0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yani takdiri ilahi mi diyoruz. japonlarin kabahati yok kustahligimi mazur gorunuz. takip ettigim kadariyla sizin gibi teknik bir adam bu sekilde yazinca garip geldi
tabi ki bu her sererinde değil en son yani dün akşam viyadük üstünden geçerken bir rüzgar /fırtına ya denk geldim sağ sol direksiyonu eğimli tutmak zorunda kaldım sonrasında tabi ki düzeldim viyadük bitiminde ama genel olarak toyotas bence yere basmıyor bir alman arabaları gibi şahsi fikrim bu yönde
Oktay bey, o zaman hep beraber japonlara aerodinami dersleri verelim. Sizce söylediklerimde gerçeklik payı ne kadar?Siz aracınızla güzel bir günde yüksek süratle yol alırken her seferinde sağa sola itiliyormusunuz?Yakalandığınız o fırtına esnasında sağa/sola doğru itilen tek marka sizmisiniz? Ben farklı zamanlarda ama aynı yoldaki fırtınalardan bahsetmiyorum, aynı yolda aynı fırtınadan bahsediyorum.
bu corolla dan önce mazda 3 sedan düşünüyordum 2004 2006 kasa olanı ama nasip değilmiş eşim beğenmedi yine corolla hb dedi mahkum aldık yani:)))
kemal bey gelmeden söyleyeyim, yanal rüzgârdan etkilenmemek için üç seçenek var. birincisi, toyota marka aracınızı çok seviyorsanız üzerinde çeşitli aerodinamik değişiklikler yapmak. ikincisi, ae 101 kodlu corolla'dan almak. üçüncüsü ise satıp alman menşei bir araç almak. her araç rüzgârdan etkilenir fakat konuyu saptırıp boeing'e getirmeye lüzum yok. toyota mühendisleri, rüzgar tüneli çalışmalarında sınıfta kalıyor. bizim corolla (e12), şiddetli rüzgârlı bir günde yüksek hızda yan rüzgârdan etkilenirken aynı gün içerisinde içinde bulunduğum golf'te hava sakinmiş gibi yolculuk etmiş biri olarak söylüyorum. bu durumda konu yine "bir araçtan beklentileriniz" olayına dönüyor.
kemal bey sever boyle konulari bas arabayi "ezine peyniri" gibi o zaman ruzgardan etkilenmez, yalniz bu seferde hoplaya ziplaya tingir mingir gideceksin bozuk yollarda