0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aks'ta meydana gelen boşluklar motorun sıcak yada soğukluğuna bakmaksızın her dönüşte ses yapar.Siz lastik ebadlarınızı değiştirip daha dar yanaklı lastik takmışsınız. Bu 7mm'lik fark biraz konforunuzun kaybolmasına sebep verirken, yere tutunmadaki kabiliyetinizide geliştirmiş ve sanırım siz spor kullanmayı seviyorsunuz yada farkına varmadan bu tutunmanın verdiği güvenle kavşaklara, virajlara önceki lastiklerinize oranla daha hızlı giriyorsunuz.Sonuç: ESP devreye giriyor.
aklıma gelen başka bir nokta..Genelde araçların soğuk havada bu tarz sesler çıkarması iç aksamdaki plastik malzemeden kaynaklı olabiliyor. Herkes metal aksama yöneldi . Acaba plastik bir aksamdan olabilir mi ses?
Tesekkur ederim lakin cikan ses bir tek aks sesine benziyor, tamircinin dedigine gore eger aks kafalarinda bosluk varsa her durumda ses yapar.( tabiki sadece donuslerde )Hava yagmurlu yani biraz sogukken yapiyor,5-6 km sonra ses kayboluyor.
konunun basindan bu yana adi gecen herkese cok tesekkurler...konu hortlamis olacak ama bilgi vermek acisindan iyi olacagini dusundum.evet sonunda sesin kaynagi bulundu ve cozuldu.soyle anlatayim , bir hafta once falan aracima geometri ayari yaptirayim dedim,bu esnada bu isi yapan kisiye durumu aynen anlattim o da aks kafalarindan olabilir dedi, eee ne yapacagiz dedim.zaten aks kafalarinda kucuk bosluklar olur,bu bosluklari gres yagi kapatir,iki secenek var ya bu bosluklar artmistir o yuzden ses yapabilir yada gres yaginin miktari azdir,sicak havada yada aks'in isinmasiyla gres biraz daha gorevini iyi yapabilir ve ses olusmaz ama sogukta gres biraz daha katidir (korugun dibinde birikebilir )ve isinip gorevini iyi yapana kadar ses yaptirabilir.eeeee sedat'a gelelim dedim.....ya korugu degistirin ( yirtik yok ) 90 euro iscilik beraber,koruk universal.yada suanki korugu acip biraz gres ekleyin,dedi.bende 150gr lik bir tup gres aldim.korugun kucuk tarafinda ince esnek bir boruyla ve siringa yardimiyla gresin tamamini ekledim,(zaten artik koruk gres almaz oldu ) o gun bu gundur ses seda yok derdimiz buymus.normal bir korukte 120 gr civari gres olur.benimkinde ne kadar vardi bilmiyorum bende en az o tupun icindeki gresin 20-30 grami ziyan ettiysem.120 gramini ekledim .eeee benim korukte ne kadar gres vardirki artik fazla gres goz cikarir mi???