Gönderen Konu: Bu araba benim belimi büktü!  (Okunma sayısı 4839 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 279 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Bu araba benim belimi büktü!
« : Mart 16, 2013, 21:38:21 »
evet arkadaşlar aracım profil resmimde olan körolla. Aracımla en son domuza çarparak 2.500 TLden fazla masraf yaptığımı burdan yazmıştım, aracı yaptırdıktan sonra bazı mekanik arızalar baş gösterdi ve onlar için yaklaşık 150 lira verdim, geçtiğimiz haftalarda baskı balatasını değiştirdim 10bin km bakımı felan derken 500 lirada öyle ödedim. Ve son olarak bugün başıma gelenler beni aracımdan son derece soğuttu. Eşimi ehliyet sınavına götürmek için Oltudan Erzuruma gittik. Giderken bir ara hava almak için durdum ve aracımın rölantisinde düşüş fark ettim. Bu şekilde Erzuruma gittim ve tanıdık bir ustaya götürdüm aracımı. Usta aracı kontrol etti ve o acı haberi verdi. "sibob yakmış, binlirayı gözden çıkar" dedi. İnanın şuan o kadar soğudum ki arabamdan ama elim mahkum daha yeni bir şey almaya şuan durumum müsait değil. Toyotaya bir lafım yok hala sorunsuzluğuna inanıyorum. Bugünkü sorun ise ustanın dediğine göre LPG sisteminden kaynaklı. Aracım bana nerdeyse 22-24 binliraya mal oldu ama satsam 17e kimse almaz sanırım :(
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Toyota Club Türkiye

Bu araba benim belimi büktü!
« : Mart 16, 2013, 21:38:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1131 kere teşekkür etti
  • 2376 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu araba benim belimi büktü!
« Yanıtla #1 : Mart 16, 2013, 22:25:38 »
Öncelikle geçmiş olsun,
Sizi aracınız değil bence siz aracınızı yakmışsınız, 3ZZ-FE'nin çoğu LPG sistemi ile subap yaktığını bu forumda okumuş olmalıydınız.Olan olmuş artık olana değil olacağa bakmak lazım.

Ustanız biraz afaki konuşmuş sanırım bu araçlarda bazen subap sıkışması yaşanıp subap yanma teşhisi konulabiliyor, bence subap kapağının açılarak subap ayarlarının ve subap fincanlarının kontrol edilmesinde fayda var.

Şayet teşhis doğru ise conta takımınızı kesinlikle orjinal, subap takımınızı ise iki yerli markadan birini kullanarak (bunu söylerken çok üzülüyorum ama LPG'li ZZ motorlarda yerli subaplar daha verimsiz ancak daha dayanıklı) yenileyebilirsiniz, yaklaşık olarak da ustanızın bahsettiği rakamlara mal olur.

Tekrar geçmiş olsun.

Edit: Bu konu vesilesiyle doğum gününüz de kutlu olsun, nice mutlu senelere.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 16, 2013, 22:29:32 »
adınıza gerçekten çok üzüldüm. çok çok geçmiş olsun. ama aracınızdan soğumayın. sizi gayet iyi anlayabiliyorum. ama bazen elden gelecek birşeyler olmuyor maalesef. umarım kısa sürede sizin lehinize bir şekilde durum düzelir.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 279 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 17, 2013, 14:42:18 »
Öncelikle geçmiş olsun,
Sizi aracınız değil bence siz aracınızı yakmışsınız, 3ZZ-FE'nin çoğu LPG sistemi ile subap yaktığını bu forumda okumuş olmalıydınız.Olan olmuş artık olana değil olacağa bakmak lazım.

Ustanız biraz afaki konuşmuş sanırım bu araçlarda bazen subap sıkışması yaşanıp subap yanma teşhisi konulabiliyor, bence subap kapağının açılarak subap ayarlarının ve subap fincanlarının kontrol edilmesinde fayda var.

Şayet teşhis doğru ise conta takımınızı kesinlikle orjinal, subap takımınızı ise iki yerli markadan birini kullanarak (bunu söylerken çok üzülüyorum ama LPG'li ZZ motorlarda yerli subaplar daha verimsiz ancak daha dayanıklı) yenileyebilirsiniz, yaklaşık olarak da ustanızın bahsettiği rakamlara mal olur.

Tekrar geçmiş olsun.

Edit: Bu konu vesilesiyle doğum gününüz de kutlu olsun, nice mutlu senelere.
Subab yakmasını ilk kez sizden duyuyorum. Aracımı aldığımda atiker sistem takılalı daha 4 ay olmuştu. Bende 2 yıl dolmadan 35bin km yol yaptım. Bu süre içinde hiç sıkıntı çıkarmamıştı. Ama aracıma lpg sistemini ben takacak olsaydım önerilen markalar dışından şaşmazdım. Başımıza geldi bir kere yapacak birşey yok artık. Zaten aracımı bu yıl sonuna doğru değiştirmeyi düşünüyordum ama bu sıkıntı süreci hızlandıracak.
Ayrıca iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 17, 2013, 14:56:06 »
Selman bey,

Geçmiş olsun. Ben de dün ATİKER marka LPG Regülatörünü değiştirdim. 50 km normal diyafram ömrünü tamamladı ve diyafram sertleştiği için çok yakmaya ayrıca koku yapmaya başladı. Ben de değiştirdim. ;) Diyaframı sertleşmiş olabilir sizin LPG regülatörünün ... ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 17, 2013, 16:01:49 »
çok geçmiş olsun bu kasa eniştemde de var lpg takmayı düşünüyordu yani bu kasalardaki motor mu lpg uyumlu değil ona göre söyleyeyim de taktırmasın
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 279 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 17, 2013, 16:31:01 »
çok geçmiş olsun bu kasa eniştemde de var lpg takmayı düşünüyordu yani bu kasalardaki motor mu lpg uyumlu değil ona göre söyleyeyim de taktırmasın

ustamın bana dediği bu motorlar çok hassas. Lpg sistemi çok etkiliyor dedi. Birde bulunduğunuz iklim koşulları ile yol koşullarınında bunda etkisi var sanırım. Özellikle Erzurum-Oltu arasında çok dik ve uzun rampalar mevcut ve aracı yer yer istemeden de olsa zorluyorsunuz ve sonuç bunu doğuruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 17, 2013, 16:57:03 »
İşte bu yüzden "satın ... satın.... " diyorum
arabayı elinde eskitMeyeceksin kardeşim
yoksa masraf açması kaçınılmaz oluyor
masraf açmaya başladımıda sonu gelmiyor meretin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 17, 2013, 17:01:38 »
ustamın bana dediği bu motorlar çok hassas. Lpg sistemi çok etkiliyor dedi. Birde bulunduğunuz iklim koşulları ile yol koşullarınında bunda etkisi var sanırım. Özellikle Erzurum-Oltu arasında çok dik ve uzun rampalar mevcut ve aracı yer yer istemeden de olsa zorluyorsunuz ve sonuç bunu doğuruyor.
Yüksek devirde ısı yüksekliyor lpg kuru olduğundan dolayı.Soğutma benzine göre tasarlanmış olduğu için yeterli gelemiyor ve aşırı ısı sübapların gözlerinden öpüyor doğal olarak.Bizim araçlarımızda devirli araçlar (3000 devirde 100 km hız gösterir ortalama,çoğu araçta 3000 devirde 120 civarıdır)sonuç daha çok ısı daha çok zarar oluyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 279 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 17, 2013, 17:08:00 »
İşte bu yüzden "satın ... satın.... " diyorum
arabayı elinde eskitMeyeceksin kardeşim
yoksa masraf açması kaçınılmaz oluyor
masraf açmaya başladımıda sonu gelmiyor meretin

Kemal amca şu borçlarımı bir bitrseydim elimden anında çıkaracaktım. Kendimi aralık ayına hazırlıyordum. Duruma göre ikinci el(35-37bin civarı) Civic oto. yada Auris oto. alacaktım. Ama dün seate girdim 1.4 85hp full araç 33binlira dediler. Sıfır olması aklımı çok karıştırdı. Ama araç nasıldır bir bilgim yok.

