Gönderen Konu: avensis donuslerde sag tarftan gelen takirti  (Okunma sayısı 4688 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
avensis donuslerde sag tarftan gelen takirti
« : Nisan 19, 2013, 06:45:19 »
arkadaslar 2008 model 94000 km de d4d avensis aracim var.fransa'da yasiyorum.
size danisacagim sorunum bu kis basladi ve cozulemedi.aracimin orijinal lastik ebati 215/50/17 bu ebat biraz pahali oldugundan 4 lastigide 225/45/17 olarak degistirdim.izine geldim gittim bir sorun olmadi,kisin baslangicinda sadece on iki tekerlege 215/50/17 ebatinda kislik lastik taktirdim.
lakin kavsaklari donerken 2. vitesle biraz gaza dokununca  aracin sag tarafindan tak tak tak diye vuruntu seklinde ses geliyordu,motor sicak olsun soguk olsun.
tamirciye gittim ve araci denedik, ses var sag aks komple degisecek dedi burada yan sanayisi yok orijinal toyota parcasi 650 euro civari el emegi haric vaav dedim yani daha sonra on lastiklerle arka lastiklerin ebatinin ayni olmadigini soyledim.usta'da 4 tekerlegi ayni takalim dedi ve kisliklari sokup 4 tekerlegin ebatini ayni yaptik.225/45/17
bu defada araba , motor sogukken ayni ses var lakin isininca ses kayboluyor,isin icinden cikamadik.usta boyle devam et bakalim dedi.
boyle bir ses neye bagli olabilir ?mesela aks 'da sorun varsa arac isininca kesilir mi ?

Toyota Club Türkiye

avensis donuslerde sag tarftan gelen takirti
« : Nisan 19, 2013, 06:45:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis donuslerde sag tarftan gelen takirti
« Yanıtla #1 : Nisan 19, 2013, 11:09:33 »
Aks'ta meydana gelen boşluklar motorun sıcak yada soğukluğuna bakmaksızın her dönüşte ses yapar.

Siz lastik ebadlarınızı değiştirip daha dar yanaklı lastik takmışsınız. Bu 7mm'lik fark biraz konforunuzun kaybolmasına sebep verirken, yere tutunmadaki kabiliyetinizide geliştirmiş ve sanırım siz spor kullanmayı seviyorsunuz yada farkına varmadan bu tutunmanın verdiği güvenle kavşaklara, virajlara önceki lastiklerinize oranla daha hızlı giriyorsunuz.

Sonuç: ESP devreye giriyor.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 19, 2013, 11:29:14 »
Mahsuru yoksa özelden VIN numaranızı rica edebilir miyim? Çünkü sanırım aracınız ADT251 150ps (yada Fransa için ch diyelim).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 19, 2013, 12:55:42 »
Aracim 2AD-FTV .yalniz VIN ne oldugunu anlamadim.
Orijinal lastik ebati 215/50/17 .suan ki 4 lastigim 225/45/17 ayrica bu ebatlar digerine gore lastik basi 50-60 euro daha ucuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #4 : Nisan 19, 2013, 13:15:53 »
Aracim 2AD-FTV .yalniz VIN ne oldugunu anlamadim.
Orijinal lastik ebati 215/50/17 .suan ki 4 lastigim 225/45/17 ayrica bu ebatlar digerine gore lastik basi 50-60 euro daha ucuz.

Muhtemelen aracınız Elegant ve düz vites yani bu durumda "ADT251L-AWFGYW" model koduna sahip, VIN numarası aracınızın şasi numarasıdr ve muhtemelen "SB1EA56L" ile başlar ve 17 hanelidir.

benim tahminime göre sizin sorununuzun lastik ebadınız ile ilgili değil, şayet öyle olsa "sürtme" yapma ihtimali olurdu ki bahsettiğiniz ebatta sürtme olabileceğini sanmıyorum, ancak sorununuza sebep olan lastik ebadınız olabilir çünkü geniş lastik yürüyen aksamınızı daha çok yüke maruz bırakır ve yorar.ADT251 aracınız T25 avensisler içerisinde farklı bir yere sahip (yürüyen aksam konusunda biraz daha sağlam) ve zaten bu kasada standart olarak kullanılan (TTE modeli hariç) en büyük lastik ebadına sahip, bu yüzden ve yürüyen aksamınızın sağlığı açısından lastik ebadınızı standartlar içerisinde tutmanızı tavsiye ederim

