Gönderen Konu: 2006 avensis multimedya teyp montajı  (Okunma sayısı 13753 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yeni toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 11 kere teşekkür edildi
2006 avensis multimedya teyp montajı
« : Mart 14, 2013, 23:24:14 »
bu konuya meraklı  arkadaşlara  montaj görüntülerini fikir olması açısından ekliyorum çerçeve 55 tl ,teyip jamesson 955 450 tl, direksiyon kumandasına uyumlu tv ve navigasyonlu

çıta geriye doğru çekilerek çıkarılmaktadır soketleri çıkarılarak dışarıya alınır

iki adet üst vida 10 numaralı lokma anahtar ile sökülmekte

plastik bir alet vasıtası ile yukarı doğru çekilirse çıkmakta

aliminyum çerçeve yukarıya çekilerek çıkarılır

alt iki vida lokma ile sökülüyor

teyip öne doğru çekilip arkadaki soketler çıkıyor, soketlerden 3 kablo girişli olan direksiyon kumandasına ait

teyibin yan çerçeveleri vidaları sökülüyor, teyip ile klima birbirinden birisi sağa birisi sola ters yöne itilerek ayrılıyor

çerçeve klimaya monte ediliyor

teyip takılarak sökülen iki yan kasa monte ediliyor vidalar standart uyuyor
elektirik bağlantısı yapılarak monte ediliyor

bu arada biraz uğraştırdı monte işini ben yaptım teyp bağlantısını arkadaşım yaptı tv anteni ve gps antenini dikiz aynanın arkasına monte ettim tavan lambasının içinden kapıya oradan sigortalara ve direksiyon altından teyip bağlantısı yaptım. Umarım anlatımım faydalı olmuştur.

Düzeltme Notu:

Mesaj içinde resimlerin görülebilir hale gelmesi sağlanmıştır. Düzeltme için Ertan Bey'e teşekkürler.   

Toyota Club Türkiye

2006 avensis multimedya teyp montajı
« : Mart 14, 2013, 23:24:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 avensis multimedya teyp montajı
« Yanıtla #1 : Mart 15, 2013, 14:37:25 »
Elinize saglık çok güzel olmuş, anlatımda resimli olarak teyp degiştirecek arkadaşlara çok faydalı olacak resimleri ve anlatımızı ilerde faydası olur diye bende bilgisayarıma kaydettim. birde teyp çerçevesini boyasaydınız daha güzel olurdu kanısındayım forumda boya rengi daha önce verilmişti.teyp ile ilgili degerli yorumlarınızıda bekleriz.  :alkis:

Saygılar 
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2013, 20:13:19 »
Sırf MP3 için dahi yapılır. Bezdim CD yazmaktan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 17, 2013, 00:07:47 »
Elinize saglik tek takildigim sey.. direksiyon kumandasini teypte sorun yarattimi çalışıyor mu.. teypte kaç kablo vardı?

cerçeveyi boyamak yerine carbon kaplama da yapabilirsiniz alt ev üste uygun olurdu..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 17, 2013, 00:56:59 »
Kerem gerçekten tebrik ederim.
Karbon çok güzel fikir.Hem dashboarda hemde klimaya uyum sağlayabilir.Boyattığında renk tutmadı derdi de olmaz.
Ayrıca paylaşım güzel.Tebrikler
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 17, 2013, 18:19:23 »
Bunun için yeni konu açmak istemedim.  Bluetooth özelliği sağlam çalışan (arabaya binildiği an telefon ile sorunsuz eşleşen ve konuşurken net ses alıp veren, direksiyon kumandaları ile uyumlu çalışan, görüntü kalitesi yüksek bir multimedia cihaz ne tavsiye edersiniz?
Araç içi wifi da verebilirse tadından yenmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 17, 2013, 18:27:14 »
Faruk Beyin mesajını aynen alarak resimleri düzenledim,iznini almadım ama umarım kızmaz kendisi  :)

Düzeltme Notu

Yaptığınız güncellemeyi ilk mesaja taşıdım. Teşekkürler.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 17, 2013, 21:11:01 »
Kerem gerçekten tebrik ederim.
Karbon çok güzel fikir.Hem dashboarda hemde klimaya uyum sağlayabilir.Boyattığında renk tutmadı derdi de olmaz.
Ayrıca paylaşım güzel.Tebrikler

Ümit abi teşekkür ederim. Bu tip cihazlarda genelde harici mikrofon olmadığı için yani teyp üstünde bi mikrofon olduğu için siz karşı tarafın sesini hopörlörden net duyuyorsunuz ama karşı taraf sizi sanki odanın diğer ucundan telefonla konuşuyormuşsunuz gibi duyuyor.

Direksiyon kumandası olayı bir muamma ; markaya göre araca uyumlu çalışanı da var çalışmayanı da.. Bizim şansızıza iyi usta denk gelmez abi zorlamıcan..

Araç içi wifi derken ? internet alıcısı yani tarayıcısı mı olsun diyorsun?

Aslında biraz kro tarzı gelebilir ama ben bi doğan da gördüm .. Adam ön konsolu söküp polyesterden yeni bi göğüs dökmüş. Teyp kısmına da ipad takmış.. valla kötü olmuş dersem çarpılırım.. Artık cep telefonlarıda internet dağıttığı için arabada net sorunu da olmaz. Yani bizim teyp çerçevesini yontsak ucundan ipad 7 inç olanı oraya sabitlesek..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yeni toyotacı
« Yanıtla #8 : Mart 17, 2013, 21:17:51 »
direksiyon kumandası tam uyumlu olmadı şöyleki bağlayan arkadaşım farlara bağlamış ışıkları yakınca direksiyon kumandası aktif oluyor, bu gün söküp tekrar uğraştık ama yapamadık bir anlayana göstereceğiz galiba, teypte 3 g destekli internet var yazıyor kitapçığında denemedim belki harici viress adaptörü ile internete bağlanabilir denemek lazım, karbon fikrini bende düşünüyorum daha hoş durur kanısındayım denemek lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 17, 2013, 21:23:05 »
Faruk bey söktüğünüzde teybin arkasındaki direksiyon kumanda kablolarını resimleyebilirmisiniz.  birde şema ile ön hoperlör arka hoperlör diye şekilli bi çizim istesek ayıp olurmu? malum bizde bişiler yapıcaz sizin yaptığınız çalışma örnek olsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yeni toyotacı
« Yanıtla #10 : Mart 17, 2013, 21:29:00 »
orjinal teyp arkasından üç ayrı bağlantı soketi çıktı soketlerden üç kablolu  olan direksiyon kumandasına ait haporlerleri deneye deneye bulduk direksiyon kumandasını tam çözemedik ışıklar yanınca işlev görüyor,bağlantısını yapamadık, teybin menüsünde direksiyon tuşlarına fonksiyon atama menüsü var ayrıca tam bağlantıyı yaptırabilirsem paylaşırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 17, 2013, 21:41:38 »
Arkada bir kablosu ve bu kablonun ucunda bir usb girişi olması lazım. Bu usb ye wireless vın takılıyor. İnternet işi öyle çözülüyor.  Tabii cepten internet de almak mümkün.
Ses olayı içinde sonradan alınan bir mikrofon (aksesuar) işi çözüyor.  Ama kızağın renk uyumu beni çok düşündürüyor.  Boya kodunu da alıp boyatsak , araba silindikce boyayı çizecektir.
Burda da Kerem 'in karbon fikri devreye giriyor. Dokusu olan bir karbon kaplama alınıp klima ünitesi de kaplansa iyi olur diye düşünüyorum.  Tabii direksiyon kumandaları bu durumda yine çözülmemiş olacak. Bu durumda uygun bir model belirlemek gerekiyor.
Hazır da çevremden 1 kişi Japonya ya gidiyor iken bu fırsatı kaçırmamak gerektiğini düşünüyorum.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '17
  • 53 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 17, 2013, 21:42:36 »
Faruk Bey, bir ara bende araştırmıştım, sim kart takılıp da 3G olarak bağlandığı interneti wireless olarak dağıtan veya içindeki programlar sayesinde web sayfasında gezinen veya internetten video oynatan modeller var. Eğerki 3G desteği varsa simkart takılan bir yuvası da vardır.

Bu arada elektriği kontaktan alırsanız problem ortadan kalkacaktır. Kontak kapandığında da sistem kapanacaktır. Ama analamadığım şu; elektriği mevcut soketlerden almış olsanız böyle bir probleminiz olmazdı. Siz mevcut kablo ve soketleri keserek mi bağlantı yaptınız?

Kerem beyin ricasına bende katılacağım. Kerem beyin dediği gibi eski teybinizin arkasındaki soket bağlantılarını ve teybinizin önünde yazan model bilgisini tam olarak paylaşabilirseniz aklımdaki bir projeyi gerçekleştirmede yardımcı olabilir.

