Gönderen Konu: 2013 auris yakıt ortalaması paylaşımı.  (Okunma sayısı 22903 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 auris yakıt ortalaması paylaşımı.
« Yanıtla #80 : Kasım 19, 2014, 12:30:56 »
Corolla Auristen biraz daha hafif belki ondan kaynaklı olabilir.
Toyocuk :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Kasım 19, 2014, 12:30:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Kasım 19, 2014, 12:49:21 »
 Kilolar ne acaba güncel Auris ve Corolla'nın(model ve donanıma göre).
 Corolla'da yol bilgisayarı sıfırlanmış mıydı?
 Arada küçük farklar lastiklerden bile oluşabilir. Hava basıncı, lastik özelliği(enerji) vs.
 Dediğim gibi, herkesin verdiği tüketim değerlerinin bir anlamı yok, önemli olan o verilerin hangi şartlarda elde edildiği.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Kasım 19, 2014, 13:15:51 »
Corolla Auristen biraz daha hafif belki ondan kaynaklı olabilir.

Yeni kasalarda da Auris daha hafif olması lazım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #83 : Kasım 19, 2014, 13:17:06 »
 Arada küçük farklar lastiklerden bile oluşabilir. Hava basıncı, lastik özelliği(enerji) vs.
 Dediğim gibi, herkesin verdiği tüketim değerlerinin bir anlamı yok, önemli olan o verilerin hangi şartlarda elde edildiği.

Yeni kasa Auris 1.33 boş ağırlık 1.195 kg yürüyen 1.270kg.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #84 : Kasım 19, 2014, 13:47:54 »
Yeni kasa Auris 1.33 boş ağırlık 1.195 kg yürüyen 1.270kg.
O zaman Auris muhtemelen daha hafif.
 Auris'de önemli hafifleştirme olmuştu ikinci kasada, özellikle üst kesimlerde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Kasım 19, 2014, 13:56:23 »

:) corolla sadece 10 kg ağır auris'ten. yani iki araç eşit ağırlıkta denebilir. 10 kg farkı araçların donanımlarına göre kataloglara bakarak söylüyorum.

yol bilgisayarını sıfırlayarak denedim. yaptığım ölçümlerden eminim, ölçüm yapmasam bile dediğim gibi corolla akıyordu, rahatça ivmeleniyordu. az yakacağım ben diyordu zaten daha ilk metrelerde:)
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #86 : Kasım 19, 2014, 14:33:54 »
:) corolla sadece 10 kg ağır auris'ten. yani iki araç eşit ağırlıkta denebilir. 10 kg farkı araçların donanımlarına göre kataloglara bakarak söylüyorum.

yol bilgisayarını sıfırlayarak denedim. yaptığım ölçümlerden eminim, ölçüm yapmasam bile dediğim gibi corolla akıyordu, rahatça ivmeleniyordu. az yakacağım ben diyordu zaten daha ilk metrelerde:)
Güncellemeleri bilmiyorum ama Ecu güncellemesi ve lastik farkı geliyor aklıma bir tek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Kasım 19, 2014, 14:55:33 »
Güncellemeleri bilmiyorum ama Ecu güncellemesi ve lastik farkı geliyor aklıma bir tek.
lastikler de aynı, ECU yu bilemiyorum. eğer corollanın yazılımı daha az yakan daha verimli iken, aurise daha çok yakıt tüketmeye dönük bir yazılım kullanıldı ise... ne deyim bilemedim.
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #88 : Kasım 19, 2014, 15:07:55 »
Bunu daha önce de gündem etmiştik. Auris-Corolla aynı  motor/versiyonların karşılaştırmasında Corolla'nın daha az yaktığı söyleniyor. Acaba yazılım farkı mı? sürtünme katsayısı mı? ağırlık desen aynı sayılır.. mutlaka teknik bir açıklaması olmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Kasım 19, 2014, 15:13:25 »
Bunu daha önce de gündem etmiştik. Auris-Corolla aynı  motor/versiyonların karşılaştırmasında Corolla'nın daha az yaktığı söyleniyor. Acaba yazılım farkı mı? sürtünme katsayısı mı? ağırlık desen aynı sayılır.. mutlaka teknik bir açıklaması olmalı.
konuyu toyota türkiye merkeze sordum mail ile. telefonla dönüş yaptılar. bana motorların aynı olduğunu söylediler. ecu hakkında birşey söylemediler benim de sormak aklıma gelmedi. aerodinamik yapıları farklı olduğu için yakıt farkı olabilir dediler, bunu duyunca ben hesabı istedim zaten:) aurisin aerodinamik yapısı sürtünme katsayısı v.s. zaten corolladan iyi. ama corolla az yakıyor, her ne hikmetse. gerçekten işi bilen biri varsa da bize söylese ne güzel olur.

