Gönderen Konu: 2013 auris yakıt ortalaması paylaşımı.  (Okunma sayısı 22901 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
2013 auris yakıt ortalaması paylaşımı.
« : Nisan 11, 2013, 11:46:46 »
Arkadaşlar 2013 auris 1.4 D-4D Active M/M kullanıcısıyım 1000 Km oldu yakıt ortalamam 6.1 gösteriyor.
Sizde paylaşırsanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

2013 auris yakıt ortalaması paylaşımı.
« : Nisan 11, 2013, 11:46:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 auris yakıt ortalaması paylaşımı.
« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2013, 16:40:52 »
yeni auris kullanıcısı yokmu  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 12, 2013, 16:44:36 »
yeni auris kullanıcısı yokmu  :(
Hayırlı olsun öncelikle.
Yeni Auris sahipleri herhalde şu an forumda değiller.Akşama cevaplayanlar olacaktır.Aracınız henüz 1000 km de yakıt değeri şu an için oldukça iyi.İlk bakımdan sonra daha da düşecektir.Benim tavsiyem ilk 3000 km aracı fazla sıkıştırmayın.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 12, 2013, 17:46:30 »
merhabalar . benim aracım 1,6 advance cvt şanzıman.benim yakıtım yaklaşık 9,5 civarında geziyor hatta bazen üstü bile oluyor. bana biraz fazla geliyor açıkçası
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '07
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 12, 2013, 17:54:07 »
merhabalar . benim aracım 1,6 advance cvt şanzıman.benim yakıtım yaklaşık 9,5 civarında geziyor hatta bazen üstü bile oluyor. bana biraz fazla geliyor açıkçası

valvematic motor performans isteyince performans, ekonomi isteyince de ekonomi sunan bir motor. Aracınızı 2000-2500 devir aralığında kullanın çok sıkıştırmayın. Şehiriçi 7.5-8.0 lt leri çok rahat göreceksiniz.
3) 2020 Peugeot 3008 1.6 Active Life Prime Ed., 2007 Toyota Yaris 1.0 Terra
2) 2012 Avensis Elegant Extra, 2012 Auris 1.33 Comfort
1) 2005 Focus Collection 1.6i HB.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 12, 2013, 18:45:19 »
1,6 advance manuel kullanıcısıyım 380kmdeyim 9,8 yazıyordu ortalaması..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 12, 2013, 20:18:03 »
benim eski yarisi özler oldum:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 14, 2013, 19:38:59 »
Hayırlı olsun öncelikle.
Yeni Auris sahipleri herhalde şu an forumda değiller.Akşama cevaplayanlar olacaktır.Aracınız henüz 1000 km de yakıt değeri şu an için oldukça iyi.İlk bakımdan sonra daha da düşecektir.Benim tavsiyem ilk 3000 km aracı fazla sıkıştırmayın.

Teşekkür ederim.
6.1 değerine çok hızlı düştü orada kaldı. Acaba hep bu değerdemi gidecek merek ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 14, 2013, 19:41:06 »
Teşekkür ederim.
6.1 değerine çok hızlı düştü orada kaldı. Acaba hep bu değerdemi gidecek merek ettim.
Daha sakin kullanımla 5.5 civarına düşebilir.Tabi kullanım tarzı,kullanılan mesafe ve yol çok önemli.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 14, 2013, 20:18:52 »
Arkadaşlar herkese merhabalar, ben kendime 1,6 cam tavanlı, otomatik vites Auris almak üzereyim, bayide arabayı ayırttım elimdeki Punto'yu satınca alacağım İnşallah, Toyota araca fiyat verdi ancak 1 hafta istedim kendilerinden, elden satıp daha az kredi çekmek için sağolsun onlar da gereken zamanı bana tanıdılar ve aracı ayırdılar. Öncelikle Bayii'den çok memnun kaldım, ilgi alaka harika.

Benim şu konuda aklıma takılanlar var, öncelikle test aracını kullandım 1,6 motoru ve çok beğendim. Şu an ki aracım dizel Punto, 2 yıldır kullanıyorum, bu araçtan sonra az yakmasıyla meşhur multijet motorla tabii ki benzinli arabayı kıyaslamak istemiyorum, mutlaka yeni arabam daha fazla yakacaktır. Ancak ne kadar fazla yakacaktır bundan çekiniyorum, birkaç yerden edindiğim bilgiye göre normal kullanımda şehiriçi kullanımı için 8-9 litre denmiş, bu benim için kabül edilebilir bir değer, altından kalkılmayacak bir yakış değil ama bazı yerlerde 11-12-13 litrelerden bahsedilmiş ki kafam allak bullak oldu, ne derece doğru bu denenler? Bir de dediklerine göre yeni Auris eskisinden daha ekonomikmiş, lütfen aranızda Yeni Auris 1,6 otomatik vites kullananlar varsa cevap verebilir mi? Bu konuda aklıma takılanların cevabını sanırım en iyi bu forumda aracı kullanan kişilerden alabilirim.

Bir de şu var, eşimde 2011 model yeni kasa otomatik benzinli Chevrolet Aveo var, onu da ilk aldığımızda yol bilgisayarında 14-15 litre görmüştüm, ilk 100-300 km.'de bu değerleri gösteriyordu, şimdi araç 5000 küsur kilometrede ve yakıt bayağa düştü eskiye göre, Auriste'de ilk 100-300 km.'de buna benzer bir şey oluyor mu?

Son bir soru da araç otomatik, benim eşimin aracından dolayı otomatik tecrübem olsa da sattığım araba manueldi, otomatik ve benzinli araçlarda neye dikkat etmek gerekiyor, ekonomik bir kullanım için, aranıza yeni katılan ve Toyota'sını sabırsızlıkla bekleyen bu arkadaşa yardımcı olursanız sevinirim.

Bunların dışında soru değil de test ettiğim arabayla da ilgili bir-iki şey söylemek isterim. Aracın reklamlarında içini hiç beğenmemiştim ama gidip de aracın içine oturunca konsola hayran kaldım, bence çok güzel spor olmuş, İtalyan araçlarından Alfa Romeo'nun sportif kokpitlerine benzettim içerisini, bu yüzden aranızda kokpite önyargısı olanlar varsa aracı mutlaka yerinde görmesini tavsiye ederim, ayrıca cam tavan da süper olmuş.

Şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 14, 2013, 20:22:57 »
Bir de şu var, eşimde 2011 model yeni kasa otomatik benzinli Chevrolet Aveo var, onu da ilk aldığımızda yol bilgisayarında 14-15 litre görmüştüm, ilk 100-300 km.'de bu değerleri gösteriyordu, şimdi araç 5000 küsur kilometrede ve yakıt bayağa düştü eskiye göre, Auriste'de ilk 100-300 km.'de buna benzer bir şey oluyor mu?
İlk teslim aldığınızdaki değer yüksek olur bu normaldir.Çünkü rölantide çalışması ve kısa süreli ileri geri alınmasından dolayı o şekilde hesaplanıyor.Sıfırlayıp devam ettiğinizde normalden yüksekte olsa bir değer görürsünüz ama bu kadar olmaz o değer.Otomatik araçtada gaza basış şekli önemli yani araca ne zaman vites büyütüp küçülteceğini sizin gaza basış şekliniz söylüyor.İlk zamanlar zorlansanızda sonrasında alışırsınız.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 14, 2013, 20:28:32 »
merabalar aramıza hoş geldiniz.ben benzinli yeni auris otomotik vites kullanıyorum. ben de ilk başta 9,5 ve üzerini gördüm ancak yavaş yavaş düşmeye başladı şimdi 8,6 civarında.arabayı kaldırırken hemen kaldırın yavaş yavaş hızlanmasını beklemeyin.sonra pamuk gibi dokunun gaza hem istediğiniz hızda gidiyor hem de inanılmaz derece az yakıyor.örnek veriyim hızlanırken hemen gaza basıyorum sonrasında 30 ile gideceksem ya da kırkla gideceksem ya da ne bileyim 50 ile gideceksem gaza inanılmaz az dokunuyorum.dayanamayıp manuele alıyorum 40ta dördüncü 50de 5.vites oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 14, 2013, 20:30:15 »
İlk teslim aldığınızdaki değer yüksek olur bu normaldir.Çünkü rölantide çalışması ve kısa süreli ileri geri alınmasından dolayı o şekilde hesaplanıyor.Sıfırlayıp devam ettiğinizde normalden yüksekte olsa bir değer görürsünüz ama bu kadar olmaz o değer.Otomatik araçtada gaza basış şekli önemli yani araca ne zaman vites büyütüp küçülteceğini sizin gaza basış şekliniz söylüyor.İlk zamanlar zorlansanızda sonrasında alışırsınız.

