0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sadece bass için kullanacaksanız 1100 watt yeter ama tüm hepsine çok zorteyp çıkışında değişkenlerin ses bozacağını zannetmiyorum
teyp 4 çıkış ise 2 si ön/arka için 2si subwoofer içindir.
crosswoofer olarak ne kullanacaksın
bir düzeltme yapmak istiyorum teyp 4600 bt değil 4400 bt imiş nerden kaldıysa aklımda 4600 kalmış.ayrıca son cevaplara tamamıyla fransız kaldım.teypte subw çıkışıda var ön arka olarak.
DEH4xxx serisinde ayrıca sub çıkışı olmaz zaten 5xxx serisi ve sonrasında mevcut, ancak arka çıkışları sub çıkışı olarak kullanabilirsin.Ön çıkışlara arak hoparlör bağlama bence, ses olayı bambaşkadır, akustik bir mühendisliktir.Sesi aracında şöyle düşünmen gerekir, bir konser salonunda canlı olarak sesleri nereden duyurosan araçta'da aynı konumlandırmayı yaparsan kaliteli ses elde edersin, arkadaki hoparlörler düşük frekans (bas) ve surround olarak kullanılmalı, sanatçı sesi ortadan (mid) enstrümantal sesler ise ön çevreden gelmelidir.Bu konuya Türkiye'de vakıf olan kişi sayısı gerçekten az Ertancım senin fransız kalman çok normal.Özellikle anlamadığın kısım neresi ise sorabilirsin, elimden geldiğince cevaplarım.Not: Bende akustik mühendisi değilim ancak hobi olarak bu konu ile ilgilendiğim için bilgimi paylaşmak istedim.
DEH4xxx serisinde ayrıca sub çıkışı olmaz zaten 5xxx serisi ve sonrasında mevcut,
ben profesyönel bir tesisat yapmayı düşünmüyorum açıkçası şimdilik arabayı fazla kurcalamamak için sağını solunu. aklımda olan şimdilik 2 pioneer oval kolon ve bir bass. ovaller arkada olacak mecbur. amfinin arka çıkışını bass için kullanırsam ön çıkışınıda ovaller için kullanacağım. fakat bası bağlarken tek kanalı + - olarak mı kullanmam lazım yoksa kanalın birinden + diğerinden - mi almam gerekir. kullanacağım bass büyük olasılıkla jbl 1000 w 30 cm
teypte subwoofer ayarları var bu ne işe yarıyor peki. bu ayarın olması teypte sw çıkışı olduğunu göstermezmi?
ön kolonların orjinali 10 cm onları 13 cm olarak değiştirebilirmiyiz acaba sığarmı?
köprüde verdiği RMS'e göre sub seçmek olacaktır.
Öne komponent yerine hoparlör istiyorum dersen, farklı önerilerde de bulunabilirim.
Elinde ampli varken teyp bağlantısı sub ile tatmin etmez, bass'ı dinlersin sadece, hazır elin değmişken kapılarada iki kablo çekeceksin, zahmetine de değer ayrıca, mid başka birşey.
bir haftasonu daha yancak ozaman kablo çekmekle jbl in 1000 w lığını neden önermedin mrk ettim açıkçası amfiyi aldığım yer rahat çalıştırırsın demişti bana köprü yaparak.
ozaman kıcker es 12 de karar kılmak mantıklı.
KICKER ES-12 30CM SUBWOOFER 125 W RMS - 375 W. MUSIC POWER Sizin jblden daha düşük bir güce hasip !