0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yeni auris kullanıcısı yokmu
merhabalar . benim aracım 1,6 advance cvt şanzıman.benim yakıtım yaklaşık 9,5 civarında geziyor hatta bazen üstü bile oluyor. bana biraz fazla geliyor açıkçası
Hayırlı olsun öncelikle.Yeni Auris sahipleri herhalde şu an forumda değiller.Akşama cevaplayanlar olacaktır.Aracınız henüz 1000 km de yakıt değeri şu an için oldukça iyi.İlk bakımdan sonra daha da düşecektir.Benim tavsiyem ilk 3000 km aracı fazla sıkıştırmayın.
Teşekkür ederim.6.1 değerine çok hızlı düştü orada kaldı. Acaba hep bu değerdemi gidecek merek ettim.
Bir de şu var, eşimde 2011 model yeni kasa otomatik benzinli Chevrolet Aveo var, onu da ilk aldığımızda yol bilgisayarında 14-15 litre görmüştüm, ilk 100-300 km.'de bu değerleri gösteriyordu, şimdi araç 5000 küsur kilometrede ve yakıt bayağa düştü eskiye göre, Auriste'de ilk 100-300 km.'de buna benzer bir şey oluyor mu?
İlk teslim aldığınızdaki değer yüksek olur bu normaldir.Çünkü rölantide çalışması ve kısa süreli ileri geri alınmasından dolayı o şekilde hesaplanıyor.Sıfırlayıp devam ettiğinizde normalden yüksekte olsa bir değer görürsünüz ama bu kadar olmaz o değer.Otomatik araçtada gaza basış şekli önemli yani araca ne zaman vites büyütüp küçülteceğini sizin gaza basış şekliniz söylüyor.İlk zamanlar zorlansanızda sonrasında alışırsınız.
merabalar aramıza hoş geldiniz.ben benzinli yeni auris otomotik vites kullanıyorum. ben de ilk başta 9,5 ve üzerini gördüm ancak yavaş yavaş düşmeye başladı şimdi 8,6 civarında.arabayı kaldırırken hemen kaldırın yavaş yavaş hızlanmasını beklemeyin.sonra pamuk gibi dokunun gaza hem istediğiniz hızda gidiyor hem de inanılmaz derece az yakıyor.örnek veriyim hızlanırken hemen gaza basıyorum sonrasında 30 ile gideceksem ya da kırkla gideceksem ya da ne bileyim 50 ile gideceksem gaza inanılmaz az dokunuyorum.dayanamayıp manuele alıyorum 40ta dördüncü 50de 5.vites oluyor
evet benzin mutlaka daha fazla ama aynı arabanın dizelini almaya yönlendirecek kadar çok yakmıyor yeni auris.en azından şöyle söleyim çok fazla km yapmıyorsanız auris dizele gerek yok. şehir dışı son ölçümümü söyleyim 130 km hızla 85 liraya 337 km yol yapmışım bence açılmamış bir araba için makul bir değer
Aracim Yeni Auris 1.6 Multidrive S 7 ileri cvt sanziman. Advance Skypack donanim. 1850km. de.Henuz sehir disi firsati bulamadim. Hep sehir ici.Sehir ici Istanbul kullanim %85 yogun trafik %15 kisa mesafeli de olsa 80-120km. arasi hizlara cikmaya musade eden bir trafik.Ortalama yakit tuketimi su anda 7,1lt - 7,4lt arasi degisiyor. Genelde eco modda kullanim.Ben cok memnunum aractan. Bu arada sport modu kisa sureli olsa da deneme firsatim oldu. Cok keyifli. Sanziman tepkileri cok degisiyor. Ancak sport mod dogal olarak tuketimi arttiriyor tabii. Uzun yolda ozellikle uzun tirmanma seritli dag yollarinda sport mod tadindan yenmez diye dusunuyorum.En son 1 depo ile 610km. civari gittim. Tekrar doldurdum 45 lt civari benzin aldi.
Siz ve diğer arkadaşların yorumlarını okudukça mutlu oluyorum, zaten araba çok içime sinmişti, yakıtla ilgili bu yorumlar sevincimi daha da katladı. Teşekkür ederim. Sizin yakıt değerleri de iyiymiş bayağa, bir depo ne kadar litre alıyor merak ediyordum açıkçası, sizden öğrenmiş oldum. Ben de İnşallah aldıktan sonra İzmir'e gidersem Kaz Dağları'nda sport moda alırım artık