Gönderen Konu: 2005 SOL HB COROLLA Benzinde 11 Lİtre Yakmış  (Okunma sayısı 9983 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
2005 SOL HB COROLLA Benzinde 11 Lİtre Yakmış
« : Mart 04, 2013, 11:41:19 »
Arkadaşlar az yakıyor çok tutulan sorunsuz araba diye aldık arkadaş bzi mi bahtsızız bilmiyorum hani havalarda öyle -10--20 lerde gitmiyor ki .lamba yanarken 80 liralık benzin aldım 150 km sonra lamda gene direk yanmaya başladım .Kullanım tarzım kesinlikle agrasif degil gayet sakin fakat gel gelelim böyle yakmış forumu okuyorum 9-9,5 litreyi geçen yokmuş ya arkadaş bizimkinde mi sorun var bilmiyorum hava sensörü yeni temizlendi YAĞ- YAĞ FİLİTRESİ- HAVA FİLİTRESİ - POLEN FİLİTRESİ - BUJİ TAKIMI - MOTOR SUYU- 1000 Km oldu olmadı degişeli .Yol bilgisayarında 9,5 litre gösteriyo geçen kitapçıgını okudum sıfırladım dün 50 liralık benzin aldım 20-25 km yol yaptım baktım 10,5 litre gösteriyordu en son .Böyle olursa yaza satarım ben bu aracı yemişim toyota aşkını .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

2005 SOL HB COROLLA Benzinde 11 Lİtre Yakmış
« : Mart 04, 2013, 11:41:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
Ynt: 2005 SOL HB COROLLA Benzinde 11 Lİtre Yakmış
« Yanıtla #1 : Mart 04, 2013, 12:52:48 »
konu hakkında bilgisi olan yorumu olan arkadaşım var mı ? Arkadaş moralim bozuluyo arabamı çok seviyorum çok sevrek aldım amma bu yakıt olayı can sıkıcı
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 04, 2013, 14:50:46 »
yücel bey aynı aracın 2007 si bende vardı 50 bınde temiz bakımlı bir aractı bende keçiörende kullanıyordum aracı yakıt yuzunden cok sevmeme ragmen dayanamadım sattım kalabadaki shell istasyonundaki tüm personelle samimi olmustuk :)kıslık lastıktendir dedım önemsemedim bahar gelince 4 tane sıfır mıchelin aldım havalar ısınmasına ragmen pek değişmedi. kısın bir depo ile sehır ıcı maksimum 410 km gördüm yazın da 500 ü gecemedim şehir içinde inanılmaz sakin kullanmama rağmen.aracın uzun yol yakıt sarfıyatı guzel fakat sehır ıcı berbat.bırakın benzınle 9 litreyı bu forumda sehır ıcınde 8.5 litre lpg yaktıgını ıddıa edenler bıle var bızım kecıörende trafık yogun oldugu ıcın o degerler pek mumkun degıl millet istanbul yolundan sincana etimesguta gidiyor onuda sehir içinden sayıyor.ya satcaksınız yada lpg taktırcaksınız malasef arabanızda kusur olduğunu düşünmüyorum.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 04, 2013, 14:54:59 »
ben 2004 modelini  4 yıldan fazla kullandım, hiç 7 litreyi aşmadım
genellikle izmirde ş.içi kullanırdım amada bir manisaya giderdim
ortalama hep 7 litre civarı gösterirdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 04, 2013, 18:31:09 »
Valla ben anlamış degilim kardeşimdede aynı araçtan var onunkide aynı abi az yakıyor diyen kendini kandırıyor bence yada hesap yuapmayı bilmiyor .Geçen dörtnal toyota ya gittim sadık usta baktı etti arba temiz abi birşey yok dedi dedim yakıtı çok bunun dedim abi tüp taktıracan diyo uzun yolda az yakar ama şehir içi çok yakar diyo valla anlamadım abi tomarla para verdik az yakıyor iyi araç diye hiç alakası yok yaza okutayım ben bunu dizel bir araba alıp bineyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 04, 2013, 18:44:47 »
Valla ben anlamış degilim kardeşimdede aynı araçtan var onunkide aynı abi az yakıyor diyen kendini kandırıyor bence yada hesap yuapmayı bilmiyor .Geçen dörtnal toyota ya gittim sadık usta baktı etti arba temiz abi birşey yok dedi dedim yakıtı çok bunun dedim abi tüp taktıracan diyo uzun yolda az yakar ama şehir içi çok yakar diyo valla anlamadım abi tomarla para verdik az yakıyor iyi araç diye hiç alakası yok yaza okutayım ben bunu dizel bir araba alıp bineyim
Öncelikle aracın yakıtını 80 liralık yakıtla veya benzeri şekilde yakıtla ölçemezsiniz.Çünkü aracınızda 15 litre civarı benzin varken ışık yanar.Siz 80 liralık benzin aldığınızda 17-18 litre benzin ancak gelirki zaten 100 km gitmeden muhtemelen yine yanacaktır.Yol bilgisiyarına pek güvenmeyin.Deponuzu fulleyin, km sayacını sıfırlayıp 100 km gezip tekrar depoyu doldurun kaç litre alacak ona göre konuşalım.Yoksa sizin dediğiniz hesapla çok sapma olur.Bende 8 litreyi hiç geçmedim uzun yolda.Şehiriçide 8-8.5 civarı.Uzun yolda fazla yakması benden  kaynaklı hız sınırı+%10-15 gibi değerlerde gittiğim için biraz artıyor doğal olarak.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 04, 2013, 18:47:13 »
