Gönderen Konu: Ucuz Benzin Reçetesi  (Okunma sayısı 4002 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ucuz Benzin Reçetesi
« : Şubat 14, 2013, 10:12:54 »
http://www.turkiyegazetesi.com/haberdetay.aspx?haberid=564965

ÖZEL HABER
Ercan SEKİ

Dünyada petrol fiyatları artarken, Türkiye’de benzin ucuzlar mı? Serbest piyasa ekonomisi şartlarında, tabii ki böyle bir şey mümkün değil. Ancak ülkemizde akaryakıt fiyatlarının yüzde 50’sinin ÖTV+KDV olduğu göz önüne alındığında, “neden olmasın” diye düşünmek pekala mümkün. Hatta, Türkiye Akaryakıt Bayileri Sendikası’nın (TABGİS) ayrıntılarını birazdan okuyacağınız raporu, bu konuda sizi daha da ümitlendirebilir. Öncesinde akaryakıt piyasasında son aylarda yaşanan krizi kısaca hatırlatmakta yarar var. Şöyle ki; artan akaryakıt fiyatları ve geçen yıl eylül ayında yapılan ÖTV zammının ardından, ülkemizde araç sahiplerinin yakıt tercihi değişti. Benzin tüketimi hızla düşerken, mazot ve LPG tüketimi aynı hızla artmaya başladı. Bu durum akaryakıt piyasasındaki dengeleri de altüst etti. Çünkü 100 ton ham petrol rafineride işlenince, 43 ton benzin, 18 ton mazot ve 11 ton LPG elde ediliyor. Türkiye’de benzinli araç sayısı azaldıkça, üretilen yüzbinlerce ton benzin rafinerilerin elinde kaldı. Öyle ki, depolarda ham petrol koyacak yer bile kalmadı. Çaresiz kalan Tüpraş, ham petrol yerine işlenmiş mazot ve LPG ithaline başladı. Hergün milyonlarca dolar yurtdışına gidiyor. Türkiye Akaryakıt Bayileri, Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) yaşanan bu krize çözüm önerisi olarak bir rapor hazırladı. TABGİS Başkanı Ferruh Zülfikar raporu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya sunduklarını söyledi. Zülfikar, raporda ÖTV’nin bütün akaryakıt ürünlerinde 1.40 lira olarak eşitlenmesini tavsiye ettiklerini belirtti.

İNDİRİMİ SAĞLAYACAK TAVSİYELER
İşte TABGİS raporundan bazı çarpıcı başlıklar;
> Türkiye’de en çok üretilen akaryakıt benzindir. Ancak yüksek fiyatı sebebiyle tüketimi hızla azalıyor. Yurtiçinde litresi 4.84 liradan satılamayan benzinTüpraş tarafından litresi 1 TL civarında fiyatla ihraç edilmektedir. Devlet sadece 2012 yılında 2.4 milyar lira vergi kaybetmiştir.
>?Türkiye’de üretilen benzinin ÖTV’si litrede 2.18 lira, yüzde 54’ü ithal motorinin ÖTV’si litrede 1.60 lira, yüzde 74’ü ithal LPG’nin ÖTV’si ise litrede 89 kuruştur. Bu büyük bir çelişkidir. Acilen benzin fiyatının LPG ve motorin ile rekabet edebilir hale getirilmesi gereklidir.
>?Akaryakıttan alınan ÖTV’nin bütün ürünlerde litrede 1.40 lira olarak eşitlenmesini teklif ediyoruz. Bu yapılırsa benzinin litresi 3.92 liraya, motorinin litresi 3.98 liraya düşecek, LPG’nin litresi de 3.37 lira olacaktır.
>?Teklifimizin kabul görmesi ve uygulanması halinde, devletimizin hiçbir vergi kaybı olmayacaktır. Aksine, üretilen benzinin tamamının ülke içinde tüketilmesi halinde 8 milyar daha fazla vergi geliri elde edilecektir.
>?Motorin ucuzlayınca yasadışı ürün (10 numara) kullanımı azalacak. Kaçak akaryakıtın sebep olduğu 5 Milyar TL’lik vergi kaybı devletin kasasına geri dönecektir. Benzin fiyatı düşünce, yıllık ortalama 4 milyar lira olan LPG ithalat maliyeti de en az yüzde 50 oranında azalacaktır.

SATIŞLARIN %58’İ
DİZEL ARAÇLAR
Yeni motor teknolojileriyle performansları artan ve daha ekonomik hale gelen dizel otomobillerin satış grafiği de yükseliyor. Yılın ilk ayında dizel otomobil satışlarının toplam pazar içindeki payı yüzde 58 olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz senenin ilk yarısında ise, dizel satışları bir önceki yıla göre %72 artmıştı.
2012 Auris 1.33 Beyaz

Toyota Club Türkiye

Ucuz Benzin Reçetesi
« : Şubat 14, 2013, 10:12:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: Ucuz Benzin Reçetesi
« Yanıtla #1 : Şubat 14, 2013, 10:20:38 »
Halilim harika bi konuya değinmişsin  :alkis: halimize bak ben 4.85 den bineyim adamlar da satılmıyor diye yurt dışına lt sini 1 tl den satsın haksızlık ya 2.80 yap ben alıp gezeyim
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 14, 2013, 10:22:52 »
ucuzlarsa 3.0 lık bi camry de alırdım belki  ;)
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 14, 2013, 10:38:08 »
Bu hesaptan lpg ciler zararli cikiyor ama :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 14, 2013, 10:42:55 »
Akaryakıt konusundaki çelişkiler uzun zamandır ortada fakat bu konuda ciddi adım atan tek siyasi oluşum.Hızlı doğan ve bir  o kadar hızlı ölen genç partidir. Gp o zamanlar programına baktığımda bunu nasıl yapacaklarına baktığım zaman aşağı yukarı bu noktalara temas ettiklerini görmüştüm. Akaryakıtın fiyatını değil vergisinde ki akaryakıt bedelini sormak lazım
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 14, 2013, 10:44:28 »
Bu hesaptan lpg ciler zararli cikiyor ama :)
Lpg uygulaması yapan ustalar aynı zamanda çok iyi motor ustasıdır.Emin ol daha fazla iş yaparlar.Ayrıca raporda yazdığı gibi lpg o fiyata olmaz.Rapor güzel tamam ama her tarafı güzel değil.Keşke tartışılsa bari.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 14, 2013, 10:50:18 »
Bu konju uzun suredir tartisiliyor ama bastakilerin baska hesaplari var sanirim. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 14, 2013, 10:58:16 »
haberde de bahsedildiği gibi güncel akaryakıt fiyatları ülkemizin aleyhine. daha az mazot ithal edip elimizde kalan benzini 1-1.5 liradan  satmamak için buna benzer bir düzenlemenin yapılması şart.
2012 Auris 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 14, 2013, 10:59:01 »
Bu konju uzun suredir tartisiliyor ama bastakilerin baska hesaplari var sanirim. :)

Benim dediğim bizim tartışmamız değil zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 14, 2013, 11:01:44 »
Benim dediğim bizim tartışmamız değil zaten

Kizim sana diyorum politikacilar siz anlayin mi diyorsun abi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 14, 2013, 11:54:07 »
Lpg uygulaması yapan ustalar aynı zamanda çok iyi motor ustasıdır.Emin ol daha fazla iş yaparlar.Ayrıca raporda yazdığı gibi lpg o fiyata olmaz.Rapor güzel tamam ama her tarafı güzel değil.Keşke tartışılsa bari.
yok abi lpg kullananlar demek istedim yanlış anladın :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 14, 2013, 12:07:38 »
yok abi lpg kullananlar demek istedim yanlış anladın :)

tabi bu habere hem lpg kullananlar hem de 5-10K ektra para verip dizel araç alanlar üzülecek. dizel araçlaa rağbet azalırken benzinli araçlara artacak. belki de sıfır benzinli fiyatı daha pahalı olacak. yani piyasa tamamen tersine dönecek.
2012 Auris 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 14, 2013, 12:27:58 »

tabi bu habere hem lpg kullananlar hem de 5-10K ektra para verip dizel araç alanlar üzülecek. dizel araçlaa rağbet azalırken benzinli araçlara artacak. belki de sıfır benzinli fiyatı daha pahalı olacak. yani piyasa tamamen tersine dönecek.
dizel araçlar litre olarak daha az yaktığı için fiyattaki fark büyük değişikliklere yol açmaz, ancak dizel ve benzinli araçların fiyat farkı düşer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 14, 2013, 12:46:55 »
halil bey saygılar
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 14, 2013, 13:08:43 »
İnşallah olurda dışarıya peşkeş çekmeyi bırakırız şuna bak ya nasıl bir zihniyettir bu vatandaşın arabasına benzin pahalı diye ya binemiyor yada lpg taktırıyor. Dışarı 1 liraya verdiğin benzini vatandaşına 3 liraya ve hem kar et hem de vatandaşın arabasına rahat rahat binsin .Valla 3 liraya inse gönül rahatlığı ile arabama binerim benzin ibresine bakmaktan araç kullanamıyorum yemin ederim .Abi vatandaşta yıldı arabanın deposunu doldurmak 250 lira aldığım maaşın nerdeyse 4/1 ortalama ayda 2000 km yol yapan biri ayda 1000 lira benzin gideri olur askeri üretin 764 lira olduğu bir ülkede ne yapılır siz düşünün artık.Yetkililer inşallah bir an önce uyanırda vatandaşın mağduriyetini giderir.

Bu Yukarıda okuduğum olay ne zaman gerçekleşecek inşallah tez zamanda gerçekleşir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 15, 2013, 10:06:09 »
Olaya Türkiye açısından bakıyorum ben.Elbette hem pastam dursun,hem karnı doysun olmaz.Bir sorun daha çıkacak şayet böyle olursa.Mesela şimdi büyük motorlu araçlar çok ucuz.İkinci elde dökülüyor ama bu gerçekleşirse o fiyatlarda yükselir.Lpg kullanıcıları açısından fazla fark eden bir şey olmaz.Tüm dünyada lpg benzinde ucuzdur ve öyle yaklaşık aynı fiyat değildir.Yukarıda dediğim gibi tamam rapor güzel ama  tüm maddeleri tamam değil.Bana saçma uygulanamaz gelen taraflarıda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 15, 2013, 10:12:36 »
amerikada petrol kaynakları yok ama 3000 cc den aşağı araca binmiyorlar Mehmet abi ortadoğu hemen altımızda ve kendi kaynaklarımızda var ama maalesef kullanmaya izin yok nasıl bi sistem abi bu ya abd de benzine 1 dolar diyorlar yanlışmıyım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 15, 2013, 10:26:26 »

Benzinin bazı ülkelerdeki litre fiyatı şöyle:

İran 12 cents

Suudi Arabistan 18 cents

Irak 64 cents

Malezya 68 cents

Endonezya 91 cents

Rusya 98 cents

ABD 1 dolar 20 cents

Çin 1 dolar 29 cents

Güney Kore 1 dolar 76 cents

Japonya 1 dolar 85 cents

İsviçre 1 dolar 92 cents

Fransa 2 dolar 13 cents

Türkiye * 2 dolar 60 cents

Kaynak : http://www.haber3.com/iste-ulke-ulke-benzin-fiyatlari-1251531h.htm#ixzz2Kwyr2BNh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 15, 2013, 11:18:27 »
LPG'cilerde benzin alıverir olur biter :) LPG tankı boş durur :D
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 16100
  • Model Yılı: '13
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 15, 2013, 11:21:23 »
amerikada petrol kaynakları yok ama 3000 cc den aşağı araca binmiyorlar Mehmet abi ortadoğu hemen altımızda ve kendi kaynaklarımızda var ama maalesef kullanmaya izin yok nasıl bir sistem abi bu ya abd de benzine 1 dolar diyorlar yanlışmıyım ?

soyle bir duzeltme yapayim. ABD dunyanin 3 veya 4. en cok petrol ureten ulkesi diye biliyorum.
2013 Corolla 1.6 Premium MultiDrive S