Gönderen Konu: Daha Fazla Camry  (Okunma sayısı 54916 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: Daha Fazla Camry
« Yanıtla #240 : Mayıs 21, 2014, 20:46:29 »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-ilk-sahibinden-2005-kia-magentis-tam-otomatik-vites-90.000-km-de-165100118/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-otomatik-vites-2.0-motor-2005-magentis-otomatik-vites-162957916/detay

Bu KİA magentis araçları hiç incelemedim ama göz aşinalığım vardır. Hyundai lerle aynı olduğunu tahmin ediyorum. Camry senedi bir çıkıyor onda da alamadın mı hemen satılıyor. Şuan temiz içinize sinecek bir camry yok.

Birde kullandığımız araç sonatadan var uygun km de onu da inceleyin bence. Sonata için olumsuz bir şey yok, ara ara kullanıyorum. Keyifli güçlü bir araç, yeterince geniş ve özellikle otomatik şanzımanı çok güzel. sarsıntısız çok pürüzsüz geçişleri var ve gazdan ayağınızı çekince makul koşullarda vites küçültmesi çok iyi. LPG ile de bayağı ekonomik oluyormuş ki ilk defa lpg li araç kullanıyorum. araba işte binip keyfine varmak lazım diye düşünmek lazım, lpg dert olmasın yani :)
İlanı şu bi bakın,
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-kesinlikle-degisensiz-ve-orjinal-124000-km-de-165245378/detay

SAAB 9.3 LPT

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #240 : Mayıs 21, 2014, 20:46:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #241 : Mayıs 23, 2014, 14:08:27 »
Amerikada yaşayan birinin büyük motorların yakıt tüketimiyle ilgili yazdıkları,

6 Silindirli Araçlar Çok mu Yakar ?

Yakit tuketimi, araba satin alma surecinde kisinin kararini etkileyen onemli etkenlerden birisidir. Bu yazimizda orneklerle yakit tuketimi uzerinde duracagiz.
7 yil oncesine gore Amerika’daki benzin fiyatlari 3’ e katlanmis olsada, ( evet 2000 yilinda galonu $0.90 seviyelerinde idi. ) hala Avrupadaki ve Turkiyedeki benzin fiyatlatinin 3 te biri seviyelerinde. Hala dunyadaki en ucuz benzini kullanan ulkelerden birisiyiz.
Cok genel manada temel bilgileri verdikten sonra, bir kac detayi orneklendirerek yazimizi sonlandiracagiz;
· Agrasif kullanma ( gereksiz yere ani hizlanip, ani fren yapma..) yakit tuketiminizi artirir.
· Duz vites arabalar otomatik arabalara gore daha az yakar.
· Arabalar eskidikce yakit tuketimleri artar. Herseyi ayni olsa bile arabalarin eski modelleri yeni modellerine gore daha cok yakar.
· Sehirler arasi yolda ne kadar hizli gidilirse yakit tuketimi o kadar artar. 80 mph ile giderken , 60 mph’a oranla %25 fazla benzin tuketimi olur.
· Bakimsiz arabalarin yakit tuketimi cok olur. Arabanizin bakimini ( tune up ) aksatmayiniz.
· Klima kullanimi yakit tuketimini artirir.
· Lastiklerinizin havasini kontrol ediniz, hava basinci az ise yakit tuketimi cok olur.
· Arabanizin bagajindaki gereksiz agirliklari bosaltin. Agirlik yakit tuketimini artirir.
Arabalarin yakit tuketimi degerlerine baktigimizda onumuze iki farkli deger cikiyor. Birisi sehir ici, digeri sehirler arasi. Genelde sehir ici tuketimi sehirler arasi tuketime gore daha fazla oluyor.
Eger cogunlukla sehir icinde kullanacaksaniz motor hacmi yakit tuketimi icin onemli olur, eger genelde sehirler arasi kullanacaksaniz 4 silindirli ve 6 silindirli arabalar arasinda yakit tuketimi yok denecek kadar azdir. Ozellikle hiz limitlerini zorlayarak surenlerdenseniz, fark hic olmuyor. Cunku 4 silindirli motor hacmi ufak bir araba 75 mph ile giderken deviri 3,000 lerde oluyor, dolayisi ile yakit tuketimi inanilmaz artiyor. Ancak 6 slindirli bir araba ile 75 mph ile giderken devir 2,000 lerde oluyor ve motor zorlanmamis oluyor dolayisi ile yakit tuketimi normal seviyelerde kaliyor.
Orneklendirecek olursak:
Lutfen kiyasladigimiz iki arabaya dikkat ediniz, biri normal, ekonomik bir araba, digeri full size, buyuk motor hacmine sahip araba, aslinda kiyaslamamak lazim, boyle motor hacimleri birbirinden cok farkli , agirliklari birbirnden cok farkli iki arabayi ama, boyle bir durumda bile iki araba arasindaki yakit farkini tesbit etmeye calisalim.
( Bu kiyaslamadaki amacimiz bir arabayi yermek ve digerini nazara vermek degildir, sadece bir orneklendirmedir)
2005 Toyota Camry 4 silindir 2.4 litre ; sehir ici/sehirler arasi : 24 mpg/ 34 mpg
2005 Pontiac Grand Prix 6 silindir 3.8 litre; sehir ici/sehirlerarasi: 20 mpg/ 30 mpg
Senede 12,000 mil yapan birisinin yillik benzin masrafi;
12,000 mil / 29 mpg ( ortalama ) = 413 galon X $3 ( gallon fiyati ) = $1241
veya
12,000 mil / 25 mpg ( ortalama ) = 480 galon X $3 ( gallon fiyati ) = $1440
Evet gordugunuz gibi yillik sadece $199 fark oluyor. Birde genelde sehirler arasi suruyorsaniz, bu fark yukarida bahsettigimiz sebepten dolayi iyice azaliyor.
Bir baska ornek verelim:
2005 HONDA ODYSSEY 6 silindir 3.5 litre; sehir ici/ sehirler arasi: 19 mpg / 25 mpg
2005 Chrysler Town & Country 6 silindir 3.8 litre; sehir ici / sehirler arasi: 18 mpg/24mpg
Aradaki yilik benzin tuketimi farkinin hesabini size birakiyorum.
Evet araba alirken sadece yakit tuketimini goz onunde bulundurup karar vermeyiniz, bununla beraber esas nasil bir arabaya ihtiyaciniz var, alacaginiz arabadan ne bekliyorsunuz, konfor, saglamlik, guvenilirlik, uzun donemdeki bakim maliyeti, surus keyfi, yol tutusu, performans…tum bunlar uzerinde dusunulmesi ve satin alma surecinde tesbit edilmesi gereken konular…Kendinizi 4 silindirli arabalarla sinirlandirmayin, yilda benzin tuketiminden dolayi odeyeceginiz $200 lik fark gozunuzde buyumesin. Istediginiz, begendiginiz, surumunden keyif alacaginiz bir araba icin yilda bir kac yuz dolar fark verilir.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 23, 2014, 14:15:56
ideal bir v6 :)
Lego Pneumatic Engine - simple V6

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 23, 2014, 14:32:30
Honda VCM V6 motorlar, 3 silindir, 4 silindir ve 6 silindir olarak çalışabiliyor.

Honda VCM Illustration.flv
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #243 : Haziran 06, 2014, 15:09:20 »
Gördüm Mustafa sağol