Bu arada 1.33 auris hakkında yorumlarınız neler olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 17, 2013, 17:19:41 »
Kemal amca şu borçlarımı bir bitrseydim elimden anında çıkaracaktım. Kendimi aralık ayına hazırlıyordum. Duruma göre ikinci el(35-37bin civarı) Civic oto. yada Auris oto. alacaktım. Ama dün seate girdim 1.4 85hp full araç 33binlira dediler. Sıfır olması aklımı çok karıştırdı. Ama araç nasıldır bir bilgim yok.

Bu arada 1.33 auris hakkında yorumlarınız neler olur.
Seat konusunda size şunu söyleyebilirim,Seat vw grubunun markasıdır.Ancak tıpkı skoda gibi biraz daha geri plandadır.Hatta günümüzde en geride kalan markasıdır diyebilirim.Skodayı vw e yaklaştırmaya başladı hatta bazı kısımlarda bana göre üstün bile oldu.Ama seat henüz böyle değil ne yazıkki.Belki ilk alırken fiyat olarak ucuzdur ancak sonrasında bir parça değişiminde vw grubundan aynı araçtan daha pahalıdır parçaları muhtemelen.Skoda suberb ile vw passatta örneğin aynı parçada fiyat %10-15 oynar genelde.Tabi diğer taraftan aynı parça passatta 50000 km gider diğerinde 30000 belki.Yani bu kısmıda var.Auris konusunda ise 1.33 auris alacağınıza varsın 1 model düşük olsun 1.6 elagant veya comfort extra olsun derim.Çünkü 1.33 az zorlandığında 1.6 dan fazla yakar ama onun gibi gitmez,donanım deseniz comfort geliyor sadece onunla,e vergiside aynı(tabi değişme olmadıysa) nerde kaldı ekonomisi.Birde dediğiniz gibi Oltu,Narman-Erzurum o tarafta yollar rampadır genelde yani size yaramaz bence 1.33 auris.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 17, 2013, 17:55:46 »
Seat ın 190 HP olan bi modeli var, motor süper ama o heralde 33 bin değildir
85 HP de çok cılız ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 17, 2013, 17:56:32 »
talihsizlik olmuş hep...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1131 kere teşekkür etti
  • 2376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 17, 2013, 19:56:08 »
Basina gelmeyen herkes ilk kez duyuyor subap yakmasini, biz sattigimiz takim contalar sayesinde hemen hemen hergun duyuyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 17, 2013, 19:58:46 »
Peki Yanma nasıl anlaşılır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 279 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 17, 2013, 20:15:59 »
Peki Yanma nasıl anlaşılır?

