyunca işlem tamamdır. TAK TAK sesileri kapıların kilitlenme açılma  sesidir.  :tamam:

nasıl yani 25 km hızda kapılar kilitleniyor durup yolcu kapısını açınca tüm kapılar açılıyor mu?
ben servise gösterdim böyle olmaz ya kilitlemeyi iptal ederiz ya da eskisi gibi kalır demişti
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Kasım 22, 2014, 19:54:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Kasım 22, 2014, 19:56:12 »

nasıl yani 25 km hızda kapılar kilitleniyor durup yolcu kapısını açınca tüm kapılar açılıyor mu?
ben servise gösterdim böyle olmaz ya kilitlemeyi iptal ederiz ya da eskisi gibi kalır demişti

Yolcu kapısınız değil Ali Hocam, Şoför kapısını açınca hepsi açılıyor.  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Kasım 22, 2014, 20:19:33 »
İbrahim bey "otomobil" bölümünde yazmıştım, buraya da ekleyeyim.
Bütün kapıları kapatıp, vitesi boşa alın, kontağı açık konuma getirip kilit düğmesine (sürücü kapı içindeki açma-kapama düğmesi) 5 saniye süreyle basılı tutun. Kapılar kendiğinden kilitlenip açılacaktır. Eski haline getirmek için aynı işlemi tekrarlayın.

2008 corollamda kapılar kitlenmiyor aynı işlemi yapmam mı gerek yoksa farklı bir işlem mi ?
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #43 : Kasım 22, 2014, 20:28:27 »
Yolcu kapısınız değil Ali Hocam, Şoför kapısını açınca hepsi açılıyor.  :tamam:

pardon yolcu demişim şöför olacak ee ozaman süpermiş.
peki tam olarak nasıl oalcak hocam şimdi?
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Kasım 22, 2014, 20:36:00 »
Takipteyim.

Benzer problemden 2009 ve sonrası Verso kullananlarda memnun değil.
Birkaç kişiye sordum yöntem yok dediler. Şaşırmıştım.

Ahmet bey bende kapıların golf'ümdeki gibi kapanmasını istiyorum corollamda bunu yapabilirmiyiz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #45 : Kasım 22, 2014, 21:07:07 »
pardon yolcu demişim şöför olacak ee ozaman süpermiş.
peki tam olarak nasıl oalcak hocam şimdi?

Aynı şeyimi konuşuyoruz anlayamadım Ali Hocam, Normalde bu şekilde değil mi zaten, Kilitli kapılarda şoför kapısını açınca hepsi birden açılır şeklinde değil mi zaten? Bende bu şekilde de , siz de farklı mı durum?

2008 corollamda kapılar kitlenmiyor aynı işlemi yapmam mı gerek yoksa farklı bir işlem mi ?

Yunus Hocam, Corolladaki durumu bilmiyorum malesef.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #46 : Kasım 22, 2014, 21:22:03 »
Aynı şeyimi konuşuyoruz anlayamadım Ali Hocam, Normalde bu şekilde değil mi zaten, Kilitli kapılarda şoför kapısını açınca hepsi birden açılır şeklinde değil mi zaten? Bende bu şekilde de , siz de farklı mı durum?

abi olayı baştan anlataym
bende olan şu?
giderken kapılar kitleniyor güzel...
durduk, ben şöför olarak kapımı açıp iniyorum ama arka 2 kapı hala kilitli duruyor mecburen inmeden onların kapılarına tuşa basıp açıyorum.,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #47 : Kasım 22, 2014, 21:26:00 »
bende olan şu?
durduk, ben şöför olarak kapımı açıp iniyorum ama arka 2 kapı hala kilitli duruyor mecburen inmeden onların kapılarına tuşa basıp açıyorum.,

Hmmmm...O zaman Ali Hocam, sende ki durum farklı. Bende hepsi birden açılıyor. Seninkinde farklı bir ayar mı yapmak gerekiyor ki?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Kasım 22, 2014, 21:28:09 »
bende olan şu?

Bendede araç çalışır haldeyken durup şöför kapımı açarsam arka kapılar açılmıyor düğme ile açıyorum.Stop edip şöför kapısını açarsam bütün kapılar açılıyor ;)
Techstream ile özelleştirmelerden istediğiniz gibi ayarlanabiliyor.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #49 : Kasım 22, 2014, 21:37:19 »
Bendede araç çalışır haldeyken durup şöför kapımı açarsam arka kapılar açılmıyor düğme ile açıyorum.Stop edip şöför kapısını açarsam bütün kapılar açılıyor ;)

Hay bin kunduz :) Kafam karıştı :) ne ne zaman oluyor nasıl oluyor hatırlayamıyorum :)

Valla bugün aktif ettim, eskiden pasif etmiştim bugün aktif edip AVM nin birine gittik, orada park ettim kapımı açtım arkadanda kızım çıktı, senmi açtın kilidi dedim yok açıldı dedi... Araba çalışırken kapıyı açtımmı  yoksa araçı kapatıp kapıyımı açtım hatırlayamıyorum ama aracı kapatmadan kapımı açmam ben diye hatırlıyorum...kafayı yedim yarın bide bu durumu kontrol edeyim :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #50 : Kasım 22, 2014, 22:44:11 »

tech stream nedir hocam servis yapamadı mesela bunu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Kasım 22, 2014, 23:27:42 »
tech stream nedir hocam servis yapamadı mesela bunu

Toyota techstream proğramdır bilgisayardan kablo aracıyla araca baglanırsınız ve arıza silme kişiselleştirme diğer şeyleri yapabilirsiniz. :) konu aşağıda var.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=54837.0
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Kasım 23, 2014, 12:48:33 »

Golf'deki şöyle çalışıyordu aracım kontak'lı model tabiki.Araca bindik çalıştırdık 30km yi geçince kapıları kilitliyor aracı stop edip kontağı çıkarınca kapıları acıyordu.Haricen içeridekiler kapıları acmak isterlerde kapı acma kolunu önce kendilerine cekerek kilidi acıyor sonra bir daha cekince kapı acılıyordu ve cok seviyordum bu özelliği.Fakat corollamda olmayısı beni cok sasırttı ve üzdü acıkcası.

Diğer üzen mesele ise golf'deki gibi kumandadan camları acıp kapatamamam  :( :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40300
  • 17 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Kasım 24, 2014, 13:19:30 »
bende olan şu?

Ali Hocam; Murat Köse Beyin dediği gibi yaparsanız oluyor. Yapmanız gereken öncelikli olarak kilitleme olayını iptal etmek. Bunun için arabaya binince 2 kere starta basarak yarım kontak yapın sonra kapı kilitleme düğmesinin açma düğmesine 10 saniye kadar basılı tutun. Kapı kilitleme olayı iptal oluyor. Daha sonra aynı işlemi kilitleme düğmesine 10 saniye kadar basılı tutarak yaparsanız olacaktır. Ancak şunu söyleyeyim kontağı kapattıktan sonra şöför kapısını hemen(süreyi bilmiyorum) açarsanız bütün kilitler kendiliğinden açılıyor. Ama biraz içerde oyalanırsanız (süreyi tam olarak bilmiyorum) kapıyı açtığınızda arkalar halen kilitli kalıyor.
Artık Elektronik İmza Kullanıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #54 : Kasım 24, 2014, 19:12:21 »
Ali Hocam; Murat Köse Beyin dediği gibi yaparsanız oluyor. Yapmanız gereken öncelikli olarak kilitleme olayını iptal etmek. Bunun için arabaya binince 2 kere starta basarak yarım kontak yapın sonra kapı kilitleme düğmesinin açma düğmesine 10 saniye kadar basılı tutun. Kapı kilitleme olayı iptal oluyor. Daha sonra aynı işlemi kilitleme düğmesine 10 saniye kadar basılı tutarak yaparsanız olacaktır. Ancak şunu söyleyeyim kontağı kapattıktan sonra şöför kapısını hemen(süreyi bilmiyorum) açarsanız bütün kilitler kendiliğinden açılıyor. Ama biraz içerde oyalanırsanız (süreyi tam olarak bilmiyorum) kapıyı açtığınızda arkalar halen kilitli kalıyor.

@Ali Karakaya (32804)  kilidi iptal ettim geri sizin dediğiniz gibi geri aktif edemiyorum :o
arabaya oturup 2 kez düğmeye basıyorum kontak açılıyor hemen ardından kilitleme tarafına 15-20 sn basıyorum ama aktif edemedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #55 : Kasım 24, 2014, 21:44:44 »
15 - 20 saniye değil Ali hocam. Sadece 5 saniye gibi basacaksınız 10 saniye içerisinde tüm kapılar kapalı iken
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #56 : Kasım 24, 2014, 21:48:56 »
15 - 20 saniye değil Ali hocam. Sadece 5 saniye gibi basacaksınız 10 saniye içerisinde tüm kapılar kapalı iken

sabah dneyeyim hocam saolasın  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Benim adım Shaqovic
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '13
« Yanıtla #57 : Kasım 26, 2014, 23:41:15 »
2013 Avensis otomatik kilitlenme özelliğini kapatmak için araç çalışırken Setup - Vehicle - Speed ile ilgili seçenek var onu OFF yapacaksınız ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Aralık 08, 2014, 17:14:43 »
Araç seyir halinde iken kapılar kilitlensin, ancak inerken hepsi açılsın.  Bu olabiliyormu?
Çeşitli varyasyonlar yazılınca işler ve hatlar karıştı bende :)
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40300
  • 17 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Aralık 08, 2014, 18:15:20 »
Araç seyir halinde iken kapılar kilitlensin, ancak inerken hepsi açılsın.  Bu olabiliyormu?
Çeşitli varyasyonlar yazılınca işler ve hatlar karıştı bende :)
Mümkündür. Araca binince yarım kontak yapıp, kapı kapalıyken kilit açma düğmesine 10 saniye kadar basılı tutup kilitleme olayını iptal ediyorsunuz. Daha sonra tersini yapıyorsunuz kilitleme düğmesine 10 saniye kadar basılı tutuyorsunuz. Aracı stop ettiğinizde şöfer kapısını açınca tüm kilitler açılıyor. Ama stop ettikten sonra şöfer kapısını hemen açarsanız açılıyor biraz oyalanırsanız olmuyor. (Sanırım elektrik kesiliyor. Takribi 10 saniye içinde diyelim. tam ölçmedim)
Artık Elektronik İmza Kullanıyor. :)