Anket

En az yakan dizel motor?

TDI (Volkswagen,Audi)
6 (6.5%)
HDI (Citroen,Peugeot)
19 (20.4%)
CRDI (Hyundai,Kia)
1 (1.1%)
DCI (Renault)
25 (26.9%)
CDI (Mercedes)
1 (1.1%)
TDCI (Ford)
3 (3.2%)
MultiJet (Fiat)
19 (20.4%)
D-4D (Toyota)
17 (18.3%)
CDTI (Opel)
2 (2.2%)

Toplam Oy Verenler: 92

Gönderen Konu: En az yakan dizel motor?  (Okunma sayısı 17441 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: En az yakan dizel motor?
« Yanıtla #40 : Ocak 30, 2014, 17:23:53 »
 Mustafa bey, söylediklerinizin bir kısmına hak vermek ile beraber, Mahmut arkadaşımızın farklı bir noktaya değinmeye çalıştığını düşünüyorum.
Diğer yandan MTU 'ya girersek bu sefer de Pielstick motorlar falan da işin içine girer. Ayrıca onlarn da aşırı beslemeli tiplerine ve bu beslemelerin teknolojilerine. Bu motorlar mak. güçlerini(bir örnekleme,genelleme)1.500d/d da, mak torklarını 700d/d gibi devirlerde veriyor. Tabi Marine özellikli olup olmadıkları da ayrı bir konu vs...
Küçük hacimde Mercedes sadece hafif ticari araçları için Renault'dan dizel motor almıyor, bazı binek araçlarında da bu durum mevcut.
 Isuzu ve Nissan da bence dizel motorda çok iyi bir yerdedir. Burada vurgulanmak istenen ise küçük hacimli dizeller(2.0 lt altı). Aslında bu dizellerin common rail ve bazı sistemlerinin dünyada üreticileri belli. Delphi, Bosch bunlardan bazıları.
 Küçük hacimli dizellerin gelişiminde common rail teknolojisinin etkisi herhalde yadsınamaz. Bu durumda Fiat'ı göz ardı edemeyiz, yine Renault ve Psa grubunun çalışmaları da oldukça etkili. Zaten bunların motorları bir çok araçta kullanılıyor.

Bu arada herkesin bilimsel dayanak ve tecrübeleri ile ortaya koyduğu bilgiler sayesinde sayfa anlam kazanıyor ve herkes için güzel hale geliyor. Bu aşamada kimsenin kalbinin kırılmaması ve kimsenin kalp kırmaması, en güzel şey olacaktır. Bu kalpler; tüm dizel motorlardan daha önemlidir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 30, 2014, 17:23:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 30, 2014, 17:33:54 »
Sayın Mahmut M. Dalı,

"Reno kim ne derse desin dizelde en iyi motorları üretiyor hele son çıkardığı 1.6 dci fevkalade ." cümlenizden hareketle bu açıklamayı yaptım. Bu sizin şahsi kanaatiniz. Ben  askeri okulda dizel teknolojilerini okumuş bir teknisyen olarak sadece dediğiniz cümleye göre "Renault kim ne derse desin dizelde en iyi  motorları üretiyor" cümlesine nacizane cevap verdim. Bu arada Mercedes'in Hafif ticari araçlarında Renault'un motorlarını kullanmasının sebebi kendi motorlarının maliyeti Renault'a göre daha yüksek olduğundandır. Renault Mercedesten daha iyi motor yaptığı için değildir. Yoksa bir Mercedes E200 kompressor da Renault motorunu kullanırdı.

Herkese saygılar sunar, iyi akşamlar dilerim.

En az yakan, sorunsuz, uzun ömürlü en iyi motor bence. Mercedeste yakıt ekonomisi istediği için bu motoru kullanmıştır. Kendi üretse tabi daha iyisini üretir fakat masraf artar. Nissan da dci kullanıyor. Vardır bir hikmeti ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 30, 2014, 17:42:11 »
Bi hayli uzun bi cevap yazdiydim guzelde cevaplardi ama telefonun azizligine ugradim.

Mustafa beye hak.veriyorum çok mantıklı söylediği Renodan maliyeti ucuz olduğu için alması.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ocak 30, 2014, 17:48:46 »
  Mercedes Benz 'de olmadığıma göre politikalari hakkında fikir yürütmem çok rasyonel olmaz ancak, Mercedes için başka önemli kriterler olduğunu tahmin etmek çok zor olmasa gerek.

