Gönderen Konu: Ben Bugün Şunu Öğrendim...  (Okunma sayısı 13286 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Ynt: Ben Bugün Şunu Öğrendim...
« Yanıtla #40 : Nisan 22, 2013, 00:56:06 »
Kim başkasının plakasını yaptırıra şöyle açıklama yapabiliriz sanırım.Örneğin büyük şehirlerimizin çoğunda olan sabit radarlara siz başka aracın plakasını takıp geçerseniz(sizin aracınızla aynı model,aynı renk vs olan) cezayı direk o suçsuz insanın üzerinde yazdırırsınızki bu en basiti.Bunun dışında bir çok suçta kullanılan araçların plakalarıda yine bu şekilde olabilir.App plaka ise yazı şekli biraz daha kalın puntolu ve kenarları genelde düz olan plakadır.Bunları genellikle(torpiliniz vs yoksa) trafik şubede yaptıramazsınız.Reklamcılarda falan yaparlar ve dolayısıyla mühürsüz olur.Yani istediğiniz plakayı yaptırabilirsiniz yaptırdığınız yer biraz para göz birisi ise.Tabi kurallara aykırı olduğundan ceza yersiniz çevirmelerde.Bende bu tarz plaka basan yerleri kapatmalılar ve basmaya devam edenlerede hatırı sayılır ceza vermeliler yada belirlenen kuruluşlar dışında olmamalı bu iş yoksa şuandada olduğu gibi çok masumun canı yanabiliyor.Bu tarz muhim şeyleri yeterince önemsemiyoruz ancak çok büyük sıkıntılar çıkabilir.

Sırf radar var diye başkasının plakasının aynısın yaptırıp takmak saçma. Bunu kim yaparki? Kendisine ait olmayan bir plakayı takmak suç ve cezası hız cezasından çok daha ağır. Kötü niyetli kullanıma gelince, zaten maksadı kötü olanlar plaka yaptırmıyorlar. Direk plaka çalıyorlar. Plakası çalınan sürücü de polise ihbar ediyor ve kurtuluyor. Bu güne kadar başkasının plakasını yapan veya yaptıran birisine rastlamadım. App plaka yaptıranlar da kendilerince güzel göründüğüne inandıkları için kendi plakalarını yazdırıyor.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 22, 2013, 00:56:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Nisan 22, 2013, 01:16:30 »
zaten maksadı kötü olanlar plaka yaptırmıyorlar. Direk plaka çalıyorlar. Plakası çalınan sürücü de polise ihbar ediyor ve kurtuluyor.
Dediğiniz gibi çalma olayı daha basit kalıyor ne yazıkki.Mesela en basit örnek olarak http://www.haber7.com/polisiye-vakalar/haber/815574-sahte-plaka-gercegiyle-karsilasinca http://www.sarkikaraagac.com.tr/haber/asayis/mehmet-celik-sahte-plaka-magduru-oldu/130.htmlsize şöyle bir şeyler gösterebilirim.Tabi bunlar gerçekten emin olun en basiti.Bu nedenle bu plaka yaptırma bu kadar kolay ulaşılabilir olmamalı.Zaten çevremizde bu tarz insanların olması demek başımıza en yakın zamanda bir iş açılacağının en temel göstergesi olur.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Nisan 22, 2013, 08:28:39 »
Herkese günaydın.Güzel bir hafta diliyorum
   Az önce kiralık olarak kullandığım Doblo'nun (Combi modelinin baz donanımlı modeli) kumandasında açma tuşunu basılı tuttum ve camların kumandadan açılıp kapandığını öğrendim :) Kim bilir Premio modelinde neler var neler :D
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Nisan 22, 2013, 16:19:17 »
"Verdiklerimi geri alabiliyormuyum ki, bekleneni vereyim" mantalitesi ile hareket edildiğinde tezat bir durum çıkıyor ortaya.

Evet bencilce olabilir ama maalesef insan psikolojisi bu yönde hareket ediyor, "herşey karşılıklı" yada güncel moda söylenişi ile "hayat müşterek!!!" :)
O şekilde düşünmek ya da düşündürülmek ne kadar çağımızın gerçeği gibi dursa da olmaması gerektiğine inanıyorum. Almadan vermek çok güzel bir şey, bundan daha güzeli ise sonrasında bunun güzellikle karşılık görmesi. Bu duyguyu yaşayabilen ve yaşatabilenler ne mutludur.
 İnsanları tedirgin, güvensiz, vermekten alıkoyan duruma getiren yine bazı insan tipleri oluyor, ama onlar yüzünden herkesin öyle olduğunu düşünmek çok büyük haksızlık bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Nisan 26, 2013, 18:56:59 »
Herkese günaydın.Güzel bir hafta diliyorum
   Az önce kiralık olarak kullandığım Doblo'nun (Combi modelinin baz donanımlı modeli) kumandasında açma tuşunu basılı tuttum ve camların kumandadan açılıp kapandığını öğrendim :) Kim bilir Premio modelinde neler var neler :D

hahahah :) bende basılı tutuyorum da olmuyor , hırslandım iyice  :D auris :(
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Nisan 26, 2013, 19:33:44 »
Yalakaysan işlerin  her daim yürür.

Maalesef tekrar öğrenmiş olduk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Nisan 26, 2013, 19:38:50 »
bir türk papaz içmek için kaynattığı sütü açık havada unutmuş
hava aniden soğuyunce süt olmuş sana yoğurt
asıl ayran nasıl keşfedilmiş..?
kemal efendi Türk papazı nereden çıkardın? bizi hıristiyan mı sanıyorsun?
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Nisan 27, 2013, 15:11:06 »
hahahah :) bende basılı tutuyorum da olmuyor , hırslandım iyice  :D auris :(
  4 Corolla ve Yaris'te denemiştim ve hiç birinde de camlar açılmadı :(
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Nisan 28, 2013, 12:26:31 »
konu formatına uygun mu bilmem ama bugün bunu öğrendim ve işe yarıyor :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Nisan 28, 2013, 12:30:20 »
Kimseye fazla hosgorulu olmamayi bugun bir kez daha anladin.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Nisan 30, 2013, 10:54:01 »
sabah nufus idaresinde şunu öğrendim;

gemicilerin ikametgah adresleri gemi olduğundan nufusda "martı" olarak geçiyormuş, ev adresi 2. diğer olarak geçiyormuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mayıs 02, 2013, 14:50:13 »
Genelde "Eşek hoşaftan ne anlar" diye tabir ettiğimiz kelime aslında "Eşek hoş laftan  ne anlar?" mış .. bende bunu yeni öğrendim , harbiden de öyle :D

§  eşek hoşaftan ne anlar (suyunu içer, tanesini bırakır)
 bilgisiz, görgüsüz kimse ince, güzel şeylerin zevkine varamaz, değerini ölçemez.
Atasözü

http://tdkterim.gov.tr/atasoz/?kategori=atalst&kelime=E%FEek+ho%FEaftan+ne+anlar&hng=tam
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mayıs 02, 2013, 17:02:04 »

Bu gördüğünüz mini kızarmış tavuk, 8000 dolara alıcı bulmuş durumda. 3 yıl önce gittiği restoranda yediği kızarmış tavuklardan bir parçanın, ABD’ nin ilk başkanı George Washington’ a benzediğini gören bir kadın, bu parçayı saklamaya karar verir. 3 yıl sonra, bir alışveriş sitesi üzerinden açık arttırmaya çıkardığı parça ise tam 8000 dolara alıcı bulur. Küçük bir parça tavuk 8000 dolar !.
[/size][/color]
[/size]Saçmalamanın sonu yok galiba.[/color]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mayıs 02, 2013, 17:19:10 »

Bu gördüğünüz mini kızarmış tavuk, 8000 dolara alıcı bulmuş durumda. 3 yıl önce gittiği restoranda yediği kızarmış tavuklardan bir parçanın, ABD’ nin ilk başkanı George Washington’ a benzediğini gören bir kadın, bu parçayı saklamaya karar verir. 3 yıl sonra, bir alışveriş sitesi üzerinden açık arttırmaya çıkardığı parça ise tam 8000 dolara alıcı bulur. Küçük bir parça tavuk 8000 dolar !.
[/size][/color]
bizde aynı durum olsa benzetene ceza keserler :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Mayıs 02, 2013, 17:23:04 »
Bizde direk yerler...Hatta bak burnu gitti esprisi olur.....:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Mayıs 02, 2013, 17:50:12 »
Bizde direk yerler...Hatta bak burnu gitti esprisi olur.....:)
Benim cocukta cips alir. Poseti acip bi tanesini isirir sonra bana gosterir "Baba bak araba" "Baba bak ucak" Baba bak fil" Her paket boyle biter. Yeni paket yeni maceralar. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Mayıs 02, 2013, 18:11:50 »

[/size][/color]

para çok olunca adam harcayacak yer arıyor :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Mayıs 02, 2013, 19:44:22 »
konu baya güzelmiş ..

hatta şu izmir li doktorun bloğunu okuyorum kaç saattir.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Mayıs 02, 2013, 21:35:55 »

Türkiye'deki neredeyse bütün hastanelerde ve sağlıkla ilgili kuruluşların birçoğunda görürsünüz o fotoğrafı.

İşaret parmağını dudaklarına götürerek "sus" işareti yapan hemşireyi.Hastanelerde hepimizi susturan Bayan Sus fotoğrafındaki Dilek Tunca'nın, yani o hemşirenin hikayesini bu ay OT dergisinde okumak mümkün. İşte, o söyleşinin bir kısmı: ''Hiç unutmuyorum, 1976 senesinin yazıydı.Turizm işimle ilgili Almanya’dan döndüğüm gün annem söyledi “Seni ajanstan aradılar” diye. İstanbul Reklam Ajans’ ıydı, Cağaloğlu’nda. Şimdi kapandı tabii. Hatta döndüğümün ertesi günü çekildi o fotoğraf. Şişli’de yaşıyordum. Babam Subay emeklisi, annem terziydi. O dönem Turizmciydim, aynı zamanda mankenlik yapıyordum. Şimdiki kadar çok manken yoktu. Biz 10-12 kişi kadardık. Simla Kantarcıoğlu, Başak Gürsoy, Fatoş Altınkum’lar filan. Ertesi gün hemen gittim ajansa. Yurtoğlu ilaç firması, hastanelere ‘Sus Pankartı’ yaptırmak istiyormuş. Firma beni seçmiş. O zamanlar ‘kast ajansı’ diye bir şey yoktu. Reklam ajansları birbirine haber verirdi. Bağlı olduğumuz bir ajans da yoktu. Hepimiz birbirimizi tanırdık. Ekspozisyonlara 1-2 kişi çıkardık. Rozet Konfeksiyon için hep beraber çektirdiğimiz fotoğraflarımızda vardır.

Ben hastanelere gittiğimde doktorlar ve hemşireler önce bakıyorlar bana, onlara her seferinde tanıdık geliyorum. Yakın davranıyorlar. İlk kez karşılaşmışız aslında ama yıllarca fotoğrafıma bakmışlar, aşinalar bana. Bu duruma çok gülüyorum. Bir gün göz doktoruna gittim. Kızcağız bana bakıp “Yüzünüz hiç yabancı gelmiyor” dedi gülerek, halbuki tam arkasında benim hemşire pozum asılı. Ben hiç çaktırmayıp gülüyorum “Olabilir tabii” diyorum. Söylemiyorum da. Çünkü gözüme makyaj fırçası batmıştı, canım yanıyor. Çıktım oradan, sonradan kendi bulsun diye.

Genelde söylemem o kadının ben olduğumu. Bir keresinde anjiyo oluyorum, hastaneye birlikte gittiğim arkadaşım söylemiş doktorlara, bana gelip “Aşk olsun niye söylemiyorsunuz o olduğunuzu?” dediler. “Siz bir an evvel bitirin işinizi, oradaki benim işte!” dedim. Hatta sonra beni özel odaya aldılar, çok hoşuma gitti. Doktorlarla çaktırmadan da olsa samimi bir ilişkim var.

Almanya’da bir dişçi polikliniğine gittim, poliklinikte de bir Türk varmış. Odaya girdim, duvarda benim fotoğrafım asılı. “Nereden buldunuz bu fotoğrafı?” dedim, doktor “Aaa, ben onu çok seviyorum, bayılıyorum, aşığım o hanıma” dedi. Ben kaldım. Hiçbir şey söyleyemiyorum. Bir baktı “Yoksa siz misiniz?” dedi. “Yok o benim kardeşim” dedim. “Hadi canım, kandırmayın. Sizsiniz işte” dedi, güldük.

Sonra bir gün Tekirdağ’a gidiyorum, seçim zamanıydı. Bir otobüs gördüm. Bir baktım, otobüsün bir yanında Ecevit’in, diğer yanında benim fotoğrafım var. “Ne alaka yahu!” diye düşündüm. Kime sus diyorlar anlamadım hiç.‘Bayan Sus’un ayrı bir yeri daha vardı, çünkü Atatürk’ten sonra duvardan inmeyen fotoğraf benimkiydi. Herkes geldi gitti, ben duvarda ‘Bayan Sus’ olarak kaldım.''

İŞTE O HEMŞİRE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mayıs 02, 2013, 23:15:26 »
Bu uyarı levhası konusunu görünce aklıma geldi. Geçenlerde gördüm, Ikea'da ürünlerinin teşhir şeklini bilirsiniz. Onlardaki alafranga tuvaletin üstüne şefaf kapak yapıştırmışlar ve "kullanmayınız, tuvalet restoranın yanındadır" şeklinde bir uyarı yazmışlar. Acaba neden gerek duydular. ;)  Gülüyorum ama aslında üzücü bir olay.