Gönderen Konu: Toyotanızla ilgili sorunlarınıza cevap burada  (Okunma sayısı 27424 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • toyosan alternatif otomotiv hizmetleri
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyotanızla ilgili sorunlarınıza cevap burada
« Yanıtla #60 : Şubat 19, 2013, 12:53:34 »
Murat bey biraz önce arkadaşın yönlendirdiği özel servisle konuştum ecu yerine direksiyon altındaki motorlu pompa var ondan olma ihtimali yüksek dedi. ecu değişse de arıza gitmemeye bilir dedi kafam iyice karıştı. sizin böyle bir bilginiz başınızdan geçen tecrübeniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.

yusuf bey direksiyon motorunda olma şansı yok kesinlikle arızanız ecu da sakın öyle bir hareket etmeyin o özel servisin yaklaşımı normal değil
ALTERNATİF OTOMOTİV ÖZEL SERVİS....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Şubat 19, 2013, 12:54:39 »
yusuf bey direksiyon motorunda olma şansı yok kesinlikle arızanız ecu da sakın öyle bir hareket etmeyin o özel servisin yaklaşımı normal değil

tamam teşekkürler Murat bey.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #62 : Şubat 19, 2013, 12:58:24 »

tamam teşekkürler Murat bey.

yusuf bey şaşmaz da benim elemanımı arayın selamımı söyleyin ecu tamiri ile ilgili ankara da garanti nasıl sorun varmı size bilgi versin  0544 225 66 19 ismi murat

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Şubat 19, 2013, 13:08:27 »
yusuf bey şaşmaz da benim elemanımı arayın selamımı söyleyin ecu tamiri ile ilgili ankara da garanti nasıl sorun varmı size bilgi versin  0544 225 66 19 ismi murat

aradım telefona cevap vermedi tekrar ararım biraz sonra. tekrar teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #64 : Şubat 19, 2013, 13:10:52 »
aradım telefona cevap vermedi tekrar ararım biraz sonra. tekrar teşekkürler.

araç içinde çalışıyor olabilir daha sonra ulaşırsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Şubat 19, 2013, 13:22:20 »
araç içinde çalışıyor olabilir daha sonra ulaşırsınız

dönüş yaptı konuştuk. tamir edilme ihtimali var 500-600 tl tutar, ecu içerisinden tamir edilen kısım arıza verirse yeniden yardımcı oluruz dedi. eğer tamir edilemezse de servisle aynı ücretler olur dedi. ayrıca ecu direksiyon kolonlar-direksiyon pompası sıkıştırdığı için arıza vermiştir muhtemelen dedi. sadece ecu çözüm olmaya bilir yada ecu değişse bile o pompadan dolayı yeniden arıza verebilir kolon/pompa ya bakılması gerektiğini söyledi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #66 : Şubat 19, 2013, 13:26:19 »
dönüş yaptı konuştuk. tamir edilme ihtimali var 500-600 tl tutar, ecu içerisinden tamir edilen kısım arıza verirse yeniden yardımcı oluruz dedi. eğer tamir edilemezse de servisle aynı ücretler olur dedi. ayrıca ecu direksiyon kolonlar-direksiyon pompası sıkıştırdığı için arıza vermiştir muhtemelen dedi. sadece ecu çözüm olmaya bilir yada ecu değişse bile o pompadan dolayı yeniden arıza verebilir kolon/pompa ya bakılması gerektiğini söyledi.

kolon pompa arızası genelde ecu den önce belli olur sonuç olarak tamiride az bir fiyat değil servise 1210 tel verip bütün sorumlulukları servise yüklemek bence en mantıklısı diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Şubat 19, 2013, 13:29:08 »
kolon pompa arızası genelde ecu den önce belli olur sonuç olarak tamiride az bir fiyat değil servise 1210 tel verip bütün sorumlulukları servise yüklemek bence en mantıklısı diye düşünüyorum

bende öyle düşünüyorum. ama ikinci bir masraf derler diye de korkuyorum. çok kötü bir zamanda arızalandı araba da. :argh: :olmamış:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #68 : Şubat 19, 2013, 13:54:35 »
bende öyle düşünüyorum. ama ikinci bir masraf derler diye de korkuyorum. çok kötü bir zamanda arızalandı araba da. :argh: :olmamış:

onun için servisi arayın başka bir masraf çıkmayacağının sözünü versinler ona göre  yaptırın hatta servis müdürü ile bizzat görüşün

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Şubat 19, 2013, 14:52:59 »
onun için servisi arayın başka bir masraf çıkmayacağının sözünü versinler ona göre  yaptırın hatta servis müdürü ile bizzat görüşün

biraz önce konuştuk özellikle diğer kısımlarını duyduğum parçaları yeniden incelemelerini istedim. sadece ecu nun değişmesi yeterli olacak inceledik dediler. tamam dedim parça sipariş edecekler. yarın akşama hazır olur dediler. gitti 1.210 tl :( :argh: :olu:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #70 : Şubat 19, 2013, 14:56:57 »
biraz önce konuştuk özellikle diğer kısımlarını duyduğum parçaları yeniden incelemelerini istedim. sadece ecu nun değişmesi yeterli olacak inceledik dediler. tamam dedim parça sipariş edecekler. yarın akşama hazır olur dediler. gitti 1.210 tl :( :argh: :olu:

bitti işte ;) kafanı takma bence  sorun çözülecektir başka masraf çıkmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Şubat 19, 2013, 20:38:27 »
Murat ustam foruma hoş geldiniz. Karşılaştığımız sorunlar ve aklımıza takılan konular ile ilgili soru sorabileceğimiz birisine her zaman ihtiyacımız olmakta tabiki. Murat ustam, siz LPG'li araç kullanımı ile ilgili neler tavsiye edersiniz. Nelere dikkat etmeliyiz sizce. Mesela, bazı sizin gibi ustalar uzun yolda ilk 50-60  ve son 50-60 km benzine alarak kullanmamızı tavsiye ediyor. Siz ne dersiniz. Zaten sıralı sistem demek buna gerek yok demek değil mi? Bu arada ben de 1998-2000 yılları arasında Alaca ilçesinde bulundum. Güleryüz tesislerinin bıldırcının tadı halen damağımda ve birde sungurlu çıkışındaki mavi-ocak tesislerindeki odun ateşinde pişen pidenin. Mavi-Ocak'da mola verenlere kağıt poşet içerisinde leblebi ikram geleneği halen devam ediyor mu acaba merak ettim. Neyse gevezeliğin sırası değil yolum düşerse yanınıza uğrarım hoşçakalın.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #72 : Şubat 19, 2013, 20:48:31 »
Murat ustam foruma hoş geldiniz. Karşılaştığımız sorunlar ve aklımıza takılan konular ile ilgili soru sorabileceğimiz birisine her zaman ihtiyacımız olmakta tabiki. Murat ustam, siz LPG'li araç kullanımı ile ilgili neler tavsiye edersiniz. Nelere dikkat etmeliyiz sizce. Mesela, bazı sizin gibi ustalar uzun yolda ilk 50-60  ve son 50-60 km benzine alarak kullanmamızı tavsiye ediyor. Siz ne dersiniz. Zaten sıralı sistem demek buna gerek yok demek değil mi? 
Hoşbulduk Gökhan bey, lpg benzinli araçlarda kullanılan yakıt benzine göre  içerik olarak hem kuru hemde açığa çıkarttığı ısı değiri yüksek bir yakıt bu nedenle yaklaşık 40bin kmde  motorların özellikle subap sistemlerinde kurumlanma subapların oturması sonucu motorda zararlar oluşturabilmektedir.Sizinde duyduğunuz gibi bizler lpg li araç kullanımında sıralı sistem olsun olmasın özellikle uzun yolda benzinle kullanmanızı öneriyoruz böylelikle subap sistemini biraz olsun yağlamış ve motorun daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Şubat 19, 2013, 21:03:36 »
Merhabalar hoşgeldin Murat abi :) Şimdi benim en çok merak ettiğim olay e11-e12 corollalarda vvt-i motorlarda çift katalizör mü var yoksa tek katalizör mü ? Hafiften Serdar beyle tartışmaya girdik konuya dahil olupta bilgilendirme yaparsanız çok memnun olurum :)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=49629.new#new
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Şubat 21, 2013, 01:36:36 »
slmlar murat bey aracımın 100bin bakımı yaklaştı ve yaptırmayı düşünüyorum.Yozgatta ikamet ediyorum vaktim olursa Çoruma da gelebilirim.Kitapçığına baktım ve periyodik bakım olarak motor yağı,yağ filitresi,polen filitresi değişiyor galiba fiyat  olarak ne kadar tutar.
ayrıca 80binde değişmesi gereken yakıt filitresi değiştirilmemiş. depo içindeki yakıt filitresi de dahil ayrıca fiyat nekadar tutar ve değiştirmem şart mı?teşekkürler.Okulumuzda öğretmen arkadaşlardan çorumlu iki arkadaş aracını size yaptırıyorlarmış çok memnun olduklarını söylediler ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Şubat 21, 2013, 09:20:28 »
Murat bey arabam corolla hb at bakım zamanı geliyor motor yağı olarak sizce ne kullanmalıyım 10 40 5 30 gibi yağlar var hangisi iyidir
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Şubat 21, 2013, 11:09:47 »
Murat bey aracımı dün aksama doğru aldım. sorun düzelmiş. umarım tekrar olmaz. kimsenin başına da gelmez. ustaya neye dikkat edelim de araca direksiyona zarar vermeyelim diye sorduğum da araç çalışmazken direksiyonu oynatmaya çalışmamak önemli dedi. arıza ondan dolayı olmuş gibi söylendi pek tatmin etmedi ama yine de çalışmadığı zaman direksiyona dokunmaya korkarım artık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #77 : Şubat 21, 2013, 11:49:44 »
Murat bey aracımı dün aksama doğru aldım. sorun düzelmiş. umarım tekrar olmaz. kimsenin başına da gelmez. ustaya neye dikkat edelim de araca direksiyona zarar vermeyelim diye sorduğum da araç çalışmazken direksiyonu oynatmaya çalışmamak önemli dedi. arıza ondan dolayı olmuş gibi söylendi pek tatmin etmedi ama yine de çalışmadığı zaman direksiyona dokunmaya korkarım artık :)

çalışmazken direksiyonu çevirmemek gerekir bu çok doğru inşallah bir daha olmaz geçmiş olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #78 : Şubat 21, 2013, 11:51:55 »
Murat bey arabam corolla hb at bakım zamanı geliyor motor yağı olarak sizce ne kullanmalıyım 10 40 5 30 gibi yağlar var hangisi iyidir

aracınızda bulunan 3zz motor için kullanacağınız en iyi ve konomik yağ 5w30 tam sentetik yağdır hatta bulabilirseniz castrol 5w30 AP bu sonundaki AP japon araçlar için uygunlık anlamı taşır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Şubat 21, 2013, 12:01:41 »
aracınızda bulunan 3zz motor için kullanacağınız en iyi ve konomik yağ 5w30 tam sentetik yağdır hatta bulabilirseniz castrol 5w30 AP bu sonundaki AP japon araçlar için uygunlık anlamı taşır.
araca 50000 bakımda mobil 10 40 koymuşlar yani 5 30 koysam bir sorun olmaz dimi
yine toyota inadına corolla