Gönderen Konu: Bu araba benim belimi büktü!  (Okunma sayısı 4255 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu araba benim belimi büktü!
« Yanıtla #20 : Mart 17, 2013, 21:00:38 »
120km lik bu yolda 2 tane yayla geçidi var ve rampalarda hızımı düşürmemek adına 3.viteste 5bin devirde uzun gittiğim oluyordu.
İşte sebep bence  :olu:
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 17, 2013, 21:00:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 17, 2013, 21:06:42 »
Geçmiş olsun. Bende aynı aracı kullandım ama lpg taktırmamıştım onun için benzeri bir sorun çıkarmamıştı ama arkadaşımda aynısının 1.4 motorlusu vardı oda aynı sıkıntıları yasadı lpg de. ama sübaplarda yanma olmadığı ortaya çıktı sonra, yanlış hatırlamıyorsam taslandı falan demişti. Şu anda 1.33 auris kullanıyorum, 8000 km de tüp taktırdım, şuan sorun yok çok şükür yakıtıda uzun yolda 18-19 Krş/Km, ş.içi 24-25 Krş/Km, ben performans aramıyorum zaten adım başı radar fahri trafik müfettişi falan filan nereye hızlı gideceğim ki? Yalnız servisteki ustada başkalarıda  aynı şeyi söyledi, lpgnin yanma ısısı fazla olduğundan benzine oranla çok yüksek devirlerde kullanmayın, zorlamayın diye, ben de ona göre kullanıyorum mesela bolu dağını çıkacaksam 5 km kadar benzinde gitmeyi yeğliyorum.

Timuçin bey Selman abinin aracının aynısı bizde  mevcut ama lpg yok araçlar benzinde uzun yolda çok ama çok az yakıyor daha yenilerde 240 liraya litre bazında da 50 litreye 950 km yaptık yaklaşık olarak 24-25 kuruş oluyor lpg takıp 18 kuruş yakacağız ilk duyduğunuzda kulağa çok hoş geliyor sonuçta kmde 6 kuruş ciddi birşey. Az yakılıyor fakat bu işin derinlerine inilince lpgnin  kendi içinde bakımları var ayarı var ve en kötüsüde motorda sorunlar çıkartması bu gerçekten sinir bozucu bir durum. Haklısınız şehiriçinde yakıyor aslanlar gibi yakıyor hemde ama en azından motor nasıl ayarlandıysa fabrikada o şekilde devam ediyor ve sorun çıkartma olasılığı %60-70 düşüyor bence.

Selman abicim çok geçmiş olsun gerçekten bu kadar talihsizlik çok fazla çok üzüldüm bu kadar olaylara :(
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 17, 2013, 21:21:24 »
teşekkür ederim Ercüment bende çok üzüldüm halada kara kara düşünmekteyim. araç aldığımda LPGliydi, şuan bir araç alsam ya dizel alırım yada benzinlide kullanırım. ama aracı değiştirmek biraz zaman alacak.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 18, 2013, 09:43:39 »
hepinize verdiğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum. Bulunduğum coğrafyada Erzurum-Oltu arasını çok sık kullanıyorum. 120km lik bu yolda 2 tane yayla geçidi var ve rampalarda hızımı düşürmemek adına 3.viteste 5bin devirde uzun gittiğim oluyordu. Böyle bir sıkıntı olabileceğini daha önceden duysaydım kesinlikle rampalarda zorlamazdım aracımı. Vel hasıl olan oldu artık yapacak birşey yok ama artık içim sinerek binmeyeceğim kesin. Merak ettiğim aracımı satarken bu problem başından geçti diye fiyatında düşüş olur mu?

Timuçin Bey sizinde daha önce 2001 corolla kullacınısı olduğunuzu okumuştum. Şimdi 1.33 aurisle kıyasladığınızda performans açısından çok bariz bir fark var mı? Birde şimdiki aracınız benzinde kullanımda ne kadar yakıyor.

Selman Bey, 2001 aracım buna göre yaklaşık 250 kg daha hafif ve 10 Beygir daha güçlüydü, haliyle1.33 auris, 1.6'nın performansını vermiyor, ben bütçeme göre 1.33'ü tercih etmiştim. Ama kullanmadan yorum yapan arkadaşların dediği gibi alınmayacak binilmeyecek yok yokuş çıkmayan bir araç değil. Performans olarak 1.6 gibi olmadığını zaten alırken de biliyordum.  Auris ile benzini kullanımda 950 km gidenler varmış uzun yolda, 80-90 gidersen onu yakıyor doğru ama ben uzun yolda 65 gr/km civarında yakıyordum o da güncel benzin fiyatıyla 30 krş/km ye tekabül ediyor aynı kullanımda LPG'de 19 Krş/Km. Ş.içi ise heralde benzinli kullansam kesinlikle 40 krş/km den aşağı düşmez. LPG'de ise 250 krş yakıyor. Benim benzine verdiğim para şu an LPG kitinin taksitlerini aylık karşılıyor, ben memnunum. LPG li kullanınca arabayı zorlamamak lazım, ne kadar fazla ısınma o kadar tahribat. Valla benim araba geçen yıl 14500 e gitti. 2001 terra, hava yastığı bile benden önce patlamış soldan dardesi vardı, sağ tarafta bende darbelendi bence o zaman için iyi gitti, sizinkini bilemem, kaporta sağlamsa, motor yapılı olunca da kimse çok motoru sübabına açıp bakmaz sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 18, 2013, 10:21:10 »
teşekkür ederim Ercüment bende çok üzüldüm halada kara kara düşünmekteyim. araç aldığımda LPGliydi, şuan bir araç alsam ya dizel alırım yada benzinlide kullanırım. ama aracı değiştirmek biraz zaman alacak.
Toprağım çok çok geçmiş olsun dün bağ budamaya gitmiştik  :) giremedim foruma konuyu yeni gördüm valla. Selman cım yapacak bişey yok Ufuğun dediği gibi olan olmuş artık hani derler ya akacak kan damarda durmaz köylüm sen canını sıkma giden para olsun Sağlık çok daha önemli...
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 18, 2013, 11:15:19 »
Kardeş geçmiş olsun yorumlarını okudum paşam öncelikle aracı çok zorlamışsın atiker gibi rezil bir kit ile 5000 devir civarı sürekli yol gitmek bu sonucu dogurur.Lpg kiti ne kadar kaliteliyse araca verdigi zarar o kadar azalıyor .Atiker enektör dai kullanmıyor bildiginiz valf kullanıyor zaten öyle olmasa bu denli ucuz olmaz .Pistonlara düzensiz gaz yolladıgından motordaki tahribat aşırı artıyor .Bu da araca sibop yaktırıyor hararet  yaptırıyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mart 18, 2013, 12:01:37 »
Toprağım çok çok geçmiş olsun dün bağ budamaya gitmiştik  :) giremedim foruma konuyu yeni gördüm valla. Selman cım yapacak bişey yok Ufuğun dediği gibi olan olmuş artık hani derler ya akacak kan damarda durmaz köylüm sen canını sıkma giden para olsun Sağlık çok daha önemli...
Teşekkür ederim Ahmet abi. bu sene üzümler nasıl olur :)

Kardeş geçmiş olsun yorumlarını okudum paşam öncelikle aracı çok zorlamışsın atiker gibi rezil bir kit ile 5000 devir civarı sürekli yol gitmek bu sonucu dogurur.Lpg kiti ne kadar kaliteliyse araca verdigi zarar o kadar azalıyor .Atiker enektör dai kullanmıyor bildiginiz valf kullanıyor zaten öyle olmasa bu denli ucuz olmaz .Pistonlara düzensiz gaz yolladıgından motordaki tahribat aşırı artıyor .Bu da araca sibop yaktırıyor hararet  yaptırıyor

Teşekkür ederim. Eğer ki daha önce böyle bi konu okusaydım kesinlikle zorlamazdım aracımı. Buraları bilenler bilir. Öyle bir dik yokuş çıkıyorsunuz ki 4. vitese attığınızda çekmiyor 3 e düşünce bağırıyor, bende hızımı korumak adına 4bin devirle gidiyordum. Zaten lanet ediyorum 2 günden beri lpgye ve Oltuya  >:(
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mart 18, 2013, 12:03:08 »
Selman abi orjinal parçaları alıp yenilersen hiçbir sıkıntı olmaz sonuçta motor ilk gün kü gibi olur işin içine orjinal parça giriyor satacağın adama durumu açıklarsın hatta alacağın parçaların faturasını fişini adama gösterirsin olur biter.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 18, 2013, 12:13:56 »
Teşekkür ederim Ahmet abi. bu sene üzümler nasıl olur :)

Valla Selman her geçen yıl kötüye gidiyor yenecek kadar çıktımı çok şükür
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 18, 2013, 15:48:05 »
İstedigin kadar orjinal yaptır satacagın adama bu durumu anlatırsan hem fiyatın çok düşer hemde kişi aklına ilk gelen şey motoru yemiş ucuz elli yaptırmış elinden çıkarmaya çalışıyor olur.Şahsen ben böyle düşünürüm
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 18, 2013, 15:55:37 »
İstedigin kadar orjinal yaptır satacagın adama bu durumu anlatırsan hem fiyatın çok düşer hemde kişi aklına ilk gelen şey motoru yemiş ucuz elli yaptırmış elinden çıkarmaya çalışıyor olur.Şahsen ben böyle düşünürüm

Bu konuda size katılmıyorum, dürüst olmak eninde yada sonunda insana kazandırır.Dürüstlükten anlamayan fesat insanda benimle alış-veriş yapmasın kanaatindeyimdir herzaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 18, 2013, 20:05:31 »
Selman bey sizi çok iyi anlıyorum. çünkü benim de geçen yıl aynı araçtan vardı. çok isteyerek aldım, keyifle sürmek istedim ama sürememiştim. Önce aracıma vurdular, sonra da bir sürü küçük talihsizlikler. şunu anladım, arabaların da bahtı var bence :) o araba bana hiç yaramadı, artık bugün ne olacak acaba diye merak ediyordum. şöyle bir örnek vereyim; arabayı sattım parasını cebime koydum ve sattığım kişiyle yeni aldığım arabanın yanına gittik. ben yeni arabamla döndüm,eskiyi teslim ettim. ilçeye döndükten sonra(yol 10 dakika sürdü) sağ farın birine taş geldiğini ve kırdığını farkettim. satarken bile uğursuzdu yani. Neyse, lafın kısası inşallah hallolur herşey, bu son olur.  gönlünüze göre bir araç alır ağız tadıyla huzurla binersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 18, 2013, 20:52:12 »
 Çok gecmis olsun...
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mart 18, 2013, 23:27:35 »
büyük ihtimalle bu aracı elimden çıkartmaya bakacağım ve aralık ayına kadar geçici olarak 18-19bin liralık benzinli kmsi düşük bir araç almayı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mart 22, 2013, 23:17:09 »
merhaba arkadaşlar aracımı dün teslim aldım. Konulan teşhis doğru çıkmış. Aracımın subob takımı, subob keçeleri, üst kapak contası vs. hepsi orjinali ile değişti. Toplam maaliyeti 950 lira tuttu. Aracım sanki yenilenmiş gibi oldu. İnş. daha da sorun yaşamam.

Aracımı teslim almaya gittiğimde henüz yapılmamıştı. Bende fırsattan istifade Toyota, Opel ve Hyundai bayilerini gezeyim dedim. Öncelike yeni aurisin benzinli otomatik versiyonunu test ettim. Otomatik araç kullanmak çok keyifli birşey ama beklediğim performansı hissedemedim. Birde içi çok dar geldi bana, ön koltuğu kendime göre ayarladığımda arka koltukta dizlerim öndeki koltuğa değdi ki bu çok kötü bişey. Yinede çok hayran olarak ayrılmıştım toyotadan taki i30u inceleyene kadar. i30un sunmuş olduğu iç mekan ve donanım güzellikleri aurisi fazlasıyla geride bırakır. Malzeme kaliteside auristen daha iyidir diye düşünüyorum.  i30un test aracı yoktu yalnız 1.6 GDİ benzinli ix35'in test aracını kullandım be performansı gerçekten hayranlık uyandıran cinsten. Aynı motor i30da da aynı motor kullanılıyor yalnız 4 hp daha fazlaymış. Yaptığım bu testlerle aurise olan hayranlığımda kısa sürdü diyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 22, 2013, 23:44:25 »
merhaba arkadaşlar aracımı dün teslim aldım. Konulan teşhis doğru çıkmış. Aracımın subob takımı, subob keçeleri, üst kapak contası vs. hepsi orjinali ile değişti. Toplam maaliyeti 950 lira tuttu. Aracım sanki yenilenmiş gibi oldu. İnş. daha da sorun yaşamam.

Aracımı teslim almaya gittiğimde henüz yapılmamıştı. Bende fırsattan istifade Toyota, Opel ve Hyundai bayilerini gezeyim dedim. Öncelike yeni aurisin benzinli otomatik versiyonunu test ettim. Otomatik araç kullanmak çok keyifli birşey ama beklediğim performansı hissedemedim. Birde içi çok dar geldi bana, ön koltuğu kendime göre ayarladığımda arka koltukta dizlerim öndeki koltuğa değdi ki bu çok kötü bişey. Yinede çok hayran olarak ayrılmıştım toyotadan taki i30u inceleyene kadar. i30un sunmuş olduğu iç mekan ve donanım güzellikleri aurisi fazlasıyla geride bırakır. Malzeme kaliteside auristen daha iyidir diye düşünüyorum.  i30un test aracı yoktu yalnız 1.6 GDİ benzinli ix35'in test aracını kullandım be performansı gerçekten hayranlık uyandıran cinsten. Aynı motor i30da da aynı motor kullanılıyor yalnız 4 hp daha fazlaymış. Yaptığım bu testlerle aurise olan hayranlığımda kısa sürdü diyebilirim.

i30 güzel araç ama ikinci el az kilometrede olanı tercih ederseniz daha iyi olur çünkü 2. elde büyük değer kaybı yaşatıyor hyundai. özellikle fiyat yükseldikçe kayıp da doğru orantılı olarak artıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mart 23, 2013, 00:10:50 »
valla eğer i30 alacak olursam uzun süre kullanırım diye düşünüyorum(en az 5 yıl). dediğin gibi 2. el temiz bir i30 bulmak daha mantıklı. Ama daha zaman var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 23, 2013, 16:04:13 »
bence lpg'den kaynaklı değil. nedeni ise bende 4bin 5 bin devirde asılırım arabayı yeri geldinmi ama hiç böyle bir sorun yaşamadım. olacağı varmış sanırım...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mart 24, 2013, 01:11:40 »
bence lpg'den kaynaklı değil. nedeni ise bende 4bin 5 bin devirde asılırım arabayı yeri geldinmi ama hiç böyle bir sorun yaşamadım. olacağı varmış sanırım...

vvt-i motorlar aliminyum döküm olduğu için parçalar benzinin patlama oranına dayanıklı lpg kuru bir yakıt ve patlama sıcaklığı daha fazla ve parçalar malesef deforme oluyorlar. Sizin başınıza şu ana kadar gelmemiş olması gelmeyeceği anlamına gelme ama umarım gelmez sizde sorun yaşamamış olursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mart 24, 2013, 01:47:58 »

düz yolda 4-5 bin devir yapmak ayrı yokuş yukarı zorlayarak yapmak ayrı diye düşünüyorum. Birde sonradan aklıma geldi; ben domuza çarptığım zaman radyatör delinmişti ve o şekilde 3-4 km yol gittim belki buda etkin bir sebep olabilir.