Rampalarda çekişten düşer, dik rampada kalkışlarda sanki egzoz patlakmış gibi patır patır zor kalkış yapar(ben 1-2 sefer stop ettirdim bu yüzden), devr normalde 700-800 arası iken 500-600 lere düşer, araç rölantideyken hissedilir derecede titrer, marş alması biraz daha uzar. Bunlar benim şikayetlerimdi, şikayet üzerine baktırınca aracın motor kapağını ve bütün bujileri söktüler, ellerinde hava basınç ölçere benzer bir alet vardı, teker teker bujilerin olduğu yere takarak marş yaptılar, 3 yerde marşa bastıklarında basınç 12-15e kadar yükseldi ama birinde hiç kıpırdama olmadı teşhisi bu şekilde koydular.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 17, 2013, 20:19:33 »
Rampalarda çekişten düşer, dik rampada kalkışlarda sanki egzoz patlakmış gibi patır patır zor kalkış yapar(ben 1-2 sefer stop ettirdim bu yüzden), devr normalde 700-800 arası iken 500-600 lere düşer, araç rölantideyken hissedilir derecede titrer, marş alması biraz daha uzar. Bunlar benim şikayetlerimdi, şikayet üzerine baktırınca aracın motor kapağını ve bütün bujileri söktüler, ellerinde hava basınç ölçere benzer bir alet vardı, teker teker bujilerin olduğu yere takarak marş yaptılar, 3 yerde marşa bastıklarında basınç 12-15e kadar yükseldi ama birinde hiç kıpırdama olmadı teşhisi bu şekilde koydular.
Bilmiyorum pek anlamam aslında ama ateşleme olmaması buji kablosu ve diğer kısımlarıyla ilgilide olabilir.Yani iyice emin olmadan işlem yaptırmamak lazım bence.Birde Ufuk Bey'in dediği gibi yanmamış olabilir.O durumuda göz önünde bulundurun.Sonuçta bujide sıkıntı varsa,subap sağlam olsada ateşleme olmaz sonuçta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 17, 2013, 20:37:12 »
Geçmiş olsun. Bende aynı aracı kullandım ama lpg taktırmamıştım onun için benzeri bir sorun çıkarmamıştı ama arkadaşımda aynısının 1.4 motorlusu vardı oda aynı sıkıntıları yasadı lpg de. ama sübaplarda yanma olmadığı ortaya çıktı sonra, yanlış hatırlamıyorsam taslandı falan demişti. Şu anda 1.33 auris kullanıyorum, 8000 km de tüp taktırdım, şuan sorun yok çok şükür yakıtıda uzun yolda 18-19 Krş/Km, ş.içi 24-25 Krş/Km, ben performans aramıyorum zaten adım başı radar fahri trafik müfettişi falan filan nereye hızlı gideceğim ki? Yalnız servisteki ustada başkalarıda  aynı şeyi söyledi, lpgnin yanma ısısı fazla olduğundan benzine oranla çok yüksek devirlerde kullanmayın, zorlamayın diye, ben de ona göre kullanıyorum mesela bolu dağını çıkacaksam 5 km kadar benzinde gitmeyi yeğliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 17, 2013, 20:40:33 »
Selman Bey geçmiş olsun. Bende önceki aracımından çok memnundum ancak sizinde başınıza gelen bu arızalar zinciri başlamadan satmak istemiştim. Borçla da olsa 2012 model bir aracım var 1 yıl daha ödeyeceğiz Allah nasip ederse. Seat güzel araç ancak 2.eli sizi üzebilir. Toyota gibi çok tutulmadığından kaybınız fazla olabilir. 1.33 auris kullanmadım ancak arkadaşların yorumlarına katılarak size dizel veya 1.6 benzinli tavsiye ederim. Allah gönlünüze göre versin. Tekrar geçmiş olsun.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 279 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 17, 2013, 20:53:15 »
hepinize verdiğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum. Bulunduğum coğrafyada Erzurum-Oltu arasını çok sık kullanıyorum. 120km lik bu yolda 2 tane yayla geçidi var ve rampalarda hızımı düşürmemek adına 3.viteste 5bin devirde uzun gittiğim oluyordu. Böyle bir sıkıntı olabileceğini daha önceden duysaydım kesinlikle rampalarda zorlamazdım aracımı. Vel hasıl olan oldu artık yapacak birşey yok ama artık içim sinerek binmeyeceğim kesin. Merak ettiğim aracımı satarken bu problem başından geçti diye fiyatında düşüş olur mu?

Timuçin Bey sizinde daha önce 2001 corolla kullacınısı olduğunuzu okumuştum. Şimdi 1.33 aurisle kıyasladığınızda performans açısından çok bariz bir fark var mı? Birde şimdiki aracınız benzinde kullanımda ne kadar yakıyor.