0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aaaabicim essah olurmu hiç ya
AVUKAT İLE DOKTORUN FARKI:1.Avukatlık bürosu reklam yapamaz, hastane yapar.2.Her avukat her davaya bakabilir, her Dr. her hastalığa bakamaz.3.İnsanın doğduğu andan öldüğü ana kadar Dr'la işi olabilir; ana rahmine düşmesinden itibaren, ölümden sonrasına kadar avukatlık işi olabilir.4.İkisinin de okulu 6 yıldır, hukuk daha erken de bitirilebilir.5.Birinin önlüğü beyaz diğerinin siyahtır.6.İnsan vücudu yıllardır aynıdır, kanunlar her gün değişir, Dr. her yerde her zaman Dr.dur, Avukat yenilikleri taklip ettiği müddetçe, mevzuatına hâkim olduğu yerde avukattır.7.Dr. önce soyar, teşhis koyar, avukat teşhisi koyar sonra soyar8.Genelde aynı kızlara talip olurlar (beni ne Dr'lar ne Avukatlar istedi de diyen bir nesil vardır) ama davulcuya vardım der.9. Dr. Hastayı iyileştirsin diye herkes dua eder, avukat müvekkili kurtarsın diye sadece müvekkili dua eder, Dr.luk da karşı taraf yoktur10.Seri dava ile bulaşıcı hastalık aynı şey değildir11. Avukat icra takibi için gelene boşanma davası açmaz, ama Dr. kol ağrısı için gelene Kalp ameliyatı yapabilir.12. Dr. ilacı yazar, eczacı verir, hasta içer. Bu zincir bozulursa sonuç alınmaz. Av. vekâleti alır, her şeyi yapar.13. Avukat kazanılacak davanın ayağına gitmez, Dr. iyi olacak hastanınkine gider14. Avukat güneş giren yere de girmeyen yere de gider15. Dr.a yazılmış binlerce türkü vardır. Avukata yazılmış hiç türkü yoktur.16. Mesleğinin icrasından (ya da mesleki hatasından) dolayı mahkemelere düşen Dr'ların sayısı, görevinden dolayı hastanelik olan avukatlardan daha azdır.17. Hasta Dr' un yazısını okuyamaz, müvekkil avukatın yazısını anlayamaz.18. veeeee en önemli fark Avukat sabo terlik giymez...
canım çok sıkılıyor be kardeşim.sıkıntım var.telefonumu kapatıp uzaklara gitmek oralarda kaybolmak istiyorum
Mahallenin yakışıklı delikanlısı mahallenin mazbut kızı ile gezip tozarken kız hamile kalır. Sevgilisine gelir.Ben hamileyem ailem bunu duyarsa beni keser,der.Delikanlı : Ben avukatım.gencim yakışıklıyım,iyi kazanıyorum,evim arabam var. ben doğacak coçuğu babasız bırakamam yarın akşama anne babamı alıp çikolata çiceği yaptırıp seni istemeye geleceğim sen ailene konuyu aç der.Erketis gün söz verdiği gibi ailesi ile birlikte kızın evine giderler. kapı duvar kızın ailesi taşınmış..Aradan bir kaç yıl geçen sevdeği kız yanında 5-6 yaşlarında oğlan çocuğu.Avukat: kıza ertesi gün söz verdiğim gibi seni istemeye geldim.taşınmışsınız. derKız konuyu aile meclisine açtım. Bana "aileye bir avukat girmesindense babasız çocuk olması iyidir" dediler.Onun için taşındık.
Özür diliyorum ama ben bu fıkradan bir şey anlamadım.Neden avukat damat istememişler.
katılıyorum neden
Bilmiyormusun..? Avukatlar hakkında hiç iyi şeyler söylenmez, (haklı olarak)
Neden Kemal abi?Üstü kapalıda olsa bir açıklama yaparmısın? Evleneceğim Ayşe(mesela ayşe) kızın bankacı,hemşire ya da asker/polis olmasını istemezken diğer yandan avukat olmasınıda çok isterdim.Bir açıklama lütfen...
Adam cehenneme düşmüş zebaniler yanına gelmiş. Avukatımı istiyorum demiş adam. Zebaniler de merak etme birazdan o da burda olur demişler