İyi günlerde zevk ve güvenle kullanın inşallah..
8)"16 Octavia 1.2 TSI Style Dsg/7)"09 Avensis 2.0MultidriveS
5)"04 Yaris 1.3 Sol AT/ 6)"06 Avensis 1.8 Elegant A/T 
3)"97 Corolla 1.6 XEİ/ 4)"07 Corolla 1.4D4D MMT
1)"03 Corolla 1.6 Terra/ 2)"05 Cordoba 1.4TDI S-Rider

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 17, 2013, 21:44:45 »
orjinal teyp arkasından üç ayrı bağlantı soketi çıktı soketlerden üç kablolu  olan direksiyon kumandasına ait haporlerleri deneye deneye bulduk direksiyon kumandasını tam çözemedik ışıklar yanınca işlev görüyor,bağlantısını yapamadık, teybin menüsünde direksiyon tuşlarına fonksiyon atama menüsü var ayrıca tam bağlantıyı yaptırabilirsem paylaşırım

Direksiyon dan kumanda etmek için uygun değil ise araya bir aparat almanız gerekecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 17, 2013, 21:52:07 »

Faruk bey peki sizin teypte kaç kablo vardı?Direksiyon kumandası için.. Sakın teyp aydınlatması için kullanılan kabloyu direksiyon kumandasına bağladınız.. (Farlar yanınca teyp ışıkları hafif söner)

Benim bu güne kadar gördüğüm direksiyon kumandalarında hep tek veya 2 kablo çıkıyordu..Sizin teypteki kablo sayısı?

Arkada bir kablosu ve bu kablonun ucunda bir usb girişi olması lazım. Bu usb ye wireless vın takılıyor. İnternet işi öyle çözülüyor.  Tabii cepten internet de almak mümkün.
Ses olayı içinde sonradan alınan bir mikrofon (aksesuar) işi çözüyor.  Ama kızağın renk uyumu beni çok düşündürüyor.  Boya kodunu da alıp boyatsak , araba silindikce boyayı çizecektir.
Burda da Kerem 'in karbon fikri devreye giriyor. Dokusu olan bir karbon kaplama alınıp klima ünitesi de kaplansa iyi olur diye düşünüyorum.  Tabii direksiyon kumandaları bu durumda yine çözülmemiş olacak. Bu durumda uygun bir model belirlemek gerekiyor.
Hazır da çevremden 1 kişi Japonya ya gidiyor iken bu fırsatı kaçırmamak gerektiğini düşünüyorum.  :)

Ümit abi ..

Karbon güzel olabilir yada benim aracın üst tarafı maun .. oda düşünülebilinir .

Boya kodu forumun içinde vardı ama aracın boya koduydu. klima ve teyp farklı renkte. Ha klimayı ve teyp aynı renk olsun diye tutturusak ( aliminyum boya kodunu bulamayınca) ozaman arabanın rengine boyanabilinir. Çizilmesin ve hasar almasın istiyorsak abi fırın boya ve üstüne vernik işi kesin çözer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 17, 2013, 21:52:46 »
Direksiyon dan kumanda etmek için uygun değil ise araya bir aparat almanız gerekecektir.

mesela...

somut şeyler ver abi. link ver bakalım neymiş..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • 53 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 17, 2013, 21:57:39 »
mesela...

somut şeyler ver abi. link ver bakalım neymiş..

2004 Yaris için www.incarmusic.co.uk adresinden ara bağlantı kablosu satınalmıştım. Hem kablo kesmeden soketlerle bağlantı sağlayabildim hemde direksiyon kumandayı SONY marka müzik sisteminde kullanabiliyorum..
http://incarmusic.co.uk/car-fitting-accessories/steering-wheel-stalk-control-interface-adaptors/toyota-358618428/toyota-avensis-569349370

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 17, 2013, 22:06:46 »
Kerem şuna benzer birşey ile çalışır:

http://www.pioneer.eu/uk/products/25/38/301/RC-HW/page.html

veya doğru model bulunur ise montaj sonrası direk çalışır.Artık markalar (Alpine,Pionner) buna özen göstermeye başladı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 17, 2013, 22:33:22 »
Ümit abi alacağım cihaz piooner değil o yüzden geçtim..

Mahmut bey aracım yaris değil o yüzden sadece Faruk beyin yöntemi kaldı sadece. Ama Mahmut beyin verdiği linkteki satıcıda sanki bulabilirim gibime geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • 53 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 17, 2013, 22:42:37 »
Ümit abi alacağım cihaz piooner değil o yüzden geçtim..

Mahmut bey aracım yaris değil o yüzden sadece Faruk beyin yöntemi kaldı sadece. Ama Mahmut beyin verdiği linkteki satıcıda sanki bulabilirim gibime geldi.

Verdiğim linktekiler aslında Avensis için ama ben daha önce Yariste denediğim ve çözüm olduğu için öyle söyledim.
Bu ara kablolar, arabanın mevcut soketlerini belli marka müzik sistemlerin soketlerine dönüştüren kablo setine sahip. Araç kumanda için ise sistemin bir ucu direksiyon kumandasından gelen sokete takılıyor diğer ucu ise aldığınız teybin arkasındaki girişe. Bunun için teybin desteklemesi gerekiyor ve bunun için walkmen girişi gibi bir giriş olması gerekiyor.