Gönderen Konu: 2013 Avensis otomatik kapanan kapılar  (Okunma sayısı 13272 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 Avensis otomatik kapanan kapılar
« Yanıtla #20 : Mayıs 20, 2013, 01:31:28 »
Arkadaki yolcular isterlerse acabilirler :) kapiyi acma modununun altinda ileri geri giden bir mekanizma var onu ileriye itin acilsin geri cekin kilitlensin :)
bilmeyen bindii zaman korkuyorum kapı kolu ellerinde kalacak diye
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 20, 2013, 01:31:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 20, 2013, 01:51:40 »
Evet işin orası büyük problem. Önceki aracımda bir kapı içi açma mandalı kırılmıştı o anki psikoloji her defasında aklıma gelmiyor değil.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 20, 2013, 14:28:07 »
Arkadaşlar kapıların hareket halinde kitlenme problemini kendim bütün ugraşıma ragmen çözemedim ve servise gittim 1 dk içinde kapıları istediğim gibi yaptılar  bilğilerinize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 30, 2013, 22:50:11 »
Nasil yaptilar peki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • COROLLA TERRA 1.6 A/T 2006
  • Araç: Corolla
  • 18 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 30, 2013, 22:51:26 »
:) :)
2006 corolla terra A/T "SAÇ TAVINI BULUR HAMUR BİTER, EV DÜZENİNİ BULUR ÖMÜR BİTER"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 29, 2013, 21:21:27 »
Sorunu yazan serviste çözdürmüş olayı ama ben de bugünlerde bu olaydan muzdarip gibiyim :(

Durum şu , yolda denildiği gibi belli bir süre ve hızda gidince kapılar otomatik kilitleniyor. Ama kitapcıktaki gibi , arabayı durdurup 10 saniye içinde sürücü tarafını açsam bile arka kapılar kilitli kalıyor hatta dışardan bile açılmıyor illaki içerdeki düğmesine basmak gerekiyor.

Kullanma kılavuzunda yazanları yaptım, gerçi kılavuzu anlamak için bir kılavuz daha olması lazım :) Arabaya oturdum, kapıları kapadım debriyaja basmadan START STOP düğmesine 2 kere bastım ön panel ışıkları geldi 10 saniye içinde kilit açma düğmesine 5 saniye kadar bastım. denedim olmamış, kilit kapama düğmesine bastım denedim olmamış. Bu durumdan gereçekten kurtulma şansı varmı? Bilgiler için teşekkürler şimdiden :alkis:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 29, 2013, 21:37:56 »
Takipteyim.

Benzer problemden 2009 ve sonrası Verso kullananlarda memnun değil.
Birkaç kişiye sordum yöntem yok dediler. Şaşırmıştım.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #27 : Eylül 29, 2013, 22:37:31 »
Ahmet Hocam,

İşin tuhaf yanı bu kullanma kılavuzundaki yazılanlarda işe yaramadı, yanlış yaptığım birşeylermi var ki? bu kilit açma kapama tuşuna basınca hiç bir tepki falanda olmuyor.

Beyni falanmı karışmış ki?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 29, 2013, 22:43:05 »
Ahmet Hocam,

İşin tuhaf yanı bu kullanma kılavuzundaki yazılanlarda işe yaramadı, yanlış yaptığım birşeylermi var ki? bu kilit açma kapama tuşuna basınca hiç bir tepki falanda olmuyor.

Beyni falanmı karışmış ki?

Hiç bir fikrim yok.
Emniyet kemeri ses iptalini denedigimde yakaşık yarım saat ugraşmıştım.

Uzaktan kumandayı tanıtmam ise iki gün sürmüştü.

Küçük bir kaçak hataya yol açıyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Ekim 05, 2013, 15:20:12 »
Şükürler olsun ki bu sorunu çözdüm :) Ama nasıl çözdün diye sormayın tamamen tevafuk eseri oldu herhalde.

Bugün AVM nin birisine alışverişe gittik, ben de pek sevmem gezmesini garajdaki arabaya oturup şu kullanma kılavuzunda yazanları yapayım bari dedim. Ama kılavuzdaki talimatların hiçbirisi işe yaramadı. hatta birkaç forumda gördüğüm tepe lambasını bile kapatıp açtım ama işe yaramadı. O arada hanımla kız geldi, kapılarını açtılar içeri girdiler ben de son bir kez kullanma kılavuzundaki gibi kilit açma kapama düğmesinin açma kısmına basayım bari dedim ve wadaaaaa kapı kilitleri bir kez kilitlenip açıldı, daha önce hiç tepki vermiyordu bu prosedüre. sonra yola çıktık ve hızı geçsemde kilitleri kapamadı :)

Muhtemelen olay şu arabanın içerisine girer girmez hiç vakit geçirmeden tavan lambası otomatiği sönmeden vitesi boşa alıp ignition on dediği konuma getirip kilit açma kapama düğmesinin açma yada kapama artık ne istiyorsak iptal yada aktive o şekilde basmak, yada sağ yolcu ve arka kapılarıda açıp kapamak gerekiyor olabilir :) dediğim gibi tesadüfen olduğundan tam prosedürü anlatamıyorum ama gelişme bu şekilde oldu.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 13 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 05, 2013, 15:26:40 »
Şükürler olsun ki bu sorunu çözdüm :) Ama nasıl çözdün diye sormayın tamamen tevafuk eseri oldu herhalde.

Bugün AVM nin birisine alışverişe gittik, ben de pek sevmem gezmesini garajdaki arabaya oturup şu kullanma kılavuzunda yazanları yapayım bari dedim. Ama kılavuzdaki talimatların hiçbirisi işe yaramadı. hatta birkaç forumda gördüğüm tepe lambasını bile kapatıp açtım ama işe yaramadı. O arada hanımla kız geldi, kapılarını açtılar içeri girdiler ben de son bir kez kullanma kılavuzundaki gibi kilit açma kapama düğmesinin açma kısmına basayım bari dedim ve wadaaaaa kapı kilitleri bir kez kilitlenip açıldı, daha önce hiç tepki vermiyordu bu prosedüre. sonra yola çıktık ve hızı geçsemde kilitleri kapamadı :)

Muhtemelen olay şu arabanın içerisine girer girmez hiç vakit geçirmeden tavan lambası otomatiği sönmeden vitesi boşa alıp ignition on dediği konuma getirip kilit açma kapama düğmesinin açma yada kapama artık ne istiyorsak iptal yada aktive o şekilde basmak, yada sağ yolcu ve arka kapılarıda açıp kapamak gerekiyor olabilir :) dediğim gibi tesadüfen olduğundan tam prosedürü anlatamıyorum ama gelişme bu şekilde oldu.

:D :D :D :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ekim 06, 2013, 11:24:01 »
Sanırım kitapçıkta yazılan doğru ancak bir zamanlama hatası yapılıyor olabilir gibime geldi.

Bu özelliği sevdiğim ve çok işime yaradığı için hiç iptal etme gereği duymadım ve denemedim.

Dediğim gibi muhtemelen kaçırdığımız küçük bir nüans var gibi geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #32 : Ekim 06, 2013, 13:06:49 »
Evet bir yerde birşeyi söylemeyi unutmuşlar yada senkronizasyon hatası var :) Dedikleri gibi yapsanızda bir yerde ufak bir detay var esas tetiklemeyi o yapıyor. :argh:

Esasen bende memnunum o özellikten ama hakikatten arkada oturanlara sıkıntı yapmaya başlamıştı bide bende stres yapmıştı ya kapı kolu içerden kırılırsa diye :) Bu arada benimkisi içerden açma kapama düğmesine basmazsanız dışardanda açılmıyordu... Sizdeki durum ne?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ekim 06, 2013, 13:51:31 »
Evet bir yerde birşeyi söylemeyi unutmuşlar yada senkronizasyon hatası var :) Dedikleri gibi yapsanızda bir yerde ufak bir detay var esas tetiklemeyi o yapıyor. :argh:

Esasen bende memnunum o özellikten ama hakikatten arkada oturanlara sıkıntı yapmaya başlamıştı bide bende stres yapmıştı ya kapı kolu içerden kırılırsa diye :) Bu arada benimkisi içerden açma kapama düğmesine basmazsanız dışardanda açılmıyordu... Sizdeki durum ne?
Aynı şekilde içeriden (sürücü kapısındaki kumandasından) açmazsanız dışarıdan açılamıyor. Benim çocuklar hep arkada olduğu için vazgeçilmezim bile oldu bu özellik. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Ekim 06, 2013, 14:05:30 »
Evet alışkanlık meselesi, her an tetikte olup düğmesine basmak lazım :) Benim eski arabada kolu içerden kırılmıştıda ondan biraz tırsıp bu özelliği kaldırdım :) Keşke dışardan açılabilseydi. Ama işin tuhaf tarafı, kılavuzda araba durduktan sonra eğer sürücü kapısı bir süre içerisinde açılırsa tüm kapılar açılır diyordu (yanlış hatırlamıyorsam) ama böyle birşeyi göremedim malesef. Bu olsa bile yeterli idi
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ekim 13, 2013, 23:22:52 »
Evet alışkanlık meselesi, her an tetikte olup düğmesine basmak lazım :) Benim eski arabada kolu içerden kırılmıştıda ondan biraz tırsıp bu özelliği kaldırdım :) Keşke dışardan açılabilseydi. Ama işin tuhaf tarafı, kılavuzda araba durduktan sonra eğer sürücü kapısı bir süre içerisinde açılırsa tüm kapılar açılır diyordu (yanlış hatırlamıyorsam) ama böyle birşeyi göremedim malesef. Bu olsa bile yeterli idi
Evet tam söylediğiniz gibi oluyor. Yani aracı durdurunca, sürücü kapısını açtığımda, diğer kapıların tamamı açılıyor. Diğer türlü hakikaten sıkıntı olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Kasım 04, 2013, 10:16:04 »
Bu özellik 2012 avasislerde varmı
ZAMAN VE SÖZLER DİKKATLİ KULLANILMALIDIR İKİSİDE GERİ ALINMAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Kasım 08, 2013, 21:39:03 »
Merhabalar
Bugün 1000 km bakıma servise gittim kapıların otomatik kilitlenmesi ile bir bilgi edindim denedim oluyor.
Hızınız 20 km civarında otomatik kilit devreye girdikten sonra dilerseniz (seyir halinde iken ) kapı kilitlerini açarsanız tekrar kilitlenmiyor taki kontak kapatılıp açılana kadar bilgilerinize.
iyi akşamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #38 : Kasım 22, 2014, 18:09:14 »
Bugün bu 25 km/h giderken kapıların otomatik kilitlenmesi olayını yeniden aktif hele getirdim.

Olay şu şekilde yapılıyor, aracınıza bindiniz tüm kapıları kapattıktan 10 saniye içerisinde START-STOP düğmesine 2 kere bastınız aracınızın ön panelinde ışıklar yandı ve bu 10 saniye içerisinde sol kapıda bulunan kapıları kilitleme va açma düğmesinin kilitleme kısmına yaklaşık 5 saniye gibi bastığınızda TAK-TAK iki ses (kilitliyor-Açıyor)duyduğunuzda olay aktif hele gelmiş oluyor yani artık aracınız 25 km/h hızını geçince tüm kapıları kilitliyor otomatik olarak. Ve aracınızda şoför kapısını açtığınızda tüm kapılar otomatik açılıyor.

Bu olayı pasif hale getirmek için , yani aracınızın 25 km/h  hızında otomatik kilitlenmemesini istiyorsanız, yukardaki işlemlerin aynısını yapıyorsunuz ama bir farkla bu sefer kilit açma kapama düğmesinin AÇMA kısmına 5 saniye gibi basılı tutuyorsunuz 3 kere TAK-TAK-TAK sesi duyunca işlem tamamdır. TAK TAK sesileri kapıların kilitlenme açılma  sesidir.  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Kasım 22, 2014, 19:03:33 »
Güzel bilgiler murat teşekkürler. :alkis:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler