Gönderen Konu: Arka Görüş Kamerası Hayat Kurtardı  (Okunma sayısı 2448 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Arka Görüş Kamerası Hayat Kurtardı
« : Şubat 07, 2013, 00:58:55 »
 Değerli arkadaşlar bugün çok ciddi bir kaza atlattım. Umarım herkes benim kadar şanslı ve dikkatli olur. Hastalanan babamı ACİL'den alarak eve getirdim. Motoru durdurmadan, yapılan iğne nedeniyle başı döndüğünden dairenin giriş kapısına kadar  bıraktım.  1-2 dk. sonra döndüğümde geri vitese takar takmaz devreye giren kamerada dizden itibaren iki ayak gördüm amannnn noluyor yav.... diye bağırdım.Elbette aracı sabitleyerek araçtan çıktım.  Doğru mu yapıyorum bilmem ama arka kontrolü öncelikle dikiz aynasından yapar sonra kafamı arkaya çeviririm. Komşumuzun liseli oğlu arabanın altına  arka tamponun ortalarından uzanmış topu almaya çalışıyor. İnanın laf olsun diye paylaşmıyorum. Çok klasikleşmiş bir kural olsa da boşuna konmamış. Arabanın etrafını hareket etmeden dolaşmak gerekiyor. Gencecik insan aracın altında kalsaydı al başına belayı. Çalışan bir aracın altına nasıl girersin. Hiçbir şey olmamış gibi gülerek çıktı.İçimden nelerin geçtiğini tahmin edersiniz sanırım. Aman dikkat.

Toyota Club Türkiye

Arka Görüş Kamerası Hayat Kurtardı
« : Şubat 07, 2013, 00:58:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
Ynt: Arka Görüş Kamerası Hayat Kurtardı
« Yanıtla #1 : Şubat 07, 2013, 01:04:56 »
Ben olsam kesin bir temiz döverdim valla.Ama bunda çocuğun suçu yok ne yazıkki.Çevresindeki büyükler bile geri geri giden arabanın arkasına atlarken yada arabaların vızır vızır geçtiği yollarda 100 metre ötede üst geçit olmasına rağmen yoldan karşıdan karşıya geçmeyi tercih ederken, o çocuğunda onlardan görüp bu şekilde bir davranış göstermesi çokta alışılmamış bir durum değil.Aslında en güzeli kamyonlardaki gibi geri vitese takınca bir uyarı sesi veren bir şey taktırmak sanırım.Belki o zaman anlarlar biraz olsun
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 07, 2013, 01:19:41 »
Ülgen abi öncelikle hem babanıza hem size geçmiş olsun . Allah acil şifalar versin .

Çocuğa bir şey yapmamanız iyi olmuş çünkü bu o çocuğun değil anne ve babasının suçu . Öyle başı boş bırakılan çocuklar var ki ve anneleri babaları o kadar rahat ki inan ben görünce hayretler içinde kalıyorum . Ben bu yaşa geldim her dışarı çıktığımda annem olsun babam olsun dışarı çıkmadan önce beni 50 kere uyarırlar yavaş git dikkat et gibisinden . Çocukken bana ilk bisikletimi aldıklarında ben o bisikletle yola çıkamadım sadece bizim evin sokağında ve bir büyüğüm başımda iken sürebilmiştim şimdi çocukları görüyorum da trafikte bisikletlerle resmen ölüme meydan okuyorlar anne babaları nasıl içi rahat bir şekilde bırakıyorlar aklım mantığım almıyor .

Allah herkesi kazadan beladan korusun sağlık sıhhat versin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 07, 2013, 10:42:18 »
Cocuk olmeyi haketmis diycem nerdeyse. Calisan arabanin altina girmek nedir ya.gecmis olsun gercekten
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2013, 10:47:56 »
Abi, senide çocuğu da ALLAH korumuş. Büyük geçmiş olsun bence sen bir garip sevindir büyük kaza atlatmışsın. Verilmiş sadakan varmış
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '07
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2013, 11:03:24 »
Geçmiş olsun. Gerçekten ALLAH korumuş.
3) 2020 Peugeot 3008 1.6 Active Life Prime Ed., 2007 Toyota Yaris 1.0 Terra
2) 2012 Avensis Elegant Extra, 2012 Auris 1.33 Comfort
1) 2005 Focus Collection 1.6i HB.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 07, 2013, 11:48:04 »
Allah korumus size ve cocugu. Cok gecmis olsun, Babaniza da acil sifalar diliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 07, 2013, 11:51:01 »
Geçmiş olsun..Ne çocugun,nede ailesinin suçu var..Devlet bir numaralı suçlu..Bu çocukların oynayabileceği boş yer bırakmadılar veya yapmıyorlar..Dikkat hayat kurtarır boşuna dememişler..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #8 : Şubat 07, 2013, 12:04:44 »
Geçmiş olsun..Ne çocugun,nede ailesinin suçu var..Devlet bir numaralı suçlu..Bu çocukların oynayabileceği boş yer bırakmadılar veya yapmıyorlar..Dikkat hayat kurtarır boşuna dememişler..

Cemil abi buna katılmıyorum . Devlet bir çok şeyde suçlu olabilir ama devletin bu çocukların oynayacağı yerler bırakmaması anne ve babalarının çocukları başı boş bir şekilde bırakmasına neden olamaz . Bir anne ve baba bir çocuğu yolda başı boş bırakıyorsa bu tamamen o anne ve babanın suçudur madem bakmayacaksın çocuk yapma yapıyorsan da adam gibi bak. Marifet çocuğu yapmakta değil o çocuğu vatana millete hayırlı bir şekilde yetiştirmektedir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 07, 2013, 12:23:53 »
Cemil abi buna katılmıyorum . Devlet bir çok şeyde suçlu olabilir ama devletin bu çocukların oynayacağı yerler bırakmaması anne ve babalarının çocukları başı boş bir şekilde bırakmasına neden olamaz . Bir anne ve baba bir çocuğu yolda başı boş bırakıyorsa bu tamamen o anne ve babanın suçudur madem bakmayacaksın çocuk yapma yapıyorsan da adam gibi bak. Marifet çocuğu yapmakta değil o çocuğu vatana millete hayırlı bir şekilde yetiştirmektedir .
Mahmut kardeşim,tabiki katılıp katılmamak senin fikrin..Saygı duyarım..Sonuçta bende fikrimi belirttim..Yanlız çocuktan bahsediyoruz..Yani anne hep dizinin yanında oturtamaz çocugunu..Bizde çocuktuk,annelerimiz tembihlediği halde ne yaramazlıklar yapardık..O topun oraya kaçması ve onun bunu yapması,tamamen anlık bir olaydır..Tehlikeyi farketse,zaten birdaha denemez..Malesef oyun alanları yeteri kadar yok..Yeteri kadar yazarken,söylebir burdaki yakın civarı aklımdan geçirdimde,yeteri kadar değil,hiç yok...
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 07, 2013, 12:35:24 »
Cemil abi böyle genellemek her zaman doğru olmuyor malesef. bizde çok yakınımızda saha olmasına rağmen bazen yolda top oynardık. orta refüjdeki ağaçlarıda kale yapardık  :argh: ama lise çağındaki bir çocuğun çalışan arabanın arka tarafından  altına girmesi ayrı bir durum
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 07, 2013, 12:38:46 »
ülgen abi öncelikle geçmiş olsun babanızada acil şifalar dilerim.kardeşlerim ve abilerim konu nun devletle alakası yok devlet bizim türkiyemiz bu zama kadar gelen hükümetler suçlu bence bu benim şahsi fikrim tabi iyi forumlar
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 07, 2013, 13:03:18 »
Değerli arkadaşlar bugün çok ciddi bir kaza atlattım. Umarım herkes benim kadar şanslı ve dikkatli olur. Hastalanan babamı ACİL'den alarak eve getirdim. Motoru durdurmadan, yapılan iğne nedeniyle başı döndüğünden dairenin giriş kapısına kadar  bıraktım.  1-2 dk. sonra döndüğümde geri vitese takar takmaz devreye giren kamerada dizden itibaren iki ayak gördüm amannnn noluyor yav.... diye bağırdım.Elbette aracı sabitleyerek araçtan çıktım.  Doğru mu yapıyorum bilmem ama arka kontrolü öncelikle dikiz aynasından yapar sonra kafamı arkaya çeviririm. Komşumuzun liseli oğlu arabanın altına  arka tamponun ortalarından uzanmış topu almaya çalışıyor. İnanın laf olsun diye paylaşmıyorum. Çok klasikleşmiş bir kural olsa da boşuna konmamış. Arabanın etrafını hareket etmeden dolaşmak gerekiyor. Gencecik insan aracın altında kalsaydı al başına belayı. Çalışan bir aracın altına nasıl girersin. Hiçbir şey olmamış gibi gülerek çıktı.İçimden nelerin geçtiğini tahmin edersiniz sanırım. Aman dikkat.

