Gönderen Konu: 2006 avensis multimedya teyp montajı  (Okunma sayısı 13332 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '17
  • 53 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 avensis multimedya teyp montajı
« Yanıtla #20 : Mart 17, 2013, 22:45:10 »
Benim aklımdaki asıl proje, makyajlı kasadan çıkma mp3 destekli müzik sistemini aracıma takmak. Soketler uyarsa hiç sorun olmayacak değilse uğraşmak gerekecek.
Böyle bir uygulamayı bir rus sitesinde görmüştüm.
8)"16 Octavia 1.2 TSI Style Dsg/7)"09 Avensis 2.0MultidriveS
5)"04 Yaris 1.3 Sol AT/ 6)"06 Avensis 1.8 Elegant A/T 
3)"97 Corolla 1.6 XEİ/ 4)"07 Corolla 1.4D4D MMT
1)"03 Corolla 1.6 Terra/ 2)"05 Cordoba 1.4TDI S-Rider

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 17, 2013, 22:45:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 17, 2013, 22:48:28 »
Benim aklımdaki asıl proje, makyajlı kasadan çıkma mp3 destekli müzik sistemini aracıma takmak. Soketler uyarsa hiç sorun olmayacak değilse uğraşmak gerekecek.
Böyle bir uygulamayı bir rus sitesinde görmüştüm.

o kolay bi sürü çıkma mp3 lü teyp var hele ki yeni kasa larda... ama illa eski kasa t25 mp3 lü teyp derseniz biraz zor..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • 53 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Mart 17, 2013, 22:59:34 »
o kolay bir sürü çıkma mp3 lü teyp var hele ki yeni kasa larda... ama illa eski kasa t25 mp3 lü teyp derseniz biraz zor..

T25 makyajlıdan çıkma olacak. Ama araçlarda farklı modeller ve farklı soketler olduğunu duydum.

Bir ara buldum ama araştırmayı sonuçlandırmadan parçacıdan başkası almış. Parçacı 350 TL gibi bir fiyata vermiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 18, 2013, 01:31:05 »
350 tl ye vermezler o parçayı diye tahmin ediyorum. Istedikleri paralar double din parasına yakın paralar.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mart 18, 2013, 20:29:11 »
350 tl ye vermezler o parçayı diye tahmin ediyorum. Istedikleri paralar double din parasına yakın paralar.

Abi çıkmacılarda olabilir.. Yada double din takan birisindede olabilir. 1000 tl isteyipte satamamaktansa ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yeni toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 18, 2013, 20:56:42 »
http://www10.pic-upload.de/18.03.13/xmoo6g9kzanr.jpg
bazı arkadaşlar istediği için orjinal teyp soket resmini ekledim.1-2-3-4 numaralı kablolar hapörlerlere gidiyor, 5-6-7 direksiyon kumandasına ait 5 ve 6 yı elektrikçi arkadaş paraler bağladı ve şaseye bağladı, 7 numaralı kabloyu teypten gelen fonksiyon kablosuna bağladı teypten gelen o kabloda stream key+ yazıyordu. bu şekilde farlar yanınca direksiyon kumandası çalışıyor, ışıklar kapanınca kontak açık dahi olsa çalışmıyor. her varyasyonu denedi olmadı. işin içinden çıkamayınca bu şekilde bıraktık. teyip hakkında izlenimim navigasyonu çok hızlı bağlanıyor. tv, film, özellikleri kullanışlı, mini sd kart var ön panelde içinde harita yüklü birkaç film ve müzik attım yanına 2 gb kapasiteli(16 gb destekliyormuş kılavuzunda öyle yazıyor) , arkadan ipod ve usb bağlantı kablosu var torpidoya verdim bu arada, önde mini usb girişi var ayrıca, olumsuz tarafı ekranı ilk açılışta dokunmatiği 3-5 dakika çalışmıyor ısınınca düzeliyor bunu çözemedik acaba cihaz özelliğimi bağlantıda mı bir eksiklik var anlayamadım bu haliyle de fiyatına göre gayet kullanışlı bir cihaz,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • 53 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mart 18, 2013, 21:14:29 »
bazı arkadaşlar istediği için orjinal teyp soket resmini ekledim.1-2-3-4 numaralı kablolar hapörlerlere gidiyor, 5-6-7 direksiyon kumandasına ait 5 ve 6 yı elektrikçi arkadaş paraler bağladı ve şaseye bağladı, 7 numaralı kabloyu teypten gelen fonksiyon kablosuna bağladı teypten gelen o kabloda stream key+ yazıyordu. bu şekilde farlar yanınca direksiyon kumandası çalışıyor, ışıklar kapanınca kontak açık dahi olsa çalışmıyor. her varyasyonu denedi olmadı. işin içinden çıkamayınca bu şekilde bıraktık. teyip hakkında izlenimim navigasyonu çok hızlı bağlanıyor. tv, film, özellikleri kullanışlı, mini sd kart var ön panelde içinde harita yüklü birkaç film ve müzik attım yanına 2 gb kapasiteli(16 gb destekliyormuş kılavuzunda öyle yazıyor) , arkadan ipod ve usb bağlantı kablosu var torpidoya verdim bu arada, önde mini usb girişi var ayrıca, olumsuz tarafı ekranı ilk açılışta dokunmatiği 3-5 dakika çalışmıyor ısınınca düzeliyor bunu çözemedik acaba cihaz özelliğimi bağlantıda mı bir eksiklik var anlayamadım bu haliyle de fiyatına göre gayet kullanışlı bir cihaz,

Faruk bey resim için teşekkür ederim. Sizden bir ricam daha olacak. Soketlerin çıkmış halini ve tam dikey olarak soketler bölgesinin resmini de koyabilirseniz memnun olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • 53 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mart 18, 2013, 21:17:45 »
Abi çıkmacılarda olabilir.. Yada double din takan birisindede olabilir. 1000 tl isteyipte satamamaktansa ?

Telefonla sorduğum parçacı 500 TL istedi, eski teybimi almak şartıyla 100TL indirimle 400 e verebileceğini söyledi. Hiç pazarlık yapmadan kapattım. Sonraki aramamda ise sattığını söyledi ve kaça verdiğini sorduğumda 350TL dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • 53 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mart 18, 2013, 21:44:14 »

Faruk bey, bağlantı kabloları hakkında çok bilgim yok ama biliyoruz ki aracın farları açılınca teybin üzerinde aktif olan aydınlatmalar var. Sizin bağlantınızda bu kablonun bağlantısından kaynaklanan bir durum olabilir. Aydınlatma için farlar açılınca gelen elektrik akımını direksiyon kumandasına bağladıysanız direksiyon kumandası için gerekli akım sadece farlar açıldığında geliyordur. Bunu bi elektrikçi çok daha rahat çözüme ulaştırabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yeni toyotacı
« Yanıtla #29 : Mart 18, 2013, 22:05:52 »
http://www10.pic-upload.de/18.03.13/dpvjdztdlty6.jpg
http://www7.pic-upload.de/18.03.13/dg58kfkhduz.jpg
mahmut bey resimleri ekliyorum ayrıca bütün kablolara elektrik verip denedik, direksiyon kumandası işlev görmüyor o zaman sadece bu şekilde şaseye bağlayınca çalışıyor , bunu yapan oto elektrikçisi en son direksiyonu açalım oradan tuşlara elektrik verelim dedi ben istemedim airbaği falan patlatırız diye ama adam herşe yi denedi bilen birine baktırmak gerekiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mart 18, 2013, 22:18:18 »

resimleri görünür yaptım müsadenizle... Faruk bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • 53 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mart 18, 2013, 22:36:13 »
http://www10.pic-upload.de/18.03.13/dpvjdztdlty6.jpg
http://www7.pic-upload.de/18.03.13/dg58kfkhduz.jpg
mahmut bey resimleri ekliyorum ayrıca bütün kablolara elektrik verip denedik, direksiyon kumandası işlev görmüyor o zaman sadece bu şekilde şaseye bağlayınca çalışıyor , bunu yapan oto elektrikçisi en son direksiyonu açalım oradan tuşlara elektrik verelim dedi ben istemedim airbaği falan patlatırız diye ama adam herşe yi denedi bilen birine baktırmak gerekiyor

Öncelikle resimleri paylaştığınız için teşekkür ederim.

Benimde aklıma dediğiniz geldi. Eğerki direksiyon kumandasında akım yoksa belki de orjinal teybi sisteme hem akım veriyordur hemde komut alıyordur. Şunu deneyebilirsiniz; direksiyon üzerinden tuşlara bastığınızda sokete akım geliyormu gelmiyor mu kontrol edebilirsiniz.

Bu durumla direk alakalı değil ama 2004 model yaris marka aracımda yaşadığım tecrübeyi paylaşmak istiyorum. Orjinal kasetçalarına direksiyon kumandasıyla ilgili giren sokette 2 kablo vardı ve bunu karşılığı olan yeni sistemin direksiyon kumadan girişi ise 3 kabloluydu. Her kombinasyonu denedik kumanda çalışmadı.

Daha sonra şunu farkettim ki direksiyondan çıkan kumanda kabloları önce yol bilgisyarına giriş yapıyordu ve ordan da çıkıp 2 kablo olarak teybe iniyordu. Biz de yeni sistemin kablosunu bir uzatma kabloyla direksiyon ve yolbilgisayarı arasındaki kabloya bağladık.

