0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu biraz klasiktir bizim toplumumuzda.Hesap isteneceğini hisseden yada istendikten hemen sonra ne hikmetse ellerini yıkama ihtiyacı olsun,telefonla konuşma ihtiyacı olsun bunlar standarttır.Ancak bu durum birazda bana göre yetiştirilme tarzıyla ilgili sanıyorum.Bir bardak çay bile içmiş olsam onu başkası ödesin istemem şahsen ben.Ama bir başkası ise kime neyi ödetsem mantığıyla hareket etmiş olabiliyor.Bazen arkadaşlarla dışarı çıkıyoruz dediğiniz gibi durumlar oluyor en son hesap ya bana yada başka bir arkadaşımıza kalıyor.Hatta en son onun ve benim arabamla gitmiştik yine aynı durum oldu ve o ödemişti hesabı.Bir baktım benzinliğe çekti ve fazlasıyla(hesaptan 180 lira kadar) benzin aldırdı onlara.Yediğinizi değil hiç değilse yaktığımız benzin sizden olsun deyip şakaya getirerek.O gün bugündür ne zaman çıksak alman usulü pos isteyip ayrı ayrı ödüyoruz.Hem yediğimizden keyif alıyoruz hemde ekonomik oluyor.Sonuçta başkasının ödeyeceği bir şeyi rahatlıkla yiyemiyor insan.Bazen o an üzerinde parası olmayan maaşı yatmamış arkadaşım olursa yolda giderken bana söylediğinde sorun yok oradada hiç bozuntuya vermeden ödüyorum ikimizinkisini.Sanki ısmarlıyorum tarzında.Ancak diğer türlü insanı enayi yerine koymaya çalışanlara acayip uyuz oluyorum ve bu durumu ben onlara söylemeye utanırken onlar yaptıklarından utanmıyorlar.
Duruma ve samimiyet derecesine göre değişir....
gökhan bey son hesabı siz ödediniz galiba:)) dostlar arasında bu tür tatlı tartışmalar olur genelede
Ben böyle durumlarda yemek bitiminde masadaki herkesin duyabileceği net bir şekilde ''Hesabı ben ödüyorum daha sonra ödeşiriz'' diyerek visa karttan ödeme yapıyorum. Daha sonra vermeyen, yan çizen olursa zaten adamımı tanımış oluyorum. Birdaha onunla yemeğe çıkmıyorum. Elinizi cebinize atmaktan korkmayın.Bu durumu avantaja da çevirebilirsiniz.... Bu sayede hem kartta puan birikiyor, hem mekanda hesabı ödeyen kişi olarak karizmam artıyor, hem de diğerlerinden faizsiz nakit elde etmiş oluyorsunuz.... Çok mu kötüyüm ne......
Çevremdekilere çok dikkat ederim, titiz seçici biriyimdirbir yere gittiğimizde önceden her hangi bir şey belirlenmemişse her kes kendi hesabını öderancak beraberimde bir hanım varsa yanımda hesap ödemesini veya hesaba katılmasını istemembunu da geri kafalılık olarak değil, aksine centilmenlik olarak görüyorum
Seydi bey hesabı ödediğim günler elbette oldu. Beraber olduğunuz kişiler can ciğer sarması olunca hesap kitap bahane. Ben genelde gittiğim mekanlarda kasa önünde yaşanan bu bize has (TÜRKLERE YA DA TÜRKİYE SINIRLARI İÇİNDE NEFES ALAN VATANDAŞLARA) davranış hakkında forumun nabzını yoklamak istedim. Olur ya forumdan birisi ya da birileri ile bir yerlere gidersek ön bilgimiz olsun Benim de elbette ki bu tür muhabbetten muzdarip olduğum durumlar oldu.