Gönderen Konu: Lastik Seçimi  (Okunma sayısı 11595 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Lastik Seçimi
« : Nisan 25, 2013, 19:33:10 »
 Lastik değiştireceğim ancak seçim yapmakta zorlanıyorum. Dunlop- Sava- Petlas arasında tercih yapacağım. Daha önce kullanan ve önerileri olan varsa bana seçimde yardımcı olacaktır...

Toyota Club Türkiye

Lastik Seçimi
« : Nisan 25, 2013, 19:33:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Lastik Seçimi
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2013, 19:38:07 »
Petlas Türk malı  ;)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2013, 19:41:40 »
Dün sessiz lastik araştırırken Dunlop'un Sport Maxx RT modeliyle karşılaştım, şaka gibi 65dB ses seviyesi var etiketinde.

Birkaç tavsiye daha vereyim bu yönde:

Hankook K115
Kumho KH27
Mich Primacy 3
Nokian eLine

Petlas'ın da yeni bir serisi var, onun da etiket değerleri fena değil, PT741 modeli.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2013, 20:04:26 »
23 nisan'da uzun araştırmalar sonucunda Lassa Impetus revo + aldık. 150 tl * 4 = 600 tl peşin fiyatına taksitle. Lastik ölçüleri: 195 60 15
Lastik sessiz. Pek yol yapma fırsatım olmadı ama; yola yapıştığı ve yolu tuttuğunu yaptığım 1,2 sert hareketle anladım. İyi bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Herkesin lastiği yere sağlam ve düz bassın :)
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2013, 11:39:27 »
Dün sessiz lastik araştırırken Dunlop'un Sport Maxx RT modeliyle karşılaştım, şaka gibi 65dB ses seviyesi var etiketinde.

Birkaç tavsiye daha vereyim bu yönde:

Hankook K115
Kumho KH27
Mich Primacy 3
Nokian eLine

Petlas'ın da yeni bir serisi var, onun da etiket değerleri fena değil, PT741 modeli.
Lastiklerin çevreye yaydığı ses ile otomobil içerisine gönderdiği ses her zaman doğru orantılı olmayabilir mi ?
Alper bey, nokian eline için sessizlikten hiç bahsedilmemiş. Özellikle ıslak zemin tutunması ve yuvarlanma direncinden bahsedilmiş. Bütün nokianlar sessiz olmayabilir gibi bir sonuç çıkarılabilir mi ?
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 26, 2013, 12:06:47 »
Lastiklerin çevreye yaydığı ses ile otomobil içerisine gönderdiği ses her zaman doğru orantılı olmayabilir mi ?
Alper bey, nokian eline için sessizlikten hiç bahsedilmemiş. Özellikle ıslak zemin tutunması ve yuvarlanma direncinden bahsedilmiş. Bütün nokianlar sessiz olmayabilir gibi bir sonuç çıkarılabilir mi ?
Burda doğru noktalara dikkat çekmeye çalıştınız gibi geliyor bana :)

Haklısınız, etiketteki ses değerleri araç dışı, araç içi ile dışı doğru orantılı olmayabilir, ancak dışarı az ses yayıyor ise, içeri de az ses yayıyordur mantığını yürütmeyi tercih ediyorum.

eLine'ın ses seviyeleri düşük 70db'lerde, Hankook ve Kumho yüksek 60'larda. Yine biraz fark var, ancak sessiz diye bilinen eski Nokian serileri (V, Z, H gibi) 73'lere kadar çıkıyor, yani göreceli olarak eLine daha düşük.

