Gönderen Konu: Lpg hiçte masum değil!  (Okunma sayısı 6246 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg hiçte masum değil!
« Yanıtla #20 : Aralık 11, 2008, 18:47:49 »
LPG isinde takilacak kit ve iscilik önemli.

Hangi kitler gercekten kaliteli?
- Prins
- Teleflex

Neden?
Her 2 kitte de malzeme kalitesi oldukca yüksek. Baska markalar ile yanyana koyunca aninda anlasiliyor. Ama daha önemlisi bu 2 kitte LPG ECU'leri hem stand-alone hem de piggy back calisabiliyor. Piggy back calismasinin en büyük avantaji, aracin üstündeki benzin ECU'sü hesaplama yapmaya devam ediyor. Olan tüm sensörler halen kullaniliyor. PWM sinyali (enjektöre giden püskürtme sinyali) üstünde bir degisiklik yapip (uzatma) LPG enjektörüne söylüyor.

Iscilik nedir?
Arabanin orasini burasinin delmenin disinda konusuyorum. Yok emme manifoldunu söküp taksinlar vs. Evet dogru ama onlar ayrinti aslinda. Metal emme manifoldunun sökülmesi gerekir. Plastik olanlarda o kadar problem degil. Ama asil iscilik kalibrasyonda ortaya cikiyor. Mertol Kip diye bu siteyi kurdugumuz bir arkadasin makalesi var kalibrasyonla ilgili. Google'da aratin göreceksiniz. LPG'nin enjektör hacimleri ile LPG yakitinin icerdigi yanma enerjisi gibi farkliliklar icin kalibrasyon gerekiyor. Bizim cok akilli ustalarimiz direk kafaya göre püskürtmeyi uzatip, hem fazla yakit tükettirip, hem ariza isigi yaktirip, hem de devamli zenginde gezen bir araba yapiyorlar. Bu isin iyisi bu kalibrasyonda belli olur.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 11, 2008, 18:47:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 12, 2008, 09:49:12 »
bu konuda çom bilgi sahibi değilim ama prince japon üretimi
ben olsam prince i tercih ederim
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 12, 2008, 13:01:34 »
bu konuda çom bilgi sahibi değilim ama prince japon üretimi
ben olsam prince i tercih ederim

prince hollanda diye biliyorum.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 12, 2008, 13:39:00 »
Prins Hollanda malı bır kit.
ama üstündeki LPG enjektörleri KHEIN marka ve japon malı.

Bu enjektörlerin tepkime süresi benzin enjektörlerine çok yakın.
O yüzden motorun tepkisi de benzine daha yakın oluyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 12, 2008, 13:42:33 »
benım aracda karburatorlu fakat bu yuzden takmıorm ıste lpg ınjeksıyonlu olsa neysede pek ıcımden gelmıo taktırmak
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 12, 2008, 14:41:16 »
valla en son 1,30 dan aldım ve yaşasın lpg diyorum :D
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #26 : Aralık 12, 2008, 16:50:02 »
valla japonya ve italyaya gitmedim ama gittiğim hiçbir ülkede lpg görmedim :) Ki öyle iki üç ufak ülke falan da değil yani, Amerika, Kanada, Almanya, Yuanistan, Eski Sovyet Ülkeleri gibi baya gezmişliğim var.

Şuan İngiltere Kraliçesinin aracı bile LPG'liymiş, haberlerde duymuştum... Sebebi elbette ekonomi değil, küresel ısınmayı önlemek amacıyla LPG ingilterede teşvik bile ediliyormuş...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #27 : Aralık 14, 2008, 11:47:12 »
97 model corolla xei'm var. ben ona lpg filan da taktırmadım. Daha önceki arabada lpg taktırmıştım. Araba resmen eşeğe dönmüştü. Corolla'ya tüp taktırmayı kesinlikle düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 14, 2008, 11:51:22 »
ibrahim bey tanışma bölümünden bekleniyorsunuz :D
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Aralık 14, 2008, 23:04:43 »
Bu sorunu çözmenin tek yolu, aracı belirli periyotlarda benzinde kullanmaktan geçer, ben aracımı ıstop ettirmeye yakın her zaman benzine alıyorum ve o şekilde bırakıyorum meme uçlarını ıslak bırakmak önemli
...toyota corolla 98 model gli...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
« Yanıtla #30 : Aralık 15, 2008, 08:39:24 »
Arkadaşlar aracınıza lpg takıldıktan sonra benzinli gibi kullanırsanız sorun yaşarsınız. Turbolu ile atmosferik araç kullanımı nasıl fark ediyorsa lpg'de de fark var arcınızın devrini bulmanız ve düşük devirli kullanmamanız gerekir. Zengin karışımdan dolayı kontrolsüz yanma başlıyor ve verim düşüp tüm ekipmanlara zarar veriyor. VW FSI teknolojisi bu konrolsüz yanmayı kontrol ve tasarruf etme üzerine geliştirirlmiştir...
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 15, 2008, 08:59:22 »
valla en son 1,30 dan aldım ve yaşasın lpg diyorum :D

[/quote

Gökhan sen nereden buluyorsun bu fiyatlara kardeşim ?  :)  Bayramda en ucuz gördüğüm fiyat 1.65 falandı.Yoksa sen direk Rumeli doğalgas yataklarından mı temin ediyorsun yakıtını?  :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 15, 2008, 09:45:14 »
dün 1,25 ten aldım
adres ankara ayaş yolu ford başer yanı güvenal gaz :D
shelldede 1,30
 :D evet abi ben direk gaz yataklarından dolduruyorum ucuza geliyo :D
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 11, 2009, 17:53:49 »
Bence kurşunsuz benzin yakan ve çok noktadan enjeksiyonlu olan her arabaya sıralı LPG sistemi taktırılabilir. Bazı uzmanlar daha az is ve kurum yarattığı için motorun ömrünü uzattığını bile yazıyor. (Genelde İngiltere'de çok tartışılan bir konu bu.)
Kuru bir yakıt olduğu doğru ama kurşunsuz benzin kadar kuru. Yani diyorlar ki benzin içindeki o kurşunlu bileşik hariç hiçbişeyin herhangi bir yağlayıcı etkisi yokmuş. O da benzini kurşundan arındırınca gidiyor zaten..
Kanımca LPG nin iki temel ve küçük dezavantajı var. Birincisi yüksek yanma enerjisinin yarattığı (benzinden daha yüksek olan) ısı.. ki bu motor sıcaklığının sürekli denetim altında tutulduğu günümüz motorlarında pek bir problem değil (yine de iyi bir motor yağı kullanmakta yarar var); ikincisi de yakıtın gaz fazında olması nedeni ile silindir içinde biraz fazla yer kaplaması sonucu, motora girmesi gereken havanın bir kısmına engel olması ki bu da bilinen o ufak performans düşüşünün nedeni. Bu da küçük bir dezavantaj ve bence (bu benim fikrim) hava girişine yapılacak bir modifikasyonla azaltılabilir (ama şart da değil..). Gelecekte evoporatörlerin ortadan kalkacağını , LPG nin direkt sıvı olarak silindirlere enjekte edileceğini tahmin ediyorlar. (neyse konumuz bu değil)
Konuya masumiyet açısından bakarsak tek başına hiçbir enerji kaynağı tam olarak masum değil. Sorulması gereken soru "benzin mi daha masum yoksa LPG mi" olmalı.
Güvenlik konusunda da şunu söylemek istiyorum: LPG tankları aracınızın benzin deposundan çok daha (aşağı yukarı 20 misli) daha sağlam imal ediliyor. Ve benzin için alınmayan bir çok önlem alınıyor (bir sürü emniyet subabı falan) O LPG tankını delebilecek bir çarpmanın benzin deponuza ne yapacağını tahmin bile edemezsiniz. Böyle bir çarpma sonrasında benzinin de bir kısmı buharlaşacak bir kısmı ise küçük damlacıklar halinde havada askıda kalacaktır. Bunun patlayıcılık açısından LPG den aşağı kalır yanı yoktur.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #34 : Şubat 12, 2009, 08:54:55 »
evet katılıyorum güzel bir analiz olmuş kaliteli bir kit ve montajla sorun yaşanmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #35 : Şubat 12, 2009, 09:23:21 »
Bence LPG ye karşı olanlar önce tüm mesajları okuyup daha sonra da internette genel çaplı objektif bir araştırma yapsınlar, LPG ayrıca eskisi gibi tamamen kuru yakıt değil içine yağ da katılıyor diye biliyorum bunu markalar söylüyor, ayrıca zaten benzin otomatiğinden karbüratöre yada enjektöre kadar gelen benzinde ortam sıcaklığından dolayı neredeyse tamamen gaz haline geliyormuş, çevreyi kirletmemesi, ateşleme sistemine daha az sorun çıkartması, ucuzluğu... sebebiyle LPG den yanayım, ayrıca profesyonelce tasarlanmış bir sistem ve kaliteli işçilikle ne çekişte nede başka durumlarda  araç LPG limi benzinlimi farkettirmez, diğer yönde yorum yapan arkadaşlar bazı şanssızlıklar yaşamış ve böylelikle LPG den soğumuşlar...

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #36 : Mart 01, 2009, 23:26:43 »
d4d bence masraf falan bahsedenler olursa taş gibi motor pompa falan da patlıcağına inanmıom ole kolay kolay:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 01, 2009, 23:36:00 »
7 senedir lpgli araç kullanıyorum, hiç böyle birşey başıma gelmedi

+1
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 12, 2009, 01:49:13 »
lpg nin zararı toyotaya vız gelir. :dans3: :hurra:
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mayıs 01, 2009, 11:50:37 »
hocam eline sağlık tam bende sorunu ararken forumda sen yazmıssın.Benim aracım 99 corolla söylediğin gibi rölanti bozukluğu be stop etme durumu var