Gönderen Konu: rölanti  (Okunma sayısı 1257 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
rölanti
« : Nisan 23, 2013, 18:45:33 »
arkadaşlar bu rölanti düşüklüğü ve titreme gerçekten beni çok mutsuz ediyor vallahi uykularıma giriyor ne dersiniz

Toyota Club Türkiye

rölanti
« : Nisan 23, 2013, 18:45:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: rölanti
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2013, 18:49:55 »
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Nisan 23, 2013, 18:57:02 »
dostum diye hitab ediyorum kusura bakmayın bu sorunu belirttiğiniz adreslerde çok takip ettim ama tatmin olamadım sonuçta bunu böyle kabullenmemizmi lazım yoksa serviste yazılım attırılabilirmi ayrıca duyarlılığınıza teşekkür ederim yeni üye olduğum için bazı kusurlarımız olabilr özür dilerim maksadım kimseyi meşgul etmek asla değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 23, 2013, 19:01:09 »
dostum diye hitab ediyorum kusura bakmayın bu sorunu belirttiğiniz adreslerde çok takip ettim ama tatmin olamadım sonuçta bunu böyle kabullenmemizmi lazım yoksa serviste yazılım attırılabilirmi ayrıca duyarlılığınıza teşekkür ederim yeni üye olduğum için bazı kusurlarımız olabilr özür dilerim maksadım kimseyi meşgul etmek asla değil
Rica ederim Sinan Bey.Benimde amacım sizi yargılamak değil,aksine forumu daha verimli kullanabilmenizi sağlamak.Rölanti olayı aracın genetik yaratılışı ile ilgili ani yazılım falan değiştirme durumu yok ne yazıkki.Ancak bu durum çok rahatsız edici düzeyde değil.Eğer bu durum çok rahatsız ediyorsa sizi yine arama butonuyla boğaz kelebeği ve maf sensörü temizliğine bakabilirsiniz.Ayrıca hava filtresinin durumu ile aldığınız yakıtın kaliteside rölantiyi etkileyen nitelikler arasındadır. :)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Nisan 23, 2013, 19:05:24 »
çok teşekkür ederim inanın duyarlılığınıza teşekkür ederim maf sensörüne bi baktırmam lazım sevgiler hoşçakalın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 23, 2013, 20:47:55 »
geçen akşam marşa bastım akünün kutubu gevşemiş ecu sıfırlanmış rolanti yükseldi 12-13 e çıktı ,10-15 km sonra rolanti düştü fakat şimdide 3e inip 9 a cıkıyor deli oldum bu rolanti olayına bende o güne kadar birşey yoktu ...
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '04
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 24, 2013, 09:07:38 »
Aracı aldığımda aracı satan İlker beyin tavsiyesi şöyleydi..

Arac rölantide çalışırken farları açarsanız devir biraz yükseliyor ve titreme azalıyor.
bu nedenle gündüz hep farlarım açık..
2004 Toyota Coralla Family 1,6 Sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 24, 2013, 19:24:19 »
geçen akşam marşa bastım akünün kutubu gevşemiş ecu sıfırlanmış rolanti yükseldi 12-13 e çıktı ,10-15 km sonra rolanti düştü fakat şimdide 3e inip 9 a cıkıyor deli oldum bu rolanti olayına bende o güne kadar birşey yoktu ...
Maf sensörünüzü temizletmenizi öneririm.Ecu sıfırlanmasında dediğiniz durumlar ve yakıt tüketimi artışı optimum değerler tekrar kaydedilene kadar oluyor.Ancak bu kadar büyük dengesizlikler olmuyor,yani denk gelmiş sanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 25, 2013, 17:08:51 »
ertan kardeşim bu benim resimdeki araçta maf sensoru yok diyorlar :S yoksa çoktan onu da temizlerdim , fakat o akü olayından sonra rolantideki inip çıkma 170 km falan yol yaptım iki gündür bugün düzeldi kendi kendine .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 25, 2013, 18:53:18 »
Bende 2005 sol hb var rolanide titreme var ama ben o denli rahat sız olmuyorum öyle çok rahatsız edici bir durm yok gibi sadece 6 civarlarında seyrediyor sanırım normalde 8-9 olsa hiçbirşey olmaz muhtemelen ben de çok tatlı bir titreme oluyor aslın olmasa daha iyi tabi bundan önce 2004 fiesta kullanıyordum hiç titreme hatta çalıştıgını duymyordum hatta 1997 corollam vardı .220 binde sattıgım da bile motor sesini duymuyordum ama bu araçlar böyle şöyle bir şey duymuştum.bu araçlar rolantide yakıt tüketmemesi için sadece 2 piston çalışıyormuş o sebepten tireme ve düşük rolanti oluyormuş ne kadar dogru bilmiyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 26, 2013, 12:20:25 »
bu durumda size basit yoldan ve masrafsız olarak size deneyeceğiniz tavsiyem ( eğer başka bir sorun yoksa ) akünün kutubunu sökün 2 saat bekleyin sonra takın bir deneyin bakalım bir ihtimal 100-200 km gittikten sonra ne olacak benimde öyleydi düzeldi en azından masrafınız olmayacak ; he olmadı o zaman başka yerlere baktırırsınız ;)
birde bir şeyi ne kadar kurcalalar yada kurcalatırsanız o kadar işin içinden çıkılması zor oluyor ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 26, 2013, 12:24:04 »
bu durumda size basit yoldan ve masrafsız olarak size deneyeceğiniz tavsiyem ( eğer başka bir sorun yoksa ) akünün kutubunu sökün 2 saat bekleyin sonra takın bir deneyin bakalım bir ihtimal 100-200 km gittikten sonra ne olacak benimde öyleydi düzeldi en azından masrafınız olmayacak ; he olmadı o zaman başka yerlere baktırırsınız ;)
birde bir şeyi ne kadar kurcalalar yada kurcalatırsanız o kadar işin içinden çıkılması zor oluyor ..
İstediğiniz kadar kutupları sökün takın sadece 100-200 km rölanti yüksek olur sonrasında yine bildiğini okur.Beyin programı o şekilde çünkü o yazılım değişmediği sürece o şekilde çalışır.Kaldıki sık sık söküp takmak optimum kaydedilen ayarların silinmesine ve yakıt tüketimi artışına(100-200 km) neden olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 26, 2013, 12:46:41 »
iyide kutup gevşedi rolanti 12- 13 lere çıktı sonrasında da ınıp cıkmaya basladı 150 -170 km gittikten sonra da düzeldi ben onu anlatmaya çalıştım ve bir deneyin dedim durmadan kutubunu soküp takın da demedim :) sadece bir deneme hatta orada da belirttim bir ihtimal olarak dedim ; sizde biliyorsunuz milllet tamirciye gidiyor çoğu düzelmiyor gereçten düzeltecek bir fikriniz varsa sizde belirtinde yarın öyle bir durum olursa bizde , ve bu şekilde olan arakdaşlar varsa onu uygulasınlar :)
saygılarımla ..