Gönderen Konu: Komple Boyalı Aracın Tespiti  (Okunma sayısı 7600 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Komple Boyalı Aracın Tespiti
« : Mart 15, 2013, 11:55:01 »
 Değerli arkadaşlar, Karabük'te bulunan  bir arkadaşımın aracının tüm parçalarını tavan dahil sert sivri bir cisimle (bıçak veya çivi) çizmişler. Bırakın boyayı metali bile zedelemişler. Daha önce araba alış-verişimiz olduğu için benden fikir almak istedi. Servise yönlendirdim. Ancak Ankara'daki  servis anladığım kadarıyla titiz bir insan olduğu için memnun edemeyiz düşüncesiyle başından savmış.Aracın komple boyanması gerekiyormuş. Ankara Şaşmaz'da bulunan özel  bir firmayla anlaşmış ve aracı teslim etmiş.  Firma, arkadaşa   %100  memnuniyet garantisi ve de işin en calıcı noktası da burası ,aracın boyalı olduğunu hiçbir boya tespit cihazınının tespit edemeyeceğini belirtmiş. Gerçekten böyle bir boyama tekniği olabilir mi? Eğer böyle bir boyama tekniği varsa olumlu yönleri olduğu kadar olumsuz yönleri yok mu? Necip (!)  dolandırıcılar komple boyalı aracı  hasarsız diye satamazlar mı? Yoksa firma atıyor mu? Aracı aldıktan sonra istediğin yetkili servise ya da özel servise git boyalı olduğu anlaşılmayacak demişler. Öyle bir şey olabilir mi?
Sözünü ettiğim araç 2012 Corolla Elegant A/T Gümüş Gri.

Toyota Club Türkiye

Komple Boyalı Aracın Tespiti
« : Mart 15, 2013, 11:55:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Komple Boyalı Aracın Tespiti
« Yanıtla #1 : Mart 15, 2013, 11:58:18 »
Bence mümkün değil öyle bir şey ayrıca aracın çiziklerinin fotoğrafını çekmişsinizdir umarım ileride ispatlama durumu olduğunda anlatmak için.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2013, 12:01:05 »
Bence mümkün değil öyle bir şey ayrıca aracın çiziklerinin fotoğrafını çekmişsinizdir umarım ileride ispatlama durumu olduğunda anlatmak için.
Gerçekten çok şaşırdım. Arkadaşa ben de imkansız diyorum ama kuşku da oluştu. Bekleyip göreceğiz bakalım. Yetkli serviste 10 bin bakımda  aracın geçmişinden bahsetmeden, renk vermeden kontrol ettireceğim. Resimleri çekildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 15, 2013, 12:08:10 »
Gerçekten çok şaşırdım. Arkadaşa ben de imkansız diyorum ama kuşku da oluştu. Bekleyip göreceğiz bakalım. Yetkli serviste 10 bin bakımda  aracın geçmişinden bahsetmeden, renk vermeden kontrol ettireceğim. Resimleri çekildi.

Fotoların saklayın ilerleyen dönemlerde elinizde bulunması iyi olacaktır.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 15, 2013, 12:10:12 »
Ne yapıcaklar?aracın boyasını komle kazıyıp,tekrar boyamı atıcaklar..Makine anlamasa bile kaporta ustaları mutlaka anlar..Bence mümkün değil..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 15, 2013, 12:29:51 »
Ne yapıcaklar?aracın boyasını komle kazıyıp,tekrar boyamı atıcaklar..Makine anlamasa bile kaporta ustaları mutlaka anlar..Bence mümkün değil..
Arkadaşlar araç benim değil,  aracın halini de görmedim. Arkadaşın anlattığını iletiyorum. Aracın üzerinde 1 gram fabrikasyon boya kalmayacak kadar işlem yapacaklarını belirtmişler. Gerçekten yetkili serviste  "boyasız" derlerse vay halimize derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 15, 2013, 13:15:57 »
tampon-çamurluk değişmiş sol komple boyalı aracıma servis ve 2 kaportacı hatasız demişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 15, 2013, 14:13:04 »
Firma, arkadaşa   %100  memnuniyet garantisi ve de işin en calıcı noktası da burası ,aracın boyalı olduğunu hiçbir boya tespit cihazınının tespit edemeyeceğini belirtmiş. Gerçekten böyle bir boyama tekniği olabilir mi? Eğer böyle bir boyama tekniği varsa olumlu yönleri olduğu kadar olumsuz yönleri yok mu? Necip (!)  dolandırıcılar komple boyalı aracı  hasarsız diye satamazlar mı? Yoksa firma atıyor mu? Aracı aldıktan sonra istediğin yetkili servise ya da özel servise git boyalı olduğu anlaşılmayacak demişler. Öyle bir şey olabilir mi?
Sözünü ettiğim araç 2012 Corolla Elegant A/T Gümüş Gri.

Böyle bir boyama tekniği var, İstanbulda da uygulayan firmalar var ve genelde tercih edenler lüks segment pert araç toplayanlar çünkü maliyeti normal boyama tekniklerine göre pahalı ve zahmetli.Çok fazla duyulmama sebebi ise bu işlemi yapabilenlerin, bu işlem duyulduğunda "pertçi" tabir edilen müşterilerini kaçırmaması.

Her sistemin olduğu gibi bu tekniğin uygulandığını tespit etme yöntemleri var ancak standart boya kalınlık ölçüm cihazlarının toleransları tespit etmek için yetersiz, hiçbir firmada 10.000 Euro verip ultra hassas boya tespit cihazı kullanmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 15, 2013, 14:43:52 »
vay halimize arkadai o nedir öyle yahu...
artık kimseye güvenemeyeceğiz...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 15, 2013, 15:02:35 »
Bence gerçekten çizk sebebiyle araç bu denli kaliteli boyanacaksa sorun teşkil etmez .Çünki bazen böyle ufak tefek boyanmış araçlar görüyorum araba rengareng oluyor.Benim fiesta vardı tampon ayrı renk çamurluk ayrı renk kaput ayrı renkti ışık vurunca komik bir görüntü çıkıyordu
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 15, 2013, 15:29:38 »
Böyle bir boyama tekniği var, İstanbulda da uygulayan firmalar var ve genelde tercih edenler lüks segment pert araç toplayanlar çünkü maliyeti normal boyama tekniklerine göre pahalı ve zahmetli.Çok fazla duyulmama sebebi ise bu işlemi yapabilenlerin, bu işlem duyulduğunda "pertçi" tabir edilen müşterilerini kaçırmaması.

Her sistemin olduğu gibi bu tekniğin uygulandığını tespit etme yöntemleri var ancak standart boya kalınlık ölçüm cihazlarının toleransları tespit etmek için yetersiz, hiçbir firmada 10.000 Euro verip ultra hassas boya tespit cihazı kullanmıyor.
Evet sayın arkadaşım belirttiğiniz gibi boya işlemini uygulayacak özel servisi internet üzerinden  incelediğimde orada bulunan araçlar en üst segmentte yer alan markalı araçlar.  Gerçekten sonucu merak ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 15, 2013, 16:28:55 »
Ne yapıcaklar?aracın boyasını komle kazıyıp,tekrar boyamı atıcaklar.

Aynen öyle yapacaklar
Bir arkadaşımın BMW si boyanacaktı, aracın üzerine boya sökücü bir kimyasal
döküp boyanın akmasını sağladılar, gövde tamamen metal olarak kaldı, astar falanda kalmadı
daha önceden macunlanmış ufak tefek  yerler vardı onlarıda temizleyip doğrulttular, araba ayna gibi çıktı karşımıza
sonrada çok özel bir bilgisayarlı tabancayla boya attılar, her yere eşit miktarda boya atıyormuş
işlem bitince arabayı hem servislere hem kendini uzman sanan kaportacılara götürdük, hiçbirisi boyandığını anlamdı iyimi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 15, 2013, 17:00:21 »
Aynen öyle yapacaklar
Bir arkadaşımın BMW si boyanacaktı, aracın üzerine boya sökücü bir kimyasal
döküp boyanın akmasını sağladılar, gövde tamamen metal olarak kaldı, astar falanda kalmadı
daha önceden macunlanmış ufak tefek  yerler vardı onlarıda temizleyip doğrulttular, araba ayna gibi çıktı karşımıza
sonrada çok özel bir bilgisayarlı tabancayla boya attılar, her yere eşit miktarda boya atıyormuş
işlem bitince arabayı hem servislere hem kendini uzman sanan kaportacılara götürdük, hiçbirisi boyandığını anlamdı iyimi
maliyeti yüksek olmalı...Duyda inanma dedikleri bu olsa gerek..Ama ben inandım..2000 model arabaya uygulasalar kimse inanmaz ama :)..Düşünsene araç 2001 veya 2002 sıfır gibi parlıyor :)..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 15, 2013, 17:11:15 »
maliyeti yüksek olmalı...Duyda inanma dedikleri bu olsa gerek..Ama ben inandım..2000 model arabaya uygulasalar kimse inanmaz ama :)..Düşünsene araç 2001 veya 2002 sıfır gibi parlıyor :)..
Valla yaptırmak lazım aslında hani amaç kimseyi kandırmak değil aracım kazasız değişensiz ama 98 model arabanın sıfır gibi olması harika olur bence
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 15, 2013, 18:58:08 »
Bu boyama şekli parça parça da uygulanabiliyor mu acaba? Mesela sadece çamurluk, motor kaputu, bagaj kapağı vs. gibi parçalar üzerinde de uygulanabilir mi?
Güneşi göremedim diye ağlarsan yıldızları da göremezsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 15, 2013, 19:08:50 »
fiyat konusunda herhangi bir bilgi var mı. öyle herkesin yaptırabileceği cinsten bişey değildir umarım
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 15, 2013, 19:24:06 »
vay beee    :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 15, 2013, 19:25:11 »
fiyat konusunda herhangi bir bilgi var mı. öyle herkesin yaptırabileceği cinsten bişey değildir umarım
Valla antatılana göre komple araba çıplak kalıyo bayağı zahmetli bir iş zaten yaramıyan bi boya yapsan en az 1-1,5 milyar belki fazladır da tam bilemiyorum ama buda en az 3-4 katıdır bence
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 15, 2013, 19:26:08 »
Ufuk cum sen daha iyi tahmin yaparsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 15, 2013, 19:33:57 »
Bu boyama şekli parça parça da uygulanabiliyor mu acaba? Mesela sadece çamurluk, motor kaputu, bagaj kapağı vs. gibi parçalar üzerinde de uygulanabilir mi?

Uygulanmasına uygulkanır da Toyota için konuşursak, sıfır parça alınarak, aynı teknikle boyanması daha az maliyet ile sonuçlanır.

Ufuk cum sen daha iyi tahmin yaparsın

Abi en son bir BMW 7.50'ye komple yapıldığını biliyorum (aracın ikinci sahibi aracın sadece rengini beğenmemiş, renk değişimi için) 8.000TL'den bahsediyorlardı ama bunun içinde sökülüp yeniden takılacak trimler için sarf malzemeler de dahildi.

Ferrari, Lamborghini, Porsche, Bentley, Bugatti, Jaguar, Aston Martin falan olduğunda rakamlar bu rakamın 3-4 katını bulabiliyor.