Gönderen Konu: 2005 1.6 terra kaç anahtarı olmalı?  (Okunma sayısı 5716 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
2005 1.6 terra kaç anahtarı olmalı?
« : Mart 21, 2013, 12:34:55 »
Merhaba arkadaşlar dün itibariyle 2005 model 1.6 terra aldım. Yanlız aldığım kişi bana iki tane kumandalı anahtar verdi. Ben 3. bir master anahtar daha olmalı dediğimde başka anahtarı olmadığını söyledi. bu arada aldığım kişi aracın ilk sahibi. Bu araçların 3. anahtarı yokmu? Yardımlarınızı bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

2005 1.6 terra kaç anahtarı olmalı?
« : Mart 21, 2013, 12:34:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 1.6 terra kaç anahtarı olmalı?
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2013, 12:38:13 »
Merhaba arkadaşlar dün itibariyle 2005 model 1.6 terra aldım. Yanlız aldığım kişi bana iki tane kumandalı anahtar verdi. Ben 3. bir master anahtar daha olmalı dediğimde başka anahtarı olmadığını söyledi. bu arada aldığım kişi aracın ilk sahibi. Bu araçların 3. anahtarı yokmu? Yardımlarınızı bekliyorum.
3 anahtar olmalı,2 tane kumandalı siyah kabı olan 1 tanede 1 gri kumandasız bagaj ve torpidoyu açamayan vale anahtarı olması gerekiyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 21, 2013, 12:40:32 »
aynı şekilde benim aracımda da 2 tane siyah kumandalı 1 tane gri kumandasız anahtar vardı.
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 21, 2013, 12:51:37 »
3 anahtar olmalı,2 tane kumandalı siyah kabı olan 1 tanede 1 gri kumandasız bagaj ve torpidoyu açamayan vale anahtarı olması gerekiyor.
+1
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 21, 2013, 13:04:39 »
evet 3 tane olmalı 2 tane butonlu bir tane vale bende o şeklide var
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mart 21, 2013, 13:14:59 »
peki arkadaşlar bu anahtarın olmaması ne gibi problemler açar başıma. örneğin aracın çalınması durumunda kasko problem çıkarır mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 21, 2013, 13:20:10 »
peki arkadaşlar bu anahtarın olmaması ne gibi problemler açar başıma. örneğin aracın çalınması durumunda kasko problem çıkarır mı?
Ne yazıkki,kasko araç çalındı dediğinizde 3 anahtarıda ister.Bu durumdan şöyle kurtulabilirsiniz,kasko şirketini arayıp durumu anlatın ve aracın 2 anahtarının elinizde olduğunu,diğer anahtarı sildireceğinizi ve bu işlemle ilgili bir evrak alıp saklayacığınızı(yada isterlerse onlarada kopya göndermenizi) bildirin.Sonra o aracın beyninden sizdeki 2 anahtar dışındaki diğer tanımlı olan 3.cü anahtarı mümkünse serviste sildirin(belge verebilme durumundan dolayı servis daha iyi olur) işlem tamamdır.Korkmayın sonrasında.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 21, 2013, 13:53:51 »
Ne yazıkki,kasko araç çalındı dediğinizde 3 anahtarıda ister.Bu durumdan şöyle kurtulabilirsiniz,kasko şirketini arayıp durumu anlatın ve aracın 2 anahtarının elinizde olduğunu,diğer anahtarı sildireceğinizi ve bu işlemle ilgili bir evrak alıp saklayacığınızı(yada isterlerse onlarada kopya göndermenizi) bildirin.Sonra o aracın beyninden sizdeki 2 anahtar dışındaki diğer tanımlı olan 3.cü anahtarı mümkünse serviste sildirin(belge verebilme durumundan dolayı servis daha iyi olur) işlem tamamdır.Korkmayın sonrasında.

