0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar bende de buna benzer bir sıkıntı olduğundan tekrar yeni konu açmadan yazayım dedim. şöyle bir sıkıntı var aracım 2006 terra sedan otomatik atiker marka lpg var şıkıntı şu aracımın motoru sıcakken stop diyorum sanra 2 dk sonra gelip çalıştırdığımda devir saati 0.7 ye kadar geliyor sonra 0,1e kadar düşüp tekrar 0.6 veya 0.7 geliyor bu şekilde bir kaç kez hareket ediyor hatta ve hatta arac nerdeyse stop edecekmiş gibi oluyor ama etmiyor rolantide iken böyle bir sıkıntım var daha önceden vardı ama bu kadar değildi bende kendim araştırdım ve maf sensörünü boğaz kelebeğini temizledim özel philips marka temizleyici ile sonra sorunum düzelmişti aradan bir yıl geçti ve böyle bir sorunum tekrar başladı acaba temizlediğim yerler tekrardan çok mu kirlendi de bu şekilde yapıyor teşekkürler......Not: Aracımı sabah çalıştırdığımda 1,2 devirlere kadar çıkıyor soğuk olduğu zaman ama herhangi bir devir saati üzerinde oynama olmuyor. cevaplar için şimdiden teşekkürler.
2005 sol hb var benzinli lpg ye geçecez inşallah motor sıcakken bizdede duurm aynı ışıklarda durdugum zaman rolanti ilk başta 8 daha sonra 7 ye iniyor inceden bir titreme baş gösteriyor .Tabi bu lpg de biraz daha hissedilir şekilde belli eder sanırım . Ama iyi bir kalibrasyonla benzindeki havayı yakalarsıknız .Atiker gibi kalitesi lpg sistemlerinde bu olay stop etme ile düzensiz rolanti ile sonuçlanır .Brc ve prins gibi markalar bu işin duayeni olarak gerçekten benzin kadar olmasada benzine yakın verimli çalışma saglıyorlar
vvti teknolojili motor olduğundan normalde motor ısınmış iken rölanti 600-650 civarında oluyor.Bu durum yakıt tüketimini azalmak için tasarlanan yazılımdan kaynaklı.Devir saatinizin 0.1 e kadar düşmesi normal değil.Benim aracımda belirttiğim gibi durum var,yani örneğin rölantide çalışırken frene basarsanız,yada klima falan açarsanız rölanti çok hafif düşer.Elektrik tüketiminden kaynaklı olarak.boğaz kelebeğini temizletmişsiniz düzelmemiş,bu durumda maf sensörünü temizlemekte fayda var.Eğer düzelmezse muhtemelen maf sensörü bozulmuştur.Birde bujileri falanda bir kontrol ettirin
Ertan arkadaşım tam okumamışın sanırım ben maf sensörünüde temizlemiştim ve sorun o zamanlar düzelmişti dedim.Herneyse ben bu gün yaptığım işi söyleyim maf sensörünü aynı şekilde temizledim philipsle daha sonra bogaz kelebeğini bu sefer komple söktüm bir de ne göreyim boğazın içinde ki kelebeğin arkası simsiyah kalın bir zift tabakası oluşmu iyiki komple sökmüşüm neyse bir güzel temizledim tekrar herşeyi yerine taktım ama aracı çalıştırmadım ıslaklık kurusun sabaha kadar diye artık yarın denicem bakalım sorun düzelecekmi
Elektronik kontrollü kelebkelerin temizlenmesi ve müdehale edilmesi riskli diye biliyorum çalışmama ihitmali var birde bu işlemlerden sonra adaptasyon gerektirdigini duymuştum .İnşallah ona gerek kalmaz .Genel olarak şu bilgiyi paylaşayım eger yanlışsa düzeltin : ögrendigim kadarı ile vvt-i motor teknolojisi akıllı motor yapısında oldugu için araç motoru ısındıktan sonra mesela ışıklarda durdunuz rolanti ilk başta 8e düşüyor daha sonr abekleme süreniz eger uzaduysa araç rolantisi 6 ya düşüyor aslında burda rolanti düşmüyor araç 2 silindirini iptal edip 2 silindir çalmaya başlıyormuş bundan dolayıda rolanti 6 seviyesine düşüyor ve araç titremeye başlıyor.Bunun sebebi aracın ışıklarda veya çok duragan trafikte yakıtını düşürmek .İsmini tam bilmemekle birlikte patronu u arabasında bir sistem var şu an birçok yeni araçta var star and stop du heralde ışıklarda durunca bir süre sonra araç stop ediyor bizim eski nesil vvt-i de de bu sistem 2 piston çalışma olarak tasarlanmış bir nevi start and stop sistemini başlama noktası
aracın çalışmasıyla ilgili bir sorun yok hatta var olan sorunlarım düzeldi aracım fişek gibi resmen evet fişek gibi oldu bu gün 1. gün ustalarla görüştüm kendi kendine araç kalibre edecekmiş zaten o yüzden bir kaç gün daha bekleyip görücez bakalım hayırlısı