Gönderen Konu: 2005 Corolla sol Teyp arızası ??  (Okunma sayısı 5867 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 Corolla sol Teyp arızası ??
« Yanıtla #20 : Şubat 16, 2013, 20:22:00 »
Bahsettiğiniz şekildeyse o bölgeye hava tutarak temizlemek sorunu çözmeli...
Benim cd çalar geldi fakat alttaki tuşlar hala çalışmıyor ayrıca cd değiştirdiğimde bir kaç kez okumamazlık yapıp sonra okumaya başlıyor. Ben de cd temizleme cd si sipariş ettim. Kimisi yararını gördüm kimisi de yararını görmedim demiş ama bir şansımı deneyim dedim. Cd çaların içine ise tam cd alırken basınçlı hava tuttum ama pek faydasının olduğunu sanmıyorum.
Sorununuzun çözüldüğüne sevindim. Fakat 230 lira da az para değil sonuçta. Mp3 bile çalmayan bir cihazın bu fiyata tamir ettirilmesi benim içime pek sinmiyor. 650 liraya hem navigasyon dokunmatik ekran tv li geri görüş kameralı cihazlar var. Eğer tekrar bir sorun yaşarsam öyle bir cihaz alıp takarım sanırım.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 16, 2013, 20:22:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 17, 2013, 13:22:07 »
Merhaba eser bey. Sizin uyguladığınız yöntemde sadece cd okuyucusunun içine hava tutmak orda bişi yokki cd okuma kafası var o işlem anca cdyi  okumama gibi sorununa yardımcı olabilir yol bilgisayarı teyp üst üste konmuş sekilde onların içinin komple açılması lazım ki temizlensin. hem nemle oluşmuş camur bicimindeki tozu havayla birlikte nasıl temizliyebilirsin ki sizin teybiniz başka sorunlarıda var demekki. dediğiniz gibi bu teybi yaptrmak için 230 lira verilirmi diye bende düşündüm dediğiniz türde bi teypte yol bilgisayarı yok he diyceksiniz yol bilgisayarı olupta ne işe yaryo sanki bi saniyelik yakıtı göstermiyomu ben herşeyi orjinaliyle kullanmayı severim yolda giderken ona bakyorm bn buda yakut tasarrufm için bana yardımcı oluyor. ve direksiyon kumandam onlarda çalışmıyor buda benim için bi dezavantaj hem aldığınız teyp orjinal teyp kalitesinde ses vericekmi bunların hepsini düşünerek baktığımızda ise bnm alacağım teyp 600 - 700 civarı değil 1800 - 2000 civarında tutyor o yüzden yaptırmak benim için daha iyi oldu. şimdi teybmde hiç bi sıkıntı yok eskisi gibi kullanmaya devam edyorm 3 4 sene sonra zaten satarm ben arabayı yeni kasa corolla alırım o yüzden benim için ideal olanı yaptığımı düşünüyorum ben

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 17, 2013, 15:08:47 »
dabıl bir teyp evet 500 600 tl ye var ama hem içinde yol bilgisayarı yok hemde direksiyon üstü düğmeleri devre dışı kalıyor yani ikisi aynı şey değil bende
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 17, 2013, 18:53:22 »
Benim anlamadığım yanlış anlamayın da teybin içine nasıl toz toprak girip de çamura dönüşüyor. Yani neden başka arabalarda olmuyor da bizim arabalarda oluyor bu durum? Aracınızı 3-4 yıl sonra satarım demişsiniz ama ya arıza tekrarlarsa (umarım tekrarlamaz da...) ? Birisi yine bir konuda her sene kış gelince 1-2 ay aracın ses sisteminin gittiğini ve bu durumu normal karşıladığını yazmış. Nasıl olsa geri gelir diye de bir şey yaptırmazmış. Sözün özüne gelecek olursak bu arızanın (kesin olarak) asıl nedeni neden kaynaklanıyor, böyle bir arıza neden başka araçlarda olmuyor ve bu sorunun olmaması için neler yapılmalı hala kesin bir çözüm bulamadım ben...