Gönderen Konu: Hesap Ödeme  (Okunma sayısı 4006 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Hesap Ödeme
« : Nisan 18, 2013, 20:25:16 »
Bir arkadaş grubu ile bir yere gidilir, yenilir-içilir vs., veeeeeee en önemli bölüm hesap ödeme zamanı. Biri tuvalete gider, biri telefon geldi ayakları, biri kartımın şifresini unuttum, bir bakmışsınız iki kişi " olmaz kardeşim ben ödücem" diğeri kasadaki adama kaş göz hareketleriyle hesabı kendisinin ödeyeceğini ima eder, "ya olmaz lütfen bir daha ki sefere sen ödersin" ve en sonunda birisi bu hesabı öder. Öder ödemesine de gel sen de bir de ona sor. Artık diğerleri sözde kendi payına düşenleri arkadaşına vermeye çalışır hesabı ödeyen " olur mu öyle şey arkadaşlar tamam ödedim ben bu gün bendensiniz" vs vs.
Ya bir yere giderken önceden anlaşın hesabın nasıl ödeneceğine, ya da herkes kendi adına adisyon açtırsın. O da olmadı hesap ne geldiyse alman usulü be kardeşim. Gittiğim bir çok mekanda gözlemlediğim tipik ve geleneksel tartışmamız. Hesap ödeme kavgası. Sizlerin de bu konuda anılarınız ve gözlemleriniz vardır muhakkak.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Toyota Club Türkiye

Hesap Ödeme
« : Nisan 18, 2013, 20:25:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: Hesap Ödeme
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2013, 20:30:14 »
Davet eden oder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 18, 2013, 20:59:24 »
en güzeli alman usülüdür.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 18, 2013, 21:10:02 »
Bu biraz klasiktir bizim toplumumuzda.Hesap isteneceğini hisseden yada istendikten hemen sonra ne hikmetse ellerini yıkama ihtiyacı olsun,telefonla konuşma ihtiyacı olsun bunlar standarttır.Ancak bu durum birazda bana göre yetiştirilme tarzıyla ilgili sanıyorum.Bir bardak çay bile içmiş olsam onu başkası ödesin istemem şahsen ben.Ama bir başkası ise kime neyi ödetsem mantığıyla hareket etmiş olabiliyor.Bazen arkadaşlarla dışarı çıkıyoruz dediğiniz gibi durumlar oluyor en son hesap ya bana yada başka bir arkadaşımıza kalıyor.Hatta en son onun ve benim arabamla gitmiştik yine aynı durum oldu ve o ödemişti hesabı.Bir baktım benzinliğe çekti ve fazlasıyla(hesaptan 180 lira kadar) benzin aldırdı onlara.Yediğinizi değil hiç değilse yaktığımız benzin sizden olsun deyip şakaya getirerek.O gün bugündür ne zaman çıksak alman usulü pos isteyip ayrı ayrı ödüyoruz.Hem yediğimizden keyif alıyoruz hemde ekonomik oluyor.Sonuçta başkasının ödeyeceği bir şeyi rahatlıkla yiyemiyor insan.Bazen o an üzerinde parası olmayan maaşı yatmamış arkadaşım olursa yolda giderken bana söylediğinde sorun yok oradada hiç bozuntuya vermeden ödüyorum ikimizinkisini.Sanki ısmarlıyorum tarzında.Ancak diğer türlü insanı enayi yerine koymaya çalışanlara acayip uyuz oluyorum ve bu durumu ben onlara söylemeye utanırken onlar yaptıklarından utanmıyorlar. :wacko:
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 18, 2013, 21:16:05 »
Bu biraz klasiktir bizim toplumumuzda.Hesap isteneceğini hisseden yada istendikten hemen sonra ne hikmetse ellerini yıkama ihtiyacı olsun,telefonla konuşma ihtiyacı olsun bunlar standarttır.Ancak bu durum birazda bana göre yetiştirilme tarzıyla ilgili sanıyorum.Bir bardak çay bile içmiş olsam onu başkası ödesin istemem şahsen ben.Ama bir başkası ise kime neyi ödetsem mantığıyla hareket etmiş olabiliyor.Bazen arkadaşlarla dışarı çıkıyoruz dediğiniz gibi durumlar oluyor en son hesap ya bana yada başka bir arkadaşımıza kalıyor.Hatta en son onun ve benim arabamla gitmiştik yine aynı durum oldu ve o ödemişti hesabı.Bir baktım benzinliğe çekti ve fazlasıyla(hesaptan 180 lira kadar) benzin aldırdı onlara.Yediğinizi değil hiç değilse yaktığımız benzin sizden olsun deyip şakaya getirerek.O gün bugündür ne zaman çıksak alman usulü pos isteyip ayrı ayrı ödüyoruz.Hem yediğimizden keyif alıyoruz hemde ekonomik oluyor.Sonuçta başkasının ödeyeceği bir şeyi rahatlıkla yiyemiyor insan.Bazen o an üzerinde parası olmayan maaşı yatmamış arkadaşım olursa yolda giderken bana söylediğinde sorun yok oradada hiç bozuntuya vermeden ödüyorum ikimizinkisini.Sanki ısmarlıyorum tarzında.Ancak diğer türlü insanı enayi yerine koymaya çalışanlara acayip uyuz oluyorum ve bu durumu ben onlara söylemeye utanırken onlar yaptıklarından utanmıyorlar. :wacko:

Aynen katılıyorum söylediklerinize. Ben de bu konuda oldukça titizimdir. Bir arkadaşım bana herhangi bir şey ısmarlasa dahi karşılık olarak ben de ilk fırsatta ona bir şeyler ısmarlarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 19, 2013, 00:01:23 »
Otomobili en pahalı olan hesabı öder..  :D

Şaka bir yana, eğer davet eden varsa o öder, beraber konuşarak gitmeye karar alınmışsa herkes kendi hesabını öder.

Bu kurallara uymayan arkadaşlarınız varsa siz bitmeden onları bitirin.  :)

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 19, 2013, 11:25:54 »
Duruma ve samimiyet derecesine göre değişir....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 19, 2013, 11:37:55 »

Bu kadar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 19, 2013, 12:40:19 »

+1
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 19, 2013, 17:57:53 »
istemeden de olsa hesabı ödeyip mutlu olduğum anılarım vardır...

"veren el, alan elden üstündür" H.Ş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 19, 2013, 18:27:03 »
gökhan bey son hesabı siz ödediniz galiba:)) dostlar arasında bu tür tatlı tartışmalar olur genelede

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 20, 2013, 10:28:43 »

:alkis:
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 20, 2013, 11:52:39 »
Bir de sağ cepten iki lira sol cepten bir lira, arka cepten beş lira, üstünü de sen tamamla kardeş tipleri vardır = )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 20, 2013, 12:51:25 »
    Ben böyle durumlarda yemek bitiminde masadaki herkesin duyabileceği net bir şekilde ''Hesabı ben ödüyorum daha sonra ödeşiriz'' diyerek visa karttan ödeme yapıyorum. Daha sonra vermeyen, yan çizen olursa zaten adamımı tanımış oluyorum. Birdaha onunla yemeğe çıkmıyorum. Elinizi cebinize atmaktan korkmayın.Bu durumu avantaja da çevirebilirsiniz....

Bu sayede hem kartta puan birikiyor, hem mekanda hesabı ödeyen kişi olarak karizmam artıyor, hem de diğerlerinden faizsiz nakit elde etmiş oluyorsunuz....

Çok mu kötüyüm ne...... :D :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 20, 2013, 16:06:18 »
gökhan bey son hesabı siz ödediniz galiba:)) dostlar arasında bu tür tatlı tartışmalar olur genelede

Seydi bey hesabı ödediğim günler elbette oldu. Beraber olduğunuz kişiler can ciğer sarması olunca hesap kitap bahane. Ben genelde gittiğim mekanlarda kasa önünde yaşanan bu bize has (TÜRKLERE YA DA TÜRKİYE SINIRLARI İÇİNDE NEFES ALAN VATANDAŞLARA) davranış hakkında forumun nabzını yoklamak istedim. Olur ya forumdan birisi ya da birileri ile bir yerlere gidersek ön bilgimiz olsun  :P Benim de elbette ki bu tür muhabbetten muzdarip olduğum durumlar oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 20, 2013, 16:06:45 »
    Ben böyle durumlarda yemek bitiminde masadaki herkesin duyabileceği net bir şekilde ''Hesabı ben ödüyorum daha sonra ödeşiriz'' diyerek visa karttan ödeme yapıyorum. Daha sonra vermeyen, yan çizen olursa zaten adamımı tanımış oluyorum. Birdaha onunla yemeğe çıkmıyorum. Elinizi cebinize atmaktan korkmayın.Bu durumu avantaja da çevirebilirsiniz....