Liseli kelimesine dikkat çekmek istiyorum, öyle ufak tefek değil yani kocaman..

Maalesef ki çok sıkıntılı bir gençlik geliyor, düşündükçe sıkıntı basıyor..
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #13 : Şubat 07, 2013, 13:38:53 »
Mahmut kardeşim,tabiki katılıp katılmamak senin fikrin..Saygı duyarım..Sonuçta bende fikrimi belirttim..Yanlız çocuktan bahsediyoruz..Yani anne hep dizinin yanında oturtamaz çocugunu..Bizde çocuktuk,annelerimiz tembihlediği halde ne yaramazlıklar yapardık..O topun oraya kaçması ve onun bunu yapması,tamamen anlık bir olaydır..Tehlikeyi farketse,zaten birdaha denemez..Malesef oyun alanları yeteri kadar yok..Yeteri kadar yazarken,söylebir burdaki yakın civarı aklımdan geçirdimde,yeteri kadar değil,hiç yok...

Cemil abi ben sadece bu olay için konuşmuyorum tabi ki anne ve babalar ne kadar dikkat etse de sonuçta adı üstünde çocuk ama öyle çocuklar görüyorum ki ölüme resmen meydan okuyorlar ve bundan anne ve babalarının mutlaka haberleri vardır hatta anne veya babanın önünde bu gibi hareketleri yapan çocuklar var ve buna rağmen hiç ses etmiyorlar . Benim sözüm bunları gördüğü halde içleri çok rahat bir şekilde evinde oturan anne ve babalara .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 07, 2013, 14:15:17 »
Geçmiş olsun Ülgen bey büyük tehlike atlatmışınız araca binerken kontrol etmekde yarar var 
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 07, 2013, 14:28:45 »
çok geçmiş olsun, belli ki o ergen nasıl bir tehlike atlattığının farkında bile değil...
keşke çocuğu gördükten sonra vitesi boşa alıp, şöyle sağlam bi gaza bassaydınız, işte o zaman o korku ona hayatı boyunca yeterdi...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 07, 2013, 14:29:47 »
ucuz atlatmışsınız abii geçmiş olsun...araca binmeden sağına soluna bakmakda bunuda alışkanlık haline getirmekde fayda var...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 07, 2013, 19:51:00 »
Arkadaşlar "geçmiş olsun " dileğinde bulunan herkese teşekkür ederim. Yazılan mesajların hepsini dikkatle okudum. Çocuklar elbette oyun oynayacak.
Bu sözünü ettiğim aslında çocuk değil. Liseli, boyu benden de uzun. Belki uzun olmasa göremeyecektim de. Hepimizin çoluk çocuğu var. Sporla uğraşmaları gerek sosyal, psikolojik ve bedensel gelişim açısından çok iyi.  Ama öğretmen olduğum için eğitim programlarımıza (müfredat) hakimim. Okulun açıldığı ilk haftadan itibaren 1. sınıflara okula güvenli ulaşım, trafikte  nasıl davranacaklarına dair bilgileri elimizden geldiği kadar uygulamalı gösteriyoruz.  Öğrencinin karşılaşabileceği her tür riskten kurtulmak için yöntemleri ( olumsuz kişilerle karşılaşmaları halinde bile  yapılacaklar- yapılmayacaklar) uygun eğitim materyalleriyle kazandırmaya çalışıyoruz. Ama kuralları takmama, tedbiri hep karşıdan bekleme sanıyorum hepimizde var. Amacım  yaşadığım bir deneyimden ders çıkarmanızdır. Lütfen dikkatli olalım. Herkese saygılar sunarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 07, 2013, 20:01:18 »
Alıntı
İçimden nelerin geçtiğini tahmin edersiniz sanırım
ben olsam içimden geçenleri söylerdim o kpelaya >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Safak GURSOY
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 08, 2013, 10:59:19 »
Çok geçmiş olsun.

Babanıza acil şifalar,

Velet te her yerde felet işte çağırcan yanına ezecektim eşşek sıpası diyip yollican.

Gerçi yine gülerek bakardı. İce Age filminde palamutun peşinden koşan vardı ne zaman hata yapsa ihiii yapar.
Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra M/M LCA Kar Beyaz

Spoiler, Difüzör, Krom Egzoz, Xenon