Bir de tabi hangi boy lastik alacağınıza bağlı olarak herşey değişiyor. Aynı lastiğin 185 tabanı ile 205 tabanı arasında 5-6dB'e kadar farklar bile oluyor. Her 3db artışta ses şiddeti iki kat arttığı için fark baya fazla.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 26, 2013, 16:34:27 »
eLine'ın ses seviyeleri düşük 70db'lerde, Hankook ve Kumho yüksek 60'larda. Yine biraz fark var, ancak sessiz diye bilinen eski Nokian serileri (V, Z, H gibi) 73'lere kadar çıkıyor, yani göreceli olarak eLine daha düşük.
Tam olarak anlayamadım  :) Rica etsem bu noktayı bir daha yorumlar mısınız ?
Şöyle ki; eline düşük seviye 70 iken Hankook ve Kumho yüksek 60' larda...
Desibel değeri yükseldikçe sessizleşiyor gibi anlaşılıyor.
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 26, 2013, 17:02:23 »
her zamanki gibi olduğundan daha karmaşık anlatmayı becerebildim :)

yani demek istediğim yukarıdaki listemdeki lastiklere göre ses seviyesi çok düşük değil ama diğer nokian modellerine göre düşük. Nokian V mesela E,E,73dB almış (205/50R17), Z G2 ise E,C,73dB almış. eLine ise A,A,72dB

Listemi sıraya sokmam gerekirse şöyle olurdu (en sessiz üstte):

Dunlop Sport Maxx RT - 65dB
Hankook K115 - 67 dB
Kumho KH27 - 67 dB
Mich Primacy 3 - 69 dB
Petlas PT741 - 71 dB
Nokian eLine - 72 dB

Bu liste genelleme tabi ki, genellikle 205/55R16 veya 205/50R17 lastikler arasından seçmedir.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 05, 2013, 21:36:42 »
Michelin Primacy 3 aldım. Arabanın içindeki trim sesleri bile çok azaldı. Henüz çok yeni ama memnunum. Yumşak bir lastik.  Önceki Pirelli P7 lerime göre çok daha iyi.http://imageshack.us/mobile/gallery.php http://imageshack.us/mobile/gallery.php
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 05, 2013, 21:38:26 »
Resimleri ekleyememişim. Kusura bakmayın.  Allah tan linkin tamamı araçla ilgili :)
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 05, 2013, 22:39:35 »
Bende yaklaşık 1.5 aydır Primacy 3 kullanıyorum ve her toyotada olması gereken bir lastik diyorum. Çok sessiz ve yol tutuşu çok iyi.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 06, 2013, 11:48:23 »
Yeni çıkan Goodyear efficient grip performance serisine de gözatılmasında fayda var.Etiket değerleri ve test sonuçları çok iyi. Yaklaşık 2ay önce taktırdım,çok memnunum şimdilik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 06, 2013, 12:00:11 »
Evet 23 nisan günü aldığımız Lassa Impetur Revo + yol deneyimlerimi paylaşayım artık epey yol yaptım.

İlk öncelikle sessiz bir lastik. Yumuşak ve bir o kadar da yola en az ben kadar hakim :) Yağış olmadı yağmur testi yapamadım daha ama iyi ki lassa almışım diyorum. Güven veriyor araba ile birlikte ahenk oluşturdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 09, 2013, 23:46:39 »
Fransa da yasayan birisi olarak 4 lastigimde lassa impetus revo uretim yeri TURKIYEM
215/50/17

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 10, 2013, 11:29:30 »
Yeni çıkan Goodyear efficient grip performance serisine de gözatılmasında fayda var.Etiket değerleri ve test sonuçları çok iyi. Yaklaşık 2ay önce taktırdım,çok memnunum şimdilik.

Şu var efficient grip ler turanza gibi çift yanak destekli değildir. Turanzalar daha sert görünür ama virajlarda yatma olarak efficinet daha çok yatar. Yol tutuş bakımından da fena değil ancak 2 sene sonra bir şey fark ettim. Kışlıkları çıkartıp yazlıkları taktığımda efficient lar kışlıklardan daha sesli geldi. Sonradan araca babam bindiğinde de
-kışlıklar bu kadar ses çıkarmıyordu acaba hava ısındı diye çığlık mı atıyor dedi.
yok dedim, yazlıkların nevruz kutlama sesi olsa gerek diye. :)

Ama şu da var aracı patinaja da düşürseniz de virajlara girsenizde viyaklama sesi yok, bağırma yok. Yol tutuşu ise dediğim gibi fena değil. Normal kullanımda tercih edilebilir.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 10, 2013, 14:57:12 »
benimde lastik almam gerekiyor. 195/60/15. ben konforuna düşkün biri olarak en sessiz ve konforlu lastiği arıyorum. Güvenlik bende biraz 2. planda :) şaka bir yana direksiyon bende oldukça çok sıkıntı çekmem yağmurda felan sert kullanmam arabayı :) Epey araştırdım Nokiandan memnun olmayan yok gibi hatta michelinden daha sessiz diyenler var. Michelinle maddi olarak kıyaslandığında daha karlı. Sizin tavsiye edebileceğiniz başka konforlu lastik var mı acaba?

Not : Lassa impetus revo kullandım önceki aracımda pek memnun kalmadım(sessizlik bakımından). Lassadan önce 5 yıllık michelin vardı aracımda eski olmasına rağmen lassadan daha sessizdi.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 10, 2013, 15:14:44 »
Şu var efficient grip ler turanza gibi çift yanak destekli değildir. Turanzalar daha sert görünür ama virajlarda yatma olarak efficinet daha çok yatar. Yol tutuş bakımından da fena değil ancak 2 sene sonra bir şey fark ettim. Kışlıkları çıkartıp yazlıkları taktığımda efficient lar kışlıklardan daha sesli geldi. Sonradan araca babam bindiğinde de
-kışlıklar bu kadar ses çıkarmıyordu acaba hava ısındı diye çığlık mı atıyor dedi.

Ama şu da var aracı patinaja da düşürseniz de virajlara girsenizde viyaklama sesi yok, bağırma yok. Yol tutuşu ise dediğim gibi fena değil. Normal kullanımda tercih edilebilir.
efficinent konusunda aynen katılıyorum, bu yaz 3. yılına girdi lastikler ve artık iyice konforu bitti, kışlıklardan (ug+7)'den sonra çok gürültülü ve yol tutuşu gittikçe azalıyor hissi veriyor bana. ilk aldığım yıl çok memnundum ama 1 yaz sonra taktığımda aynı performansı bulamadım, bu yaz ise geçen yazı arar durumdayım. bu arada yaptığım km. yaklaşık 20.000 lastiğin dişleri ve genel görünümü ise oldukça iyi durumda...   
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 10, 2013, 15:29:50 »
55000 km  Bridgestone ER-300 Turanza kullandım  Corolla'm ile..Lastik tık demedi..  Goodyear ve Pirelli almak  istemeyeceğim  lastiklerin başında gelir,
kusura bakmayın :):) Zaten şu an yeni aldığım Auris'e de lastik lazım, o iki markadan hiç bakmadım..
Param çıkarsa Michelin,Continental veya Bridgestone alacağım, nakit az olursa,ucuz lastiklerden   Petlas PT515 alacağım gibi...
Ebatlar 205 / 55 / 16...
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 10, 2013, 21:03:48 »
  Yorumlardan yola çıkarsak bir kullanan bir daha aynı lastiği almıyor gibi birşey. Dunlop (R19'da vardı) Pirelli (şimdiki aracımızda) ve Lassa en son aldığımız lastik. Dunlop'u eski aracımızda olduğu için saymazsak, Pirelli sert ve güven veren bir lastikti biraz ses yapıyordu. Lassa memnunum çok sessiz ve yol tutuşu iyi. Ama bir sonraki lastiğim lassa olmaz belkide.
  Ve soğuk memlekette yaşayıp kapalı garajı olanlar çok şanslı. Lastiklerini en azından 1 sene daha fazla kullanabilirler. Bizim gibi Eskişehir'in ayazında -24'leri görüp yazında 45 dereceleri gören ve ayrıca kapalı garajınız yoksa lastiklerin ömrü en fazla 2-5,3 yıl gider. Maalesef bizim de garajımız yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 10, 2013, 21:29:07 »

Yalniz benim bahsettigim normal eg degil, yeni performance serisi. Cenevre 2013'te lansmani yapildi. Haberine http://m2.milliyet.com.tr/News/NewsArticle.aspx?ID=1686750 adresinden goz atabilirsiniz.