Gönderen Konu: amfi tesisatı için yardım !!!  (Okunma sayısı 16381 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 21 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: amfi tesisatı için yardım !!!
« Yanıtla #20 : Nisan 22, 2013, 13:10:35 »
sadece bass için kullanacaksanız 1100 watt yeter ama tüm hepsine çok zor
teyp çıkışında değişkenlerin ses bozacağını zannetmiyorum
sadece bass değil amfiye bağlayacağım 2 tanede oval pioneer var onun için 1000 lik jbl almak en mantıklısı galiba
CESARETLE ATILAN İLK ADIMLAR BÜYÜK BAŞARILARIN MÜJDECİSİDİR.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 22, 2013, 13:10:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 22, 2013, 13:39:43 »
crosswoofer olarak ne kullanacaksın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 22, 2013, 14:27:48 »
teyp 4 çıkış ise 2 si ön/arka için 2si subwoofer içindir.

Burada bir yanlışlık var, 4 RCA çıkışı var ise Ön sağ/Ön sol ve Arka sağ/Arka Sol içindir, Subwoofer için çıkış mono olur (çift çıkış da olabilir ancak ampli'den ampliye giriş şekli değişir) ve pioneer deh-4600 bt'de bulunacağını sanmıyorum, olsa 6 RCA çıkışı olurdu Örnekbenim cihazım: DEH7200SD.

Arka çıkışları subwwofer için kullanabilirsiniz ancak ampli'nin arka ses çıkışlarını köprülemeniz gerekebilir zira tek kanal 150W RMS (JBL CS4, 1000'lik dediğiniz için) vermez.

crosswoofer olarak ne kullanacaksın

Crossover ampli üzerinde mevcuttur ancak subwoofer ve herhangi bir full range hoparlörü (component dahil) subwoofer ile aynı kanala bağlandığında ampli'nin crossover kalibrasyonunu yapamazsınız, şayet ampliden sonra koyacağınız crossover ile kalibrasyon yaparsanız da ya subwooferda yada full range speaker'da frekans kaybı yaşarsınız.En mantıklısı farklı kanallar kullanmak.

Bu işin en iyisi aktif sistem kurmaktır aslında, bütçe müsait ise aktif sistem (crossoversız, her hoparlörün ampli üzerinden frekanslanması) en iyisidir, bütçe daha kısıtlı ise en azından pasif (ara crossover kullanılarak, yada amplinin her çıkışını ayrı bir kanal bağlayarak crosslamak) ancak ayrı ayrı frekanslama daha düzgün olur.Geri kalanları apaçi sistemi oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Nisan 22, 2013, 14:57:50 »
bi düzeltme yapmak istiyorum teyp 4600 bt değil 4400 bt imiş nerden kaldıysa aklımda 4600 kalmış.
ayrıca son cevaplara tamamıyla fransız kaldım.
teypte subw çıkışıda var ön arka olarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #24 : Nisan 22, 2013, 15:12:10 »
bir düzeltme yapmak istiyorum teyp 4600 bt değil 4400 bt imiş nerden kaldıysa aklımda 4600 kalmış.
ayrıca son cevaplara tamamıyla fransız kaldım.
teypte subw çıkışıda var ön arka olarak.

DEH4xxx serisinde ayrıca sub çıkışı olmaz zaten 5xxx serisi ve sonrasında mevcut, ancak arka çıkışları sub çıkışı olarak kullanabilirsin.Ön çıkışlara arak hoparlör bağlama bence, ses olayı bambaşkadır, akustik bir mühendisliktir.Sesi aracında şöyle düşünmen gerekir, bir konser salonunda canlı olarak sesleri nereden duyurosan araçta'da aynı konumlandırmayı yaparsan kaliteli ses elde edersin, arkadaki hoparlörler düşük frekans (bas) ve surround olarak kullanılmalı, sanatçı sesi ortadan (mid) enstrümantal sesler ise ön çevreden gelmelidir.

Bu konuya Türkiye'de vakıf olan kişi sayısı gerçekten az Ertancım senin fransız kalman çok normal.Özellikle anlamadığın kısım neresi ise sorabilirsin, elimden geldiğince cevaplarım.

Not: Bende akustik mühendisi değilim ancak hobi olarak bu konu ile ilgilendiğim için bilgimi paylaşmak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Nisan 22, 2013, 15:47:12 »
DEH4xxx serisinde ayrıca sub çıkışı olmaz zaten 5xxx serisi ve sonrasında mevcut, ancak arka çıkışları sub çıkışı olarak kullanabilirsin.Ön çıkışlara arak hoparlör bağlama bence, ses olayı bambaşkadır, akustik bir mühendisliktir.Sesi aracında şöyle düşünmen gerekir, bir konser salonunda canlı olarak sesleri nereden duyurosan araçta'da aynı konumlandırmayı yaparsan kaliteli ses elde edersin, arkadaki hoparlörler düşük frekans (bas) ve surround olarak kullanılmalı, sanatçı sesi ortadan (mid) enstrümantal sesler ise ön çevreden gelmelidir.

Bu konuya Türkiye'de vakıf olan kişi sayısı gerçekten az Ertancım senin fransız kalman çok normal.Özellikle anlamadığın kısım neresi ise sorabilirsin, elimden geldiğince cevaplarım.

Not: Bende akustik mühendisi değilim ancak hobi olarak bu konu ile ilgilendiğim için bilgimi paylaşmak istedim.

ben profesyönel bi tesisat yapmayı düşünmüyorum açıkçası şimdilik arabayı fazla kurcalamamak için sağını solunu. aklımda olan şimdilik 2 pioneer oval kolon ve bir bass. ovaller arkada olacak mecbur. amfinin arka çıkışını bass için kullanırsam ön çıkışınıda ovaller için kullanacağım. fakat bası bağlarken tek kanalı + - olarak mı kullanmam lazım yoksa kanalın birinden + diğerinden - mi almam gerekir. kullanacağım bass büyük olasılıkla jbl 1000 w 30 cm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Nisan 22, 2013, 16:01:42 »
DEH4xxx serisinde ayrıca sub çıkışı olmaz zaten 5xxx serisi ve sonrasında mevcut,
teypte subwoofer ayarları var bu ne işe yarıyor peki. bu ayarın olması teypte sw çıkışı olduğunu göstermezmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Nisan 22, 2013, 19:54:09 »
ön kolonların orjinali 10 cm onları 13 cm olarak değiştirebilirmiyiz acaba sığarmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #28 : Nisan 22, 2013, 21:33:33 »
ben profesyönel bir tesisat yapmayı düşünmüyorum açıkçası şimdilik arabayı fazla kurcalamamak için sağını solunu. aklımda olan şimdilik 2 pioneer oval kolon ve bir bass. ovaller arkada olacak mecbur. amfinin arka çıkışını bass için kullanırsam ön çıkışınıda ovaller için kullanacağım. fakat bası bağlarken tek kanalı + - olarak mı kullanmam lazım yoksa kanalın birinden + diğerinden - mi almam gerekir. kullanacağım bass büyük olasılıkla jbl 1000 w 30 cm

Profosyonel olmasa bile en azından işin özüne sadık kalınması lazım, yoksa müzik yerine gürültü dinlersin.Bana kalırsa ön hoparlör arkayıda sub için kullan.Köprüleme her ampli'de farklı kombinasyonda olabilir, genellikle sol tarafın artısı sağ tarafın eksisi ile köprüleme  yapılır.

teypte subwoofer ayarları var bu ne işe yarıyor peki. bu ayarın olması teypte sw çıkışı olduğunu göstermezmi?

arka sub çıkışını teypte sub olarak seçersen sub için teypten gain seviyesi ve frekans aralığı ayarı yapabilmene yarıyor.

ön kolonların orjinali 10 cm onları 13 cm olarak değiştirebilirmiyiz acaba sığarmı?

Uygun bir kasnak ile 16 yada 16.5cm de takabilirsin ki bence en mantıklısı bu olur, hatta çok üst seviye olmasa bile bir mid takımı bağlaman daha faydalı olur, arkaya da sub bağla, ovalleri unut düşündüğünden çok daha iyi ses alırsın.

Önemli olan amplinin desteklediği kanal başı RMS çerçevesinde hoparlör veya bence mid ve köprüde verdiği RMS'e göre sub seçmek olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 22, 2013, 22:07:56 »
Ufuk abi istanbulda tavsiye ettiğin müzik sistemleriyle ilgili.uygun beğendiğin bi yer varsa link ya da bilgi alabilir miyim özelden?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Nisan 22, 2013, 23:13:08 »
köprüde verdiği RMS'e göre sub seçmek olacaktır.

bilgine dayanarak kullandığım amfiye göre nasıl bir sw tavsiye edersin peki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #31 : Nisan 23, 2013, 09:43:15 »
Elindeki Ampli değerleri;

2 OHM    4x80  WATT RMS
4 OHM    4x55  WATT RMS
KÖPRÜ    2x150 WATT RMS (4 OHM)

Buna göre elindeki ampli ile bana göre kurabileceğin en iyi sistemler şöyle olabilir;

1-sierra gt-a100.4

2-1-INFINITY REF-6500 Ön komponent 2OHM olduğundan DB oranı daha yüksektir. ( http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-hoparlor-infinity-ref-6500-cx-16.5-cm-component-hoparlor-122372043/detay )

2-2-HERTZ ESK 165 Ön komponent Midbası sınıfının üzerindedir ancak tweeter'ı uzun vadede sorun çıkarabilir. ( http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-hoparlor-sifir-hertz-esk-165-119529132/detay )

2-3-PIONEER-TS-A1604C Ön komponent Fiyat performans kralıdır ( http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-hoparlor-pioneer-ts-a1604c-16cm-compenant-sok-kampanya-111864905/detay )

3-1- KİCKER ES 12 Subwoofer ( http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-kicker-es-12-30cm-subwoofer-hoparlor-85134729/detay )

Öne komponent yerine hoparlör istiyorum dersen, farklı önerilerde de bulunabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Nisan 23, 2013, 10:04:24 »
Öne komponent yerine hoparlör istiyorum dersen, farklı önerilerde de bulunabilirim.

benim ön kapılardaki kolona sesi amfiden değilde teypten almayı düşünüyorum şimdilik bidaha tesisat çekme işi çıkmasın diye sakıncası olurmu?
kıcker es 12 den kastımız 12" 30 cm yani doğrumu acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #33 : Nisan 23, 2013, 10:13:27 »
Elinde ampli varken teyp bağlantısı sub ile tatmin etmez, bass'ı dinlersin sadece, hazır elin değmişken kapılarada iki kablo çekeceksin, zahmetine de değer ayrıca, mid başka birşey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Nisan 23, 2013, 10:28:34 »
Elinde ampli varken teyp bağlantısı sub ile tatmin etmez, bass'ı dinlersin sadece, hazır elin değmişken kapılarada iki kablo çekeceksin, zahmetine de değer ayrıca, mid başka birşey.

bir haftasonu daha yancak ozaman kablo çekmekle :)
jbl in 1000 w lığını neden önermedin mrk ettim açıkçası amfiyi aldığım yer rahat çalıştırırsın demişti bana köprü yaparak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #35 : Nisan 23, 2013, 10:54:46 »
bir haftasonu daha yancak ozaman kablo çekmekle :)
jbl in 1000 w lığını neden önermedin mrk ettim açıkçası amfiyi aldığım yer rahat çalıştırırsın demişti bana köprü yaparak.

Uğraş, kesinlikle değer, ampli'yi aldığın yere bir sor bakalım RMS, OHM, Rezonans Frekansı vs. nedir biliyor mu :) Senin 1000W JBL dediğin eğer CS1214 ise 250W RMS değeri var ki sen bunu maks. 150W ile besleyebiliyorsun, çalışmaz değil her halükarda çalışır da, bu da verim alamama uzun vadede de bobin yakmana sebep olur.Maks. 150W RMS veren bir ampli ile %10 düşük maks. RMS değerine sahip hoparlör beslenir bu yüzde hoparlörün çapı,sarım sayısı, omajı ile değişkenlik gösterir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Nisan 23, 2013, 11:10:07 »
ozaman kıcker es 12 de karar kılmak mantıklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #37 : Nisan 23, 2013, 11:22:37 »

Aynen öyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 23, 2013, 11:25:16 »
Bende iki tane jbl var 1000w 250 Rms toplamda gücü 500 rms yapıyor .Ben onları macoustic MTX mono 1000.1 rms ile besliyorum tadından yenmiyor . içerden bass ayarıda var kafama göre bir düğme ile açık kapatıyorum yoksa teypten kapatınca diğer stero ( kapıları besleyen ) amfi de kısılıyor ses gidiyor . Ve size tavsiyem ses ile bass amfisini ayrı tutmanız ve her zaman kaliteli marka kullanın yoksa ses boğuk oluyor   :wacko: :wacko:
Alıntı yapılan: (Gizli Üye)

KICKER ES-12 30CM SUBWOOFER
 125 W RMS - 375 W. MUSIC POWER

Sizin jblden daha düşük bir güce hasip !

Buda benim :
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=46786.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Nisan 23, 2013, 11:32:51 »
KICKER ES-12 30CM SUBWOOFER
 125 W RMS - 375 W. MUSIC POWER

Sizin jblden daha düşük bir güce hasip !

ne yazıkki amfi yetersiz kalıyor jbl için