Tavsiyem 90363W0001 parça numaralı aksa bilyanızı (Bearing For Front Axle Hub), 4350205040 parça numaralı aks poryanızı (Hub Assy Front Axle) ve 4347009M11 parça numaralı dış aks kafası (Shaft Assy, Front Driveboard Joint) parçalarınızı kontrol ettirin.Bu parçaların muadil (aftermarket) ürünleri için benimle  özel mesaj yolu ile irtibat kurabilirsiniz.

Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 19, 2013, 14:36:15 »
Tamirci soyle bir sey denedi.once sadece sag tekeri kaldirdi ve esp kapali olarak gaza yuklendi fren yapti ayni zamanda direksiyonu tam sag ve tam sol yapti.eger aks ile ilgili bir sorun varsa bu sekilde anlasilir dedi.lakin hicbir ses yapmadi.ayni islemi sol tekerlek icinde denedi ve hicbir ses yapmadi.
Birde soyle bir sey var arkalar 225/45/17 onler 215/50/17 iken berbat bir ses vardi.4 lastigide 225/45/17 yaptiktan sonra ses minimuma indi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 19, 2013, 19:25:59 »
avensisler de 215/45/17 diye biliyordum exe. elegans da. Gerçi şöför mahalli kapısında yazıyor ama..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 19, 2013, 20:15:35 »
Linea techno pack , t25 manuel 6 vites 150 ch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 19, 2013, 21:33:59 »

...lakin kavsaklari donerken 2. vitesle biraz gaza dokununca  aracin sag tarafindan tak tak tak diye vuruntu seklinde ses geliyordu,motor sicak olsun soguk olsun...

Bu vuruntu dediğiniz durum dönerken mi oluyor sadece ? Rampalarda kalkış yaptığınızda da oluyor mu ?   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 20, 2013, 06:01:34 »
Kavsak donerken,rampada keskin donus yaparken oluyor.kalkislarda sorun yok.
Bugun herseyi bastan kesif ettim.gunduz yagmurda denedim yollar islak taabiki , esp devreye girerse ekranda isigi yaniyor cunku arac ister istemez kayiyor ses yapmiyor.lakin esp devreye girmezse lak lak lak ediyor.
Aksam oldu işe giderken tekrar denedim yagmur yok yollar kismen kurudu ve ses de yok.
Galiba sorun esp ile alakali ,aracin 4 lastigide ayni ebat ama orijinal ebat degil, galiba bu lastik ebatiyla esp iyi anlasamiyorlar yada esp de sorun var yada baska bir sey.berbat can sıkıci,aracin km si az,genc anlamiyorum.10/2008 model.
Bugun 4 lastigide orijinal ebatlarinda taktirip tekrar bakacagim.allah'tan hayirlisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Nisan 20, 2013, 10:14:16 »
Amortisör test cihazları vardır. Amortisörlerinizi test ettiriniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 20, 2013, 10:22:17 »
Kavsak donerken,rampada keskin donus yaparken oluyor.kalkislarda sorun yok.

aynı sorun bende de meydana geldi aks bilyasını değiştirdiler..
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 20, 2013, 19:47:21 »
Hayir bilya sesi degil,amortisorlerin ust kisminda lastik takoz olur, zamanla ezilir ve ses yapar ama ayni ses degil cunku daha once golf 4' ümde basimda gelmisti.
Bugun tekrar baktik usta 4 lastigin ebati ayni sorun olmaz orijinal ebata gecmek bir sey degistirmez, boşa masraf yapma dedi.sali gunu başka bir yere goturecegim.
30 km hizin ustunde keskin viraj donerken veya kavsaklarda tam donus yaparken ses yapiyor.normal sakin donuslerde bir sıkınti yok.
Of ki ne of !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Nisan 20, 2013, 20:03:22 »
Ceylan bey, amortisör takozu değil, amortisörün kendisi kontrol edilmeli, patladıysa böyle ses yapabilir.

