0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar dün itibariyle 2005 model 1.6 terra aldım. Yanlız aldığım kişi bana iki tane kumandalı anahtar verdi. Ben 3. bir master anahtar daha olmalı dediğimde başka anahtarı olmadığını söyledi. bu arada aldığım kişi aracın ilk sahibi. Bu araçların 3. anahtarı yokmu? Yardımlarınızı bekliyorum.
3 anahtar olmalı,2 tane kumandalı siyah kabı olan 1 tanede 1 gri kumandasız bagaj ve torpidoyu açamayan vale anahtarı olması gerekiyor.
peki arkadaşlar bu anahtarın olmaması ne gibi problemler açar başıma. örneğin aracın çalınması durumunda kasko problem çıkarır mı?
Ne yazıkki,kasko araç çalındı dediğinizde 3 anahtarıda ister.Bu durumdan şöyle kurtulabilirsiniz,kasko şirketini arayıp durumu anlatın ve aracın 2 anahtarının elinizde olduğunu,diğer anahtarı sildireceğinizi ve bu işlemle ilgili bir evrak alıp saklayacığınızı(yada isterlerse onlarada kopya göndermenizi) bildirin.Sonra o aracın beyninden sizdeki 2 anahtar dışındaki diğer tanımlı olan 3.cü anahtarı mümkünse serviste sildirin(belge verebilme durumundan dolayı servis daha iyi olur) işlem tamamdır.Korkmayın sonrasında.
Veya kaskonuz varsa teminatlı olarak indiriminizde zedeleme olmuyorsa anahtarım kayboldu diye dosya açtırın. Anahtar kilit sistemini de komple değiştirin. Size bir tane kumandalı dış bir tane kumandasız dış ve bir de vale anahtarını versinler ve kilit sistemi de değiştiği için bir problem de yaşamazsınız.Farklı anahtarla açma gibi olasılığınız kalmaz anahtarlarınız da tam olmuş olur.
bence hiç bir şey yapmayın sonuçta siz arabanın ilk sahibi değilsiniz ki aldığımda böyleydi dersiniz
Benimde 2 tane anahtarım var .Aldıgım adama sordum bende bu şekilde aldım dedi muhtemelen al satçı idi .Kaskom zaten yok .Varsa bizden çıkacak birşey onada zaten birşey yapamayız .
yeni birşey daha öğrendim:) peki ben kendi aracımda kac anahtar olup olmadığını nasıl öğrenirim, ben de 2. el aldım ve iki anahtar mevcut..
Ertan kardeşim bu anahtarı sildirin derken ne demek istedigini anlamış degilim .Aracın beyin yazılımından demek istediniz sanırım nasıl yapıldıgını veya kimin yaptıgını bilmiyorum.Kasko olayına gelince aracım 8 yaşında 2005 model corolla sol.Maddi durumum kasko yaptırmaya müsait degil.Muhtemelen zaten yaza satacagım benim bütçeme uygun bir araç degil
şöyle özetleyim konuyu. aldığım kişi ilk sahibi yaşlı bir amca. ben kızı ve damadıyla muhatap oldum genelde. sahibi başka semtte oturuyor. damadı ise farklı bir semtte. ben bugün damadıyla konuştum. bir daha babama sorayım diyor ama anladığım kadarıyla babasının evine gidip anahtarı aramak istemiyor. ben bu kişiyi bu anahtarı bulmaya nasıl zorlayabilirim. Satış iptali yapılabiliyor mu.