0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
çalışmazken direksiyonu çevirmemek gerekir bu çok doğru inşallah bir daha olmaz geçmiş olsun
2005 model corolla aracım ben almadan önce km si 200.000 den 100.000 e düşürülmüş ve şu an 120.000 civarında. Sormak istediğim şu ki motor zinciri ne kadarda değişir usta 110.000 e göre gerek yok dedi. ama 220.000 kafamı karıştırıyor. yada daha önemli yürüyeninde yada motorunda kontrol edilmesi değişmesi gereken parça çıkarmı?
yetkili servısteki hava polen yağ filtreleri dışarda aynısını bulmak mumkun değil sanırım. Gebze ve cevrede araştırdım yok oğlu yok. Siz ne kullanıyorsunuz?...
avensis için bir ustayla konuşurken tirger zinciri hakkında belli km si yok değişmeye yakın ses gelmeye başlar hafiften sonra ses biraz daha artar, ses gelmeye başladığında değiştirmek lazım dedi.
Murat Bey aramıza hoş geldiniz.2001 vvti terra otomatik var bende.şanzıman yağınız kontrol ettirdim. durumu gayet iyi dendi eksiltmede yok. bunun kontrolünü aynı bu şekilde devam mı edelim.fakat motor yağı kronik bir şekilde eksiltme var hangi yağı kullanalım.birde arabada geç çalışma sorunu var. bunu nasıl aşabiliriz araştırmalarıma göre lpg araçlarda çözülemeyen problem gibi duruyor.şimdiden teşekkürler
söylenen doğru belli bir kilometresi yok sesi dinlenir bakımlarda ses yapmaya başladığında set halinde değiştirilir
Murat abi meraba en son bakımımda arabama lukoil marka 10/40 yağ koyuldu bu yağ hakkında bilgi verirsen sevinirim abi
murat bey merhaba benim şöyle bir mekanik sorunum var, araç sola dönerken sağ ön teker sola fazla dönüyor, turu fazla gibi, fazla döndüğünden tekeri dışa doğru sürtüyor, sağ ön teker normal. sağa dönüşlerde ise her iki tekerde normal. rot balansçılara gösterdim ayarları sıfır dediler, tekrar ayar yaptılar, düz giderken herşey normal, sağa sola çekme falan yok, bir rot balansçı sağ tekerin sol tekerden önde durduğunu söyledi, yani çamurluk ile lastik aralığını parmakla ölçtüğümüzde sağ tekerin önde olduğu anlaşılıyor, aracın herhangi bir kazası değişeni yok belki sert bir çukur zarar vermiş olabilir ama bir türlü problemi bulamıyoruz direksiyon kutusu olabilirmi? sağ teker sürtmeden dolayı diğerlerine göre daha fazla aşınıyor, 2-3 defa keyfi rot balans oldu ama sonuç aynı, yardımcı olursanız sevinirim,
murat bey size de sorayım 2005 avensis 1.6 nın baskı balatasının bitme belirtileri nelerdir? yardımcı olursanız sevinirim. haftasonu baktıracağım ama belirtileri sizden duymak daha iyi olacak boşu boşuna değiştirmek istemiyorum. aracın kmsi 125000
Murat Bey 2006 model 1.6 comfort aracı toyota servisinden yeni aldım. aracım 82 bin km'de. araçta atiker lpg takılı.ne tür kontroller yaptırmalıyım?debriyaj ile ilgili bir önceki yazdığınız mesaj dikkatimi çekti. benim debriyaj da epey yukarıda kavrama yapıyor ve kalkışlarda biraz fazla basmak zorunda kalıyorum. bildiğim kadarıyla bu baskı balata işi biraz masraflı. tavsiyeniz nedir?