0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
peki hafif rampa olan yerde ufak manevralar yapmaya çalışınca balata kokusu da oluşuyor mu? özellikle gaz vermeyip de arabanın rölantisi ile ilerlemeye kalkınca oluyor. bir dener misiniz.
dizellerde asla alınmasını tavsiye etmiyorum toyota dizellerin dizel işini becerselerdi bmw ile ortak motor anlaşması imzalamazlardı dizel için
2012 Auris Comfort Extra AT var daha 6.250 km de bir ses musallat oldu çözemedim ... aracı geri vitese takıyorum geri geri geliyorum duracağım zaman frene basıyorum kalın bir ses geliyor "gaaarrrrrrrttttt" diye normal ileri giderken frene bastığımda herhangi bir ses yok neden kaynaklanıyor olabilir.. servise gidicem ama büyük bir sıkıntı değilse 10 bini bekleyim diyorum....
Henüz üretimi biten Mercedes A serilerinde de Mitsubishi benzinli motoru kullanılıyor, şimdi Mercedes bu işi bilmiyor mu?Üzüntünüzü bütün TCT paylaşıyor ama bu bir seri üretim hatasıdır ve yetkiliyle bağlantınızı koparmayın ki bir an evvel garantiden probleminiz halledilsin.Hergün düzenli otomobil kullanılmıyorsa, disklerde, kampanada veya helezon yaylarda oluşan pas nedeniyle bu tip ses çıkabilmektedir, sorun değildir.
Henüz üretimi biten Mercedes A serilerinde de Mitsubishi benzinli motoru kullanılıyor, şimdi Mercedes bu işi bilmiyor mu?
evet korhan arada da senin dediğin gibi oluyor...
Bu bahsettiğiniz durum araç yeni iken olur siizin aracınızın km'si kaç acaba?
Evet çözüm bulundu arkadaşlar... Öncelikle 20.04.2013 c.tesi günü Edirne-Keşan Toyota ya gittim. Hizmet ilgi alaka servis süper öncelikle.. Sorunlarımı sıkıntılarımı anlattım herşeyi not alıp dinlediler..araç 2012 Auris Comf. ext. AT 6.585 km de...*10 bin bakımı yapıldı**karter tapa contası-yağ filtre elemanı-fren temizleyici-10W40 yağ değişimleri yapıldı..*onun haricinde sağ ön jant kaldırıma sürtmeden deforme olmuştu pürüzleri düzeltildi*lastiğin bir bölümü yarılmıştı stepne lastikle değiştirildi.*4 tekerlekte sökülerek jantlardan çıkarıldı kontrol edildi rot balans ayarlarını bakıldı düzeltildi.*tüm ışıklar lambalar silecekler cam suyu korna vs kontrol edildi..*kabin hava filtresi temizlendi.ön arka süspansiyonlar fren pedal boşluğu el freni-bujiler -hava filtresi-akü bağlantıları elektrolit seviyesi-fren debriyaj hidroliği-motor yağ filtresi-balata ve diskler-motor soğutma suyu-cam suyu- yağ ve su kaçakları-fren hattı boru bağlantıları-rotiller-rot başları ve körükleri-aks toz körükleri-direksiyon kutusu ve bağlantıları-şasi ve gövde üzerindeki somun ve civatalar sıkıştırıldı-egzoz boru ve bağlantıları kontrol edildi incelendi eksiklik olanların eksiklikleri giderildi. fren ve balatalar temizlenince frenden gelen ses sorunu ortadan kalkmış oldu.... bütün bu işlemler için normal 10 bin bakım fiyatı 230 tl ödedim. bu arada bir kaç yerde ufak tefek çizikler mevcuttu onlarıda pasta cila ile halletmişler....
Güle güle kullan o zaman