Gönderen Konu: DIZEL im benim (herturlu yoruma acıgım) 34 AIK 71  (Okunma sayısı 14722 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: DIZEL im benim (herturlu yoruma acıgım) 34 AIK 71
« Yanıtla #40 : Temmuz 31, 2008, 16:02:49 »
sade ve guzel olmalı abartıya gerek yok sagol kardesim cumartesi aksam merter mc teyim buyuk ihtimal gec saatlerde haberin olsun..

tamm abi araşırız.. :)

ANGELLLL...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Temmuz 31, 2008, 16:02:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #41 : Temmuz 31, 2008, 18:34:47 »
arkadşalar toyota corolla  için bu kasamıdır bilmiyorum ama  http://www.eliftuning.com/ da bulabilirsin ama biraz pahalı 244 ytl bence bunu alcagınıza yay alın derim..
eSeR KaŞıK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #42 : Temmuz 31, 2008, 18:44:12 »
valla benim arabada yay yok bizzat kestim.. :) ama ismail abide yay var 3,5 luk

ANGELLLL...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Temmuz 31, 2008, 20:53:55 »
valla bu artık corolla olmaktan çıkmış bir üst sınıf olmuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #44 : Temmuz 31, 2008, 21:32:14 »
arkadşalar toyota corolla  için bu kasamıdır bilmiyorum ama  http://www.eliftuning.com/ da bulabilirsin ama biraz pahalı 244 ytl bence bunu alcagınıza yay alın derim..
yay var 3.5 cm lik en iyisi coilover yaptırmak kafana gore indir kaldır..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #45 : Temmuz 31, 2008, 21:33:34 »
valla bu artık corolla olmaktan çıkmış bir üst sınıf olmuş

yorumunuz icin sagolun. elimizden geldigi kadar yapmaya calısıyoruz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #46 : Temmuz 31, 2008, 21:34:41 »
valla benim arabada yay yok bizzat kestim.. :) ama ismail abide yay var 3,5 luk

senin kasalara yok mu far stopu cıktıo yok mu daha ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #47 : Ağustos 01, 2008, 10:37:03 »
senin kasalara yok mu far stopu cıktıo yok mu daha ..

Benim arabanın ön farlar 400 ytl, stoplar 200 civarı :) şeffaf tampon sinyali 50-60 falan da...
tek sorun artık arabaya masraf yapmak istememem zaten dün gece sürtmüşler arabama yeşilköyde :(

ANGELLLL...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #48 : Ağustos 02, 2008, 09:33:35 »
gecmis olsun yaa adam kotu oluyor saglık olsun istanbul da yasıyoruz ne yapalım ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #49 : Ağustos 02, 2008, 11:59:29 »
geçmiş olsun benımkınede park halınde surtmuslerdı herıf resmen camurluğu biçmişti.bunlar ehlıyetı kasaptanmı alıyor ne??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.orenormanurunleri.com
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #50 : Ağustos 02, 2008, 12:30:15 »
Aracınızı kazasız belasız kullanın..Angel arabanın görüntüsünü çok fazla değiştiriyor,çok hoş-spor duruyor.Onun dışında çok dikkat çeken bir durum yok sanırım.Yay konusu benimde merakımı dürtüyor..Benim arabamda yolda durmuyor;özellikle yan rüzgarlarda ve yüksek hızda geziniyorum yolda..acaba lastiklerden mi?Gerçi arabam çok yüksek,Türkiye yol şartları düşünülüp ona göre yükseltmişler diye düşünüyorum.Alçalan araba hem yere iyi basıyor,(yol tutuş açısından) hemde görüntü muazzam oluyor.bende kesinlikle taktıracağım.Camlara flim olayıda gri arabaya çok güzel gidiyor.zaten gri arabada camlar renkli ve lastikler yaz-kış simsiyah olmalı,yoksa araba silik duruyor.yanlız sadece lastikler,jantlar değil  :D sanki boğmuş arabayı sizin jantlar..sizin arabaya ofsetli,çok kollu yada 5-6 kalın kollu bir jant lazım.. toyotaci.com daki Utku kardeşimin arabasındaki jantlar çok sağlam gösteriyor arabayı  ;)
Bence buna benzer jantlar daha iyi duruyor.Arkadaşlarında dediği gibi çok fazla mod yapabileceğimiz bir kasa değil..zaten oynamayada gelmiyor,en azından benimki..orası garantili,burası garantili uyuz ediyolar insanı serviste  :lol: ama ben yapacağımmmmmmm  8-) Kule gergisi çok önemli bir parça ancak koskoca Toyota koymadığına göre vardır bir bildiği diyorum.Çünkü Toyota'da en büyük özellik güvenlik  ;) güle güle kullanın...Umarım yapıcı olmuştur yorum  :-[
Bi Resim Koyamadım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ağustos 02, 2008, 19:27:50 »
Kule gergisini hicbir normal araba ureticisi koymuyor urettikleri arabalara zaten. Sonradan eklenen bir parca.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #52 : Ağustos 04, 2008, 08:52:53 »
Aracınızı kazasız belasız kullanın..Angel arabanın görüntüsünü çok fazla değiştiriyor,çok hoş-spor duruyor.Onun dışında çok dikkat çeken bir durum yok sanırım.Yay konusu benimde merakımı dürtüyor..Benim arabamda yolda durmuyor;özellikle yan rüzgarlarda ve yüksek hızda geziniyorum yolda..acaba lastiklerden mi?Gerçi arabam çok yüksek,Türkiye yol şartları düşünülüp ona göre yükseltmişler diye düşünüyorum.Alçalan araba hem yere iyi basıyor,(yol tutuş açısından) hemde görüntü muazzam oluyor.bende kesinlikle taktıracağım.Camlara flim olayıda gri arabaya çok güzel gidiyor.zaten gri arabada camlar renkli ve lastikler yaz-kış simsiyah olmalı,yoksa araba silik duruyor.yanlız sadece lastikler,jantlar değil  :D sanki boğmuş arabayı sizin jantlar..sizin arabaya ofsetli,çok kollu yada 5-6 kalın kollu bir jant lazım.. toyotaci.com daki Utku kardeşimin arabasındaki jantlar çok sağlam gösteriyor arabayı  ;)
Bence buna benzer jantlar daha iyi duruyor.Arkadaşlarında dediği gibi çok fazla mod yapabileceğimiz bir kasa değil..zaten oynamayada gelmiyor,en azından benimki..orası garantili,burası garantili uyuz ediyolar insanı serviste  :lol: ama ben yapacağımmmmmmm  8-) Kule gergisi çok önemli bir parça ancak koskoca Toyota koymadığına göre vardır bir bildiği diyorum.Çünkü Toyota'da en büyük özellik güvenlik  ;) güle güle kullanın...Umarım yapıcı olmuştur yorum  :-[

oncelikle yorumun icin sagol..ben jantlarımdan memnunun en azından simdilik ilerleyen zamanalrda degistirecek oldugumda ne alacagımı biliyorum .. meden koskoca toyota yapmıyorsa sen neden yapacagım diye ısrar ediyorsun vardır onların bir bildigi dimi kule gergisini standart arabama bile koyarım ben en onemli parclardan biridir bence arka icin bulsam onuda koyacagım ..yan ruzgarlardan pek etkilenmiyorum virajlardada ancak arka sı virajlarda salıyor kendini oyuzden biraz daha dusurmeyi dusunuyorum .. yapıcı veya degil her turlu yorum acık oldugumu soyledim.. tekrar sagol..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ağustos 04, 2008, 10:26:28 »
Arkadaaşım araban sade ve çok güzel olmuş. Ama Jantlar jantlar iyi durmamış benim fikrim bu tabiki. Kule gergisini nereden aldın telefonu yada adresi var mı? Bende aracıma almak istiyorum ama bulamadım. Birkaç modificiye gittim ama yok. Farlar harika olmuş. İyi günlerde kullan...
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #54 : Ağustos 04, 2008, 14:38:44 »
barış üzümkuşu arkadaşıma katılıyorum..bu arabalar modifiye kaldırmıyor, garantiyede gelmiyor..resimdeki cantlar ve ince yanaklı lastik hoş durmuş. ama  genede ön farlara bakınca arabanın orijinal hali çok daha bir bütün görünüyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.orenormanurunleri.com
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #55 : Ağustos 04, 2008, 14:49:45 »
Kule gergisini hicbir normal araba ureticisi koymuyor urettikleri arabalara zaten. Sonradan eklenen bir parca.

Sanırım bu durum markaya göre değişiyor.mutlaka işe yarıyor ama Toyota'da yok..daha önce kullandığım ve sıfır aldığım renault marka aracımda vardı..

Gerçekten çok çok gerekli bir şey olarak görseler,güvenliğe çok önem veren Toyota yetkilileri bir kule gergisinden mi kaçacak diye mantık yürüttüm sadece ve vardır bi sebebi dedim.nasılki spor yay takıp arabanın savrulmasını biz kendi isteğimizle düşünüp yapıyorsak,kule gergiside böyle bişey herhalde ;) umarım yeterince açık oldu..Zaten kimseye aman takmayın diye birşey de demedim..Faydasını gören varsa taksın :) bizim gibi arabayı spor kullananlar için sonradan isteğe bağlı takılabilşecek şeyler bunlar..O yüzden ben ısrar ediyorum yay takmak için ;)virajda arabam önden salma yapmıyorki kule gergisi takayım.(kendim için konuşuyorum) öyle bir sıkıntım olsa bende takmayı düşünürdüm..sizde faydasını görmüşsünüzki ısrarla arkaya bile takarım diyorsunuz..herkes kendi arabasını daha iyi tanır,neye ihtiyacı varsa onu yapmakta özgürdür.bizimki gibi garantili araçlar hariç :( o'na rağmen yapacağım ben,diyorum..Zevkler tartışılmaz.Arabanızın görüntüsü sizin hoşuınuza gidiyorsa zaten problem yok ;) hayırlı mod'lamalar..kolay gelsin..kazasız belasız ;)
Bi Resim Koyamadım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ağustos 04, 2008, 20:20:11 »
Sanırım bu durum markaya göre değişiyor.mutlaka işe yarıyor ama Toyota'da yok..daha önce kullandığım ve sıfır aldığım renault marka aracımda vardı..

Gerçekten çok çok gerekli bir şey olarak görseler,güvenliğe çok önem veren Toyota yetkilileri bir kule gergisinden mi kaçacak diye mantık yürüttüm sadece ve vardır bi sebebi dedim.nasılki spor yay takıp arabanın savrulmasını biz kendi isteğimizle düşünüp yapıyorsak,kule gergiside böyle bişey herhalde ;) umarım yeterince açık oldu..Zaten kimseye aman takmayın diye birşey de demedim..Faydasını gören varsa taksın :) bizim gibi arabayı spor kullananlar için sonradan isteğe bağlı takılabilşecek şeyler bunlar..O yüzden ben ısrar ediyorum yay takmak için ;)virajda arabam önden salma yapmıyorki kule gergisi takayım.(kendim için konuşuyorum) öyle bir sıkıntım olsa bende takmayı düşünürdüm..sizde faydasını görmüşsünüzki ısrarla arkaya bile takarım diyorsunuz..herkes kendi arabasını daha iyi tanır,neye ihtiyacı varsa onu yapmakta özgürdür.bizimki gibi garantili araçlar hariç :( o'na rağmen yapacağım ben,diyorum..Zevkler tartışılmaz.Arabanızın görüntüsü sizin hoşuınuza gidiyorsa zaten problem yok ;) hayırlı mod'lamalar..kolay gelsin..kazasız belasız ;)

Ben de his sevmedigim genelleme hatasina dusmusum anlasilan. Gormedigim icin yok diyerek... Guzel duruyor takilinca tabii. Haklisiniz Baris Bey, herkes kendi arabasini en iyi taniyan/bilendir, herkesin de kendine gore bir 'guzel' anlayisi vardir.
Belki de sadece normal kosullar altinda arabalirin kullanilacagini (yaris icin uretilmedigi) ongordukleri icin ve de yararli oldugunu bilseler bile ek masrafi aliciya biraktiklarindan takmiyorlar.

Aynen, herkese kazasiz belasiz hayirli surusler :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #57 : Ağustos 07, 2008, 13:31:59 »
barış üzümkuşu arkadaşıma katılıyorum..bu arabalar modifiye kaldırmıyor, garantiyede gelmiyor..resimdeki cantlar ve ince yanaklı lastik hoş durmuş. ama  genede ön farlara bakınca arabanın orijinal hali çok daha bir bütün görünüyor..

sagol orjinali daha mı guzel demek istedin analamadım kusura bakma..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #58 : Ağustos 07, 2008, 13:35:53 »

anladım demek istedigini ama bazen bazı markalar spor ekipman takmazlar araclara.. aldıgın renault markası ne merak ettim.. benim araacımda su anda garantili ama yapmaya basladık yavas yavas kule gergisi her orjinal arac icin bile gerekli bir  parca ani kırıslarda cok faydalı acıklama icin sagol..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ağustos 09, 2008, 13:32:45 »
Ben bo konuyu çok araştırdım kule gergisi aslında gerçekten her arabay lazım ama her arabanın amortisör yapıları birbirinden farklı mesela corollanın kuleleri yani kaputu açıp kule gerisini taktığınız yerler düz fakat bmw s2000 gibi arabaların kuleleri eğimli aslında kule gergisi böle eğimli ve arkadan itişli arabaların yere daha sağlam tutulması için yapılmıştır fakat arabanıza yay ve kule gergisi taktıktan sonra araba yolundan ayrılmıyor ve en sert rüzgardan bile etkilenmiyor.