Hiç boşuna uğraşmayın. Bu araba yakıyor. Ben de öyle şehir içi 8,5 lt/km laflarına pek inanamıyorum. Bende 2006 otomatik var LPG de 11.4 lt gösteriyor. Bir depo (simit) ile şehir içinde 300 km, şehir dışında 400 km gidebiliyorum maalesef...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 04, 2013, 19:08:38 »
valla arkadaşlar bizim araçlarla digerlerinde farklı bir motor kullanılmadıysa ya bizim araçlarda bir sorun var yada az yakanların araçların farklı bir sistem var .Abi ister inanın ister inanmayın sürüş tarzımı degiştirdim 3 bin devri hiç geçmiyorum sürekli büyük vites düşük hız gidiyorum amma velakin yakıt durumu öyle .Bakalım ya lpg ye geçece yada bu diyardan gidecez.En güzeli satıp geri ae101 alıp bineyim :d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 04, 2013, 19:13:00 »
Hiç boşuna uğraşmayın. Bu araba yakıyor. Ben de öyle şehir içi 8,5 lt/km laflarına pek inanamıyorum. Bende 2006 otomatik var LPG de 11.4 lt gösteriyor. Bir depo (simit) ile şehir içinde 300 km, şehir dışında 400 km gidebiliyorum maalesef...
2005 ten beri kullandığım arabama mı inanayım size mi inanayım bilemiyorum.Daha öncede söylemiştim yine söylüyorum aynı araçla aynı yolu 24 litre ile gittiğimde oldu 32 litre ile gittiğimde oldu.Şimdi bu durumda kim kabahatli ben tabiki.Eğer sürekli yüklenirseniz,80 km ile gidiyorsunuz ama bu 80 e nasıl geldiğide önemli.1,2,3.viteslerde 4000 deviri görerek kullanıyorsanız dediğiniz yakıtlar normal.Birde yavaş yavaş gaza dokunup aynı hıza çıkmak var.Gaza yüklenip hemde yakmamasını beklemek çok saçma olur.Bizim buraları bilen vardır belki zigana geçidi var,çok diktir.Çıkarken 3.viteste kullanmak idealdir yakıt açısından.Normal kullanımla 4. vitese aldığınızdan 5 sn sonra 3 e düşersiniz tekrar hatta 2 bile olabilir.Ama bizim vatandaşımız ne yapıyor 2 den itibaren 5000 devirleri görerek 4.viteste devam ediyor.Sonra neymiş çok yakıyormuş.Sen nasıl kullanacağını bilmiyorsan,arabanın dilinden anlamıyorsan buradan kim ne derse desin sen çok yakıyor der dolaşırsın.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 04, 2013, 19:26:56 »
Ertan kardeşim valla 12 yıldır ehliyetli 3 yıl ehliyetsiz amatör olmak kaydıyla 15 senedir arba kullanırım ( basiyim yakiyi basmiyim gene yakıyi ) ( boşa atiyim yakiyi atmiyim gene yakiyi ) anlayacagın 50 tl ile her daim 100 bilemedin 110 km gidiyo lafın özü bu gerisi yalan ha kış tır lastiktir bakalım yazın o faktörleride görecegiz inşallah vallaha şöyle 50 liraya yani 10 litre benzinle 130 km felan gitse çok iyi diyecem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 04, 2013, 19:32:52 »
Ertan kardeşim valla 12 yıldır ehliyetli 3 yıl ehliyetsiz amatör olmak kaydıyla 15 senedir arba kullanırım ( basiyim yakiyi basmiyim gene yakıyi ) ( boşa atiyim yakiyi atmiyim gene yakiyi ) anlayacagın 50 tl ile her daim 100 bilemedin 110 km gidiyo lafın özü bu gerisi yalan ha kış tır lastiktir bakalım yazın o faktörleride görecegiz inşallah vallaha şöyle 50 liraya yani 10 litre benzinle 130 km felan gitse çok iyi diyecem
Bakın size tekrar söylüyorum.100 lira veya 50 lira ile ölçümleriniz doğru çıkmaz mümkün değilde zaten.15 litre varken benzin ışığı yanar.Siz 50 liralık aldığınızda 9-10 litre gelse sizin deponuzda 10 litre olsa.Eder 20 litre.5 litre tükendiği an ışık yanacak yine ve sonrasında siz ne kadar kullandığınızı bilemeyeceksiniz.O nedenle depoyu doldurup 100 km binip sonra tekrar aynı yerden doldurarak aldığı litre üzerinden hesaplayın.Sizin yaptığınız şekilde bende hesaplamaya kalksam 12-13 lire çıkar ortalama.Sonuçta içeride kalan benzinide kullandı sayıyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 04, 2013, 19:33:32 »
yücel abi çok yakıyor olabilir ama yanlış hesaplıyor da olabilirsin. 50 liralık benzin alıp ışığın yanmasını beklemek yerine fulle abi yarım depo falan bitirince tekrar fulle öyle daha sağlıklı ölçüm olur. ışığa da yol bilgisayarına da güvenme bence.
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 04, 2013, 20:37:40 »
2005 sol sedan: 250 km yolu 80 liralık yakıtla gidiyoruz. az yaksın diye kasmadan. bence de deponun tamamını doldurup eksildikten sonra yine doldurun öyle ölçün ne kadar yaktığını çünkü yakıt göstergesindeki aralıklar eş değil bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 04, 2013, 20:41:34 »
2005 sol sedan: 250 km yolu 80 liralık yakıtla gidiyoruz. az yaksın diye kasmadan. bence de deponun tamamını doldurup eksildikten sonra yine doldurun öyle ölçün ne kadar yaktığını çünkü yakıt göstergesindeki aralıklar eş değil bence.
Doğrudur eş değil zaten.Işık yandığında 15 litre kalıyor.Depo 55 litre.İlk yarım depo çabuk bitiyor sonrasında gittikçe artıyor kalan litreye oranla gösterge dilimi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 04, 2013, 21:29:51 »
yücel bey sehir içinden bahsediyor arkadaslar uzun yol değil.uzun yolda veya akan trafıkte aracın yakıt degerleri iyi zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 04, 2013, 21:31:42 »
yücel bey sehir içinden bahsediyor arkadaslar uzun yol değil.uzun yolda veya akan trafıkte aracın yakıt degerleri iyi zaten
Kesinlikle eminimki şehiriçide olsa yanlış ölçüm yapıyor.O şekilde ölçüm doğru değil çünkü  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 04, 2013, 21:41:37 »
şehir içi de dogru olabılır ben lamba yanınca 45 litre benzın alıyordum gunluk 5 gidiş 5 km dönüş tekrar lamba yanana kadar en fazla 410 km gördüm.ama uzun yolda arac cok ıyıydi aynı ölcüm seklıyle 700 km kullanabıldım uzun yolda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 04, 2013, 21:51:59 »
şehir içi de dogru olabılır ben lamba yanınca 45 litre benzın alıyordum gunluk 5 gidiş 5 km dönüş tekrar lamba yanana kadar en fazla 410 km gördüm.ama uzun yolda arac cok ıyıydi aynı ölcüm seklıyle 700 km kullanabıldım uzun yolda.
55 litrelik deposu var aracın ben kendim ortalama kullanımla (90-110 arası) şekilde 750 km civarını görüyorumki doldurduğumda 42-43 litre alıyor.Tabi klima ve yoldaki yokuş miktarı gibi şeyler olunca 400 km nin altına indiğimde olmadı değil.Kullanım çok önemli.Aynı yolda 3 te 1 farkettirdim kendim o da çok çok zorlamadan oldu bu fark.Belki daha zorlasam 3 te 2 ye kadar çıkardı bu fark.45 litre benzinle 400 km 5 kmlik kısa mesafe için bence çok güzel bir değer bence.Motor ısınamadan gitmiş oluyorsunuz çünkü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 04, 2013, 22:08:06 »
ertan bey cok sakın kullanıyordum bu degerlerı yakalamak ıcın ama bu seferde hıc keyıf alamıyordum aractan .kime sorsam benden daha az degerler söyleyince baskalarının degerlerını yakalaak ıcın bi strese dönmustu sattım bende :) üç kurusluk keyfımız var hayatta zaten.sonra lpg li bir honda aldım hıc ölçüm yapmadan bindim.gerçi onuda sattım gecen hafta şimdide arac bulamıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 04, 2013, 22:24:05 »
ertan bey cok sakın kullanıyordum bu degerlerı yakalamak ıcın ama bu seferde hıc keyıf alamıyordum aractan .kime sorsam benden daha az degerler söyleyince baskalarının degerlerını yakalaak ıcın bir strese dönmustu sattım bende :) üç kurusluk keyfımız var hayatta zaten.sonra lpg li bir honda aldım hıc ölçüm yapmadan bindim.gerçi onuda sattım gecen hafta şimdide arac bulamıyorum :)
Alışkanlıkla alakalı sanırım.Bende 5-6 senesine kadar baya yükleniyordum.4000-5000 devir bandında tutup o şekilde ilerliyordum.Mesela 80 le gideceksem millet 5.viteste giderken ben 3. viteste 4000 devirde giderdim sırf motor sesi hoşuma gittiğinden dolayı.Tabi sonra çevremde birkaç kişi daha aynı aracı alınca tüketimleri karşılaştırır olduk ve benim baya yüksekti onların sayesinde atlattım bu durumu gerçi bazen arada kaçamak yapıyorum ama olur o kadarda  :P