Cevap için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 14, 2013, 20:35:55 »
merabalar aramıza hoş geldiniz.ben benzinli yeni auris otomotik vites kullanıyorum. ben de ilk başta 9,5 ve üzerini gördüm ancak yavaş yavaş düşmeye başladı şimdi 8,6 civarında.arabayı kaldırırken hemen kaldırın yavaş yavaş hızlanmasını beklemeyin.sonra pamuk gibi dokunun gaza hem istediğiniz hızda gidiyor hem de inanılmaz derece az yakıyor.örnek veriyim hızlanırken hemen gaza basıyorum sonrasında 30 ile gideceksem ya da kırkla gideceksem ya da ne bileyim 50 ile gideceksem gaza inanılmaz az dokunuyorum.dayanamayıp manuele alıyorum 40ta dördüncü 50de 5.vites oluyor

Valla mesajınız bayağa içimi rahatlattı, 8,6 gayet normal bence, yani hemen hemen 45 liraya 100 km. gideceğim :) Punto'da 60 liraya 160 km. gidiyordum şehir içi aslında dizeller de abartıldığı kadar değil, şehir dışında çok iyi ama şehir içinde o kadar da ekonomik değil, Punto 20000 km.'de ilk sahibiyim son zamlardan sonra 60 liraya şehir içi hep 160 km. gittim, arada dağlar kadar fark yok. Mutlaka benzin daha fazla ama korkulacak kadar da değil sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 14, 2013, 20:44:04 »
evet benzin mutlaka daha fazla ama aynı arabanın dizelini almaya yönlendirecek kadar çok yakmıyor yeni auris.en azından şöyle söleyim çok fazla km yapmıyorsanız auris dizele gerek yok. şehir dışı son ölçümümü söyleyim 130 km hızla 85 liraya 337 km yol yapmışım bence açılmamış bir araba için makul bir değer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 14, 2013, 20:50:43 »
evet benzin mutlaka daha fazla ama aynı arabanın dizelini almaya yönlendirecek kadar çok yakmıyor yeni auris.en azından şöyle söleyim çok fazla km yapmıyorsanız auris dizele gerek yok. şehir dışı son ölçümümü söyleyim 130 km hızla 85 liraya 337 km yol yapmışım bence açılmamış bir araba için makul bir değer

Bence çok iyi yakmış, ben senede 10000 km. yapıyorum ortalama arada haftasonu Çanakkale- İzmir yapıyoruz onun dışında işten eve evden işe bir de bazen haftasonu 50 km. ekstra yol, günde 5 km. kullanacağım arada ışık yok, düz yol. Bu durumda dizel bence de mantıksız. Dizel için arada 7000 TL. fark vermem lazım ben o farka otomatik vites ve cam tavan aldım, bunları almasam dizel alırdım ama bunların olması daha iyi bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 14, 2013, 21:48:24 »
Aracim Yeni Auris 1.6 Multidrive S 7 ileri cvt sanziman. Advance Skypack donanim. 1850km. de.

Henuz sehir disi firsati bulamadim. Hep sehir ici.

