Gönderen Konu: mm vites yerinden kakmıyor rampada  (Okunma sayısı 7765 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
mm vites yerinden kakmıyor rampada
« : Temmuz 25, 2008, 19:20:05 »
arkadaşlar sizdede böyle bir sorun varmı araç rampada manuele alsamda ya kalkmıyor yada çok zorlanıyor elegant2008 4d4 korolla :o

Toyota Club Türkiye

mm vites yerinden kakmıyor rampada
« : Temmuz 25, 2008, 19:20:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2008 Corolla Comfort MMT
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: mm vites yerinden kakmıyor rampada
« Yanıtla #1 : Temmuz 28, 2008, 14:51:07 »
Benim araçta öyle bir problem yok gayet normal gaz yiyerek kalkıyor ve multimode .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2008 Corolla Comfort MMT
« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2008, 14:53:26 »
Bir yerde okumuştum; rampa yukarıya geri geri kalkmıyor diye , sonradan arızalı olduğu servisce doğrulanmış diye yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2008, 14:01:26 »
ben böyle bir sorun hiç yaşamadım.%35 eğimde bile zorlanmıyo.
corol-laz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 29, 2008, 16:31:32 »
şaban kardeş  bu yazımı okursan cevap yaz nereden yazıyorsun bir de cep varsa bir çaldır ben seni ararım
05368702425

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2008, 16:36:09 »
ilhan ulu arkadaş beni 05368702425 çaldırırsan ararım bir görüşelim benim araç rampada kalkmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2008, 16:38:45 »
erdoğan kardeş benim araç kalkmıyor beni çaldır ben seni arayayım 05368702425

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Temmuz 29, 2008, 16:42:21 »
aracın dizelmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 29, 2008, 17:34:48 »
arkadaşım, lütfen ard arda cevap yazmak yerine bir önceki mesajını değiştir. Kişilere yönelik soruları da özel mesaj kullanarak yöneltebilirsin.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
mm rampada dahi kalkıyor
« Yanıtla #9 : Temmuz 30, 2008, 12:05:45 »
arkadaşlar mm vitesten en çok şikayet eden bendim ama araç mükemmel kalkıyor hata bizlerde serviste bilmiyormuş yeni kurstan gelmişler dün benim aracı test ettik harika kalkıyor yani 4d4mm harika bir araç şikayeti olanlara duyurulurtüm toyotacılara sevgi saygı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 30, 2008, 15:47:39 »
ne demek bu anlamadım ben :D   sorun çözülmüş galiba ama nasıl??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Temmuz 30, 2008, 15:56:59 »
araç rampada el frenini çekiyorsun gaza basıyorsun araç önce motor devri nazlanıyor sonra 1800-2000 devre çıkıyor el frenini indir kalkış mükemmel yoksa 45 günlük arabam bana kafayı bozduracaktı ama şimdi araç 4/4 lük  :alkis:teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Temmuz 31, 2008, 10:19:30 »
el freni çekili iken hafiften gaz verirken el frenini bırakacaksın.işte bu kadar.
corol-laz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #13 : Temmuz 31, 2008, 11:14:53 »
Arkadaşlar anlaşılan servis yine müşteriyi bağlamış ben her duruşta el freni çek gazla indir bilmemne yapıcaksam debriyaj sız vitesin anlamı ne benimde kızdığım bu işte şu mereti doğru dürüst yap bitsin bu iş zaten laf aramızda ocakta yeni vites geliyormuş sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 31, 2008, 13:11:18 »
Arkadaşlar anlaşılan servis yine müşteriyi bağlamış ben her duruşta el freni çek gazla indir bilmemne yapıcaksam debriyaj sız vitesin anlamı ne benimde kızdığım bu işte şu mereti doğru dürüst yap bitsin bu iş zaten laf aramızda ocakta yeni vites geliyormuş sanırım.
Haklısın da Serdar bey ondan degil olay.
Biz insanoğlu nun istekleri bitmiyor ondan. Hem dizel Hem otomatik bu tarz küçük motorlu araçlarda başka şansımız yok bundan kaynaklanıyor. Yani Normal A/T şanzımanı 1,4 1,6 gibi küçük dizellerde kullanılmasına teknoloji müsade etmiyor. ( Turbo destegi olmasına ragmen ) Çünkü dizelin ivmelenmesi turbosuz çok agır. Bu yüzden M/M şanzıman kullanılıyor, M/M düz vites üzerine kurulu, elektronik destekle otomatik kullanım sağlayan bir şanzıman. E böyle oluncada debriyajla oynayıp deviri yükseltme şansımız olamdığı için aracın kendi kendine devirlenmesini beklemek gerekiyor. (Tabi bir iki yolu var ama işte) Böyle oluncada düzgün kullanımı ögrenmediğin takdirde işte böyle can sıkıcı bir hale geliyor. Opel, Cıtroen ve Toyota dan başka da bu şanzımanı kullanan yok bildiğim kadarıyla. Normal A/T şanzımanları biz 3,0 Land Cruıser prado da kullanabiliyoruz.
Aklıma geldi mesela Eski kasa Sorento lar 2,5 cc 140 beygirlik dizel motorda A/T şanzıman kullandılar. Test ettigim kadar söyleyim, A/T olarak fena degildi ama ivmelenmesi çok çok zayıftı. Hatta o modellerde çok savrulmalar kazalar gerçekleşti, ihtiyaç duyduğunda araç kullanıcısına hızlı cevap vermediği için yoldan çıkmalar taklalar oldu. Oysa benzinli olsaydı gaz verdiğinde o araç toplaması lazım gelirdi. İşte bu yüzden araca makyaj yapıp motoru 170 beygire çıkardılar ve araç denge sistemlerinide eklediler.
Eh işte aklıma geldikçe dilim döndükçe anlatmaya çalıştım. Ama şunu belirteyim ben M/M şanzımanı kullanmasını seviyorum. Normal A/T şanzımandan daha fazla hükmedebiliyor, daha kontrollü olabiliyorsun.

Ayrıca A/T şanzıman gelecek demişsinde bu sadece Benzinli modeller için gündemde. Dizel yine M/M dizel yani.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #15 : Temmuz 31, 2008, 14:49:46 »
Haklısınız adil bey katılıyorum sizede insanlar doyumsuzdur aslında benim fikrime göre 1.6 dizel 120 bg civarı bir motor koysa toyota otomatikte tadına doyum olmaz
insanlar diğer markalara kaymasıda engellenir toyota isterse yapar bilgilendirme için teşekkür bu arada ben dizelde de iyileştirme olucak sanıyordum viteste

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 01, 2008, 23:44:50 »
servisteki çalışanlar bilmiomuymuş yani aracı el freni ile kaldırmayı? bende sandım ki farklı bi yöntemi var da onun eğitimini almışlar <_< çoğu insan zaten el freniyle kaldırıyor böyle durumlarda.servis elemanları "bunun eğitimini aldık aracı yokuşta el freniye kaldırıyoruz artık" diyorsa pes :)
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 02, 2008, 10:54:37 »
servisteki çalışanlar bilmiomuymuş yani aracı el freni ile kaldırmayı? bende sandım ki farklı bi yöntemi var da onun eğitimini almışlar <_< çoğu insan zaten el freniyle kaldırıyor böyle durumlarda.servis elemanları "bunun eğitimini aldık aracı yokuşta el freniye kaldırıyoruz artık" diyorsa pes :)

Neden pes ? Dediğinizi pek anlamadım.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 02, 2008, 21:54:31 »
araç yokuşta kalkmadığında veya zorlandığında yapılan en doğal ve basit yöntem el freni desteğiyle kalkmak olduğunu çoğu kişi biliyor zaten. servisin böyle birşeyi çok ekstra bir buluş gibi "eğitimini aldık" demesi garibime gitti açıkçası.servis deseydi ki, " beyefendi bu tip durumlarda el freniyle kalkış yaparsanız sıkıntı yaşamazsınız,bu olağan bir durum ve aracınızın motoru kasayı dik yokuşlarda zorlanarak kaldırdığı için yaşanır" o zaman eyvallah. ama "biz bunun eğitimini aldık,sizin sorunu da çözüyoruz veeee dahiyane buluşumuz işte el freni ile kalkış".  uçak mı kaldırıyor da eğitimini almış :) sanırım bazen servisler de göz boyama işini abartıyor <_<  yani demek istediğim bu normal durumu servis bu kadar ekstra birşeymiş gibi sunmuş,ona şaşırdım adil bey.
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ağustos 04, 2008, 19:33:46 »
Valla haklısınız bende güldüm şimdi çok güzel açıklamışsınız. Eğitim şart...:)
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA