Gönderen Konu: 2005 Corolla sol Teyp arızası ??  (Okunma sayısı 5868 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
2005 Corolla sol Teyp arızası ??
« : Şubat 10, 2013, 19:19:02 »
Arkadaşlar öncelikle merhaba. ben bu konu hakkında daha öncede konu açmıştım ama sorunum hala düzelmedi. sapa sağlam teyp yarınki gün bindiğimde hiç çalşmıyor. saat, çakmaklık,üst ışıklar , kalorifer düğmeleri herşeyi çalışıyor ama teyp çalşmıyor. ustayı aradım sıkışma yaptırmıştr akünün kutup başını sök 10 15 dk bekle tak dedi yaptım düzelmedi. buradaki arkadaşlar 1 hafta bekle nemden yapıyor sonra kendi düzeliyor dedi düzelmedi. bugün bitane oto teypciye götürdüm söktü teybe elektirik geliyor teyp çalşmıyor dedi oda yapamadı. acaba sorun ne gerçekten çözemedim sigortalar felan herşeye baktık herşey düzgün ama sorun nerede bulamadık. Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar. saygılar

Toyota Club Türkiye

2005 Corolla sol Teyp arızası ??
« : Şubat 10, 2013, 19:19:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 Corolla sol Teyp arızası ??
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2013, 19:53:42 »
Ali bey benim eski corollamda ise entegre yanmıştı ve internetten araştırmış ve teyip ithalatçısı ve bakımını yapan firmayı bulmuştum onlara teyipi yollayıp yaptırmıştım fatura falan kestirmeden.Ama şimdi inanın hiç bilmiyorum adres tlf vs ama int bir arayın derim tedarikçiyi
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2013, 20:01:24 »
Bakıyorum ama bulamadm mustafa bey artık servise götürdüğümde yaptırırım diye düşünüyorum. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2013, 22:12:47 »
ben o zaman servisi aradığımda sökeceğiz servisine yollayacağız falan demişti hatta o teyp servisini aradığımda şirket ismi ne diye sorduğunda şahıs demiştim ve yaptırmıştım sanırım teypler panasonick diye geçiyor karşıda bir yerdeydi yerleri panasonic i bir ara aklımda öyle kalmış çünkü corolla teyp sizmi yaptınız diye bilgi al ggerekirse onlara yolla kargo ile hatta kargo ücreti bile ödememiştim anlaşmaları vardı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 10, 2013, 23:02:43 »
Hadi ya iyiymiş aslında arıyorum ama bulamadım şimdilik öyle bir yer. aramaya devam ediyorum. verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim mustafa bey         bakalım bulabilirsem sizinki gibi sağlam biyer bende yolluycam artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 11, 2013, 11:13:10 »
Ali bey benim yolladığım var yerdi sağlam bir yer değildi:))) yolladığım yer toyota teyplerini yapan firmanın servisiydi.yani siz panasonick i bir arayın sorun onlarmı tedariçki ona göre yollayın yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 11, 2013, 13:30:25 »
sanırım burası ama tam emin değilim bir ara konuş istersen

http://www.panakam.com.tr/servis.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 11, 2013, 22:07:55 »
Teşekkür ederim mustafa bey dediğiniz siteyi dün ben buldum aradım yarın yolluyacam teybi. inşallah yapılır. ilgilendiğiniz için gerçekten çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 12, 2013, 09:43:00 »
Ali bey tedarikçisi onlarmı peki o konuda bilgi alabildiniz mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 12, 2013, 20:21:04 »
Vallahi onu sormadım bunların tamirini sizmi yapıyorsunuz dedim evet biz yapıyoruz dedi siz gönderin bakalım dediler. sorunu tesbit edip şu kadar fiyat tutuyor yapılsınmı diye arıyorlarmış. benm onaym olursa yapıyorlarmıs olmazsa yapmadan geri yolluyorlarmış. hizmet anlayışlarıda hoşuma gitti işin açıkcası bakalım bugün kargoladım sabh gibi ellerinde olur teyp. ben yine yaplırsada yaplmasada yazarm buraya mustafa bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 12, 2013, 22:32:37 »
Merhabalar. Aynı sorunu birebir ben yaşadım. Hatta google da aratırken bu mesajı gördüm. Farklı bir bilgisayarda arattığım için üye adı da gözükmüyordu. Bir an kendi açtığım konu zannettim fakat kurduğunuz cümle tarzından ve sonunda saygılar yazmanızdan benim mesajım olmadığını anladım :) Benim araçta aynı marka model ve 26 gün önce kendiliğinden cd çaların görüntüsü gitmişti. Sigortalara baktım, akü kutup başlarını söktüm çare olmadı kendiliğinden düzelir dediler. Genelde de bu araçtaki bu sorun hep kendiliğiden çözülmüş. Ben ümidimi kesmiştim hatta bugün çalıştığım fabrikadaki ölçü kontrol ustası ile teybi söküp bakacaktık ki öğleyin arkadaş teybin açma düğmesine basar basmaz çalıştı. Çok sevindim tabi. Fakat bu seferde mute, ejekt, açma kapama düğmesi dışındaki tuşlar çalışmıyordu. Fakat cd yi okuyor radyo çalışıyordu. Neyse onlar da bir süre sonra gelir dedim. Fakat akşam aracı tekrar çalıştırdığımda yine cd çalar gitmişti :( Bu teyp arızası sadece bu marka ve modelde var sanırım. Nemden mi oksitlenmeden mi neden anlamıyorum hep geçmişte açılan başlıklar kış aylarında olmuş. Çoğu sorunun kendiliğinden çözüldüğünü yazmış bazıları çözümlerini yazmamışlar. Kimisi çakmaklıktan olduğunu yazmış. Kısacası çok garip bir arıza tarzı. Tekrar ekranın görüntüsü gelir mi bilemiyorum. Biraz önce de bir başka arıza başlığını inceledim o da sorununu 120 liraya hallettirdiğini yazmış ama nasıl yaptığını yazmamış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 12, 2013, 23:59:30 »
Eser bey bende 2003 model vardı ondaki sorun radyo arama tüşü çalışmıyordu sonra ben oksitlenme olur diye teyip kasını söktüm sökerken iyicene bozdum:))) bu sefer ışıklarıda yanmıyordu o yere yolladım ve fatura vs istemediğim için 100 tl ye hallettim ki bir teyipçiye götürdüğümde şu bu değişcek vs 300 tl demişlerdi.yani ben o zaman bu teyiplerde sizn dediğiniz sornları yaşamadım inş şimdiki arabamdada yaşamam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 13, 2013, 00:31:20 »
Mustafa Bey anlaşılan bu teyplerin hepsi sorunlu. Nasıl böyle bir hatayı gözden kaçırmış koca Toyota hayret ediyorum. 3 haftadır forumlarda araştırma yapıyorum kendiliğinden böyle bir sorun olan tek marka model bu araçlar. Yaşadığım şehirde zaten bu işlerden anlayan birilerini de bulamıyorum. Servisi bile zaten anlamadı İstanbula göndermeliyiz dediler. Orada da olmayacak tamir masrafları çıkaracakları için gerek görmedim. İşin kötü tarafı bu olay eğer nemden kaynaklanıyorsa her araba yıkamada da başımıza gelebilir. Soğuklardan kaynaklansa artık eski soğuklarda yok. Şimdiye düzelmesi lazımdı. Doğru düzgün bir çözüm önerisi de yok. Çoğu kendiliğinden geldi bekle diyor. Arabada yolculuk yaparken durumu birisine izah etmek bile komik bir durum gerçekten. Hani yenisini ya da farklı bir cihaz alıp takıp kullanayım diyecek kadar da ne ucuz ne de zahmetsiz bir iş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 13, 2013, 10:09:28 »
aynen öyle teyipte bir sorun yok ama dabıl teyp alayım dedim en kötü 500 tl koltuk monitörü alayım dedim 300 tl vs yani çok çok ucuz şeyler değil

http://www.extramarketim.com/navitech-dtv-8700-multimedya-sistemi.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 14, 2013, 23:59:51 »
Bugün aradılar yapmışlar teyibi 250 lira tutyo dediler. zar zor 230 a düşürebildim ikitane birlikte çalışan diyot bozulmuş yapılmş kargoya vermişler mustafa beyinde yolladığı adres. nemden yapıyormus bu sorunları :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 15, 2013, 11:47:38 »
Ali bey sevindim hallettiğine fatura vs kesmeyin deseydin keşke belki fiyat birazdaha düşerdi gerçi ben 100 tl ye yaptırdığımda hem entegre yanmıştı hemde 2009 yılından bahsediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 15, 2013, 15:10:16 »
Sorun nemden kaynaklanıyorsa nasıl bir tamirat yapılmış acaba? Ayrıca yine nemden böyle bir sorun oluşmaması için nasıl bir önlem alınabilir? Her yağışlı havada veya arabayı yıkadığımızda böyle bir sorunla karşılaşma ihtimalimiz varsa vay halimize... Bugün kar yağdığı için gittim kapalı garaja çektim aracı. Belki yine cd çalar gider diye. Komik bir durum gerçekten. Kime böyle bir arızadan bahsedersem de onlarda gülüyorlar öyle şey mi olur diyorlar ama gel görelim böyle bir sorun var...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 16, 2013, 13:36:10 »
Teybi taktım sorunsuz çalışıyor arkadaşlar nemden yapması su sekilde heralde ben bilgisayarcıyım genelde elektronik devrelerde kartın veya entegrelerin üzerinde toz olur toz nemle birlikte kartn üzernde çamurumsu bir hal alır yani suyu besler içinde bu şekilde olduğu içinde kartn üzernde kısa devre yaptırr ve genellikle kartı yakar bence sorun nem değil teybin içine çok toz alması. torpitoyla teybn birleştiği üst kısımda zaten zamanla açılma oluyo ordanda toz giriyo demekki. Fatura istemediğim halde 230 lira tuttu birbirne yakın çalışan 2 diyotmuş ondan pahalı oluyo dedi usta. güzelce temizlemiş içinide simdi adam akkılı navigasyonlu alsan 1800 lira felan fiyatı bende yaptırdım gerek yok diye. Ama gönderdiğim yerin hizmet kalitesi gerçekten yüksek yaptıktan sonra 2 saat çalştırıp acaba bi sorun olurmu diyip öle gönderdi teybi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 16, 2013, 15:29:00 »
Ali bey sevindim size yardımcı olabildiysem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 16, 2013, 20:10:41 »
Valla oldunuz teşekkürler mustafa beyy..