Gönderen Konu: Ön Konsol Camı Çatladı ...BU KADARINIDAAAA UMUYORDUM DOĞRUSU :)  (Okunma sayısı 4370 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar Geçen istanbula Kar Yağdı Arabaya bindim Ön konsol camı buharlaşmış, Klimayı çalıştırdım derken çözüldü buhar
birde ne göreyim ön konsol camı çatlamış mı çizilmişmi garip bişeyler,dün arabayı park ettiğimde böyle bişey yoktu sabah buhar gidince böylel bişeyle karşılaştım , 30 000 bakımı için gittiğimde derindere servise söyledim böyle böyle oldu diye adam geldi baktı
diyor  bu çizikler tırnağa geliyor tırnakla belli oluyor sen bilerek çizmişin bunu YAHU kardeşim manyak mıyım ben kendi arabamı niye
bilerek çizeyim arkadaşlar sizin başınıza böyle bişey geldimi Yıkamacıyada vermedim o yaptı desem inanın herşey böyle oldu ...

Arabanın sağından solundan gelen sesler nedeniyle servise bir kere aynen şöyle demiştim. Ben toyota aldım sorunsuz bineyim diye
sürekli gidip gelmeyim kafam rahat olsun diye 60 bin TL verdim ben dedim para kazanmak kolaymı ?parayı benimle beraber mi kazandınız dedim ?? ben hyundai almadım toyota aldım toyota dedim. Servisteki ustanın cevabı ne olsa beğenirsiniz ???
HYUNDAİ KÖTÜ Bİ ARABA DEĞİLKİ ??????  Şaka gibi Ya : ) Yani Artık bişey diyemiyorum hani hiç bişey diyemiyorum (SÜRÇ-İ LİSAN ETTİYSEK AFFOLA )

http://imageshack.us/photo/my-images/716/ytay.jpg/

Uploaded with ImageShack.us
2011 VOLVO S40 D2 (DYNAMIC+PREMIUM) BEYAZ .

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
kardeş orası cam değil.İlk defa çatladıgını söyleyen sen çıktın.1990 model toyotyanın ki bile çatlamaz.Kardeş orası çizilmiş duruyor zaten.yıkamacılar arabaının dışını kuruladıkları havlu ,ile  gögüsünü felan kuruluyorlar.Ben   2 tane kaliteli bez akldım.çizmeyecek şekilde  arabaının içini temizlerken o bezleri kullanmalarını söylüyorum.,
aynı şekilde serviste banada dese ön camı bilerek çizmişsin diye  o adamı döverim orda.,
2006 verso var bendeki çizikler seninkinden daha az.Ön gösterge camı 100 tl civarı .değiştirebilirsin.
Hava çok soguk olursa dijital göstergeler silinebiliyor veya kafayı yiyor.ama geri normale dönuyor.
Bu arada meguiars ın plastx diye bir ürünu var.Onuda kullanırsan çiziklerin çogu gider.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
kardeş orası cam değil.İlk defa çatladıgını söyleyen sen çıktın.1990 model toyotyanın ki bile çatlamaz.Kardeş orası çizilmiş duruyor zaten.yıkamacılar arabaının dışını kuruladıkları havlu ,ile  gögüsünü felan kuruluyorlar.Ben   2 tane kaliteli bez akldım.çizmeyecek şekilde  arabaının içini temizlerken o bezleri kullanmalarını söylüyorum.,
aynı şekilde serviste banada dese ön camı bilerek çizmişsin diye  o adamı döverim orda.,
2006 verso var bendeki çizikler seninkinden daha az.Ön gösterge camı 100 tl civarı .değiştirebilirsin.
Hava çok soguk olursa dijital göstergeler silinebiliyor veya kafayı yiyor.ama geri normale dönuyor.
Bu arada meguiars ın plastx diye bir ürünu var.Onuda kullanırsan çiziklerin çogu gider.
Teşekkür ederim Hocam Valla ben anlamadım bu işten bişey :) Serviste Başımdan Böyle bişey Geçti onuda anlatmak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
tuncay abiye şiddetle katılıyorum farkında olmadan yapmış olabilirsin yada yıkamacının ihmali söz konusu bence servise gidiceğine direk yıkmacına bunu hesabını sorman gerekir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
yıkamacıda veya başka şekilde o cam temizlenirken yapılmış.Muhtemelen temizlediği havluda sorun.Dediğim gibi kaliteli bir bez alın sadece içini o bezle temizlettirin.Yoksa ön gögüsüde balşka yerleride çizerler.Servis bunun için değişmez hayatta.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
en iyisi zor durumda kalmadığın sürece kendin yıkamak en rahat. stres falan kalmıyor valla 5 tane bez aldım temiz temiz takılıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
tuncay abiye şiddetle katılıyorum farkında olmadan yapmış olabilirsin yada yıkamacının ihmali söz konusu bence servise gidiceğine direk yıkmacına bunu hesabını sorman gerekir :)
Ben servise bunun için özel olarak götürmedim kardeşim :)  30 000 bakımına götürdüm Böyle böyle oldu diye  bunuda gelmişken söyleyim dedim :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
geçmiş olsun ne diyelim araçlarımızın üzerine titredikçe böyle şeyler olabiliyor malesef:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
geçmiş olsun ne diyelim araçlarımızın üzerine titredikçe böyle şeyler olabiliyor malesef:)
Ben En çok buna takıldım hocam , ben hyundai almadım toyota aldım toyota dedim. Servisteki ustanın cevabı ne olsa beğenirsiniz
HYUNDAİ KÖTÜ Bİ ARABA DEĞİLKİ. Hyundai kötü bir araba değilmiş :D Savunmuyorlarda kendilerini :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Cam çizilmiş camda değil aslında plastik.. Ayrica hyundai kötü bir araba değil ;-);-)
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
bende alıcaktım i30 ama yarım saatte vazgeçtim almaktan toyota iyidir servisteki arkadaş madem ole dedi gitsin orda çalışsın:D ayrıca şikayet etseydin  bidaha gittiğinde toyota çok iyi araba der:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
bende alıcaktım i30 ama yarım saatte vazgeçtim almaktan toyota iyidir servisteki arkadaş madem ole dedi gitsin orda çalışsın:D ayrıca şikayet etseydin  bidaha gittiğinde toyota çok iyi araba der:D
Bide Bana şey diyor :) 30 000 bakımı bitti geldi yanıma Sizi arıyacaklar Rica ediyorum bana 5 Puan verin Falan :D Dedim
hiç  merak etme sen :D ondan yana hiç bi şüpen olmasın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
 Bu çizikler bence de sert bir bezin veya bezin içinde kalan kum tanelerinin oluşturduğu çizikler. Aracın içerisine kesinlikle hiçbir kimyasal katkılı sıvı bulaştırmıyorum. Sprey falan asla sıkmam. Hele ıslak mendilin  gösterge camını anında nasıl matlaştırdığına bizzat şahit oldum. Resmen karşımda buzlu cam duruyordu. Arkadaşlar siz siz olun çokiyi sabitlemedikçe sıvı içeren araç kokularını da havalandırma ızgaralarına tutturmayın. Arkadaşımın Corsa'sında sıvının ızgaralardan taa vites koluna kadar süzüldüğü tüm nikelaj kaplamalarını kabarttığını da gördüm.
Ben aracımı bugüne kadar hiç kimseye yıkatmadım. Fırça sürdürmedim. Arabanın içini de kimseye sildirmedim. Çok hoş olmuyor ama kendim yapmaya çalışıyorum. Çıkmacılardan camın hatasızını daha ucuza bulabileceğini sanıyorum. Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
Ben En çok buna takıldım hocam , ben hyundai almadım toyota aldım toyota dedim. Servisteki ustanın cevabı ne olsa beğenirsiniz
HYUNDAİ KÖTÜ Bİ ARABA DEĞİLKİ. Hyundai kötü bir araba değilmiş :D Savunmuyorlarda kendilerini :)

