0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dün sessiz lastik araştırırken Dunlop'un Sport Maxx RT modeliyle karşılaştım, şaka gibi 65dB ses seviyesi var etiketinde.Birkaç tavsiye daha vereyim bu yönde:Hankook K115Kumho KH27Mich Primacy 3Nokian eLinePetlas'ın da yeni bir serisi var, onun da etiket değerleri fena değil, PT741 modeli.
Lastiklerin çevreye yaydığı ses ile otomobil içerisine gönderdiği ses her zaman doğru orantılı olmayabilir mi ?Alper bey, nokian eline için sessizlikten hiç bahsedilmemiş. Özellikle ıslak zemin tutunması ve yuvarlanma direncinden bahsedilmiş. Bütün nokianlar sessiz olmayabilir gibi bir sonuç çıkarılabilir mi ?
eLine'ın ses seviyeleri düşük 70db'lerde, Hankook ve Kumho yüksek 60'larda. Yine biraz fark var, ancak sessiz diye bilinen eski Nokian serileri (V, Z, H gibi) 73'lere kadar çıkıyor, yani göreceli olarak eLine daha düşük.
Yeni çıkan Goodyear efficient grip performance serisine de gözatılmasında fayda var.Etiket değerleri ve test sonuçları çok iyi. Yaklaşık 2ay önce taktırdım,çok memnunum şimdilik.
Şu var efficient grip ler turanza gibi çift yanak destekli değildir. Turanzalar daha sert görünür ama virajlarda yatma olarak efficinet daha çok yatar. Yol tutuş bakımından da fena değil ancak 2 sene sonra bir şey fark ettim. Kışlıkları çıkartıp yazlıkları taktığımda efficient lar kışlıklardan daha sesli geldi. Sonradan araca babam bindiğinde de -kışlıklar bu kadar ses çıkarmıyordu acaba hava ısındı diye çığlık mı atıyor dedi.yok dedim, yazlıkların nevruz kutlama sesi olsa gerek diye. Ama şu da var aracı patinaja da düşürseniz de virajlara girsenizde viyaklama sesi yok, bağırma yok. Yol tutuşu ise dediğim gibi fena değil. Normal kullanımda tercih edilebilir.