Bu sayede hem kartta puan birikiyor, hem mekanda hesabı ödeyen kişi olarak karizmam artıyor, hem de diğerlerinden faizsiz nakit elde etmiş oluyorsunuz....

Çok mu kötüyüm ne...... :D :D :D :D

Seni hesap çakalı seniiiii.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 20, 2013, 16:16:57 »
Çevremdekilere çok dikkat ederim, titiz seçici biriyimdir
bi yere gittiğimizde önceden her hangi bir şey belirlenmemişse her kes kendi hesabını öder
ancak beraberimde bir hanım varsa yanımda hesap ödemesini veya hesaba katılmasını istemem
bunu da geri kafalılık olarak değil, aksine centilmenlik olarak görüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 20, 2013, 16:25:38 »
Yıllar önce çalıştığım kopyalama merkezinde grafiker bir arkadaş vardı.Yemek güzel olmadığında dışarıdan sipariş veren herkesin yemeğinden otlanır dururdu.Yediğim altı üstü bir pide onuda paylaşmayı istemiyordum(yanlış anlaşılmasın paylaşımcı biriyimdir.Ama böylelerine değil).Bir gün siparişi direkt ustaya verdim.Tam bir avuç dolusu pul biber döktü pidenin iç malzemesine.Siparişim geldiğinda Fatih her zaman ki gibi hemen ortakçı olmaya geldi.Pidenin yarısını ona verdim hemen.Yediği son pide o oldu.Bir daha bana yaklaşmadı.
   Hesap ödeme konusunda bir çok arkadaşında belirttiği gibi "yancı,bedavacı" diye tabir edilen kişiler sınıfına giren arkadaşım yok.Olanla da muhabbetimi kestim.Bunlar dışında hesap ödeme ile ilgili yaşadığım sıkıntı olmadı gibi.Sadece bayan arkadaşlarım ile gittiğimde küçük çaplı bir gerginlik yaşıyorum.Eğer beni kendilerinin hesap ödemesi için ikna ettilerse bu sefer işin garson kısmında azıcık serin serin terliyorum :D

Çevremdekilere çok dikkat ederim, titiz seçici biriyimdir
bir yere gittiğimizde önceden her hangi bir şey belirlenmemişse her kes kendi hesabını öder
ancak beraberimde bir hanım varsa yanımda hesap ödemesini veya hesaba katılmasını istemem
bunu da geri kafalılık olarak değil, aksine centilmenlik olarak görüyorum
Sen benden önce yazmışsın abi.Yukarıda da demek istediğim işte tam bu anlamdaydı :alkis:
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 21, 2013, 17:45:35 »
Seydi bey hesabı ödediğim günler elbette oldu. Beraber olduğunuz kişiler can ciğer sarması olunca hesap kitap bahane. Ben genelde gittiğim mekanlarda kasa önünde yaşanan bu bize has (TÜRKLERE YA DA TÜRKİYE SINIRLARI İÇİNDE NEFES ALAN VATANDAŞLARA) davranış hakkında forumun nabzını yoklamak istedim. Olur ya forumdan birisi ya da birileri ile bir yerlere gidersek ön bilgimiz olsun  :P Benim de elbette ki bu tür muhabbetten muzdarip olduğum durumlar oldu.

:))) hepimizin zaman zaman karşılaştığı gibi:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 22, 2013, 08:38:42 »
   Gökhan bey hesaplar benden olmak şartı ile :D Ankara'ya yeni taşındığınızda size Göksu parkında çay ısmarlamıştım ama.... Artık İstanbul'dayım
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR