Gönderen Konu: Auris ile geri giderken durmak için frene basınca garip bir ses var ????  (Okunma sayısı 8685 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 45 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
2012 Auris Comfort Extra AT var daha 6.250 km de  bir ses musallat oldu çözemedim ... aracı geri vitese takıyorum geri geri geliyorum duracağım zaman frene basıyorum kalın bir ses geliyor "gaaarrrrrrrttttt" diye  normal ileri giderken frene bastığımda herhangi bir ses yok neden kaynaklanıyor olabilir.. servise gidicem ama büyük bir sıkıntı değilse  10 bini bekleyim diyorum....

Çünkü gitmişken sağ ön jantı da yaptırayım diyorum.. karşıdan gelen şarhoş arkadaşa çarpmayalım diye sağa kırınca direksiyonu kaldırımda çizdirdim jantı ....  bir kaç ufak tefek çizikler de var onları da rötuşlatayım diyorum. son bir haftada bu kadar şey geldi aracın başına hadi hayırlısı bakalım çok canım sıkıldı bu konu da ....

bu arada frenden gelen ses jantı çaprmadan  öncede vardı... Konuyla ilgili engin bilgilerini paylaşabilecek arkadaşlar varsa sevinirim....

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
aynı sorun bende de var , ve auris'in fren sisteminden memnun değilim , daha sağlam olmalıydı..

o ses genelde arka taraftan geliyor ve çok rahatsız ediyor , sorun balatalarda olabilir diye düşünüyorum açıkçası.
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
peki hafif rampa olan yerde ufak manevralar yapmaya çalışınca balata kokusu da oluşuyor mu? özellikle gaz vermeyip de arabanın rölantisi ile ilerlemeye kalkınca oluyor. bir dener misiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
peki hafif rampa olan yerde ufak manevralar yapmaya çalışınca balata kokusu da oluşuyor mu? özellikle gaz vermeyip de arabanın rölantisi ile ilerlemeye kalkınca oluyor. bir dener misiniz.

Bu bahsettiğiniz durum araç yeni iken olur siizin aracınızın km'si kaç acaba?
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Frenden gelen sesin önemli bir şey olduğunu sanmıyorum Emre,  zaman zaman hepimizin başına gelen şeryler
basit bir bakım ve temizlikle sorun çözülür, gerçi 2012 yepyeni araçta olmamalıydı ama elden ne gelir...
Jant sürücü hatası olduğu için parasını ya senden alacaklardır ya da kaskondan, çizikleri rutuşla idare etmeye çalış, zaman içinde çoğalınca boyatırsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
aynı sorun bendede var ve daha sayısız bir çok sorun şu toyotadan bir kurtulayım kapısından geçmeyeceğim yağ yakma sorunuda var dizellerde asla alınmasını tavsiye etmiyorum toyota dizellerin dizel işini becerselerdi bmw ile ortak motor anlaşması imzalamazlardı dizel için  >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
dizellerde asla alınmasını tavsiye etmiyorum toyota dizellerin dizel işini becerselerdi bmw ile ortak motor anlaşması imzalamazlardı dizel için  >:(

Henüz üretimi biten Mercedes A serilerinde de Mitsubishi benzinli motoru kullanılıyor, şimdi Mercedes bu işi bilmiyor mu?

Üzüntünüzü bütün TCT paylaşıyor ama bu bir seri üretim hatasıdır ve yetkiliyle bağlantınızı koparmayın ki bir an evvel garantiden probleminiz halledilsin.

2012 Auris Comfort Extra AT var daha 6.250 km de  bir ses musallat oldu çözemedim ... aracı geri vitese takıyorum geri geri geliyorum duracağım zaman frene basıyorum kalın bir ses geliyor "gaaarrrrrrrttttt" diye  normal ileri giderken frene bastığımda herhangi bir ses yok neden kaynaklanıyor olabilir.. servise gidicem ama büyük bir sıkıntı değilse  10 bini bekleyim diyorum....

Hergün düzenli otomobil kullanılmıyorsa, disklerde, kampanada veya helezon yaylarda oluşan pas nedeniyle bu tip ses çıkabilmektedir, sorun değildir.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 45 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi

evet korhan arada da senin dediğin gibi oluyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 45 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Henüz üretimi biten Mercedes A serilerinde de Mitsubishi benzinli motoru kullanılıyor, şimdi Mercedes bu işi bilmiyor mu?

Üzüntünüzü bütün TCT paylaşıyor ama bu bir seri üretim hatasıdır ve yetkiliyle bağlantınızı koparmayın ki bir an evvel garantiden probleminiz halledilsin.

Hergün düzenli otomobil kullanılmıyorsa, disklerde, kampanada veya helezon yaylarda oluşan pas nedeniyle bu tip ses çıkabilmektedir, sorun değildir.

Tekin abi doğrudur hergün düzenli kullanmıyorum.. sizin dediğinizde olabilir .. ama biraz sıkıntılı biriyim ben napayım baktırayım da içim rahatlasın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 45 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Cevap vererek yardımcı olan herkese teşekkür ederim.. Cumartesi kısmetse Edirne -Keşan Toyota ya bırakacam aracı sonucu sizlerle paylaşırım mutlaka.. Tekrardan teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Yeni A Serisindeki dizeller de Renault abi, biliyorsundur ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Bizim corollada frene basılı halde araç duruyorken arkaya birisi oturunca tarif ettiğiniz sese benzer bir ses çıkıyor. Sizde de ileri giderken fren yapınca ses olmuyormuş geri geri giderken fren basınca ağırlık arka tarafa biniyor ve aslında bizdeki durumla benzer bir durum. Pek alakası olmayabilir ama benim aklıma bu geldi
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
evet korhan arada da senin dediğin gibi oluyor...

Koku geliyorsa balatada sürtme var demektir, hangi balata/lar da? arka kampanayı idare eden el freni balatalarından.

El freni kampanası sökülüp kontrol/temizlik ve ayar yapılmalı.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Bu bahsettiğiniz durum araç yeni iken olur siizin aracınızın km'si kaç acaba?

Aurisim 10 000 km de. bu arada bahsettiğim durum geri manevra yaparken oluyor, yazmayı unutmuşum. İleri giderken aynı tarzda sürüş dahi olsa herhangi bir durum yok. Geri geri manevra yaparken, mesela yokuş aşağı dar bir yere paralel park yaparken falan ciddi koku oluyor, kaldı ki acemi bir şoför de değilim. Dediğim gibi aynı rampada trafikte falan kalsam fakat ileri doğru gitsem bir koku ya da ısınma olmuyor. Bir ara MMT şanzımanda balata kokusu ve ısınmasından şikayetçi arkadaşlar çoktu, bu sorun ileri vitesler için çözülürken  geri vitesi unuttular mı acaba  :foto:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
N'oldu sonuç ? çözüm var mı çözüm ? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Fren balatasıyla ilgilidir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 45 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Evet çözüm bulundu arkadaşlar... Öncelikle 20.04.2013 c.tesi günü Edirne-Keşan Toyota ya gittim. Hizmet ilgi alaka servis süper öncelikle.. Sorunlarımı sıkıntılarımı anlattım herşeyi not alıp dinlediler..araç 2012 Auris Comf. ext. AT 6.585 km de...

*10 bin bakımı yapıldı**karter tapa contası-yağ filtre elemanı-fren temizleyici-10W40 yağ değişimleri yapıldı..
*onun haricinde sağ ön jant kaldırıma sürtmeden deforme olmuştu pürüzleri düzeltildi*lastiğin bir bölümü yarılmıştı stepne lastikle değiştirildi.
*4 tekerlekte sökülerek jantlardan çıkarıldı kontrol edildi rot balans ayarlarını bakıldı düzeltildi.
*tüm ışıklar lambalar silecekler cam suyu korna vs kontrol edildi..
*kabin hava filtresi temizlendi.
ön arka süspansiyonlar fren pedal boşluğu el freni-bujiler -hava filtresi-akü bağlantıları elektrolit seviyesi-fren debriyaj hidroliği-
motor yağ filtresi-balata ve diskler-motor soğutma suyu-cam suyu- yağ ve su kaçakları-fren hattı boru bağlantıları-
rotiller-rot başları ve körükleri-aks toz körükleri-direksiyon kutusu ve bağlantıları-şasi ve gövde üzerindeki somun  ve civatalar sıkıştırıldı-egzoz boru ve bağlantıları kontrol edildi incelendi eksiklik olanların eksiklikleri giderildi. fren ve balatalar temizlenince frenden gelen ses sorunu ortadan kalkmış oldu.... bütün bu işlemler için normal 10 bin bakım fiyatı 230 tl ödedim. bu arada bir kaç yerde ufak tefek çizikler mevcuttu onlarıda pasta cila ile halletmişler.... :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
Evet çözüm bulundu arkadaşlar... Öncelikle 20.04.2013 c.tesi günü Edirne-Keşan Toyota ya gittim. Hizmet ilgi alaka servis süper öncelikle.. Sorunlarımı sıkıntılarımı anlattım herşeyi not alıp dinlediler..araç 2012 Auris Comf. ext. AT 6.585 km de...

*10 bin bakımı yapıldı**karter tapa contası-yağ filtre elemanı-fren temizleyici-10W40 yağ değişimleri yapıldı..
*onun haricinde sağ ön jant kaldırıma sürtmeden deforme olmuştu pürüzleri düzeltildi*lastiğin bir bölümü yarılmıştı stepne lastikle değiştirildi.
*4 tekerlekte sökülerek jantlardan çıkarıldı kontrol edildi rot balans ayarlarını bakıldı düzeltildi.
ön arka süspansiyonlar fren pedal boşluğu el freni-bujiler -hava filtresi-akü bağlantıları elektrolit seviyesi-fren debriyaj hidroliği-
motor yağ filtresi-balata ve diskler-motor soğutma suyu-cam suyu- yağ ve su kaçakları-fren hattı boru bağlantıları-
rotiller-rot başları ve körükleri-aks toz körükleri-direksiyon kutusu ve bağlantıları-şasi ve gövde üzerindeki somun  ve civatalar sıkıştırıldı-egzoz boru ve bağlantıları kontrol edildi incelendi eksiklik olanların eksiklikleri giderildi. fren ve balatalar temizlenince frenden gelen ses sorunu ortadan kalkmış oldu.... bütün bu işlemler için normal 10 bin bakım fiyatı 230 tl ödedim. bu arada bir kaç yerde ufak tefek çizikler mevcuttu onlarıda pasta cila ile halletmişler.... :alkis:
Güle güle kullan o zaman :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 45 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Güle güle kullan o zaman :)

sağolasın gadeşim   8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti

Bende aracı 2. el Kesan'dan almıstım 14 binde şimdi 20.000 bakımını yaptırdım bende 500 lira tuttu , km yapmaya korkar oldum :D