0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle geçmiş olsun,Sizi aracınız değil bence siz aracınızı yakmışsınız, 3ZZ-FE'nin çoğu LPG sistemi ile subap yaktığını bu forumda okumuş olmalıydınız.Olan olmuş artık olana değil olacağa bakmak lazım.Ustanız biraz afaki konuşmuş sanırım bu araçlarda bazen subap sıkışması yaşanıp subap yanma teşhisi konulabiliyor, bence subap kapağının açılarak subap ayarlarının ve subap fincanlarının kontrol edilmesinde fayda var.Şayet teşhis doğru ise conta takımınızı kesinlikle orjinal, subap takımınızı ise iki yerli markadan birini kullanarak (bunu söylerken çok üzülüyorum ama LPG'li ZZ motorlarda yerli subaplar daha verimsiz ancak daha dayanıklı) yenileyebilirsiniz, yaklaşık olarak da ustanızın bahsettiği rakamlara mal olur.Tekrar geçmiş olsun.Edit: Bu konu vesilesiyle doğum gününüz de kutlu olsun, nice mutlu senelere.
çok geçmiş olsun bu kasa eniştemde de var lpg takmayı düşünüyordu yani bu kasalardaki motor mu lpg uyumlu değil ona göre söyleyeyim de taktırmasın
ustamın bana dediği bu motorlar çok hassas. Lpg sistemi çok etkiliyor dedi. Birde bulunduğunuz iklim koşulları ile yol koşullarınında bunda etkisi var sanırım. Özellikle Erzurum-Oltu arasında çok dik ve uzun rampalar mevcut ve aracı yer yer istemeden de olsa zorluyorsunuz ve sonuç bunu doğuruyor.
İşte bu yüzden "satın ... satın.... " diyorumarabayı elinde eskitMeyeceksin kardeşimyoksa masraf açması kaçınılmaz oluyormasraf açmaya başladımıda sonu gelmiyor meretin
Kemal amca şu borçlarımı bir bitrseydim elimden anında çıkaracaktım. Kendimi aralık ayına hazırlıyordum. Duruma göre ikinci el(35-37bin civarı) Civic oto. yada Auris oto. alacaktım. Ama dün seate girdim 1.4 85hp full araç 33binlira dediler. Sıfır olması aklımı çok karıştırdı. Ama araç nasıldır bir bilgim yok. Bu arada 1.33 auris hakkında yorumlarınız neler olur.
Peki Yanma nasıl anlaşılır?
Rampalarda çekişten düşer, dik rampada kalkışlarda sanki egzoz patlakmış gibi patır patır zor kalkış yapar(ben 1-2 sefer stop ettirdim bu yüzden), devr normalde 700-800 arası iken 500-600 lere düşer, araç rölantideyken hissedilir derecede titrer, marş alması biraz daha uzar. Bunlar benim şikayetlerimdi, şikayet üzerine baktırınca aracın motor kapağını ve bütün bujileri söktüler, ellerinde hava basınç ölçere benzer bir alet vardı, teker teker bujilerin olduğu yere takarak marş yaptılar, 3 yerde marşa bastıklarında basınç 12-15e kadar yükseldi ama birinde hiç kıpırdama olmadı teşhisi bu şekilde koydular.