Veya kaskonuz varsa teminatlı olarak indiriminizde zedeleme olmuyorsa anahtarım kayboldu diye dosya açtırın. Anahtar kilit sistemini de komple değiştirin. Size bir tane kumandalı dış bir tane kumandasız dış ve bir de vale anahtarını versinler ve kilit sistemi de değiştiği için bir problem de yaşamazsınız.Farklı anahtarla açma gibi olasılığınız kalmaz anahtarlarınız da tam olmuş olur.

2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 21, 2013, 14:12:17 »
Veya kaskonuz varsa teminatlı olarak indiriminizde zedeleme olmuyorsa anahtarım kayboldu diye dosya açtırın. Anahtar kilit sistemini de komple değiştirin. Size bir tane kumandalı dış bir tane kumandasız dış ve bir de vale anahtarını versinler ve kilit sistemi de değiştiği için bir problem de yaşamazsınız.Farklı anahtarla açma gibi olasılığınız kalmaz anahtarlarınız da tam olmuş olur.
Komple kilit sistemine gerek yok,olmayan anahtar zaten kumandasız sadece kapı üzerinden açan ve çalıştırma işlevini gerçekleştiren anahtar.Yani o anahtar olsa bile sildirdiğinizde en fazla aracın kapısını açabilir o anahtara sahip olan birisi.Araç çalışmaz,dolayısıyla bir işe yaramaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 21, 2013, 14:12:41 »
bence hiç bir şey yapmayın sonuçta siz arabanın ilk sahibi değilsiniz ki aldığımda böyleydi dersiniz
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 21, 2013, 14:16:24 »
bence hiç bir şey yapmayın sonuçta siz arabanın ilk sahibi değilsiniz ki aldığımda böyleydi dersiniz
Kasko bu durumda olmasın ama bir şey olursa ödeme yapmaz.Siz aracınızla ilgili durumları bildirmek zorundasınız.Yani bu durum biraz şuna benziyor anahtarı üstünde bırakın gidin kasko var nasıl olsa diyin.Siz önleminizi almadığınız için haksız olursunuz.En mantıklısı dediğim gibi olur.Tabi bir sorun kilit sistemi değişirse kaskonuz ne kadar artıyor,yani çok bir artış olmaz ise içim rahat etsin derseniz deiştirin.Ama bence gerek yok dediklerimi yapmanız yeterli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 21, 2013, 14:26:11 »
Benimde 2 tane anahtarım var .Aldıgım adama sordum bende bu şekilde aldım dedi muhtemelen al satçı idi .Kaskom zaten yok .Varsa bizden çıkacak birşey onada zaten birşey yapamayız .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 21, 2013, 14:26:58 »
yeni birşey daha öğrendim:) peki ben kendi aracımda kac anahtar olup olmadığını nasıl öğrenirim, ben de 2. el aldım ve iki anahtar mevcut..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 21, 2013, 14:28:24 »
Benimde 2 tane anahtarım var .Aldıgım adama sordum bende bu şekilde aldım dedi muhtemelen al satçı idi .Kaskom zaten yok .Varsa bizden çıkacak birşey onada zaten birşey yapamayız .
En azından diğer anahtarı sildirin,çok maliyetli bir şey değil ve bence mutlaka kasko yaptırın aracınıza.Kaskosuz binmek mantıklı değil(tabi belirli modeli geçmiş ve devam eden kasko olmadığından yapılmıyorsa o başka) bir cam değişse 500 lirayı bulur en basiti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 21, 2013, 14:29:47 »
yeni birşey daha öğrendim:) peki ben kendi aracımda kac anahtar olup olmadığını nasıl öğrenirim, ben de 2. el aldım ve iki anahtar mevcut..