Bu arada boxer dizel de farklı bir motor bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 30, 2014, 17:56:49 »
Maliyetinin ucuz olduğunu inkar etmiyorum. Maliyeti ucuz doğru ama aynı zamanda iyi bir motor. Bence mercedes doğru bir seçim yapmış.

Bu arada renonun latutide hariç hiç bir arabası da bana hoş gelmiyor ama bir laf var yiğidi öldür hakkını yeme diye. Dci sınıfında en başarılı motorlardan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Ocak 30, 2014, 17:59:03 »
Bi hayli uzun bi cevap yazdiydim guzelde cevaplardi ama telefonun azizligine ugradim.

Mustafa beye hak.veriyorum çok mantıklı söylediği Renodan maliyeti ucuz olduğu için alması.

Mercedes sadece maliyeti düşünmez. Yani sadece ucuzluğunu düşünerekmi koyuyor ? -Hayır. Eğri oturup doğru konuşayım, Sağlam sorunsuz az yakan bir motor olmasa aracına koymazdı. Kendi yaparak maliyeti yükseltmek istememiştir bu doğru. ama bence dci motor kendi klasında en iyi ünvanını hakediyor. (Ekonomi/sağlamlık/uzun ömürlülük/performans)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ocak 30, 2014, 18:29:54 »
herkes dci renault'un sanıyor fakat motor nissan'a ait. renault ortaklık sonucu kendi araçlarına koyuyuor. dci teknolojisinin mucidi nissan'dır. bu saatten sonra toplumda oluşan bu kanıyı bozamayız ama en azından bizler bilelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Ocak 30, 2014, 18:37:38 »
Mercedes sadece maliyeti düşünmez. Yani sadece ucuzluğunu düşünerekmi koyuyor ? -Hayır. Eğri oturup doğru konuşayım, Sağlam sorunsuz az yakan bir motor olmasa aracına koymazdı. Kendi yaparak maliyeti yükseltmek istememiştir bu doğru. ama bence dci motor kendi klasında en iyi ünvanını hakediyor. (Ekonomi/sağlamlık/uzun ömürlülük/performans)
:D
Üretimi yapmış gibi olmuş  :lol:
Şaka bi yana yüksek ihtimal maliyet, sizin yorumunuza cevao olarak cla ve a kasasinda bulunan o ekran çakmasi bu tezimizi onayliyor.
Yoksa bu konuda en iyi dci diyerek Mercedes aracına koymaz.
En iyisini koymak isteseydi Isuzudan dizek alirdi.

Hakan teşekkür ayiretten.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Ocak 30, 2014, 18:42:06 »
herkes dci renault'un sanıyor fakat motor nissan'a ait. renault ortaklık sonucu kendi araçlarına koyuyuor. dci teknolojisinin mucidi nissan'dır. bu saatten sonra toplumda oluşan bu kanıyı bozamayız ama en azından bizler bilelim.

Renault ile global ortaklığı

Nissan 1990'lı yıllarda düştüğü finansal krizden kurtulmak amacıyla 26 Mart 1999 tarihinde Renault ile bir güçbirliği anlaşması imzalar. Anlaşmaya göre Renault Nissan'ın kontrol hissesini satın aldı ve şirketin başına gönüllü olan Fransız Carlos Ghosn'un kendi isteği ile atadı. Nissan Avrupa'da söz sahibi olmak Renault da teknolojisini ve dizel motorlarının daha da verimli olmasını sağlamak ve ABD'deki bilinirliğini artırmak amacı ve karşılıklı piyasada söz sahibi olmak için anlaştılar . Bu anlaşmaya göre Nissan Japon ve bağımsız Renault da Fransız ve bağımsız iki marka olarak kalacak fakat güçlerini arttırmak için Renault-Nissan adı ile fabrikalar kurup gelişim sağlayacaktı bu Renault-Nissan adlı şirketler topluluğu satışlarını iki marka adına yapacaktı bu çerçevede DCI motorlar bugünkü halini aldı. DCI Renault-Nissan'ın ortak malı oldu. Her iki markada da DCI engines görmek mümkündür.

kaynak : http://tr.wikipedia.org/wiki/Nissan_Motors

Mesaj Birleştirildi: Ocak 30, 2014, 18:58:46
:D
Üretimi yapmış gibi olmuş  :lol:
Şaka bi yana yüksek ihtimal maliyet, sizin yorumunuza cevao olarak cla ve a kasasinda bulunan o ekran çakmasi bu tezimizi onayliyor.
Yoksa bu konuda en iyi dci diyerek Mercedes aracına koymaz.
En iyisini koymak isteseydi Isuzudan dizek alirdi.

Hakan teşekkür ayiretten.

Mercedes gibi büyük bir marka aracına uygun görüyorsa o mal iyidir :) Isızudan istese oradan yaptırırdı demekki beklentileri dci karşılıyor. Kendi markasını lekelemeyeceğini inandığı için dci kullanıyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Ocak 30, 2014, 20:51:25 »
Illaki dci beklentilerini karsilamistir, ben kötü demiyorum ama dediğin gibi Mercedes dci en iyisi bunu koyalim demez onu demek için alinti yaptim.

Dizelde Isuzu hem ekonomide hem de km.bakimindan çok ama küçük hacimlerle pek işleri olmuyor.
2003 yilinda 1.7 dizeli opele vermişti biz şimdi bu motorlarla ciddi bir güç elde ediyoruz ve 1.3 dizel modelinden daha az yakiyor.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ocak 30, 2014, 21:10:57 »
Isuzular dcı ler dönüp duruyor muhabbetlerde bende bir kaç birşey ekleyim o zaman gün itibariyle

sabah Renault Captur ile 300 km yol yaptım nevşehirden adanaya 1.5 90 lık düz vites 5 kişiyiz bagaj var 130u hiç düşürmedim diyebilirim 150 yi de hiç geçmedim 170 km otoban kalanlarda duble yol olunca %70i ni sabitleyerek geldim ortalama  6.1 di arabaya gelince direksiyon fena sayılmaz yalnız yalıtım vasat 120den sonra rüzgar sesi var diyebilirim neredeyse her şey var ama ön kol dayama yok süspansiyonlar çok takırtılı megane 2 gibi değil onun ki oldukça idealdi..

öğleden sonra Isuzu Dmax Vcross 4X4 2.5 çift turbo 163 bg 400 nm tork 5 ileri otomatik vites araç bildiğimiz kamyon adandan nevşehire getirdim tekdim 110u geçmeme rağmen 8 litre yaktı araç gayet güzel motor sesi dışında göze batan bir sıkıntısı yoktu aynı otomobil gibi yapmışlar elektrikli deri koltuklar katlanır aynalar falan oldukça lüks  bu arada aracı test köşesine taşımayı düşünüyorum bu araçla da 300 km yol yaptım adana dan nevşehire biraz daha rampa çıkılıyor dönüşte muhtemelen 7.3 civarı falan yakacak bunda da %70 civarı cruze controlde geldim özetle araçlar güzel ama hiç birinin sürüş keyfide 1.6 sol otomatik vites corolla hb etmiyor..

saygılar
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ocak 30, 2014, 21:48:07 »
1.6 D4D motoru kullanan  bmw 116 dizelin  gayet iyi bir performansi olduğunu söylüyorlar testlerde hatta 5000 devire kadar çok güzel çevirebildigini ve çok sessiz olduğunu özellikle belirtiyorlar.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Ocak 30, 2014, 22:03:58 »
Isuzular dcı ler dönüp duruyor muhabbetlerde bende bir kaç birşey ekleyim o zaman gün itibariyle

sabah Renault Captur ile 300 km yol yaptım nevşehirden adanaya 1.5 90 lık düz vites 5 kişiyiz bagaj var 130u hiç düşürmedim diyebilirim 150 yi de hiç geçmedim 170 km otoban kalanlarda duble yol olunca %70i ni sabitleyerek geldim ortalama  6.1 di arabaya gelince direksiyon fena sayılmaz yalnız yalıtım vasat 120den sonra rüzgar sesi var diyebilirim neredeyse her şey var ama ön kol dayama yok süspansiyonlar çok takırtılı megane 2 gibi değil onun ki oldukça idealdi..

öğleden sonra Isuzu Dmax Vcross 4X4 2.5 çift turbo 163 bg 400 nm tork 5 ileri otomatik vites araç bildiğimiz kamyon adandan nevşehire getirdim tekdim 110u geçmeme rağmen 8 litre yaktı araç gayet güzel motor sesi dışında göze batan bir sıkıntısı yoktu aynı otomobil gibi yapmışlar elektrikli deri koltuklar katlanır aynalar falan oldukça lüks  bu arada aracı test köşesine taşımayı düşünüyorum bu araçla da 300 km yol yaptım adana dan nevşehire biraz daha rampa çıkılıyor dönüşte muhtemelen 7.3 civarı falan yakacak bunda da %70 civarı cruze controlde geldim özetle araçlar güzel ama hiç birinin sürüş keyfide 1.6 sol otomatik vites corolla hb etmiyor..

saygılar

Megane 2 ile bursa -  balıkesir giderken 3.5lt gelirken 3.6 - 3.7 lt yaktım. Fakat kışa girmemiştik henüz. balıkesirden bursaya dönüşte rampa daha fazla o yüzden farketti 110 sabit hız. 90 a düşsek yakmayacak :) captur da yeni motor var performansı daha iyi. 110 geçmeyince oda megane 2 kadar yakar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ocak 30, 2014, 22:14:51 »
şehir dışı fabrika verisi 3.4 litre güzel araçda az daha kalite olabilirmiş
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ocak 30, 2014, 22:37:14 »
Değerli arkadaşlar herkese merhabalar, iyi akşamlar dilerim.

Benim belirtmek istediğim lütfen yanlış anlaşılmasın. Ben Mahmut M. Dalı kardeşimin bakınız aynı cümleyi alıntılıyorum:"Reno kim nederse desin dizelde en iyi motorları üretiyor..." (aynen bu ifade kullanılmıştır) cümlesine hitaben cevap verdim. Bende madem konu en iyi dizel motor üreten markalara yöneldi bu konuda bazı gerçekleri belirtmek istedim. Bende biliyorum ki konu en az yakıt tüketimine sahip dizel motorlar ve bineklerden bahsediliyor. Ancak yukarıdaki cümlede bir genelleme yapılmıştır ve konu kaymıştır. Buna göre Mercedes'in iştirakı olan MTU firmasını belirtmeden geçemedim. Bunlar benim şahsi düşüncelerim ve bu söylemlerde alınılacak bir durum olmadığını düşünüyorum. Bu dünyada hiçbir şey bir insanın kalbini incitmeye elbetteki değmez Sayın Hakan Öztürk ve ortada alınılacak bir durum olmadığını tekrar belirtmek istiyorum. Dikkat ederseniz önceki yazımda hiç bir kimseye hitaben isim belirterek bir yazı yazmadım. Önceki yazdıklarımı da lütfen tekrar gözden geçirirseniz ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır.

Ben dizel binek araçlarda da  Volkswagen gurubu araçların motorlarının sağlam ve daha az yakıt tükettiğini düşünmekteyim. Örnek Skoda Rapid 1.6TDI, ki madem konumuz az yakıt tüketen dizel binekler!bana göre en düşük yakıt tüketen dizel binek araç Polo ve Ibiza da kullanılan 1.2TDI'dir. Şayet belirli bir sınıftaki araçlardan değilde Latitude gibi orta-üst sınıf bir araçtan bahsedilebiyor ise Kia picanto dan da bahsedebiliriz o da küçük sınıflarda bir binek araçtır. 1.0 Dizel motoru da vardır ve belki de polo 1.2 tdi ile beraber en az yakıt tüketen dizele sahiptir. Bunun yanında yine niteliyorum bana göre genel olarak en iyi dizel motoru Mercedes ve Toyota'nın özellikle Landcruser' modelinde üretmiş olduğu motorlardır.

Bu arada Kia motorlarından bahsetmez isek konunun başlığına riayet etmemiş! oluruz. Örnek olarak bir önceki aracım 2006 Model 1.5 CRDI 102 bg, 235 nm tork değerlerine sahip Kia Cerato idi. Harika bir araçtı. Tam 1370 kg idi ve hızlanması, ivmelenmesi, kuvveti çok hoştu. Yokuş yukarı sanki düz yoldaymış gibi hızlanan bir araçtı. Şimdi Kia yeni nesil dizellerinde ise 1.6 CRDI'de dikkat ediniz 128 bg. ve 260nm tork üretmektedir. Yakıt tüketim değerleride diğer binekler ile hemen hemen aynıdır.

Renault markası çok köklü, Nissan ile organik bağlantıları olan kendisini ispatlamış bir markadır. Buna diyecek hiçbir sözüm yok. Ancak İktisadi ve İdari Bilimlerde halen öğretilen ve oldukça güncel bir konu vardır: Şirketlerin belirli konularda "evlilikleri"dir. Tabii olarak Mercedes Renault ile anlaşma sağlamış olabilir. Bunun sebebi tekrar belirtiyorum: (şahsi kanaatim) o tip bir dizel motoru Renault firmasının Mercedes firmasından daha ucuza ürettiği, avrupaya daha iyi tanıttığı (lansmanını çok iyi yaptığı), dci motorlarını piyasada tutundurduğu ve Mercedes firması ile arasındaki anlaşmalardır. Mercedes firmasının x bir firmadan motor satın almasının zahirde başka bir nedeni yoktur arkadaşlar. Burada akla Mercedes'in neden Volkswagen gurubundan motor satın almadığı hususu da gelebilir doğal olarak. Bu da bana göre VW gurubunun motorlarının yine maliyetinin Renault'dan fazla olmasıdır.  Bütün bunlar benim şahsi görüşlerimdir. Arkadaşlar katılabilirler katılmayabilirler. Maksat kimseye en ufak bir zarar vermek değil zaten. Ancak tekrar tekrar belirtmek istiyorum ki şahsi kanaatimce en iyi binek dizel üreticisi Renault değildir arkadaşlar.

Saygılar sunarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ocak 30, 2014, 22:53:19 »

Benim belirtmek istediğim lütfen yanlış anlaşılmasın. Ben Mahmut M. Dalı kardeşimin bakınız aynı cümleyi alıntılıyorum:"Reno kim nederse desin dizelde en iyi motorları üretiyor..." (aynen bu ifade kullanılmıştır) cümlesine hitaben cevap verdim. Bende madem konu en iyi dizel motor üreten markalara yöneldi bu konuda bazı gerçekleri belirtmek istedim. Bende biliyorum ki konu en az yakıt tüketimine sahip dizel motorlar ve bineklerden bahsediliyor. Ancak yukarıdaki cümlede bir genelleme yapılmıştır ve konu kaymıştır. Buna göre Mercedes'in iştirakı olan MTU firmasını belirtmeden geçemedim. Bunlar benim şahsi düşüncelerim ve bu söylemlerde alınılacak bir durum olmadığını düşünüyorum. Bu dünyada hiçbir şey bir insanın kalbini incitmeye elbetteki değmez Sayın Hakan Öztürk ve ortada alınılacak bir durum olmadığını tekrar belirtmek istiyorum. Dikkat ederseniz önceki yazımda hiç bir kimseye hitaben isim belirterek bir yazı yazmadım. Önceki yazdıklarımı da lütfen tekrar gözden geçirirseniz ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır.

Ben dizel binek araçlarda da  Volkswagen gurubu araçların motorlarının sağlam ve daha az yakıt tükettiğini düşünmekteyim. Örnek Skoda Rapid 1.6TDI, ki madem konumuz az yakıt tüketen dizel binekler!bana göre en düşük yakıt tüketen dizel binek araç Polo ve Ibiza da kullanılan 1.2TDI'dir. Şayet belirli bir sınıftaki araçlardan değilde Latitude gibi orta-üst sınıf bir araçtan bahsedilebiyor ise Kia picanto dan da bahsedebiliriz o da küçük sınıflarda bir binek araçtır. 1.0 Dizel motoru da vardır ve belki de polo 1.2 tdi ile beraber en az yakıt tüketen dizele sahiptir. Bunun yanında yine niteliyorum bana göre genel olarak en iyi dizel motoru Mercedes ve Toyota'nın özellikle Landcruser' modelinde üretmiş olduğu motorlardır.

Bu arada Kia motorlarından bahsetmez isek konunun başlığına riayet etmemiş! oluruz. Örnek olarak bir önceki aracım 2006 Model 1.5 CRDI 102 bg, 235 nm tork değerlerine sahip Kia Cerato idi. Harika bir araçtı. Tam 1370 kg idi ve hızlanması, ivmelenmesi, kuvveti çok hoştu. Yokuş yukarı sanki düz yoldaymış gibi hızlanan bir araçtı. Şimdi Kia yeni nesil dizellerinde ise 1.6 CRDI'de dikkat ediniz 128 bg. ve 260nm tork üretmektedir. Yakıt tüketim değerleride diğer binekler ile hemen hemen aynıdır.

Renault markası çok köklü, Nissan ile organik bağlantıları olan kendisini ispatlamış bir markadır. Buna diyecek hiçbir sözüm yok. Ancak İktisadi ve İdari Bilimlerde halen öğretilen ve oldukça güncel bir konu vardır: Şirketlerin belirli konularda "evlilikleri"dir. Tabii olarak Mercedes Renault ile anlaşma sağlamış olabilir. Bunun sebebi tekrar belirtiyorum: (şahsi kanaatim) o tip bir dizel motoru Renault firmasının Mercedes firmasından daha ucuza ürettiği, avrupaya daha iyi tanıttığı (lansmanını çok iyi yaptığı), dci motorlarını piyasada tutundurduğu ve Mercedes firması ile arasındaki anlaşmalardır. