0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Valla ben anlamış degilim kardeşimdede aynı araçtan var onunkide aynı abi az yakıyor diyen kendini kandırıyor bence yada hesap yuapmayı bilmiyor .Geçen dörtnal toyota ya gittim sadık usta baktı etti arba temiz abi birşey yok dedi dedim yakıtı çok bunun dedim abi tüp taktıracan diyo uzun yolda az yakar ama şehir içi çok yakar diyo valla anlamadım abi tomarla para verdik az yakıyor iyi araç diye hiç alakası yok yaza okutayım ben bunu dizel bir araba alıp bineyim
Hiç boşuna uğraşmayın. Bu araba yakıyor. Ben de öyle şehir içi 8,5 lt/km laflarına pek inanamıyorum. Bende 2006 otomatik var LPG de 11.4 lt gösteriyor. Bir depo (simit) ile şehir içinde 300 km, şehir dışında 400 km gidebiliyorum maalesef...
Ertan kardeşim valla 12 yıldır ehliyetli 3 yıl ehliyetsiz amatör olmak kaydıyla 15 senedir arba kullanırım ( basiyim yakiyi basmiyim gene yakıyi ) ( boşa atiyim yakiyi atmiyim gene yakiyi ) anlayacagın 50 tl ile her daim 100 bilemedin 110 km gidiyo lafın özü bu gerisi yalan ha kış tır lastiktir bakalım yazın o faktörleride görecegiz inşallah vallaha şöyle 50 liraya yani 10 litre benzinle 130 km felan gitse çok iyi diyecem
2005 sol sedan: 250 km yolu 80 liralık yakıtla gidiyoruz. az yaksın diye kasmadan. bence de deponun tamamını doldurup eksildikten sonra yine doldurun öyle ölçün ne kadar yaktığını çünkü yakıt göstergesindeki aralıklar eş değil bence.
yücel bey sehir içinden bahsediyor arkadaslar uzun yol değil.uzun yolda veya akan trafıkte aracın yakıt degerleri iyi zaten
şehir içi de dogru olabılır ben lamba yanınca 45 litre benzın alıyordum gunluk 5 gidiş 5 km dönüş tekrar lamba yanana kadar en fazla 410 km gördüm.ama uzun yolda arac cok ıyıydi aynı ölcüm seklıyle 700 km kullanabıldım uzun yolda.
ertan bey cok sakın kullanıyordum bu degerlerı yakalamak ıcın ama bu seferde hıc keyıf alamıyordum aractan .kime sorsam benden daha az degerler söyleyince baskalarının degerlerını yakalaak ıcın bir strese dönmustu sattım bende üç kurusluk keyfımız var hayatta zaten.sonra lpg li bir honda aldım hıc ölçüm yapmadan bindim.gerçi onuda sattım gecen hafta şimdide arac bulamıyorum