Çok kolay anahtar kopyalayan yerlere (silme işlemi yapanlarda) elinizdeki anahtarlarla gidin,onlar sisteme tanımlı anahtarları makineye bağlayıp görebiliyorlar.Bakarlar sizde olanlar kalır diğerleri görünür zaten sildirirsiniz isterseniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 21, 2013, 14:32:50 »
Ertan kardeşim bu anahtarı sildirin derken ne demek istedigini anlamış degilim .Aracın beyin yazılımından demek istediniz sanırım nasıl yapıldıgını veya kimin yaptıgını bilmiyorum.Kasko olayına gelince aracım 8 yaşında 2005 model corolla sol.Maddi durumum kasko yaptırmaya müsait degil.Muhtemelen zaten yaza satacagım benim bütçeme uygun bir araç degil
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 21, 2013, 14:38:54 »
Ertan kardeşim bu anahtarı sildirin derken ne demek istedigini anlamış degilim .Aracın beyin yazılımından demek istediniz sanırım nasıl yapıldıgını veya kimin yaptıgını bilmiyorum.Kasko olayına gelince aracım 8 yaşında 2005 model corolla sol.Maddi durumum kasko yaptırmaya müsait degil.Muhtemelen zaten yaza satacagım benim bütçeme uygun bir araç degil
Anladım anahtar sildirme işlemi şöyle araç üretildikten sonra aracın immobilizer sistemine anahtarlar işleniyor.3 tane anahtar verildiyse üçüde işlenir ve o şekilde teslim edilir.Her anahtar aracı çalıştırsada hepsinin ayrı bir alt numarası var ve örneğin a b c şeklinde kodlanıyor diyelim.Sonrasında siz anahtar kopyalatırsanız yada birini kaybederseniz yine bu sisteme giriliyor alt numarası c olanı kaybettiniz(tabi siz c olduğunu bilmiyorsunuz) diğer anahtarları kontağa takıp bakıyorlar hangisi hangisi olduğuna karar verip sonra diğerini siliyorlar ve silindikten sonra siz anahtarı bulsanızda çalışmaz aracınız.Anahtar kopyalamada ise tam tersi sisteme yazılıyor anahtar numarası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Mart 22, 2013, 00:29:03 »
şöyle özetleyim konuyu. aldığım kişi ilk sahibi yaşlı bir amca. ben kızı ve damadıyla muhatap oldum genelde. sahibi başka semtte oturuyor. damadı ise farklı bir semtte. ben bugün damadıyla konuştum. bir daha babama sorayım diyor ama anladığım kadarıyla babasının evine gidip  anahtarı aramak istemiyor. ben bu kişiyi bu anahtarı bulmaya nasıl zorlayabilirim. Satış iptali yapılabiliyor mu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 22, 2013, 00:33:16 »
şöyle özetleyim konuyu. aldığım kişi ilk sahibi yaşlı bir amca. ben kızı ve damadıyla muhatap oldum genelde. sahibi başka semtte oturuyor. damadı ise farklı bir semtte. ben bugün damadıyla konuştum. bir daha babama sorayım diyor ama anladığım kadarıyla babasının evine gidip  anahtarı aramak istemiyor. ben bu kişiyi bu anahtarı bulmaya nasıl zorlayabilirim. Satış iptali yapılabiliyor mu.
Satış iptali olabileceğini sanmıyorum ancak konuşun,hatta siz asıl sahibinin evini biliyorsanız bir gün gidin söyleyin durumu.Damadıyla falan uğraşmayın direk sahibi ile konuşun anahtarı buldurmaya bakın yada dediğim gibi sildireceksiniz anahtarı.Tabi o anahtar kapınızı açacak yine sildirsenizde ancak çalıştıramayacak aracı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Mart 22, 2013, 00:37:33 »
ertan bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. bizim semtte epey araç çalınma olayı oluyor. bende bu yüzden aldığım tüm araçlara kasko yaptırıyorum. şimdi dediğiniz gibi sildirme işlemini yapabilirim ama yinede araç çalındığında kaskodan para alamayacağım anlaşılan. Peki anahtarın birini teslim etmediklerini söyleyip dava açsam eğer ki baskı yönteminden sonuç alamazsam.