Gönderen Konu: Komple Boyalı Aracın Tespiti  (Okunma sayısı 7502 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Komple Boyalı Aracın Tespiti
« Yanıtla #20 : Mart 15, 2013, 20:07:05 »
aracın üzerine komple boya çıkarıcı yada hidrolik filan döküp sonra güzelce boyarlar zaten modelide yüksek olduğu için sıfır gibi gözükür anlaşılmaz :D
===Denenmiş Denenmez===

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 15, 2013, 20:07:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 15, 2013, 20:20:22 »
Artık yandik hickimseye guvenemeyecegiz
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 15, 2013, 21:11:17 »
Ohh negüzel eğer 5 bin filansa bu işlem bende parayı topladıktan sonra boyatacağım
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 15, 2013, 21:36:57 »
karabük'te bir boyacı abimiz var. zamanında bir kartal toplatmıştık. arabanın sadece arka sağ kapısı sağlamdı. arabanın geri kalan herşeyi çekiçlendi çektirildi. komple boyaya girdi iç dış. 4 sene bindi babam. satılığa çıkarttı adam sanayiye götürmüş full orjinal boya dahi yok demişlerdi...
yazıköyde ali usta derler. şimdi oğlu yakup abi boya yapıyor ;)
mercedes bmw'den aşağı araba boyatamazdınız tanıdık değilseniz. pert halindeki arabaları toplayıp satarlardı. tabi önceden pert falan yoktu :D
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 15, 2013, 22:06:17 »
Maslak oto sanayide bir tane bmw nin ayni şekilde boyandigini biliyorum ve satarken ekspertiz anlamamişti.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 15, 2013, 22:55:58 »
benim honda 98 model ies beyaaz rekliydi.15 yasındakı arabanın cok farklı bir boyası vardı sıfır arabalarda dahi bu kadar parlak kusursuz bır boya yoktur.arbada ne bir cızık ne de bir rutus vardı aldıktan sonra ınanmadım ıkı defa boya ekspertizi yaptırdım bişey cıkmadı.satarkende kimse ınanmadı.sattığım kişi  gösterdi yıne bısey cıkmadı oradan özel honda servisine götürdük onlarda bişey bulamadılar.15 yıllık arabada bırakın boyayı ne rütüş ne ezık göcük nede tek bir çizik vardı akıl sır erdiremedim :)
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 16, 2013, 18:53:09 »
benim honda 98 model ies beyaaz rekliydi.15 yasındakı arabanın cok farklı bir boyası vardı sıfır arabalarda dahi bu kadar parlak kusursuz bır boya yoktur.arbada ne bir cızık ne de bir rutus vardı aldıktan sonra ınanmadım ıkı defa boya ekspertizi yaptırdım bişey cıkmadı.satarkende kimse ınanmadı.sattığım kişi  gösterdi yıne bısey cıkmadı oradan özel honda servisine götürdük onlarda bişey bulamadılar.15 yıllık arabada bırakın boyayı ne rütüş ne ezık göcük nede tek bir çizik vardı akıl sır erdiremedim :)
Zeki bey 15 yaşındaki aracda bi kusur çıkmamması imkansızmı diyeyim maşallah mı diyeyim anladım  :)
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • JDM AE 101
« Yanıtla #27 : Mart 19, 2013, 13:19:06 »
kendim şaşmazda çalışıyorum kaç senedir daha önce hiç böyle birşey duymadım..bende aracımı güneş yanığından dolayı boyattım kaporta ustası anlayamıyor makine devreye girmediği sürece.. ama her ikiside mümkün değil..
Aşkı anlatan en iyi kelime '' toyota''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mart 20, 2013, 01:50:10 »
2010da ikinci el bi clio hatchback beğenmiştim. kapı üzerinde bi sürtünme izi vardı ve satan arkadaş bunun dışında hiçbir sorun yok bulamazsınız istediğiniz yere gösterin dedi. fiyatta falan anlaştık neyse götürdük sanayiye, usta önce şöyle elini bi gezdirdi sonra çocuklardan birini çağırdı boya ölçümü yaptırıyo, araç dedi komple boyalı.. bizim enişte araç taklamı attı diye sordu, adam bilmiyorum bende bi arkadaştan satın almıştım dedi bişey demedik artık bizde.. neyse demem o ki böyle bi uygulama varsa ticaret etiği konusunda zaten pek de iyi olmadığımızdan benzer durumlarda olay azıcık daha vahimleşir o kadar..
Ne yazacağıma karar vermiş değilim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 20, 2013, 02:09:20 »
Zeki bey 15 yaşındaki aracda bir kusur çıkmamması imkansızmı diyeyim maşallah mı diyeyim anladım  :)

bencede imkansız ama öyle cıktı adam arabaya piyasasına göre 2 bın lıra fazla para verdi aldı elimden bende yok demedim ama pişmanım arabasız kaldım :)
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 20, 2013, 02:24:46 »
Bu boyama şekli parça parça da uygulanabiliyor mu acaba? Mesela sadece çamurluk, motor kaputu, bagaj kapağı vs. gibi parçalar üzerinde de uygulanabilir mi?

Eğer yeni yedek parça alıp boyatırsan oluyor, onlar zaten astar boyası atılmış olarak geliyor
vasat bir boyacı dahi düzgünce boyayabiliyor
ama herhangi bir parçayı mesela çamurluklardan birisini doğrultturup, macun-astar attırıp , boyatırsan
hemen belli oluyor, çünkü macun ve astardan dolayı boya kalınlığı orijinalinden farklı oluyor

Bir ara mitsubishi Carisma kullanıyordum, ciddi bir kaza geçirdim
aracın ön kaput,  ön sağ ve sol çamurluklar telef oldu
kaskodan yenilerini getirip taktılar, bahsettiğim gibi parçalar astarı atılmış olarak geldi
izmirde zaten bir tek yetkili servisi vardı, orada boyandı, boya atelyeleri oldukça basit bir şeydi
öyle fırın falan yoktu, ama genede satarken hiç kimse boyalı parçaları anlamadı, kaportacı boya kalemide kullandı ama anlayamadı

fiyat konusunda herhangi bir bilgi var mı. öyle herkesin yaptırabileceği cinsten bişey değildir umarım

Valla antatılana göre komple araba çıplak kalıyo bayağı zahmetli bir iş zaten yaramıyan bir boya yapsan en az 1-1,5 milyar belki fazladır da tam bilemiyorum ama buda en az 3-4 katıdır bence

Öyle gibi görünüyor ama komple boyanacak bir araba için hiçte sanıldığı kadar zahmetli bir olay değil
parça parça boyama çok daha zahmetli, arabayı dikkatli maskelemek falan hayli uzun işler
Oysaki komple boyamada o BMW si olan arkadaşın arabasını son derece kolay ve pratik halletmişlerdi
önce bir kaportacı çağırdılar, adam 300 tl karşılığı aracın dışındaki herşeyi söktü(Geri takmasıda fiyata dahil olmak üzere)
arabanın üzerinde sadece lastikleri kaldı, ve sadece tekerlekleri kapattılar, öyle bantlama falanda yok, tekerleklerin üzerine eski branda çuval falan attılar, hidrolikmi artık neyse bir kimyasal döktüler, o bota su gibi aktı gitti ve çok çok kısa sürdü
boyasını çıkarmadan üstüne atacak olsalardı, onun kazınması, zımparalanması, dış aksamın maskelenmesi bence çok daha uzun ve zahmetli olurdu
BMW nin sahibi kuyumcuydu, boyacı tanıdığı veya müşterisi gibi bir şeydi o yüzden 1500 tl ye boyamıştı,
başka boyacılarda 1200 falan istiyorlardı, yani öyle ahım şahım pahalı bir olay değil

Daha önce Km. sıfırlama ile ilgili yazmıştım....20 dakika içinde  söküp km. yi istediğin rakama düşürüp geri takıyorlar
İzmir sanayide bu işi 20-30 tl ye kadar düşürmüşler........!
2. el araç alırken çok ama çok çok uyanık olmalısınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 20, 2013, 11:06:08 »
bende duymuştumda inanmamıştım bi arkadaş anlatmıştı 400 binde kazalı ford fiestayı boyayıp km sıfırlayıp orijinal gibi sattılar hiç bir ustada anlayamadı diye demekki doğruymuş o yüzden bilindik ve güvenilir kişilerden almakta fayda var
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 26, 2013, 00:10:01 »
arkadaşlar bir arabanın orjinali gibi boyanmasında ne gibi bir sakınca var onu anlayamadım. :wacko: bence bu olay gayet sevindirici nedenmi
 avrupa standartlarını yakalamışız demekki. ama boyalı aracı satarken satan kişi aracın boyalı oldugunu söylemeli, üçkagıtcılık yapmamalı,
bence.
toyota: Ben yanından geçerim sen kendinden geçersin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 26, 2013, 00:31:38 »
  Arkadaş aracı henüz teslim almadı. Gelişmeleri takip ediyorum.  Ben de çok merak ediyorum. Acaba boyalı olduğu kontrol cihazından anlaşılacak mı? Buradan sonucu yazar; siz değerli arkadaşları bilgilendiririz.  Herkese kazasız, tasasız ve de "küfürsüz" yolculuklar dilerim. "Küfürsüz" diyorum çünkü ortalık trafik canavarı kaynıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Nisan 02, 2013, 15:29:01 »
 Değerli arkadaşlar, araç Ankara'dan bugün teslim alınmış. Boya kontrol cihazı ile yapılan ölçümde en ince yerin tavan 94, en kalın yerinse 142 olduğu görülmüş. Bu işlerden iyi anlayan ustalar bile boyalı olduğunu söylememişler.Ben yetkili servisin tespit edip edemeyeceğini sabırsızlıkla bekliyorum.  Bundan böyle servis de arabada gram boya yok derse bir daha 2. el araba almam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 03, 2013, 00:58:50 »
Cogu ustanin ve yetkili servisin anlayamayacagi kadar guzel boya atilabildigi gibi iyi bir boya olcum cihaziyla boyanin atildigi gun ve saati bile tesbit etmek mumkun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 03, 2013, 01:01:16 »
Cogu ustanin ve yetkili servisin anlayamayacagi kadar guzel boya atilabildigi gibi iyi bir boya olcum cihaziyla boyanin atildigi gun ve saati bile tesbit etmek mumkun.

Zaten o kadar güzel yapıldıysa sıkıntı yok abi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Nisan 03, 2013, 01:24:34 »
 Arkadaşlar, Amerika'da uzun yıllar yaşamış bir komşuma merak ederek sordum. Bizdeki boya takıntısı vb. kozmetik de diyebileceğimiz ufak tefek sorunlar Amerika'da nasıl algılanıyor diye sordum. "Hocam, inan boya var mı diye sorarsan sana gülerler, alaya alırlar" dedi." Ancak bir araba en ufak kazadan sonra bile incelemeye tabi tutulur ve şasede, kolonlarda sorun varsa kesinlikle trafikten men edilirdi."dedi. Ama bize gelirsek abiciğim biz de numara çok. Perte çıkmış iki arabadan bir  araba çıkaracak insanımız var. Numaraları saysam sabahı ederiz. 9 TL'ye %100 sucuk(!) yapabilen  gıda (!) üreticilerimiz olduğu gibi...Bu arabanın boya dışında sorunu yok. Benim asıl kaygım toplanmış bir aracı boyasız diye satmalarıdır. Yoksa çizikten arabanın boyanması normaldir.  Aracın sahibi iyi niyetli bir arkadaş, boyasız diye satmak isteyeceğini sanmıyorum. Peki ya kötü niyetli başkaları da aynı yöntemle araba satarlarsa nasıl önlem alabiliriz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 03, 2013, 01:48:54 »
Arkadaşlar, Amerika'da uzun yıllar yaşamış bir komşuma merak ederek sordum. Bizdeki boya takıntısı vb. kozmetik de diyebileceğimiz ufak tefek sorunlar Amerika'da nasıl algılanıyor diye sordum. "Hocam, inan boya var mı diye sorarsan sana gülerler, alaya alırlar" dedi." Ancak bir araba en ufak kazadan sonra bile incelemeye tabi tutulur ve şasede, kolonlarda sorun varsa kesinlikle trafikten men edilirdi."dedi. Ama bize gelirsek abiciğim biz de numara çok. Perte çıkmış iki arabadan bir araba çıkarmayı mı saysam sabahın sehar vaktini görürüm. Bu arabanın boya dışında sorunu yok. Benim asıl kaygım toplanmış bir aracı boyasız diye satmalarıdır. Yoksa çizikten arabanın boyanması normaldir.

bence ne olursa olsun, aracı ikinci el olarak alacak olan kişi aracın boyalı olduğunu bilmeli...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 03, 2013, 08:52:15 »
Takipteyim
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...