Uploaded with ImageShack.us

Resimde bağlı soketler elektrik ve hoparlör için. Boşta olan ise direksiyon kumandasına ait.

Avensiste de kabloların daha önce uğradığı bir yer varmıdır bilmiyorum. Yariste teybin kendisi aşağıda ekranı yukarda olduğu için yukarda da ses açma kapama tuşları ve yol bilgisayarıyla ortak ekranı vardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 19, 2013, 00:08:24 »
Avensislerin direksiyon direksiyon kumandasından voltaj gelmez.Bunu elektrikçi söylüyorsa elektrikcinizi acilen değiştirin.Direnç hesabı çalışır.
Orjinal teybi söktüğünde soketin biri direksiyon kumandası içindir ve üç kablo bulunur.Bunun 1 şasedir. Bunu bağlamazsanız yol bilgisayarınızda çalışmayacaktır. 1 parklardan yani farları park konumuna aldığınızda teybin park modundan  çalışaçaktır.  son kabloda kumandaya gidecektir. Muhtemelen bağlantı hatası alıyorsunuz veya teybe tuşları kaydederken hata yapıyorsunuz.Bu tür değişikliklerde daha iyi cihazlar kullanmanızı tavsiye ederim. XETEC bu konuda rakiplerine göre daha kaliteli ve ucuz.Cihaz alırken kumanda uyumluluğuna iyi bakmanızı tavsiye ederim. Analog kumanda uyumlu olacak.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 19, 2013, 09:41:50 »
banada arkadaşımdan jameson marka double teyp geldi, direksiyon kumandasını özellikle sordum çalışır dediler ve kontak açıkken her zaman çalışıyor. elektrikcinizin yaptığı bi eksiklik var bu işte
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yeni toyotacı
« Yanıtla #34 : Mart 19, 2013, 13:52:19 »
murat bey güzel açıklamışsınız anladığım kadarı ile yukarda resimlediğim üç kablo direksiyon kablosu bu doğru birine şase vermemiz lazım diğer iki kablonun birini gece ışıklarına bağlayacağız, biride teyipten fonksiyon tuşu olacak teyipten gelene bağlanacak anladığım kadarı ile bulunduğum ilçede oto sanayi yok kendi imkanlarımızla yapmaya çalışıyoruz bir tane yakın köyde oto elektrikçisi var ona bağlattım, söküp kendim bir deneyeceğim söylediğiniz şekilde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 19, 2013, 15:20:17 »
olumsuz tarafı ekranı ilk açılışta dokunmatiği 3-5 dakika çalışmıyor ısınınca düzeliyor bunu çözemedik acaba cihaz özelliğimi bağlantıda mı bir eksiklik var anlayamadım bu haliyle de fiyatına göre gayet kullanışlı bir cihaz,

Faruk bey, ekran dokunmatik panelinin ilk açılışta 3-5 dakika çalışmaması cihazın bir özelliği değil. Maalesef ekran dokunmatik panelininz arızalı. Arızalı olduğu için cihazın ısınması gerekiyor. Ancak bunun çözümü de çok kolay ve uygun. İstanbulda navigasyon.net diye bir firma var. Orada dokunmatik paneli değiştireceksiniz ve probleminiz düzelecek. Maliyeti de tamir ve gönderme masrafları dahil oldukça uygun. Google de Mercan Billişim Hizmetleri" veya "Navigasyon Servisi" diye aratın derhal bulacaksınız. Hayırlı olsun.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mart 19, 2013, 20:42:08 »
Konu çok güzel bir hal almış resmen bilgi kaynıyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yeni toyotacı
« Yanıtla #37 : Mart 19, 2013, 21:30:52 »
arkadaşlar anlayan biri cevap verirse sevinirim orjinal teybin arkasındaki yayınladığım resimdeki ince siyah iki grili ve ince yeşil iki kablo var onların ne işe yaradığını bilen varmı bağlantı sonrası boşta kaldı bu iki kablo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yeni toyotacı
« Yanıtla #39 : Mart 20, 2013, 16:08:20 »
direksiyon bağlantısını çözdüm üç kablodan sarı kırmızı çizgili olanı şaseye bağladım yeşil ve  kahverengi olan iki kabloyu birbirine bağlayarak teyipten gelen fonksiyon tuşuna bağladım, tuşları tanıtınca çalıştı işlevlerini görüyor hatta direksiyon sağ tarafta bulunan konuşan insan resminide bulutut arayana  cevap verme işlevini tanıttım sorunsuz çalıştı.