not: ecu yu da sorsam ecular aynı deyip geçeceklerdi
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #90 : Kasım 19, 2014, 15:19:12 »
lastikler de aynı, ECU yu bilemiyorum. eğer corollanın yazılımı daha az yakan daha verimli iken, aurise daha çok yakıt tüketmeye dönük bir yazılım kullanıldı ise... ne deyim bilemedim.
Aslında kastettiğim güncelleme ile ilgiliydi, yanlış anlaşılma olmasın, bilmiyorum güncelleme hiç çıktı mı yeni kasalarda? Ayrıca yakıt kalitesi de kontrol edilebilir. Bir de yeni araçlarda bir süre nasıl kullanıyorsan araç o şekilde tepki veriyor. Yani performanslı bir kullanım sonrası gaz pedalı daha tepkili oluyor, sakin kullanım sonrası ise araç da sakinleşiyor. Bu benim öznel görüşüm yalnız, olumlu ya da olumsuz eleştiren olabilir, tartışırız ama ben bu izlenimi edindim. Muhtemelen işletim sistemi kullanım tarzını unutmuyor bir süre. Sonuçta tüm yakıt püskürtmeleri, varsa gaz kelebeği vs. hep elektronik ve işletim sistemi ile komut alıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Kasım 19, 2014, 15:50:34 »
Aslında kastettiğim güncelleme ile ilgiliydi, yanlış anlaşılma olmasın, bilmiyorum güncelleme hiç çıktı mı yeni kasalarda? Ayrıca yakıt kalitesi de kontrol edilebilir. Bir de yeni araçlarda bir süre nasıl kullanıyorsan araç o şekilde tepki veriyor. Yani performanslı bir kullanım sonrası gaz pedalı daha tepkili oluyor, sakin kullanım sonrası ise araç da sakinleşiyor. Bu benim öznel görüşüm yalnız, olumlu ya da olumsuz eleştiren olabilir, tartışırız ama ben bu izlenimi edindim. Muhtemelen işletim sistemi kullanım tarzını unutmuyor bir süre. Sonuçta tüm yakıt püskürtmeleri, varsa gaz kelebeği vs. hep elektronik ve işletim sistemi ile komut alıyorlar.
söylediklerinizi birisinden daha duymuştum. yazılıma böyle bir komut girilmişse neden olmasın.

konuyu dağıtmak istemem ama partikül filtresi olan (euro 5 standardına uygun araçlarda var sanırım) araçlarda, ki yeni aurisde var bu filtreden, uzun süreli çok sakin kullanımlarda bu filtre tıkanabiliyormuş. o sebeple çok sakin kullanma dedi bana servisteki ustabaşı.   
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #92 : Kasım 19, 2014, 16:02:41 »
söylediklerinizi birisinden daha duymuştum. yazılıma böyle bir komut girilmişse neden olmasın.

konuyu dağıtmak istemem ama partikül filtresi olan (euro 5 standardına uygun araçlarda var sanırım) araçlarda, ki yeni aurisde var bu filtreden, uzun süreli çok sakin kullanımlarda bu filtre tıkanabiliyormuş. o sebeple çok sakin kullanma dedi bana servisteki ustabaşı.   
Zaten bence her aracı genelde sakin kullanmanın yanında arada yüksek devir kullanımları iyi olabilir. Sürekli yüksek devir aşınmayı arttırır ve motora bağlı parçaları yorar. Önemli olan motor tam ısınmadan(motor soğutma sıvısı değil, motor yağı) çok yüksek devir çevirmemek, yüksek devirler sonrası aracı birden stop etmemek(turbo ya da atmosferik). İnsan gibi düşünmek lazım, normal yürüyüşlerin yanında arada efor sarfedici, kalp atışını arttırıcı hızlı yürüyüş ve egzersizler faydalı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 6700
  • 9 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Kasım 21, 2014, 08:52:49 »
3.6 değerinin sıfırladıktan sonraki 1-2 dakikalık sürede yakalayabilirsiniz, onu ben de yakalıyorum. önemli olan seyahat bitiminde kaç gösteriyor. önünüze araç çıkacak, trafik duracak, rampa çıkacak v.s. ortalama artıyor sonuçta. uzun km. li bir seyahat sonunda 4.0 ı yakaladığını iddia edenlerle kendimi kıyasladığımda onlardan fazla yaktığımı görüyorum, bu durum bana mı özel yoksa 4.0 ı yakalayanlar mı biraz üfürüyor bilmiyorum.

Mustafa Bey ben şahsen yeni aurislerin o değerlerini yakalayacağını ilk etapta düşünmüyorum. Daha sonraları motor açıldıkta km yaptıkça olabilecek şeyler. Önceki yorumumda da dediğim gibi herkesin dediğini dikkate almamak lazım. Sizin aracınızın yakıt tüketimide gayet makul düzeylerde zaten ...
Herkesi bir zaman için aldatabilirsiniz, bazı kişileri her zaman aldatabilirsiniz, ama herkesi her zaman aldatamazsınız! “Süleyman Seba”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Kasım 21, 2014, 11:25:03 »
Mustafa Bey ben şahsen yeni aurislerin o değerlerini yakalayacağını ilk etapta düşünmüyorum. Daha sonraları motor açıldıkta km yaptıkça olabilecek şeyler. Önceki yorumumda da dediğim gibi herkesin dediğini dikkate almamak lazım. Sizin aracınızın yakıt tüketimide gayet makul düzeylerde zaten ...
eyvallah saolasın:)  siz de güle güle kullanın aracınızı, 2014 gıcır:)
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 6700
  • 9 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Kasım 24, 2014, 10:50:42 »
eyvallah saolasın:)  siz de güle güle kullanın aracınızı, 2014 gıcır:)
Saloun Mustafa Bey..
Cuma günü Kocaeli-İstanbul arası toplamda 83 km yaptım. Yakıt tüketimini sıfırladım 4.1/100 km ort. ile  gittim(Hız:85-90 km/s) İstanbul şehir trafiğine daldığımda 5.2 lere fırladı. :) Bu da benden bir örnek olsun :)
Herkesi bir zaman için aldatabilirsiniz, bazı kişileri her zaman aldatabilirsiniz, ama herkesi her zaman aldatamazsınız! “Süleyman Seba”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyotaya git!
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Aralık 21, 2014, 13:51:26 »
Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle herkese selamlar. Ben foruma yeni katıldım. Yaklaşık 2 hafta önce 2012 auris 1.4 m/m comfort plus dizel araç aldım. Aldığım gün depoyu ful yaptım, tüm ibreleri sıfırladım ve şuanda 200 km'yi geçmiş durumdayım. Ortalama yakıt tüketimi 7.0lt/100 km görünüyor. Forumdaki değerlere bakınca benimki biraz yüksek geldi sanki. Ban aracı genellikle iş ile ev arasında toplam git gel 16 km'lik bir mesafede kullanıyorum tabi hafta sonu dışarıya çıktığımızda oluyor fakat yine şehir içindeyiz. Aracı zorladığım tek yer evimizin çok dik bir yokuşu var orası mesafe olarak 300-400 m diyebiliriz. Bunun dışında gayet sakin kullanıyorum aslında ve çok trafikte var diyemem.
Sizce de tüketim değerlerim yüksek değil mi? Yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Selamlar,

Alper   
Hayat Toyotalı'ya güzel!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Aralık 22, 2014, 09:12:44 »
Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle herkese selamlar. Ben foruma yeni katıldım. Yaklaşık 2 hafta önce 2012 auris 1.4 m/m comfort plus dizel araç aldım. Aldığım gün depoyu ful yaptım, tüm ibreleri sıfırladım ve şuanda 200 km'yi geçmiş durumdayım. Ortalama yakıt tüketimi 7.0lt/100 km görünüyor. Forumdaki değerlere bakınca benimki biraz yüksek geldi sanki. Ban aracı genellikle iş ile ev arasında toplam git gel 16 km'lik bir mesafede kullanıyorum tabi hafta sonu dışarıya çıktığımızda oluyor fakat yine şehir içindeyiz. Aracı zorladığım tek yer evimizin çok dik bir yokuşu var orası mesafe olarak 300-400 m diyebiliriz. Bunun dışında gayet sakin kullanıyorum aslında ve çok trafikte var diyemem.
Sizce de tüketim değerlerim yüksek değil mi? Yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Selamlar,

Alper   

çok dik yokuş olmasa yüksek diyeceğim ama o yokuşta muhtemelen ortalama direk etkileniyor. yorum için çok erken, biraz daha kullanın. bir de kış mevsimindeyiz, zaten biraz artacak yakıt tüketimi
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #98 : Aralık 22, 2014, 09:24:09 »
Arkadaşlar merhaba,

Şimdiden teşekkürler.

Selamlar,

Alper   

@Alper Okaygil (33180) Tüketiminz yüksek, ancak soğuk hava kısa mesafeli ve rampalı kullanımdan kaynaklı bence. Uzun yolda test ederseniz düşecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Aralık 22, 2014, 09:51:16 »
1. konudan itibaren okudum

bende aranıza yeni katıldım 2014 Auris Advance 1.6 Multidrive S ile

önceden jazz vardı cvt 7 / 8 aralığında geziyordum

şuan 300 km lerdeyim 9.5 lerde geziyo yakıt çok fazla uzun mesafeye çıkamadık henüz havalar ve durumlar müsait olamadı

düşecek gibi görünüyor bakalım yazı 4 gözle bekliyorum