Adam nakit istiyor ve  bende çek var. Bir daha çek alırsan ç.k olayım gırrrrrr
neyse vade gelsin BMW yapcaz
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #244 : Haziran 06, 2014, 20:46:24 »
Yeni bir ilan geldi ..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-degerinin-cok-cok-altinda-cook-aciiiil-167124102/detay
O araç ş.içi 37 krş yakıyorsa bizim araçlar gittiği zaman benzin üretiyor o zaman :) Ölüsü 50 krş gazda yakıyordu artı 100 km'ye de 2,5 lt benzin harcıyor saygıdeğer 3,5 lt'lik canavarımız...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #245 : Haziran 07, 2014, 11:19:35 »
O araç ş.içi 37 krş yakıyorsa bizim araçlar gittiği zaman benzin üretiyor o zaman :) Ölüsü 50 krş gazda yakıyordu artı 100 km'ye de 2,5 lt benzin harcıyor saygıdeğer 3,5 lt'lik canavarımız...
Yakıt konusunda yanılıyorsun.bakımları düzgün yapılırsa o değerlere rahat ulaşır.Ben 7sürekli camry kullandım ve üretim amacına uygun kullanırsan öyle sanıldığı kadar yakmaz. Camry de sadece ihtiyaç duyunca o beygirleri göreve çağırınca sorun olmuyor.Şehir içi İstanbul trafiği ise o zaman iş değişir ve cidden benzinlikler arkadaş olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #246 : Haziran 07, 2014, 11:29:02 »
Yakıt konusunda yanılıyorsun.bakımları düzgün yapılırsa o değerlere rahat ulaşır.Ben 7sürekli camry kullandım ve üretim amacına uygun kullanırsan öyle sanıldığı kadar yakmaz. Camry de sadece ihtiyaç duyunca o beygirleri göreve çağırınca sorun olmuyor.Şehir içi İstanbul trafiği ise o zaman iş değişir ve cidden benzinlikler arkadaş olur

Mehmet Ali bey benim camry 3,0 motor V6 idi ve gerçek km'si 200.000 di. Ben aracı Adana'da ki Toyota servisinin sahibinden aldım bizzat kendi aracıydı saat gibi çalışıyordu tam takım bir araçtı ve kullanılabilecek en sakin kullanımda benim bu dediğim yakıtı yakıyordu hızı 100 km 'ye sabitlediğim zaman 32 krş. yakıyordu km'ye bu çok güzel ama artı benzinden de az götürüyordu. 

En büyük sıkıntı ise ş.içi yine en sakin kullanımlarda gazda 50 krş. benzinden de 2,5 lt harcıyordu kullanma tarzımı görseniz araçta baygınlık geçirirsiniz gaza 1 cm'den fazla basmıyordum kendisi hızlanıyordu o şekilde bu dediğimi yakıyordu gaza yüklendiğin zaman 90 krş'lara kadar çıkıyor ama hakkını da fazlasıyla veriyor.

Yine de sizin aracınız fazla yakıyor derseniz ona bir şey diyemem muhtemelen aracım da arıza vardı ki bence ihtimali yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #247 : Haziran 07, 2014, 17:32:08 »
Oğuz abi senin araç muhtemelen eski kasa idi. Uzay kasa denilen 2006-2012 arası üretilen kasada diğerlerine göre geliştirilmiş bir motor kullanılmış.

Ama halkımızda bir ön yargı var. Her gaza dokunduğumda beni koltuğa yapıştırsın derseniz tabii ki 16-18 lt kesinlikle aşağı düşmezsiniz.

Ama o gücü sollamalarda vs. kullanırsanız , bu motordan beklenmeyecek kadar az yakıt tüketirsiniz.

Mesela , rahmetli amcamın 2007 model 2.4 Camry'sinde 15 lt yakıt tükettiğini ben biliyorum.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '98
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #248 : Haziran 08, 2014, 08:39:47 »
Bende merak edip baktım, teknik değerler birçok yerde link deki gibi.

http://www.fueleconomy.gov/feg/Find.do?action=sbs&id=14361&id=22824&id=34292

Galon= 3.785 litre,  Mil= 1.609 km., Lpg = 2.52 lira(3 gün önce Opet-Ankara aldım) ve LPG %20 fazla yaktığı hesabından;

Camry şehiriçi tüketimi, 1998 model için 41.84,  2007 model için 37.44, 2014 model için 33.87 kuruş çıkıyor. (hesapta hata yapmamışsam)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #249 : Haziran 08, 2014, 13:04:16 »
2014 Camry ile tüketimlerinin farklı olacağını zannetmiyorum. Aynı motor , aynı şanzıman.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 69000
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #250 : Haziran 08, 2014, 23:29:25 »
mehmet hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #251 : Haziran 09, 2014, 19:28:11 »
Bu arabaya bir kaç defa teklif verdim ama adam hayal dünyasında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #252 : Haziran 10, 2014, 00:23:44 »
 MEhmet Ali abi Bmw ne oldu son durumu takip edemedim...

Mesaj Birleştirildi: Haziran 10, 2014, 00:26:36
Oğuz abi senin araç muhtemelen eski kasa idi. Uzay kasa denilen 2006-2012 arası üretilen kasada diğerlerine göre geliştirilmiş bir motor kullanılmış.

Ama halkımızda bir ön yargı var. Her gaza dokunduğumda beni koltuğa yapıştırsın derseniz tabii ki 16-18 lt kesinlikle aşağı düşmezsiniz.

Ama o gücü sollamalarda vs. kullanırsanız , bu motordan beklenmeyecek kadar az yakıt tüketirsiniz.

Mesela , rahmetli amcamın 2007 model 2.4 Camry'sinde 15 lt yakıt tükettiğini ben biliyorum.
Evet 98 modeldi benim araç.

Teknoloji her geçen gün ilerliyor ona dicek yok ama bu tip motorlarla ben yine de 37 krş'lu rakamlara düşeceğine pek inanamıyorum.

Yazdım mı bilmiyorum ama geçenlerde sattığım 1,6 otomatik 2013 model corolla ş.içi 1 depo ile 420 km yol gidiyordu gel şimdi sen hesabını yap km başına kaç kuruş yakıyormuş :)  Bu arada tamamen sürülebilecek en hassas kullanımda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #253 : Haziran 10, 2014, 01:56:08 »
BMW adam çek kabul etmedi.Bende güvence açısından çeki tahsil edince satışı ver dedim ama kabul etmedi.bakalım hayırlısı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #254 : Haziran 10, 2014, 12:37:22 »
O lexus ilanındaki adam abartmıştı ve geri basmış durumda şu an. kilometresi 100000 civarlarında olsa alınır ama bana çok geldi. Lakin , iyi kullanılmışsa o km önemli değil , nitekim rx330 kullanıyor babam , şu an 247000 km'de.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #255 : Haziran 11, 2014, 22:54:36 »
O lexus ilanındaki adam abartmıştı ve geri basmış durumda şu an. kilometresi 100000 civarlarında olsa alınır ama bana çok geldi. Lakin , iyi kullanılmışsa o km önemli değil , nitekim rx330 kullanıyor babam , şu an 247000 km'de.
Bu arabayı alacak karşılığı aldı ve lexsus hakkında hiç bir bilgisi yok.Adam hayatında bu lexsus düşünce öyle bir marka olduğunu öğrendi.Sonra internette fah,ş fiyatlr görünce havaya girdi.Kayıp eden salak bu arabayı 38 bine kaptırdı.allah herkesi kumardan korusun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #256 : Haziran 11, 2014, 23:04:50 »
buarada bmw de sıkıntı yok araç duruyor mehmet ali abinin kararına bakıyor arkadaşda kendine bu arada başka araba bakıyor.eger bulursa mehmet ali abideki çeki diger adamada sorucaz vs vs bakıcaz yani.yeterki mehmet ali abi arabayı istesin kafasında karar verdiyse bizimdir araç :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #257 : Haziran 12, 2014, 12:21:24 »
Proje de değişiklik yok Ogün

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #258 : Haziran 12, 2014, 17:54:53 »
Arkadaşın nasıl bir araba bakıyor , bizimkini verelim :)
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #259 : Haziran 12, 2014, 18:09:46 »
Arkadaşın nasıl bir araba bakıyor , bizimkini verelim

passat eski balina kasalar yada t25 1.8 avensis bakiyoruz 520den sonra ona yakin araba bakiyoruz ama daha istedigimiz dolulukta ve temizlikte bulamadik
2002 corolla sol vvt-i