Gönderen Konu: Lastik tavsiyesi  (Okunma sayısı 11504 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Lastik tavsiyesi
« Yanıtla #40 : Nisan 07, 2013, 17:54:49 »
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 07, 2013, 17:54:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Nisan 07, 2013, 17:56:46 »
teşekkürler selim abi.benimde aklıma continental yatıyor ancak michelin daha yumuşak deniliyor.
hem kızımın yaris e hemde benim corollaya contnental contitact ecocontact 5 serisi aldım hem yumuşak hemde yol tutuşu mükemmel. ben corollaya 185 tl/adet ten 12 taksit aldım. çok memnunum tavsiye ederim.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Nisan 07, 2013, 17:57:51 »
bugün michelin almaya gittim ama continental alıp geri döndüm :D michelini en ucuz 195 TL ye bulabildim continentali ise 175 TL ye.lastikleri incelediğimde continental in de baya yumuşak bir lastik olduğunu gördüm.bu nedenle 09/2013 üretimli continental contipremiumcontact 5 lastikleri alıp geldim.yolda bana lastikler baya konforlu geldi.çukurlardan geçerken gerçekten darbeyi çok iyi emiyor.alacak olan arkadaşlara öneririm :)

Hayırlı olsun Okan, Continental de gayet güzel lastiktir. Yol sesi ve konforu micheline göre biraz daha zayıf olur o kadar.  Değerler birinde 69 db diğerinde 71 db.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Nisan 07, 2013, 18:00:28 »
energy saver artık üretilmiyor, büyük olasılıkla elinde kalanı kakalamaya çalışıyor, eskidir alma
energy saver + yada Plus diye hatırlıyorum. Lastikçi yeni nesil energy bunlar demişti. Ama her şeyi yaparlar tespiti üzerine durup düşünmek lazım
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Nisan 07, 2013, 18:05:54 »
ne yaptın okan ya
20 tl için dünyanın en iyi lastiğinden vaz geçip o sert ve uyumsuz lastiği almışsın
ona yumuşak diyorsan micheline uçan halı derdin her halde, neyse geçmiş olsun tren kaçmış
kemal amca benim bildiğim continental de çok çok iyi bir lastik.zaten en iyi kış lastiğinide continental üretiyor.galiba continental artık sert lastik üretmiyor çünkü sorduğum bütün lastikçiler(michelin bayileri dahil)continental premiumcontact5 gayet iyi ve yumuşak bir lastik dedi.hatta bir bayi continental yurt dışında çok tutuluyor ama nedense türkiyede çok satılmıyor dedi.zaten ellede control ettiğimde lastiğin yanakları en az michelin kadar yumuşaktı.yanda birde pirelli vardı yanakları resmen taş gibiydi.ben şahsen paradan ziyade continental in daha iyi bir lastik olduğunu düşündüğüm için conti aldım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Nisan 07, 2013, 18:10:41 »
Hayırlı olsun Okan, Continental de gayet güzel lastiktir. Yol sesi ve konforu micheline göre biraz daha zayıf olur o kadar.  Değerler birinde 69 db diğerinde 71 db.
teşekkürler serkan abi.evet etikette birisi 69 desibel biriside 71 desibeldi.ama 2 desibellik farkın yolda hissedileceğini düşünmüyorum.continentalinde yumuşak ve konforlu bir lastik olduğu duyunca conti aldım.kendimde test edince yumuşak olduğunu gördüm.ama diğer konularda continentalin,micheline göre daha üstün olduğunu düşünüyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Nisan 07, 2013, 18:12:33 »
hem kızımın yaris e hemde benim corollaya contnental contitact ecocontact 5 serisi aldım hem yumuşak hemde yol tutuşu mükemmel. ben corollaya 185 tl/adet ten 12 taksit aldım. çok memnunum tavsiye ederim.
mehmet abi bende bugün 175 TL den continental premiumcontact5 aldım.kısa bir süre deneme fırsatım oldu ancak lastiğin konforundan memnun kaldım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Nisan 07, 2013, 18:14:10 »
teşekkürler serkan abi.evet etikette birisi 69 desibel biriside 71 desibeldi.ama 2 desibellik farkın yolda hissedileceğini düşünmüyorum.continentalinde yumuşak ve konforlu bir lastik olduğu duyunca conti aldım.kendimde test edince yumuşak olduğunu gördüm.ama diğer konularda continentalin,micheline göre daha üstün olduğunu düşünüyorum :)

Bunu zaman gösterecek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Nisan 07, 2013, 20:03:27 »
Bunu zaman gösterecek :)
tabiki serkan abi inşallah pişman olmam ama adac testlerine görede en iyi spor lastik continental sportcontact 5 olmuş.orta sınıf lastiklerde ise conti premium contact 2.olmuş.1.ise michelin energy saver olmuş oda aşınma ve sessizlik sayesinde.aşınması çok çok az olduğu için genel puanlamada öne geçmiş.diğer konularda conti çok daha üstün.bu nedenle michelin primacy 3 konfor konusunda contiden biraz daha iyi olabilir ama diğer konularda continental daha iyidir diye düşünüyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Nisan 07, 2013, 20:15:23 »
tabiki serkan abi inşallah pişman olmam ama adac testlerine görede en iyi spor lastik continental sportcontact 5 olmuş.orta sınıf lastiklerde ise conti premium contact 2.olmuş.1.ise michelin energy saver olmuş oda aşınma ve sessizlik sayesinde.aşınması çok çok az olduğu için genel puanlamada öne geçmiş.diğer konularda conti çok daha üstün.bu nedenle michelin primacy 3 konfor konusunda contiden biraz daha iyi olabilir ama diğer konularda continental daha iyidir diye düşünüyorum :)

Primacy 3 bildiğim kararı ile henüz testlere girmedi. Birde adac testlerine çok güvenemiyorum. Örneğin energy saverdan memnun olmayan çok fazla kullanıcı var, özellikle ıslak zeminde çok sıkıntılı diyorlar. Bu memnuniyetsizlikten dolayı michelin energy saver plus modelini çıkarttı. Artık lastik alırken avrupa standartı etiketine bakmak daha faydalı olacağını düşünüyorum. Testler taraflı olabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Nisan 07, 2013, 22:09:03 »
Michelin Primacy 3 kullanıyorum araç sanki yeniden doğdu :) Hem yol tutuşu hemde sessizliği harika.
Serkan lastikleri hangi bayiden aldın?İspanyol üretimi mi Almanya mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Nisan 07, 2013, 22:14:36 »
Serkan lastikleri hangi bayiden aldın?İspanyol üretimi mi Almanya mı?
Özür dilerim ilerideki mesajlara bakmadan yazmışım.Hepsiburada'dan almışsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Nisan 07, 2013, 22:57:06 »
Özür dilerim ilerideki mesajlara bakmadan yazmışım.Hepsiburada'dan almışsın.

Abi eğer hepsiburadadan alacaksınız almadan önce site yetkililerine lastiğin menşei ve üretim tarihini sorun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Nisan 07, 2013, 23:31:01 »
continental alman üretimi oluyor. aslında michelin ve continental başa baş gidiyorlar. continental diş deseni olarak bu yıl bir atak ile michelinin öne geçtiğini öğrendim. her iki lastiğide satan satıcılar kesinlikle continental tavsiye ediyorlar. bende uzun yıllar michelin kullanan bir sürücü olarak bu sefer continental aldım o yağmurlu günlerde hakikatten yol tutuş müthiş derecede iyi idi. yazın bu ilk günlerinde lastiklerin tam da daha yumuşaklığını hissedemediğimiz bu günlerde bile çukurlara girişlerde oldukça başarılı ve paket yolda bile sessiz. tavsiye ediyorum.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Nisan 08, 2013, 00:20:11 »
Okan güle güle kullan eger sen memnunsan gerisi teferruat ilerliyen kilometrelerdede inşallah bu yumaşaklıgını ve konforunu kaybetmez.lastikler ısındıkça araç altında pişim devam eder ve sertleşmeye başlarlar buda zamanla konforun düşmesine  olumsuz fren ve yol tutuşuna sebebiyet verir.firmalar bu ısınmayı bertaraf etmek için devamlı olarak geliştirmeye ve farklı arayışlar içine girerler.en çokta sırt deseniyle oynarlar.şu anki teknolijide ben kötü lastik göremiyorum hepsi birbirine yakınlar :alkis:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Nisan 08, 2013, 20:13:10 »
continental alman üretimi oluyor. aslında michelin ve continental başa baş gidiyorlar. continental diş deseni olarak bu yıl bir atak ile michelinin öne geçtiğini öğrendim. her iki lastiğide satan satıcılar kesinlikle continental tavsiye ediyorlar. bende uzun yıllar michelin kullanan bir sürücü olarak bu sefer continental aldım o yağmurlu günlerde hakikatten yol tutuş müthiş derecede iyi idi. yazın bu ilk günlerinde lastiklerin tam da daha yumuşaklığını hissedemediğimiz bu günlerde bile çukurlara girişlerde oldukça başarılı ve paket yolda bile sessiz. tavsiye ediyorum.
evet abi benim sorduğum yerlerde continentali tavsiye etmişlerdi.bende şuana kadar lastiğin performansından memnun kaldım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Nisan 08, 2013, 20:16:58 »
Okan güle güle kullan eger sen memnunsan gerisi teferruat ilerliyen kilometrelerdede inşallah bu yumaşaklıgını ve konforunu kaybetmez.lastikler ısındıkça araç altında pişim devam eder ve sertleşmeye başlarlar buda zamanla konforun düşmesine  olumsuz fren ve yol tutuşuna sebebiyet verir.firmalar bu ısınmayı bertaraf etmek için devamlı olarak geliştirmeye ve farklı arayışlar içine girerler.en çokta sırt deseniyle oynarlar.şu anki teknolijide ben kötü lastik göremiyorum hepsi birbirine yakınlar :alkis:
teşekkürler cavit abi.bende yazın lastiğin fazla ısınmasını engellemek için havalar iyice ısındıktan sonra nitrojen bastıracağım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Nisan 08, 2013, 22:34:16 »
Abi eğer hepsiburadadan alacaksınız almadan önce site yetkililerine lastiğin menşei ve üretim tarihini sorun.
Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '94
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Nisan 11, 2013, 10:43:37 »
mıchelin kesinlikle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mayıs 30, 2014, 15:32:00 »
Bir aylık aracımın üzerinde Continental lastikler var (205/55R16 91V)... Bu lastiklerin kalitesi nasıldır?
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT