0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şehir içi mesia başlangıç ve bitiş zamanlarıdna trafikdeyim. Ne kadar uğraşırsam uğraşayım ekonomik kullanamıyorum. Ya çok erken çıkıcaz yada çok geç aksi halde dur kalk oldukça masraflı oluyor.Gelelim tüketime. 1300kg bir aracın 1400cc motora göre tüketimi çok iyi buna eminim. Çünkü 1000kg 206 ile de yakın değerleri görüyordum. Ama o yavur sakin kullanımda yakmam ben yakmam diyordu bunu ne kadar sakin kullansamda şimdilik 5.5 barajını inemedim. Şehir içinde ise tüketim dediğim gibi trafiğe çıkış ve kullanıma göre 5.6 ila 6.8 arasında gidip geliyor. Bugün biraz yüklendim şuan 6.7 lerde dolanıyor. Bu arada bugün biraz zorladığımda;3. vites 4900rpm de 130kmh4. vites 4900rpm de 160kmh5. vites 4500rpm de 180kmh6. vites 4500rpm de 195kmhgördüm yol el vermedi dahasına ama düz yolda 6 vites 4500rpmden sonra çevirmedi araba. Yaklaşık 45dk sürdüm aracı ve çevre yolunu dolandım yakıt ortalaması 6.2 den 6.6 ya yükseldi . Kaç km yaptım bakmadım açıkçası
lpg taktırın diye öneriler gelmiş de ,, konuyu açan adam sıfır auris aldım diyor . lpg garantiyi bozmayacak mı ?
MerhabaBen de yeni auris dizel aldım. Su an yakıt ortalamam şehir içi 6.1 gösteriyor. Ancak asıl kafamı karıştıran şey dizel yakıtı nereden almalı sorusu? İlk depomu opetten, sonra shellden ve tekrar opetten aldım. Bundan sonra Po ve Totali de denedikten sonra karar verip hep aynı yerden alacağım. Kim nereden alıyor yazarsanız sevinirim. (hatta Ankara'da tavsiye istasyon)Diğer bir konu da range göstergesi. Eski arabamda menzil kullanışa göre artıyor ve azalıyordu ancak auris'de km yaptıkça sürekli birer birerde olsa da menzil aşağı düşüyor.
hocam benim arac 1,6 senin aracının değerlerinde yakıyor.Allah Allah..ben anlamadım şimdi ya
cevap için teşekkürler. peki auris'de mazot ışığı çok erken mi yanıyor ben yananr yanmaz alıyorum mazot acaba ışık yandıktan sonra daha ne kadar gider?
yanlış hatırlamıyorsam ışık yandığında 50 km gösteriyor range. amma 50 den sonra da bir 100 km daha rahat gider diye düşünüyorum. kesin bir ölçüm yapmadım ama bülent beyin dediği gibi 10 litre kalıyorsa 150-200 km arası gider ışıktan sonra....
Ya arkadaş bu dizel araçlar gerçekten çok iyi yakıt tüketimine sahip rakamlara bakar mısın bende 2006 Corolla var şehir içi kullanıyorum genelde kısa mesafe kullanıyorum hani nerdeyse oksijen modun da kullanıyorum ben anlamadım ortalamamı yeni sıfırladım ondan mıdır yoksa kullanım tarzımdan mıdır bilemedim 11.6 litre gösteriyor birazda yüksek devirli kullanacam heralde 15 litreye çıkar gibime geliyor 84 binde servis bakımlı araç bütün bakımları 3-4 ay önce yapılmış 80 bin agır bakımları yapılmış toyan servisinde ama yakıt göstergesi böyle gösteriyor ya yanlış ölçüyor yada başka bir durum var
2013 auris 1,6 7245kmde...bugün 235 km yaptım şehir içi fazla değil ama şehir dışıda yol bol virajlı ve inişli çıkışlı...çıkışlarda 2500-3000 devir bandında inişlerde ayağımı gazd pedalından çektim 6,6 ile kontağı kapattım...bence gayet makul bir rakam...