Anket

Toyota Alırmısınız ?

Alırım
138 (72.3%)
Almam
53 (27.7%)

Toplam Oy Verenler: 189

Gönderen Konu: Yine Toyota Alır mısınız ?  (Okunma sayısı 47710 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '10
  • 5 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Yine Toyota Alır mısınız ?
« Yanıtla #300 : Aralık 07, 2013, 21:57:01 »
Merhaba,
İşinize karışmak gibi olmasın ama, Honda ve Mazda'nın Toyota'ya üstünlüğü nedir ?
Honda belki ama Mazda Toyota'nın rakibi olamaz gibi geliyor bana.
Hocam tam tersi, Mazda daha üstün diye düşünüyorum. Sırf Hondayı daha çabuk satabileceğim için almak istiyorum şu anki toyotamı sattığım zaman, aslında Mazda daha öncelikte benim için ama ekonomik şartlar işte.

Dünya çapında, daha doğrusu amerika da yapılan en sorunusuz araç listelerinde Mazda, Toyota ve Honda dan daha üst sıralarda diye biliyorum.
Şerefsiz köpeklerle masaya oturanlar şu hikayeyi bir okusunlar.Hepsinin intikamı alınmadan bu ateş sönmeyecek.

https://eksisozluk.com/entry/37514323

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #301 : Aralık 07, 2013, 22:04:12 »
Hocam tam tersi, Mazda daha üstün diye düşünüyorum. Sırf Hondayı daha çabuk satabileceğim için almak istiyorum şu anki toyotamı sattığım zaman, aslında Mazda daha öncelikte benim için ama ekonomik şartlar işte.

Dünya çapında, daha doğrusu amerika da yapılan en sorunusuz araç listelerinde Mazda, Toyota ve Honda dan daha üst sıralarda diye biliyorum.

İlginç.
Bir ara ülkemizde Mazda 323 compact modeller satılırdı.
Fiyatı da cazipti o zaman.
Ama şimdi baktım fiyatlara da. (Aşağıdaki linkde.)

http://www.mazda-tr.com/

Uçmuşlar resmen.
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #302 : Aralık 07, 2013, 22:17:40 »
   içinizde yeni corolla ve civic f7 kasa heriki aracıda tanıyacak kadar kullanan arkadaşımız varsa görüş belirtebilirmi ben civic 7 yi kullandım ama cok az yol gittim mukayese edecek kadar bilgi sahibi olamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #303 : Aralık 07, 2013, 22:34:41 »
Aldım bile:)
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #304 : Aralık 07, 2013, 22:51:51 »
mazda'ya bir oy da benden. ülkemizde yeteri kadar değer görmemesi kötü bir araç olduğu anlamına gelmez. tasarımcıları muazzam çalışıyor. aylardır yeni 3'ü bekliyorum incelemek için, bir türlü gelmedi. 2014 model yılını mı bekliyorlar anlamış değilim fakat yeni yılda da gelmezse yurt dışına çıkasım var aracı incelemek için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #305 : Aralık 07, 2013, 23:16:24 »
   içinizde yeni corolla ve civic f7 kasa heriki aracıda tanıyacak kadar kullanan arkadaşımız varsa görüş belirtebilirmi ben civic 7 yi kullandım ama cok az yol gittim mukayese edecek kadar bilgi sahibi olamadım.

civic f7 kasayı tanıyacak kadar kullandım ama yeni corolla kullanmadım. Sorunuz varsa cevaplamaya çalışayım.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #306 : Aralık 07, 2013, 23:20:16 »
1997 Corolla GLİ AT aldım.
2006 Corolla D4-D MMT aldım.
2013 Yaris Hybrid CVT aldım.

Birdahaki sefere Toyota alma ihtimalim oldukça fazla gibi görünüyor.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #307 : Aralık 07, 2013, 23:42:37 »
civic f7 kasayı tanıyacak kadar kullandım ama yeni corolla kullanmadım. Sorunuz varsa cevaplamaya çalışayım.

Evet Ali abi benim sorum var.Çevremdeki birçok kişi fd7 kasa civic'i yerden yere vuruyor.Ben sadece bir kez kullandım ama çok çok kısa :( Direksiyona oturduğumda sanki D yada E segmenti bi araca binmiş hissi var.Kullanımı çok zevkliydi yada ben öyle hissettim bilmiyorum.Onun haricinde hiç bir bilgim yok.Sorularım şunlar:

1-Bu kasaların otomatik olanının daha çok tutulduğunu biliyorum.Siz sürekli kullandığınız için şanzıman performansı nasıl?
2-Kullanım olarak benim yukarıda yazdıklarım sizde de oluyor mu?(Direksiyonun başında oturmak bile bana büyük keyif vermişti :) )
3-2012 model elegance otomatik bir fd7 civic'in gerçek piyasa değeri nedir?Yani ikinci eli.
4-Aslında sormam bile yanlış ama herhangi bir kronik arızası veya size sorun çıkaran birşeyi var mı aracın?
5-Yakıt durumu nasıl?
6-5.viteste 2000-2500-3000 devirdeki hızları nedir?

Teşekkürler :)
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #308 : Aralık 08, 2013, 18:49:49 »
Evet Ali abi benim sorum var.Çevremdeki birçok kişi fd7 kasa civic'i yerden yere vuruyor.Ben sadece bir kez kullandım ama çok çok kısa :( Direksiyona oturduğumda sanki D yada E segmenti bi araca binmiş hissi var.Kullanımı çok zevkliydi yada ben öyle hissettim bilmiyorum.Onun haricinde hiç bir bilgim yok.Sorularım şunlar:

Teşekkürler :)

1-Bu kasaların otomatik olanının daha çok tutulduğunu biliyorum.Siz sürekli kullandığınız için şanzıman performansı nasıl?

Şuana kadar kullandığım en iyi otomatik vites diyebilirim. Özellikle Sport modda f1 kullanımı çok keyifli

2-Kullanım olarak benim yukarıda yazdıklarım sizde de oluyor mu?(Direksiyonun başında oturmak bile bana büyük keyif vermişti :) )

Direksiyona oturunca ön konsol kesinlikle fark yaratıyor ama hiç senin dediğin gibi bir hisse kapılmadım :)

3-2012 model elegance otomatik bir fd7 civic'in gerçek piyasa değeri nedir?Yani ikinci eli.

benim araba LPG spect olanlardan BRC my11 LPG kiti mevcut ve 6 yıl garantiyi bozmuyor diye bunu tercih etmiştim. İkinci değerini geçen gün bayide sordum 49.000 TL civarı dediler. Bu arada ben aldığımda aynalar içeriden düğme ile kapanıyordu bir sonraki seride bu özelliği kaldırmışlar yerine follow me özelliğini eklemişler, ayrıca park sensörü benim araçta orjinal olmasına rağmen bir sonraki seride park sensörünü çıkartmışlar (Honda'nın garip işleri).

4-Aslında sormam bile yanlış ama herhangi bir kronik arızası veya size sorun çıkaran birşeyi var mı aracın?

Kronik arızası var mı bilmiyorum henüz ciddi bir soru yaşamadım ama şikayetlerimi söyleyim. Sağ kapıdan gıcırtıe şeklinde ses geliyordu, 3-4 kez servise gitmek zorunda kaldım, bir gün arabayı bırakmak zorunda kaldım, sorunu çözdüler. Şimdi kol dayama bölmesinin kapağından gıcırtı geliyor, geçen sefer gittiğimde mumladılar ve ses kesildi ama yeniden başladı, iyice artmasını bekliyorum tekrar gideceğim. Özetle iç bakalit kalitesi Almanlar gibi değil, Corolla ile bu konuda çok benzerler :( Bir de anahtarın arkasındaki Honda logosunun parlaklığı zamanla gidiyor son bakımda söyledim ve komple anahtarı değiştirdiler, bilseydim değiştirilmesini istemezdim, ben basit bir kapak değişimi diye düşünmüştüm adamlar tüm anahtarı değiştirdiler. Ankara'da Honda Bora'nın servis hizmetlerinden çok memnunum fakat Toyota'dan bir tık pahalı görünüyor

5-Yakıt durumu nasıl?

hiç sorma çok yakıyor :( LPG'siz binilmez. Benzin ile şehir için 10 lt, LPG ile 12 - 13 litreyi buluyor :(

6-5.viteste 2000-2500-3000 devirdeki hızları nedir?

Çok dikkat etmedim ama uzun yolda 119 sabit hızla düz yolda 2000 - 2100 devir aralığında olduğunu hatırlıyorum
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #309 : Aralık 09, 2013, 16:30:26 »
Almam
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #310 : Aralık 10, 2013, 16:01:36 »
Kasa ağılığı ve tork gibi durumları dikkate alarak alabilirim.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #311 : Aralık 10, 2013, 16:38:31 »
İlginç.
Bir ara ülkemizde Mazda 323 compact modeller satılırdı.
Fiyatı da cazipti o zaman.
Ama şimdi baktım fiyatlara da. (Aşağıdaki linkde.)

http://www.mazda-tr.com/

Uçmuşlar resmen.
Liste Fiyatlarından yaklaşık 8000 Tl düşüp satın alabiliyorsunuz şu an. Gerçekten ilgileniyorsanız bayilerden fiyat alın lütfen.
Mazda 3 1.5G Skyactiv Power

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #312 : Aralık 10, 2013, 16:43:36 »
alınır ya neden alınmasın
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '11
  • 80 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #313 : Aralık 11, 2013, 19:26:24 »
passat jetta
citroen c4 c5
reno meane fluence clio
skoda yeti superb rapid roomster
avensis corolla
10 yıllık tecrübe ile en ömürlü araba kesinlikle toyota.. arızaları olur kullanmaya dayalıdır üretime dayalıtır..   vw servisine de gidiyorum skoda servisine de toyota servisine gidince hangi markayı alsam sorusu ortadan kalkıyor..

sıralama yapacak olursam süperb aynı adı gibi kesinlikle süper b...  avensis 10 numara araç... yeti yakıt konusunda veya motor konusunda biraz esnek olsa alacağım tek araba.. diğerleri traş zaten ...  kaldı corolla  :)
ne bu topraklar kana doymuş... ne de bu millette akacak kan tükenmiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 169100
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #314 : Aralık 14, 2013, 03:17:32 »
Merhaba,
İşinize karışmak gibi olmasın ama, Honda ve Mazda'nın Toyota'ya üstünlüğü nedir ?
Honda belki ama Mazda Toyota'nın rakibi olamaz gibi geliyor bana.

Toyota kullanan biri olarak bende ayni sekilde dusunuyorum. Sirketin 2009 mazda 6 aracini saticaklardi, kullanma firsatim oldu. Arac performans olarak iyiydi.Deri doseme ve ic donanimi guzeldi. Km 50 bin civarindaydi . Galerinin verdigi fiyat olan 35 bine (piyasasinin 10 bin alti) alma sansim vardi ama almadim zaten alsam biraz kullanir satardim.Mutlaka toyotaya gore ustun yonleri vardir, ama Turkiye sartlarinda bende toyota diyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #315 : Şubat 08, 2014, 09:46:34 »
Otomobil seçimi gerçekten beklentiyle alakalı.Toyota daha sorunsuz ve sağlam araçlar üretiyor olabilir ve beklentisi bu olanlar tekrar alır ama sessizlik ve konfor isteyenler için uygun bir marka değil.Tüm araçları gürültülü ve sert.Toyota sürüş anlamında çok geride.Ben tekrar Toyota almam diye düşünüyorum.
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #316 : Şubat 08, 2014, 09:56:46 »
2006 sonrası toyotalardan almayı pek düşünmüyorum. Alırsamda tek alacağım yaris hybrid tir
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #317 : Şubat 08, 2014, 10:21:46 »
yeni auris gibi sürüşü keyifli bir araç olursa alırım
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #318 : Şubat 08, 2014, 10:31:29 »
93 model corolla 1.6gl yi azda olsa kullandıktan sonra, toyota hep kafamda yer yapmıştı. Model yılının çok eski olmasına rağmen, aracın kokpitindeki yıpranmanın çok az olması, koltuk döşeme kalitesi,  ergonomisi, geniş görüş açısı, kasasına göre ciddi performansıyla , gerçekten çok ideal bir araçtı. Bir tek olumsuz özelliği yakıt tüketiminin ciddi yüksek olmasıydı. 6-7 yıl kadar volvo s40 kullanıp sonra, 2005 model corolla hb e geçince, biraz afalladım,  ve zaman içinde arabayı sevmemeye başladım, ergonomi azalmış, koltuk döşeme kalitesi düşmüş, yol tutuşu yetersizleşmişti 93 corolla ya göre. Vag grubuna geçtikten sonrada, bir volvo kadar olmasa da, daha iyi bir arabaya bindiğimi hissediyorum. Japon araçlarının neredeyse hepsini(b-c-d segmenti) test sürüşü ve incelemede bulundum. Ama hiçbiri cazip gelmiyor bana, gerek motor güçleri, gerek kabin gürültü yalıtımlarına baktığımda , ancak gt86 gibi uç bir arabayla bir toyotaya dönme ihtimalim var. Onun da rakamları, vergi baremleri nedeniyle çok yüksek. Tabi birde gt86 türkiyede ne kadar tutunabilecek, şu anki piyasa koşullarında, onuda zaman belirleyecek. Japon otomobilleri, basit dizaynları bırakıp, kompleks ve kg bazında ağır araçlar üretmeye başladıklarından beri bana hitap etmemeye başladı. İnşallah, bu küçük motor turbolara tez vakitte geçip, o eski performans handikaplarını tekrar lehlerine döndürürler.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #319 : Şubat 08, 2014, 11:13:50 »
Yaris auris ve avensise karşı koyamam. Yeni corollayı sevemedim hala gözüm alışmadı test sürüşüne çıktım ettim  ama sevemedim arka amortisörleri hala bağımsız değil ve arkası sekiyor kesinlikle benlik değil. Avensiside alma şartım muhtemelen 1.8-2.0 olur 1.6 yetiyor ama araba boşken ve kalkış olduktan sonra ama tabi yetmediği aşikar. He birde avensise 1.6 turbo olursa eyvallah her türlü :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)