Gönderen Konu: Lastik tavsiyesi  (Okunma sayısı 11502 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: Lastik tavsiyesi
« Yanıtla #20 : Nisan 05, 2013, 22:25:19 »
Merhaba bende 1.5 aydan beri michelin primary 3 kullanıyorum made in germany imalatı ve çok memnunum tavsiye ederim.arkadaşımda conti 5 aldı söyledigine göre oda çok memnun.şu andaki rekabette firmalar birbirlerinin teknolojilerini çok iyi takip ediyorlar ve en iyisini yapmaya çalışıyorlar
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 05, 2013, 22:25:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 05, 2013, 22:52:53 »
Merhaba bende 1.5 aydan beri michelin primary 3 kullanıyorum made in germany imalatı ve çok memnunum tavsiye ederim.arkadaşımda conti 5 aldı söyledigine göre oda çok memnun.şu andaki rekabette firmalar birbirlerinin teknolojilerini çok iyi takip ediyorlar ve en iyisini yapmaya çalışıyorlar
teşekkürler cavit abi.benim continental de tek merak ettiğim şey michelin kadar konforlu olup olmadığı.eğer o kadar konforluysa continental alacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 06, 2013, 01:14:51 »
Okan ben 27 sene lastik sektöründe çalıştım Beş sene lastik analizi ve geliştirmesindeydim.benim branşım kamyon lastikleri üzerineydi farklı firmaların lastiklerini keser ve analizlerini yapardık.yapı olarak birbirlerine çok yakınlar bence bütün firmalar biraz michelini taklit etmeye çalışıyorlar.burada kullandıkları kampuandda çok önemli dogal kauçuk her zaman çok avantajlı.ben bu firmada çalışmasam bile michelini tercih ettim karar senin.son zamanlarda kore malı lastiklerde kendilerini baya geliştirdiler.forumları takip edip fiyat perfonmans karşılaştırması yaparakta karar verebilirsin ;)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 06, 2013, 11:08:47 »
teşekkürler selim abi.benimde aklıma continental yatıyor ancak michelin daha yumuşak deniliyor.
merhabalar continental düşünüyorsanız 205 55  r16 ise lastiğiniz h.burada da son 1 takım kalmış 180 tl den bir bakın derim
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 06, 2013, 14:10:05 »
Okan ben 27 sene lastik sektöründe çalıştım Beş sene lastik analizi ve geliştirmesindeydim.benim branşım kamyon lastikleri üzerineydi farklı firmaların lastiklerini keser ve analizlerini yapardık.yapı olarak birbirlerine çok yakınlar bence bütün firmalar biraz michelini taklit etmeye çalışıyorlar.burada kullandıkları kampuandda çok önemli dogal kauçuk her zaman çok avantajlı.ben bu firmada çalışmasam bile michelini tercih ettim karar senin.son zamanlarda kore malı lastiklerde kendilerini baya geliştirdiler.forumları takip edip fiyat perfonmans karşılaştırması yaparakta karar verebilirsin ;)
anladım cavit abi teşekkürler.yumuşak ve konforlu olması seebiyle michelin alacağım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 06, 2013, 14:12:04 »
merhabalar continental düşünüyorsanız 205 55  r16 ise lastiğiniz h.burada da son 1 takım kalmış 180 tl den bir bakın derim
teşekkürler nuri abi.burda continental takma ve balans dahil 180 TL ye alınabiliyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 06, 2013, 17:01:20 »
eğer ben yeniden lastik alacak olursam seçimim Nokian yada Michelin olacaktır. Senin kriterler benim içinde geçerli. Konfor, Sessizlik ve Güven. Bu üçü Nokianda var okuduğum yorumlardan anladığım kadarıyla. Nokianı bir araştır derim. Ben hakkında olumsuz bir yorum göremedim internette.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 06, 2013, 17:12:25 »
eğer ben yeniden lastik alacak olursam seçimim Nokian yada Michelin olacaktır. Senin kriterler benim içinde geçerli. Konfor, Sessizlik ve Güven. Bu üçü Nokianda var okuduğum yorumlardan anladığım kadarıyla. Nokianı bir araştır derim. Ben hakkında olumsuz bir yorum göremedim internette.

Nokianın yeni lastikleri çok iyi fakat ülkemizde heniz satışta değiller maalesef. Ülkemizde satışta olan lastiklerde kötü değil ama rakiplerine göre biraz gerideler. Burada sadece Nokian H, V ve Z modelleri satılıyor onlarında değerler aşağıdaki gibi.

Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 06, 2013, 21:02:36 »
Michelin primacy 3 kullanıyorum araç pamuk üzerinde gidiyor sanki ;)
İlk defa Michelin lastik aldım kullanıyorum kesinlikle katılıyorum.
Bir yerlere sürtünce balon yaparmış hmen ayrı orasını bilememde araç sanki süzülüyor yolda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 06, 2013, 21:05:23 »
Kangoo 2009 model aracımda orjinal continantal lastkleri vardı araç içeriye yol sesi diye bir ses vermiyordu belki arabanın bir özelliğiydi bilmiyorum ama o araçta yol sesini ben duymuyordum continantalin artısı olablirbu  belki ama ıslak zeminde virajda araba resmen kendini alıp başka diyarlara gider gibi gidiyordu. Albea da var kış lastiği continantal ve gayet tatmin ediciydi karda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 07, 2013, 13:03:54 »
Hepsiburada.com yine kampanya yapmış. Lastiklerin bazılarında indirim oluyor. Continental de tek lastik kalmış. Michelin için biraz indirim yaparsa düşünülebilir. 5oo tl ve üzeri alışverişe site 100 tl kullanımlık hediye çeki veriyor. World kart ile de 5oo tl ye 5o tl world puan hediye ediyor. Biraz tüketime itiyor bizi ama şu anda güzel bir seçeneğe benziyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 07, 2013, 17:01:33 »
bugün michelin almaya gittim ama continental alıp geri döndüm :D michelini en ucuz 195 TL ye bulabildim continentali ise 175 TL ye.lastikleri incelediğimde continental in de baya yumuşak bir lastik olduğunu gördüm.bu nedenle 09/2013 üretimli continental contipremiumcontact 5 lastikleri alıp geldim.yolda bana lastikler baya konforlu geldi.çukurlardan geçerken gerçekten darbeyi çok iyi emiyor.alacak olan arkadaşlara öneririm :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 07, 2013, 17:18:09 »
Almanya üretimi Türkiye şartlarına daha uygun, diğerlerinde balon şikayeti çok fazla.
Can bey cevap vermiş :) Aynen söylediği gibi.

Yanılıyorsunuz
michelin lastiklerin en iyisi endonezya üretimi olnaıdır, malum orası kauçuğun ana vatanı
ikinci sırada fransız michelin gelir ki en konforlusudur
sonra italyan üretimi bizim yollara uygun olanı
en sonda alaman hanzosunun ürettiği kaba saba olanı gelir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Nisan 07, 2013, 17:33:25 »
Yanılıyorsunuz
michelin lastiklerin en iyisi endonezya üretimi olnaıdır, malum orası kauçuğun ana vatanı
ikinci sırada fransız michelin gelir ki en konforlusudur
sonra italyan üretimi bizim yollara uygun olanı
en sonda alaman hanzosunun ürettiği kaba saba olanı gelir...

Kemal bey biz kullanıcı yorumlarına bakarak buraya yazıyoruz ve aynı şeyi lastiği satan satıcıda söylüyor ise vardır bir hikmeti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Nisan 07, 2013, 17:47:41 »
Satıcıya inanılırmı yawv , adam malını satmak için ne gerekirse söyler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 07, 2013, 17:49:47 »
Michelin de bazı ebatlarda sadece energy saver modeli var.
205/65/15 ebatı için örneğin - camry - michelin energy saver mi, nokian H mi acaba ? Michelin primacy ve H kıyaslanır ama energy daha alt seviye gibi...mi ?
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Nisan 07, 2013, 17:50:06 »
bugün michelin almaya gittim ama continental alıp geri döndüm :D michelini en ucuz 195 TL ye bulabildim continentali ise 175 TL ye.lastikleri incelediğimde continental in de baya yumuşak bir lastik olduğunu gördüm.bu nedenle 09/2013 üretimli continental contipremiumcontact 5 lastikleri alıp geldim.yolda bana lastikler baya konforlu geldi.çukurlardan geçerken gerçekten darbeyi çok iyi emiyor.alacak olan arkadaşlara öneririm :)

ne yaptın okan ya
20 tl için dünyanın en iyi lastiğinden vaz geçip o sert ve uyumsuz lastiği almışsın
ona yumuşak diyorsan micheline uçan halı derdin her halde, neyse geçmiş olsun tren kaçmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Nisan 07, 2013, 17:51:32 »
Michelin de bazı ebatlarda sadece energy saver modeli var.
205/65/15 ebatı için örneğin - camry - michelin energy saver mi, nokian H mi acaba ? Michelin primacy ve H kıyaslanır ama energy daha alt seviye gibi...mi ?
energy saver artık üretilmiyor, büyük olasılıkla elinde kalanı kakalamaya çalışıyor, eskidir alma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Nisan 07, 2013, 17:53:13 »
Satıcıya inanılırmı yawv , adam malını satmak için ne gerekirse söyler

:) Ondan almadığım lastik içinde mi aynısını yapar bu satıcılar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Nisan 07, 2013, 17:53:50 »
her şeyi yaparlar