Gönderen Konu: Toyotanızla ilgili sorunlarınıza cevap burada  (Okunma sayısı 26436 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyotanızla ilgili sorunlarınıza cevap burada
« Yanıtla #80 : Şubat 21, 2013, 12:30:23 »
çalışmazken direksiyonu çevirmemek gerekir bu çok doğru inşallah bir daha olmaz geçmiş olsun :)

Teşekkürler.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • toyosan alternatif otomotiv hizmetleri
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Şubat 27, 2013, 12:23:30 »
Toyotanızla ilgili sorunlarınıza elimden geldiğince hızlı cevap vermeye çalıştığımı belirtmek isterim
ALTERNATİF OTOMOTİV ÖZEL SERVİS....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA:)
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Şubat 27, 2013, 14:50:41 »
yetkili servısteki hava polen yağ filtreleri dışarda aynısını bulmak mumkun değil sanırım. Gebze ve cevrede araştırdım yok oğlu yok. Siz ne kullanıyorsunuz?...
ToYoTa CoRoLLa
        1.6
CoMFoRT ExTRa
WhİtE   EaGLe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 VVT-i
    • www.ahmetyildiz.org
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Şubat 27, 2013, 16:03:33 »
2005 model corolla aracım ben almadan önce km si 200.000 den 100.000 e düşürülmüş  >:( ve şu an 120.000 civarında. Sormak istediğim şu ki motor zinciri ne kadarda değişir usta 110.000 e göre gerek yok dedi. ama 220.000 kafamı karıştırıyor. yada daha önemli yürüyeninde yada motorunda kontrol edilmesi değişmesi gereken parça çıkarmı?
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Şubat 28, 2013, 10:03:36 »
2005 model corolla aracım ben almadan önce km si 200.000 den 100.000 e düşürülmüş  >:( ve şu an 120.000 civarında. Sormak istediğim şu ki motor zinciri ne kadarda değişir usta 110.000 e göre gerek yok dedi. ama 220.000 kafamı karıştırıyor. yada daha önemli yürüyeninde yada motorunda kontrol edilmesi değişmesi gereken parça çıkarmı?

avensis için bir ustayla konuşurken tirger zinciri hakkında belli km si yok değişmeye yakın ses gelmeye başlar hafiften sonra ses biraz daha artar, ses gelmeye başladığında değiştirmek lazım dedi.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #85 : Şubat 28, 2013, 10:53:02 »
Murat Bey aramıza hoş geldiniz.
2001 vvti terra otomatik var bende.

şanzıman yağınız kontrol ettirdim. durumu gayet iyi dendi eksiltmede yok. bunun kontrolünü aynı bu şekilde devam mı edelim.
fakat motor yağı kronik bir şekilde eksiltme var hangi yağı kullanalım.
birde arabada geç çalışma sorunu var. bunu nasıl aşabiliriz araştırmalarıma göre lpg araçlarda çözülemeyen problem gibi duruyor.

şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #86 : Şubat 28, 2013, 17:20:37 »
yetkili servısteki hava polen yağ filtreleri dışarda aynısını bulmak mumkun değil sanırım. Gebze ve cevrede araştırdım yok oğlu yok. Siz ne kullanıyorsunuz?...

biz orjinal üreticinin ürünlerini kullanıyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #87 : Şubat 28, 2013, 17:22:15 »
avensis için bir ustayla konuşurken tirger zinciri hakkında belli km si yok değişmeye yakın ses gelmeye başlar hafiften sonra ses biraz daha artar, ses gelmeye başladığında değiştirmek lazım dedi.
söylenen doğru belli bir kilometresi yok sesi dinlenir bakımlarda ses yapmaya başladığında set halinde değiştirilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #88 : Şubat 28, 2013, 17:27:03 »
Murat Bey aramıza hoş geldiniz.
2001 vvti terra otomatik var bende.

şanzıman yağınız kontrol ettirdim. durumu gayet iyi dendi eksiltmede yok. bunun kontrolünü aynı bu şekilde devam mı edelim.
fakat motor yağı kronik bir şekilde eksiltme var hangi yağı kullanalım.
birde arabada geç çalışma sorunu var. bunu nasıl aşabiliriz araştırmalarıma göre lpg araçlarda çözülemeyen problem gibi duruyor.

şimdiden teşekkürler

şanzıman yağının seviye kontrolünü ancak yağ kontrol çubuğundan yapabilirsiniz ama her 60bin kilometre de şanzıman yağını değiştirmek gerekir sizde ne zaman değiştiğini bilmiyorsanız en kısa zamanda değiştirmelisiniz eğer değiştirilmesi üzerinden 60bin kilometre henüz geçmedi ise o zaman bekleyebilirsiniz.2001 model corolla A/T için Castrol TRANSMAX  ATF DEXRON III yağ Kullanabilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Şubat 28, 2013, 17:28:22 »
söylenen doğru belli bir kilometresi yok sesi dinlenir bakımlarda ses yapmaya başladığında set halinde değiştirilir
Murat abi meraba en son bakımımda arabama lukoil marka 10/40 yağ koyuldu bu yağ hakkında bilgi verirsen sevinirim abi
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #90 : Şubat 28, 2013, 17:45:24 »
Murat abi meraba en son bakımımda arabama lukoil marka 10/40 yağ koyuldu bu yağ hakkında bilgi verirsen sevinirim abi
viskozite olarak 10W 40 doğru seçim ama lukoil yağ içeriğini bilemediğim için bu konuda fazla bir bilgi veremeyeceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Şubat 28, 2013, 17:48:05 »
sağol abi
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #92 : Şubat 28, 2013, 17:50:05 »

kullandığımız ürünler denso

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #93 : Şubat 28, 2013, 18:08:10 »
murat bey ben bursada ikamet etmekteyim. şanzıman yağının değişimi için kesin olarak yetkili serviste mi değiştirmek lazım.
yoksa havası falan alınıyor mu? normal yağ bakımı yapılırken yaptırabilirmiyiz.
teşekkkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '11
  • 5 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Şubat 28, 2013, 22:20:42 »
murat bey size de sorayım 2005 avensis 1.6 nın baskı balatasının bitme belirtileri nelerdir? yardımcı olursanız sevinirim. haftasonu baktıracağım ama belirtileri sizden duymak daha iyi olacak boşu boşuna değiştirmek istemiyorum. aracın kmsi 125000
2011 Avensis 1.8 Elegant Extra Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #95 : Mart 01, 2013, 18:04:31 »
murat bey merhaba benim şöyle bir mekanik sorunum var, araç sola dönerken sağ ön teker sola fazla dönüyor, turu fazla gibi, fazla döndüğünden tekeri dışa doğru sürtüyor, sağ ön teker normal. sağa dönüşlerde ise her iki tekerde normal. rot balansçılara gösterdim ayarları sıfır dediler, tekrar ayar yaptılar, düz giderken herşey normal, sağa sola çekme falan yok, bir rot balansçı sağ tekerin sol tekerden önde durduğunu söyledi, yani çamurluk ile lastik aralığını parmakla ölçtüğümüzde sağ tekerin önde olduğu anlaşılıyor, aracın herhangi bir kazası değişeni yok belki sert bir çukur zarar vermiş olabilir ama bir türlü problemi bulamıyoruz direksiyon kutusu olabilirmi? sağ teker sürtmeden dolayı diğerlerine göre daha fazla aşınıyor, 2-3 defa keyfi rot balans oldu ama sonuç aynı, yardımcı olursanız sevinirim,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #96 : Mart 02, 2013, 01:41:27 »
murat bey merhaba benim şöyle bir mekanik sorunum var, araç sola dönerken sağ ön teker sola fazla dönüyor, turu fazla gibi, fazla döndüğünden tekeri dışa doğru sürtüyor, sağ ön teker normal. sağa dönüşlerde ise her iki tekerde normal. rot balansçılara gösterdim ayarları sıfır dediler, tekrar ayar yaptılar, düz giderken herşey normal, sağa sola çekme falan yok, bir rot balansçı sağ tekerin sol tekerden önde durduğunu söyledi, yani çamurluk ile lastik aralığını parmakla ölçtüğümüzde sağ tekerin önde olduğu anlaşılıyor, aracın herhangi bir kazası değişeni yok belki sert bir çukur zarar vermiş olabilir ama bir türlü problemi bulamıyoruz direksiyon kutusu olabilirmi? sağ teker sürtmeden dolayı diğerlerine göre daha fazla aşınıyor, 2-3 defa keyfi rot balans oldu ama sonuç aynı, yardımcı olursanız sevinirim,

