Gönderen Konu: Lpg hiçte masum değil!  (Okunma sayısı 6179 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Lpg hiçte masum değil!
« : Temmuz 23, 2008, 19:12:26 »
Benim 97 corolla aracım var. 200000 km'de yaklaşık 100000 km'deyken lpg taktırmıştım. Lpg kuru yakıt olduğu ve yanma sıcaklığı fazla olduğu için zamanla subaplar yanıyor.Bu da benim başıma geldi. Eğer aracınızın çalışmasına tuhaflık,rölanti düşüklüğü ve stop etme sorunu varsa bilinki subaplar gitmiş demektir. Tek çare değiştirmek ve minimum 500 YTL nasrafı var. Bu değiştirme işlemi her 70-80000 km'de bir oluyor(En azından benim modelde, daha yeni modellerde bu 20-30000'lere düşebilir) Lpg taktırırken firmalar bu problemden hiç bahsetmiyorlar onun için taktıracaklar maliyet hesabını iyi yapsın. Subapların olduğu bölgenin yağlanması gerekiyor onun içinde araştırmalar yapıyorum....

Toyota Club Türkiye

Lpg hiçte masum değil!
« : Temmuz 23, 2008, 19:12:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Lpg hiçte masum değil!
« Yanıtla #1 : Temmuz 24, 2008, 00:17:15 »
yapma ya... valla bu lpg olayını anlayamadım gitti zaten.peki yeni modellerde de olabiliyo mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 24, 2008, 10:05:50 »
7 senedir lpgli araç kullanıyorum, hiç böyle birşey başıma gelmedi
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 24, 2008, 10:28:06 »
bizde uzun süredir kullanıyoruz hemde corollanın değişik modellerini
boyle bişeyle karşılaşmadım
sadece lpg li araçta bakımlarda biraz daha titiz olunmalı
diye düşünüyorum  :)
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Temmuz 24, 2008, 19:53:20 »
Renault manager marka araçta lpg nin subapları nasıl mahvettiğini gözlerimle gördüm. Adeta malzeme kurum kaplamış ve oldukça da yıpranmış. Ancak böyle bir sorunu toyota da ilk defa duyuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 28, 2008, 00:27:31 »
kuru yakıt diye bir şey herkes söylüyor ama ne olduğunu hiç anlatmıyor. benim bildiğim kurşunlu benzin içerisindeki kurşun supab yuvalarında bir kaplama meydana getirerek aşıntıyı engelliyor onun için kurşunlu benzin kullanmak üzere yapılmış bir araçta kurşunsuz benzin kullanırsanız supablarınız çabuk aşınır.
yeni araçlar kurşunsuz benzine göre yapıldığı supab yuvaları da ona göre tasarlandığı için herhangi bir aşıntı olmaz lpg kullansanız bile.
bundan önceki arabam 95 model tipo idi yaklaşık 8 sene lpg li olarak kullandım motorun da lpg den dolayı hiç arıza meydana gelmedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 28, 2008, 10:48:38 »
dedikleriniz dogru olabilir ama bilincli bir sekildede lpg yi kullanırsak bu tür problemlerle karsılasmamız minimumu seviyeye düsebilir siz iyice ekonomi yapacam derken hic benzinle kullanmazsanız belki olabilir bende utku arkadasımla lpg yi cok tartıstım hayır dedim öldürür dedim 1 ay oldu lpg yi takalı tesekkürler utkuuuuuuuuuuuuu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #7 : Ağustos 02, 2008, 19:23:45 »
arkadaşlar bende 2001 vvt-i corolla var.bende lpg taktırmayı düşünüyordum ama. siz ne dersiniz..?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Eylül 07, 2008, 19:17:46 »
senin araban karbüratörlü enjeksiyonlularda öyle bir problem yok çünkü mnotor belli bir ısıya gelene kadar sadece benzin veriyor sonradan gaza geçiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Kasım 10, 2008, 16:01:21 »
arkadaşlar ben sıkı bir toyotacı olarak lpg yi tavsiye etmiyorum.neden?
1)lpg nin yanma sonu sıcaklığı benzine göre daha yüksektir.motor soğutma suyunun debiside benzine göre dizayn edilmiştir.zaman içersinde artık motor soyutma suyu yeteri kadar motoru soğutamıyacaktır ve hararet riskiyle karşı karşıya gelinecektir.
2)lpg sanıldığuı gibi ucuz bir  yakıt sistem değil.daha doğrusu daha az yakmıyor.sadece dolumu daha ucuz.siz 10 lt lpg alın bende 10 lt benzin alayım sizden daha uzun mesafe giderim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 10, 2008, 16:44:08 »
10 lt benzin 35 lira
10 lt lpg 15 lira   ;)
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 10, 2008, 18:57:47 »
10 lt benzin 35 lira
10 lt lpg 15 lira   ;)
lpgyi o kadarda kolay kenara atamayız  benzinli araç şiçi 9lt/100km=31.40TL  lpg'de şiçi 12lt/100km=20.52
100 km benzinle=31,40. 100 km lpg'de=20,52 >>  31,40-20,52=10,88 cepte kalır !!! :alkis: ;)
geçen İstanbula gittim geldim 600km 6*10,88=65,28 tl cebimde kalmış paraya bak peahhh  :alkis:
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 11, 2008, 07:53:48 »
  Şehirler arasında o kadar yakmaz ama Harun değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 11, 2008, 12:07:39 »
  Şehirler arasında o kadar yakmaz ama Harun değil mi?
aynen öle  ama aradaki fark aşağı yukarı aynı olur diye düşündüm bir bakalım.>>>> 1,6 vvt i düz vites corolla şehirdışı: 6lt/100km  lpg li şehirdışı:8,4lt/100km  benzinli araç şdışı 100 km yi=18,84tl lpgli araç 100 km yi=14,36tl aradaki fark 18,84-14,36=4,48tl cepte kalıyor buda 600 km de 6*4,48=26,88tl yapıyor cepte kalan para şdışı pek cazip değil gibi ama şehiriçi daha önemli. (benzinli toyotanın yakıt ortalamsını toyotanın sitesinden aldım kullanan bi arkadaş yazarsa yakıtını dahah sağlıklı sonuç alırız sonuçta o ölçüm sadece sürücü varken ve arabada yük tarzı hiç birşey yokken ölçülüyor. ve birde sabiiitt hızdaa yumuşak kullanımla :))
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 11, 2008, 12:18:04 »
lpg sisteminin bakımların aksatmadan yaptırıldığı taktirde ve arac ara sıra benzinle de kullanıldığı taktirde sorun çıkaracak bir sistem değil bence !
ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim diğer ülkelerin 1 YTL'ye aldığı benzini bize 3.5 YTL'ye satanlar, sattıranlardır bu muhabbetin nedeni !
benzinin litre fiyatı bugünün şartlarında 1 YTL olsa hadi bilemediniz 1.5 YTL olsa kim taktırır ki tüp ?!? ben taktırmam şahsen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 11, 2008, 12:29:34 »
performans ve motor ömrü için bişiy diyemem ama ekonomi ve emisyondada lpg tüm dünyada tercih nedeni
misal japonya
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 11, 2008, 13:39:58 »
+ italya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 11, 2008, 13:45:52 »
valla japonya ve italyaya gitmedim ama gittiğim hiçbir ülkede lpg görmedim :) Ki öyle iki üç ufak ülke falan da değil yani, Amerika, Kanada, Almanya, Yuanistan, Eski Sovyet Ülkeleri gibi baya gezmişliğim var.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 11, 2008, 13:59:58 »
Dünyadaki en büyük otogaz kullanıcısı ise yılda 1,800,000 tondan fazla LPG tüketimiyle Japonyadır. Bu durum Tokyo ve Yokohama gibi büyük şehirlerin hava kirliliği ve nüfus yoğunluğu problemlerine çözüm getirmiştir. Japonya Hükümeti Tokyo'daki taksilerin LPG kullanmalarını zorunlu kılan bir karar almıştır. Bugün Tokyo'da faaliyet gösteren 270,000 taksinin herbiri, yılda 6 ton LPG tüketiyor ve bu Japonyayı dünyanın bir numaralı LPG pazarı haline getiriyor.

M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 11, 2008, 17:44:12 »
Yılda 10.000 km den fazla yol yapan arkadaşlar için lpg gayet ekonomiktir,
Yılda 10.000 km. den az yol yapan arkadaşlar için  benzin daha avantajlıdır.
Not: şuanki fiyatlara bakılırsa sıralı sistem iyi bir marka (toyotaya yakışır) bir lpg taktırmanın maliyeti 1,500-1,800 ytl arasındadır buda ortalama 2,5 - 3 yılda geri dönüşümü olacağı anlamındadır.
Tercih siz değerli arkadaşlarındır