0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar yazışmalardan anladıgım kadarı ile bu arçalar uzun yolda basmadıgınız sürece her araç gibi çok ideal yakıyor .Fakat şehir içi heleki ankara istanbul gibi trafigin yogun olduğu şehirlerde şehir içi trafiginde 9-10 litre gibi rakamları rahat görüyor.Bazı arkadaşlar basarsan şöyle basmazsan böyle diye yorumlar yapmışlar zaten ben bunun bilinci olan biriyim tabiki aracın 5000-6000 bin bandında tutar vites degiştirirsen araçta sana arşılıgını yakıt olarak verir ben rampa dahi çıkarken 3000 bandını korurum .Depo fulleyip denemek mantıklı fakat şöyle bir durum var araçtaki benzin lambası artık ezberledim yendıgı yer belli yaptıgı km rede belli bakalım yaza görecez ne yapacagını ama benim hiç umudum yok 1 litre düşse 9 litre oda fabrika verisi zaten .Birde şu var bundan önce 2001 facus kullandım benzinli o araçta şehir içi gerçekten 7 litreyi gördüm 100 tl lik benzinle inanmazsınız belki ama 295 km yol yaptım aynı şekilde benzin lambası yanarken aldım ve tamı tamına 295 km yol yaptım ama aynı şöför araç motor hacimli araç fakat bu 10,5 -11 litre tüketiyor.Bakalım olmazsa ya lpg yapacaz yada yolları ayıracaz d4d ye geçerim artık kasa aynı motorlar sorunsuz bir arkadaşımda var çok memnun
Eğer düz vitesli bir araçsa 10.5lt/100km yüksek bir değer gerçekten.Kendi aracımdan (2006 otomatik) örnek vereyim; yaz mevsimi İstanbul içi sakin kullanım 9.5-10.2lt/100km, kış mevsimi İstanbul içi sakin kullanım 10.8-11.4lt/100km. Genel olarak gördüğüm Corolla'ların yol bilgisayarını kontrol ederim, otomatik olanlar 11 -+ 0.5 lt/100km civarında oluyor genelde.Bundan önce '99 model Opel Corsa 1.4 Otomatik aracım vardı, kış değerleri 13.5lt/100km civarıydı, açıkçası Corolla benim için ekonomik bir araç oldu bu bağlamda.Uzun yol değerleri için konuşmak gerekirse, babam 6.0lt/100km ben ise 6.1lt/100km değerlerine ulaştık, fakat araçta hız sabitleyicinin olması büyük bir etken tabi ki.Umarım karşılaştırma için bir faydası dokunur.
Arkadaşlar iyiden iyiye ayar olmaya başladım .Arkadaş bizim arabada mı anormallik var bizde mi anormallik var yemin ederim gaza o kadar tatlı basyorum ki gaz kaderine isyan eder hale geldi .Bu işte bir terslik var.Hayır aynı araçtan biraderde olmasa vallah tamam diyecem .Biraderin aracıda aynı yakıyor.Şu an 8,6 yakıyoruz inşallah biraz daha düşeriz .
ben gerckten bu şehir içinde nasıl fabrika verilerinin altına düşebiliyorsunuz anlam veremiyorum.kimse üzerine alınmasın ama 6 7 litre gibi değerlere inanmıyorum.bu araçların sehir içi verisi 10 lt olarak bılıyordum ama 9 küsürmüş hadi benzini gectım sehır ıcı 8 litre lpg yaktığını ıddıa edenler var.sehır dışı gerceten basmayınca az yakıyor ama sehır ıcı mümkün değil.arkadsımda tsı golf var ankara trfınde 8 un altına düşemiyor.