0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Murat bey biraz önce arkadaşın yönlendirdiği özel servisle konuştum ecu yerine direksiyon altındaki motorlu pompa var ondan olma ihtimali yüksek dedi. ecu değişse de arıza gitmemeye bilir dedi kafam iyice karıştı. sizin böyle bir bilginiz başınızdan geçen tecrübeniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.
yusuf bey direksiyon motorunda olma şansı yok kesinlikle arızanız ecu da sakın öyle bir hareket etmeyin o özel servisin yaklaşımı normal değil
tamam teşekkürler Murat bey.
yusuf bey şaşmaz da benim elemanımı arayın selamımı söyleyin ecu tamiri ile ilgili ankara da garanti nasıl sorun varmı size bilgi versin 0544 225 66 19 ismi murat
aradım telefona cevap vermedi tekrar ararım biraz sonra. tekrar teşekkürler.
araç içinde çalışıyor olabilir daha sonra ulaşırsınız
dönüş yaptı konuştuk. tamir edilme ihtimali var 500-600 tl tutar, ecu içerisinden tamir edilen kısım arıza verirse yeniden yardımcı oluruz dedi. eğer tamir edilemezse de servisle aynı ücretler olur dedi. ayrıca ecu direksiyon kolonlar-direksiyon pompası sıkıştırdığı için arıza vermiştir muhtemelen dedi. sadece ecu çözüm olmaya bilir yada ecu değişse bile o pompadan dolayı yeniden arıza verebilir kolon/pompa ya bakılması gerektiğini söyledi.
kolon pompa arızası genelde ecu den önce belli olur sonuç olarak tamiride az bir fiyat değil servise 1210 tel verip bütün sorumlulukları servise yüklemek bence en mantıklısı diye düşünüyorum
bende öyle düşünüyorum. ama ikinci bir masraf derler diye de korkuyorum. çok kötü bir zamanda arızalandı araba da.
onun için servisi arayın başka bir masraf çıkmayacağının sözünü versinler ona göre yaptırın hatta servis müdürü ile bizzat görüşün
biraz önce konuştuk özellikle diğer kısımlarını duyduğum parçaları yeniden incelemelerini istedim. sadece ecu nun değişmesi yeterli olacak inceledik dediler. tamam dedim parça sipariş edecekler. yarın akşama hazır olur dediler. gitti 1.210 tl
Murat ustam foruma hoş geldiniz. Karşılaştığımız sorunlar ve aklımıza takılan konular ile ilgili soru sorabileceğimiz birisine her zaman ihtiyacımız olmakta tabiki. Murat ustam, siz LPG'li araç kullanımı ile ilgili neler tavsiye edersiniz. Nelere dikkat etmeliyiz sizce. Mesela, bazı sizin gibi ustalar uzun yolda ilk 50-60 ve son 50-60 km benzine alarak kullanmamızı tavsiye ediyor. Siz ne dersiniz. Zaten sıralı sistem demek buna gerek yok demek değil mi?
Murat bey aracımı dün aksama doğru aldım. sorun düzelmiş. umarım tekrar olmaz. kimsenin başına da gelmez. ustaya neye dikkat edelim de araca direksiyona zarar vermeyelim diye sorduğum da araç çalışmazken direksiyonu oynatmaya çalışmamak önemli dedi. arıza ondan dolayı olmuş gibi söylendi pek tatmin etmedi ama yine de çalışmadığı zaman direksiyona dokunmaya korkarım artık
Murat bey arabam corolla hb at bakım zamanı geliyor motor yağı olarak sizce ne kullanmalıyım 10 40 5 30 gibi yağlar var hangisi iyidir
aracınızda bulunan 3zz motor için kullanacağınız en iyi ve konomik yağ 5w30 tam sentetik yağdır hatta bulabilirseniz castrol 5w30 AP bu sonundaki AP japon araçlar için uygunlık anlamı taşır.