Arif bey geçmiş olsun. sizi çok iyi anlıyorum. tamam plastik çizilmiş ama o şekilde mi cevap verilir? Tuncay bey ne güzel açıklamış. servis çalışanları profesyoneller güya böyle bir açıklama yapmak çok mu zor? kaldı ki bence ekmek yedikleri yere ihanet içerisindeler. tamam hyundai iyidir veya kötüdür bu görecelidir de insan kendi ekmek yediği yerde böyle yorum yapar mı yahu?
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
geçmiş olsun kardeşim servisteki eleman daha hyundaidemi toyotadamı çalıştığından emin değil takma kafaya... :lol:
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
Bu çizikler bence de sert bir bezin veya bezin içinde kalan kum tanelerinin oluşturduğu çizikler. Aracın içerisine kesinlikle hiçbir kimyasal katkılı sıvı bulaştırmıyorum. Sprey falan asla sıkmam. Hele ıslak mendilin  gösterge camını anında nasıl matlaştırdığına bizzat şahit oldum. Resmen karşımda buzlu cam duruyordu. Arkadaşlar siz siz olun çokiyi sabitlemedikçe sıvı içeren araç kokularını da havalandırma ızgaralarına tutturmayın. Arkadaşımın Corsa'sında sıvının ızgaralardan taa vites koluna kadar süzüldüğü tüm nikelaj kaplamalarını kabarttığını da gördüm.
Ben aracımı bugüne kadar hiç kimseye yıkatmadım. Fırça sürdürmedim. Arabanın içini de kimseye sildirmedim. Çok hoş olmuyor ama kendim yapmaya çalışıyorum. Çıkmacılardan camın hatasızını daha ucuza bulabileceğini sanıyorum. Geçmiş olsun.

çok net ve güzel açıklama olmuş teşekkür ederim. bende sizin gibi düşünüyorum. geçen gün gittim yıkatmaya adam dedi abi fırça ile yıkıyoruz dedim kardeş sadece su tut yeter sonra baktı ben bozuldum eline aldı süngeri pırıl pırıl yıkadı sağolsun. kimyasallar konusunda da çok çok haklısınız. kullanırken dikkat etmek gerekli.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
kardeşim eğer memlun değilsen eleştirip şikayetinide ediceksin yani :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Tamir eden yerler var. Canınızı sıkmayın .Geçmiş olsun.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
insanın ekmek yediği kaba pislemesine en bariz örnek...plaza sahibine direk şikayet etmek gerek aslında..adam toyotada çalışıyor hyundaide iyi araba..tamam iyi olabilirde biz sana onu sormadık ki..demekki adam hyundaide çalışsa toyotada iyi araba diyecek...fırçasız araç yıkatmakda ve kimyasallardan uzak durmakda fayda var...kimyasallr ilk etapda belki çok şahane işler çıkarıyor gibi görünsede ileriye dönük araca zarar veriyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Kilometre: 46
  • Model Yılı: '07
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
Sanırım çatlak değil derin çiziklere benziyor.Yıkamaya verdim aracı aldığımda camın içinden beyaz lekeler vardı ön paneli parlatırken iç kısmına kaçırmışlar parlatıcıyı
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama