Gönderen Konu: Daha Fazla Camry  (Okunma sayısı 54904 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: Daha Fazla Camry
« Yanıtla #280 : Ağustos 10, 2014, 15:15:41 »
Benim camry'de Brc vardı aşırı memnundum. Ne titreme ne seste değişme ne ışık yakma nede benzin gaz geçişlerini hissettirme. Bunların hiç birini yapmıyordu bilginiZe...
Demek ki montajı çok iyi yapılmış.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #280 : Ağustos 10, 2014, 15:15:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '04
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #281 : Ağustos 11, 2014, 14:40:58 »
Herkese tekrar merhaba,

Araca lovato marka lpg kiti taktırdım, yakıt olarak ortalama 13-14 litre gaz yakıyor, herhangi bir titreşim sorun yada farklı bir durumla ilk 4000 km de karşılaşmadım kısacası çok memnun kaldım. Motor ışığı oksijen sensörü arızasından dolayı yanıyor ancak daha yaptırma fırsatım olmadı, amortisörü ise hala bulamadım.

Bunların dışında arabadan çok memnunum hatta kendi nazarım değer diye korkmuyor değilim, hafta sonu linea kiralamak durumunda kaldım ve uzun yola çıktım 2200 km boyunca arabamı düşündüm çok farklı bir sürüş keyfi var gerçekten. Merak ettiğiniz başka sorular olursa da cevap vermeye çalışırım.

Saygı ve sevgilerimle,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #282 : Ağustos 11, 2014, 15:34:21 »
Utku bey hayirli olsun araciniz. Kazasiz belasiz agiz tadiyla binersiniz insallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #283 : Ağustos 12, 2014, 00:01:22 »
Herkese tekrar merhaba,

Araca lovato marka lpg kiti taktırdım, yakıt olarak ortalama 13-14 litre gaz yakıyor, herhangi bir titreşim sorun yada farklı bir durumla ilk 4000 km de karşılaşmadım kısacası çok memnun kaldım. Motor ışığı oksijen sensörü arızasından dolayı yanıyor ancak daha yaptırma fırsatım olmadı, amortisörü ise hala bulamadım.

Bunların dışında arabadan çok memnunum hatta kendi nazarım değer diye korkmuyor değilim, hafta sonu linea kiralamak durumunda kaldım ve uzun yola çıktım 2200 km boyunca arabamı düşündüm çok farklı bir sürüş keyfi var gerçekten. Merak ettiğiniz başka sorular olursa da cevap vermeye çalışırım.

Saygı ve sevgilerimle,
Hayırlı, uğurlu olsun. Bir depo LPG ile kac km yol yapabiliyorsunuz? Ş.içi ve ş.dışı olarak bildirirseniz çok sevinirim. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • Araç: Başka Marka
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #284 : Ağustos 12, 2014, 02:24:08 »
Herkese tekrar merhaba,

Saygı ve sevgilerimle,
Utku bey,
- Aracınız lpg den önce benzinli iken uzun yolda kaç litre yakıt harcıyordu ?
- LPG montajı maliyeti ruhsat işlemleri v.b toplamda ne kadara mal oldu ?
- Siz LPG araştırırken "sakın şu marka lpg yi takmayın" gibi telkinler oldu mu ? İyisini sürekli duyuyoruz ama kötüsünü duymak zor.
- Aracın motor sesinde herhangibir değişlik duydunuz mu ?
Teşekkür ederim. Camry ile zaten çok keyifli sürüşler dilerim :)

SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '04
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #285 : Ağustos 12, 2014, 10:08:31 »
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim,

Ben çok araştırdım lpg olayını ve en sonunda candan otoda taktırmaya karar verdim usta konuşurken güven verdi internette çıkan tüm yorumları okudum derken 2200 tl fiyat alarak taktırdım, işlemler sırasında sızdırmazlık galiba 35 tl, muayene 165 tl idi ruhsat işlemleri için nedense para almadılar tek sayfa için ben 70 veririm diye tahmin ediyordum ama emniyette işlerimiz parasız halloldu.

motor sesinde herhangi bir değişiklik olmadı, atiker taktırma demişlerdi ancak kim neyi hangi saikle söylüyor anlamak zor, araç lpg öncesinde şehir içi 14 litre yakıyordu uzun yolda düzgün kullanımla 10 litreye düşürmek mümkün lpgde de çok farkı olmadı bu durum, 40 litrelik depoyla 350 km sehir dışı 260 km de şehir içi yol yapıyor en kötü hatta şehir içi 300 dikkatli kullanımla görülebilir oksijen sensörü arızası giderilirse bir nebze daha düşme sağlanabilir ama görmeden yorum yapamıyorum

saygılarımla,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '98
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #286 : Ağustos 15, 2014, 23:25:37 »
herkese merhabalar. uzun bir zamandır forumu takip ediyorum, özellikle bu başlığın tüm sayfalarını okudum. bende bi camry taliplisiyim. ve kısmetse şu aracı alacağım. sizler gibi tecrübeli arkadaşların tavsiylerini bekliyorum.

sahibi ile konuştum. aracının arkasında duran olgun birisine benziyor. istanbuldan gideceğim almaya nelere dikkat ettirmeliyim. tavsiyleriniz nelerdir?

ve en önemlisi yabancısı olduğum toyota sanayi piyasasında istanbulda camry ustası varmıdır ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-km-30-kurus-yakiyor-166973286/detay/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #287 : Ağustos 16, 2014, 15:01:48 »
@Mustafa Kibaroğlu

İstanbulda camry bakımı yapan pek çok yer var. Camry çok kolaylıkla İstanbulda kullanılabilecek ve bakımı yapılabilecek bir araçtır.
Baktığım ve birden fazla camry araçta rastladığım arıza direksiyon kutusu arızası idi. Bunun dışında bir arızaya rastlamadım. Yani kronik sayılabilecek ve bir çok camry de aynı tip arıza istatistiğine rastlamadım. Zaten bakmanız gereken motor, şanzıman, elektrik aksamı ve tabi ki kaporta olacaktır. Patlak veya kaçıran süspansiyon olmamasına da dikkat edin.
Bütün araçlar bozulmaya müsaittir diye bakmak, incelemek gerekir.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 16, 2014, 15:04:34
Geçen hafta satılan, ilk sahibinden, 43.000 km de, siyah, 25.500 tl lik ilan için yastayım. Araca bakayım fiyatı fazla demeden alayım da bu çileli arayışım bitsin dedim. Sabahtan aradım, satıldı dendi. Bir aylık yas ilan ettim :( ...
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #288 : Ağustos 16, 2014, 15:14:17 »
@Mustafa Kibaroğlu

İstanbulda camry bakımı yapan pek çok yer var. Camry çok kolaylıkla İstanbulda kullanılabilecek ve bakımı yapılabilecek bir araçtır.
Baktığım ve birden fazla camry araçta rastladığım arıza direksiyon kutusu arızası idi. Bunun dışında bir arızaya rastlamadım. Yani kronik sayılabilecek ve bir çok camry de aynı tip arıza istatistiğine rastlamadım. Zaten bakmanız gereken motor, şanzıman, elektrik aksamı ve tabi ki kaporta olacaktır. Patlak veya kaçıran süspansiyon olmamasına da dikkat edin.

Geçen hafta satılan, ilk sahibinden, 43.000 km de, siyah, 25.500 tl lik ilan için yastayım. Araca bakayım fiyatı fazla demeden alayım da bu çileli arayışım bitsin dedim. Sabahtan aradım, satıldı dendi. Bir aylık yas ilan ettim :( ...

hayırlısı olsun :) belki 2007 sini alırsınız sonra

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2007-model-toyota-camry-sirali-lpg-132802474/detay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #289 : Ağustos 16, 2014, 15:20:13 »
@Anıl Köksal Bayburt :)
98-00 arası kasaya olan hayranlığım başkadır. Yeni kasalar bir çok bakımdan üstün olabilir ama şu kinetik tasarım denen şeyi hiç sevmiyorum.
Camry 98-00 arası hayranım, 2002-2006 severim.
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #290 : Ağustos 16, 2014, 15:24:40 »
@Anıl Köksal Bayburt :)
98-00 arası kasaya olan hayranlığım başkadır. Yeni kasalar bir çok bakımdan üstün olabilir ama şu kinetik tasarım denen şeyi hiç sevmiyorum.
Camry 98-00 arası hayranım, 2002-2006 severim.

Abicim senin işin zor. Hem az satılmış nadir bulunan bir kasaya bakıyorsun hemde klasik olsun istiyosun. 2003 kasanın dış görünüşünü bende sevmedim ama eski kasalarda artık bakım için cüzdan parçalar. heryerine bakım yapılmadan biniecek arabayı, heleki camry ise bulmak çok zor.. başlığın takipçisiyim, param olursa bende avensis yada camry alırım... tabi evlenmezsem. evlenirsem yaris :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #291 : Ağustos 16, 2014, 15:47:36 »
teşekkür ederim.

bakalım artık gidince neyle karşılaşacağız. aradığım iki kişide altının çok alcak olduğu ve asfalt olmayan yollara gelmediğini söyledi. ben istanbulda olduğum için öyle bir sorun yok. bu araca zaten lpg siz binemem mecbur lpg li bakmak zorundaydım. bu paraya alıcabilecek en iyi araba bence daha ötesi yok. bilmediğim bir şehirde hangi toyota servisine gideceğim bilmiyorum ama mutlaka baktıracağım. umarım sahibinin dediği gibi bir sorunu yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #292 : Ağustos 16, 2014, 16:03:49 »
@Mustafa Kibaroğlu

Fiyat konusunda yorum yapamam ama camry hakkinda bi kac oneride bulunabilirim
Camry deyince ilk akla gelen set saglamlik ve yol tutus.
Camry 2002 de yeni kasaya gecti bu kasa daha genis ve konforlu ertesi yilda 5 speed otomatik sanzimana gecildi. Ben sahsen 2002 ve ustu yillara bakmanizi tavsiye ederim ki bu modellerde perde hava yastiklari ilave edildi (perde hava yastiklari olmayan camry IIHS in yan carpisma testlerinde zayif not aldi) 2007 de tekrar kasa degisti ki bende bu kasayi halen kullaniyorum 2009 camry im 128.000 km de. Ne buji degisti ne motor yikandi, ne kayis zincir ne de baska bisey… arabada tek degisen yag su lastik hava filtreleri sorunsuz halen devam ediyoruz. camry bu gun amerikanin en cok satan arabalarindan biri. 2010 yilindan sonra da  6 speed otomatik vitese gecildi
benim ortalama sehir ici disi yakit tuketimim 27 mpg ( 8.5 lt/100 km) tabiki yol ve trafik durumu degiskenlik gosterir.

bakimli duzgun bir arac bulabilirseniz yukarida da yazdigim gibi yag su lastik ten baska servis ihtiyaci yok gibi bisey camry nin
2009 Toyota Camry 2.4 FW
2011 Toyota Venza 2.7 FW

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #293 : Ağustos 16, 2014, 16:17:31 »
Camry 2002 de yeni kasaya gecti bu kasa daha genis ve konforlu ertesi yilda 5 speed otomatik sanzimana gecildi. Ben sahsen 2002 ve ustu yillara bakmanizi tavsiye ederim ki bu modellerde perde hava yastiklari ilave edildi (perde hava yastiklari olmayan camry IIHS in yan carpisma testlerinde zayif not aldi) 2007 de tekrar kasa degisti ki bende bu kasayi halen kullaniyorum 2009 camry im 128.000 km de. Ne buji degisti ne motor yikandi, ne kayis zincir ne de baska bisey… arabada tek degisen yag su lastik hava filtreleri sorunsuz halen devam ediyoruz. camry bu gun amerikanin en cok satan arabalarindan biri. 2010 yilindan sonra da  6 speed otomatik vitese gecildi
benim ortalama sehir ici disi yakit tuketimim 27 mpg ( 8.5 lt/100 km) tabiki yol ve trafik durumu degiskenlik gosterir.

bakimli duzgun bir arac bulabilirseniz yukarida da yazdigim gibi yag su lastik ten baska servis ihtiyaci yok gibi bisey camry nin
Amerikanın geniş ve düz yollarındaCamry çok daha ekonomik ve keyifli olacaktır. Ayrıca benzin maliyetiniz Türkiyeden çok daha avantajlı konumda. Hiç sorun yaşamadan keyifle binilecek, mükemmel bir seçim yapmışsınız.
Amerikadan Türkiyeye internet aracılığı ile camry yedek parçası satın almak ne kadar mümkün bilginiz var mı ?
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #294 : Ağustos 16, 2014, 16:50:49 »
Amerikanın geniş ve düz yollarındaCamry çok daha ekonomik ve keyifli olacaktır. Ayrıca benzin maliyetiniz Türkiyeden çok daha avantajlı konumda. Hiç sorun yaşamadan keyifle binilecek, mükemmel bir seçim yapmışsınız.
Amerikadan Türkiyeye internet aracılığı ile camry yedek parçası satın almak ne kadar mümkün bilginiz var mı ?

Bulamadiginiz parcalari E-bay dan satin alabilirsiniz
Bu gun e bay da yetkili servislerin bile parca satislari var
Ayrica paraniz eBay guvencesinde
Daha ne olsun
2009 Toyota Camry 2.4 FW
2011 Toyota Venza 2.7 FW

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #295 : Ağustos 16, 2014, 19:30:03 »

Arif bey arac 2.0 mi? 2.4 mu? (3.5 mi diye sormayacam 8.5Lt/100km :) ) Bende 2010-2011-2012 2.4h Hybrid bakiyorum ama aklimi 3.5ler celiyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #296 : Ağustos 16, 2014, 20:02:40 »
Arif bey arac 2.0 mi? 2.4 mu? (3.5 mi diye sormayacam 8.5Lt/100km :) ) Bende 2010-2011-2012 2.4h Hybrid bakiyorum ama aklimi 3.5ler celiyor :)
'

Benimki 2.4 gayet te memnunum.

Ben sahsen 2012 hybrid oneririm(2.5h) 3.5 yerine. 2012 lerde ic dizayn biraz daha degistirilmis
Yakin arkadasimda 2012 Hybrid var yakit tuketimi ortalamada 38 mpg. 3.5 lerde 25-26 mpg civarinda
2009 Toyota Camry 2.4 FW
2011 Toyota Venza 2.7 FW

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #297 : Ağustos 16, 2014, 20:07:09 »
'

Benimki 2.4 gayet te memnunum.

Ben sahsen 2012 hybrid oneririm(2.5h) 3.5 yerine. 2012 lerde ic dizayn biraz daha degistirilmis
Yakin arkadasimda 2012 Hybrid var yakit tuketimi ortalamada 38 mpg. 3.5 lerde 25-26 mpg civarinda
Enson kasa benimde cok hosuma gidiyor ama imkanlar el vermiyor anca 2010-11-12 onceki kasanin makyajlisini alabilirim onuda hemen alamam once benim araci satmam lazim.
mpg hesabini bilmiyorum ama benim baktigim 2.4h Camry 17kmde 1lt yakiyor. 1.8h Prius 22kmde 1lt yakiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #298 : Ağustos 17, 2014, 00:35:17 »

sizin dediğiniz camry ile benim alacağım camry arasında uçurumlar var :) her bakımdam hem fiyat hem vergi olarak. keşke öyle bir bütçem olsada 2002 üzerine yönelsem. malum laptop almaya benzemiyor bu işler, arada en az 20bin tl fark oynar..  16bin tl daha iyi otomobil varsa önerilerinizi bekliyorum bilgiler için teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #299 : Ağustos 17, 2014, 02:10:30 »
Enson kasa benimde cok hosuma gidiyor ama imkanlar el vermiyor anca 2010-11-12 onceki kasanin makyajlisini alabilirim onuda hemen alamam once benim araci satmam lazim.
mpg hesabini bilmiyorum ama benim baktigim 2.4h Camry 17kmde 1lt yakiyor. 1.8h Prius 22kmde 1lt yakiyor

asagi yukari hesaplarima gore tuketimler soyle
2.4= 27mpg  = (8.7 L/100km) = 1lt ile 11.5 Km
2.4h=33mpg =(7.13 L/100km) = 1lt ile 14 Km
son kasa 2.5h=38mpg = (6.19 L/100km) = 1lt ile 16 Km

Hybrid araclarin normall modellere gore fiyati daha yuksek dolayisiyla eger cok ciddi km yapmiyorsaniz hybrid arabaya fazla para odemek yanlis olabilir.
Hbrid systeme odenen extra paranin sagladigi yakit tasarrufu ile kac yilda geri donecegine bakmak lazim.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 17, 2014, 02:18:38
sizin dediğiniz camry ile benim alacağım camry arasında uçurumlar var :) her bakımdam hem fiyat hem vergi olarak. keşke öyle bir bütçem olsada 2002 üzerine yönelsem. malum laptop almaya benzemiyor bu işler, arada en az 20bin tl fark oynar..  16bin tl daha iyi otomobil varsa önerilerinizi bekliyorum bilgiler için teşekkürler..

2002 Camry ye butce yetmiyorsa bence daha yuksek modelli corolla bakilabilir. Tabi zevk renk meselesi bu tartismakla bitmez ama
Ben sahsen aracta guvenligin en onemli sey olduguna inanan biriyim sizin yerinizde olsam daha yuksek modelli corollaya yoneliridim.
2009 Toyota Camry 2.4 FW
2011 Toyota Venza 2.7 FW