Eğer yağlı tip ise dışında yağlanma yapar, ama gazlı tip ise bunu ya amortisör cihazında anlayabilirsiniz yada sökerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #14 : Nisan 20, 2013, 20:16:45 »
Galiba sorun esp ile alakali ,aracin 4 lastigide ayni ebat ama orijinal ebat degil, galiba bu lastik ebatiyla esp iyi anlasamiyorlar yada esp de sorun var yada baska bir sey.berbat can sıkıci,aracin km si az,genc anlamiyorum.10/2008 model.
Bugun 4 lastigide orijinal ebatlarinda taktirip tekrar bakacagim.allah'tan hayirlisi

Lastik ebadı değişimlerinde ESP'nin devreye giriş ve çıkış hızı ve süresi değişebilir ancak 1cm genişleyen bir lastikle 30km/h ESP devreye girmez diye düşünüyorum, ayrıca ilk mesajınızda sesin "TAK TAK" diye bir ses olduğunu söylemiştiniz ESP olsa ABS benzeri kesik kesik "TIIRRRT TIIRRRT" şeklinde bir ses almanız lazım.

Hayir bilya sesi degil,amortisorlerin ust kisminda lastik takoz olur, zamanla ezilir ve ses yapar ama ayni ses degil cunku daha once golf 4' ümde basimda gelmisti.
Bugun tekrar baktik usta 4 lastigin ebati ayni sorun olmaz orijinal ebata gecmek bir sey degistirmez, boşa masraf yapma dedi.sali gunu başka bir yere goturecegim.
30 km hizin ustunde keskin viraj donerken veya kavsaklarda tam donus yaparken ses yapiyor.normal sakin donuslerde bir sıkınti yok.
Of ki ne of !

Aslında iyi bir noktaya değinmişsiniz kule takozunuz da olabilir, tespiti kolay değil ancak sökülmesi kolaydır kontrol ettirmeyi ihmal etmeyin bence GOLF'te farklı bir ses yada tepki almış olabilirsiniz ancak her kule takozu her arabda aynı tepkimeyi vermeyebilir.

Bu arada servisiniz konusunda sıkıntılıysanız ve Belçika'ya geçebilirseniz iyi bir garaja yönlendirebilirim sizi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 20, 2013, 20:26:42 »
Sali gunu araci kontrol teknige goturecegim, hani iki yildan yaptirilmasi mecbur olan kontrol.ekim ayinda mecburi kontrolden gecirmistim hicbir seyde hata cikmamisti.ama ses kişin basladi.
Orada normalde a' dan z' ye herseye bakiliyor.amortisorde sorun varsa çikmasi gerek.
Iş yeri sahibi arkadasim iyice bir incelesin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #16 : Nisan 20, 2013, 20:31:51 »
Sali gunu araci kontrol teknige goturecegim, hani iki yildan yaptirilmasi mecbur olan kontrol.ekim ayinda mecburi kontrolden gecirmistim hicbir seyde hata cikmamisti.ama ses kişin basladi.
Orada normalde a' dan z' ye herseye bakiliyor.amortisorde sorun varsa çikmasi gerek.
Iş yeri sahibi arkadasim iyice bir incelesin

Fransada da kontrol teknik (muayene) özel dektörde bildiğim kadaıyla, Türkiye gibi TUV'mü yapıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 20, 2013, 20:59:40 »
Evet mecburi muayeneyi özel sektor yapiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #18 : Nisan 20, 2013, 21:28:16 »
Evet mecburi muayeneyi özel sektor yapiyor.

Oradaki kontrolörden rica edebiliyormusunuz özellikle o bölgenin kontrol edilmesini? Yoksa buradaki gibi dışarıda bekleyip geçti yada geçemedi sonucu mu alıyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 20, 2013, 21:54:38 »
Iş yeri sahibi arkadasim hatirim gecer, daha detayli bakitabilirim.eger sahibi fransiz olan bir yere gidersem gecip büroda beklemem gerekir.belki soyledigim yerlere o da detayli bakabilir.
Ben yinede ya arkadas olani yada turk olani tercih ederim.