Sehir ici Istanbul kullanim %85 yogun trafik %15 kisa mesafeli de olsa 80-120km. arasi hizlara cikmaya musade eden bir trafik.

Ortalama yakit tuketimi su anda 7,1lt - 7,4lt arasi degisiyor. Genelde eco modda kullanim.

Ben cok memnunum aractan. Bu arada sport modu kisa sureli olsa da deneme firsatim oldu. Cok keyifli. Sanziman tepkileri cok degisiyor. Ancak sport mod dogal olarak tuketimi arttiriyor tabii. Uzun yolda ozellikle uzun tirmanma seritli dag yollarinda sport mod tadindan yenmez diye dusunuyorum.

En son 1 depo ile 610km. civari gittim. Tekrar doldurdum 45 lt civari benzin aldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 14, 2013, 23:24:30 »
Aracim Yeni Auris 1.6 Multidrive S 7 ileri cvt sanziman. Advance Skypack donanim. 1850km. de.

Henuz sehir disi firsati bulamadim. Hep sehir ici.

Sehir ici Istanbul kullanim %85 yogun trafik %15 kisa mesafeli de olsa 80-120km. arasi hizlara cikmaya musade eden bir trafik.

Ortalama yakit tuketimi su anda 7,1lt - 7,4lt arasi degisiyor. Genelde eco modda kullanim.

Ben cok memnunum aractan. Bu arada sport modu kisa sureli olsa da deneme firsatim oldu. Cok keyifli. Sanziman tepkileri cok degisiyor. Ancak sport mod dogal olarak tuketimi arttiriyor tabii. Uzun yolda ozellikle uzun tirmanma seritli dag yollarinda sport mod tadindan yenmez diye dusunuyorum.

En son 1 depo ile 610km. civari gittim. Tekrar doldurdum 45 lt civari benzin aldi.

Siz ve diğer arkadaşların yorumlarını okudukça mutlu oluyorum, zaten araba çok içime sinmişti, yakıtla ilgili bu yorumlar sevincimi daha da katladı. Teşekkür ederim. Sizin yakıt değerleri de iyiymiş bayağa, bir depo ne kadar litre alıyor merak ediyordum açıkçası, sizden öğrenmiş oldum. Ben de İnşallah aldıktan sonra İzmir'e gidersem Kaz Dağları'nda sport moda alırım artık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 15, 2013, 20:48:36 »
Siz ve diğer arkadaşların yorumlarını okudukça mutlu oluyorum, zaten araba çok içime sinmişti, yakıtla ilgili bu yorumlar sevincimi daha da katladı. Teşekkür ederim. Sizin yakıt değerleri de iyiymiş bayağa, bir depo ne kadar litre alıyor merak ediyordum açıkçası, sizden öğrenmiş oldum. Ben de İnşallah aldıktan sonra İzmir'e gidersem Kaz Dağları'nda sport moda alırım artık :)

Normalde depo 50lt. Ben en son depo ile yol bilgisayarı menzili 0 km. gösterdikten sonra bir 10-15km. daha gittim. Bu şekilde 45 lt. benzin aldı demek ki depoda daha 5lt. daha varmış. Sanırım yol bilgisayarı menzili 0 km. gösterdiğinde depoda daha bir 10lt. civarı benzin oluyor.

Şu anki ortalamam 7,8 lt. / 100km. Bugün hava epey yağmurlu trafikte baya yoğundu. Aracın gaz pedalı ve şanzıman tepkileri çok hassas. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi pedala parmak ucunuzla dokunmanız yeterli. Bu arada şunu da belirtiyim eco mod demek ağır, yavaş, hantal kullanım anlamına gelmiyor. Eco modda da gayet tatmin edici bir performans var ancak bir süre alışmak gerekebilir. Aracı anlamak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 16, 2013, 13:56:37 »
Ben 1,6 motorlar için ve bu araca sahip olanlara sorumu şöyle sorayım; haftada 150 km. yol yapsam ağırlıklı olarak sadece %30'u sıkışık trafik olsa ne kadar para harcarım haftada?