Zekeriya bey sizin aracınız da kaster açıları ile ilgili bir öndüzen problemi var.Bu sorunun kaynagi genelde şase ve podyenin etkileneceği kadar şiddetli bir hasar sonucunda oluşan problemdir.Siz aracın ilk sahibiyseniz ve bir hasarı olmadı diyorsanız diğer faktörlere bakmak lazım bunlar amortisör eğriliği,direksiyon mili v.s. incelemek gerekir başka türlü yardımcı olmak zor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #97 : Mart 02, 2013, 01:46:59 »
murat bey size de sorayım 2005 avensis 1.6 nın baskı balatasının bitme belirtileri nelerdir? yardımcı olursanız sevinirim. haftasonu baktıracağım ama belirtileri sizden duymak daha iyi olacak boşu boşuna değiştirmek istemiyorum. aracın kmsi 125000

Murat bey sizin aracınızda en belirgin özellik debriyaj kavramasının pedalın üst noktalarında olmasıdır.yeni bir debriyajda ayağınızı debriyaj pedalından bir miktar çekerken kavrarken değişmesi gereken debriyaj da bu kavrama pedalı nerdeyse bırakma noktasına gelirken olur ayrıca kalkışlarda gaz pedalına daha fazla basarak kalkışın rahatlaması için çaba sarf ettiğiniz durumlarda debriyaj setinizin değişmesi gerekir.
Debriyajınızın kaçırdığı durumlarda ise aracınız eskisi kadar hızlanmaz motor devri artar ama aynı oranda hızlanma olmaz yakıt sarfiyatı artar.
Diğer bir durum da 125bin kilometre fabrika debriyajının değişiminin geldiğini gösteren bir değerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Mart 03, 2013, 13:40:19 »
Murat Bey 2006 model 1.6 comfort aracı toyota servisinden yeni aldım. aracım 82 bin km'de. araçta atiker lpg takılı.
ne tür kontroller yaptırmalıyım?

debriyaj ile ilgili bir önceki yazdığınız mesaj dikkatimi çekti. benim debriyaj da epey yukarıda kavrama yapıyor ve kalkışlarda biraz fazla basmak zorunda kalıyorum. bildiğim kadarıyla bu baskı balata işi biraz masraflı. tavsiyeniz nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #99 : Mart 04, 2013, 18:27:25 »
Murat Bey 2006 model 1.6 comfort aracı toyota servisinden yeni aldım. aracım 82 bin km'de. araçta atiker lpg takılı.
ne tür kontroller yaptırmalıyım?

debriyaj ile ilgili bir önceki yazdığınız mesaj dikkatimi çekti. benim debriyaj da epey yukarıda kavrama yapıyor ve kalkışlarda biraz fazla basmak zorunda kalıyorum. bildiğim kadarıyla bu baskı balata işi biraz masraflı. tavsiyeniz nedir?

aracınızın 80bin kilometre bakımı  yapılmadıysa bunu yaptırmalısınız bu bakım biraz kapsamlı bir bakımdır .Debriyaj konusuna gelince debriyajınızın kavramasını görmeden birşey söylemek zor ama değiştirmeniz gerekirse aisin marka baskı balata be bilya ayrı kutularda olan modelini tavsiye ederim