Gönderen Konu: Auris ile geri giderken durmak için frene basınca garip bir ses var ????  (Okunma sayısı 8757 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Yokus asagı ınerken de o tok ses oluyor sankı arkada buyuk bir agırlık var da hareket edıyorlar gıbı.
Bu arada yenı A serısının motoru Mıtsubushı mı Renault mu, merak ettım ve neden?

Toyota Club Türkiye


Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
A serisindeki dizel motor renaultun.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
bende yeni aldığımda yapmıştı ama 1000 km sonra fren sesinden eser yok sanırım senin sorunda aynı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
sesin sebebi bulundu boşuna aramayın ben çok araştırdım ve buldum.
evet bendede aynı sorun var bu ses sadece geri geri giderken yapiyor ve canımı sıkıyordu ve sebebini ve çözümünü buldum.
arkadaşlar eskiden balatalarda asbest kullanılıyordu bu madde balataları daha yumuşak ve sessiz bir hale getiriyordu ancak kanserrojen olduğundan dolayı yasaklandı.
eskiden tüm balatalarda bu kullanılırken şimdi ( 2010) yasaklandığı için kullanılmıyor. bu nedenle balatalar daha sert ve daha çok demir tozu içeriyor.şimdiki balataların içlerinde zaman zaman demir tozları ve parçaları disklere sürttüğün den dolayı bu ses meydana geliyor.şimdi siz diyeceksiniz neden geri geri giderken yapıyor da düz giderken yapmıyor buda basit balata hep ileri doğru gidildiğinden dolayı diskte yüzeyi üzerinde aynı yönlü bir iz yapıyor ve aynı yönlü eskiyor aşınıyor geri geri gidildiğinde ise tam tersi olduğu için ses yapıyor ve bu ses geçici kalıcı değil.
şimdi çözüme geldik çözüm balata yada disk değiştirmek değil istediğiniz kadar değiştirin eninde sonunda yine aynı ses gelecek.
1. yol geri geri ses geliyorsa ani bir kaç fren yapın ses yapan kısım aşındırın ses kesiliyor tekrar ses geldikçe bu işlemi tekrarlayın
2. el frenini 1 yada 2 kademe çekip biraz ilerleyin yine o ses gidecektir.
3 yol fren balatalarınızı içerisinde asbest bulunduran  balata ile değiştirin ( piyasada varsa tabi)
4 arabanızı değiştirin  :)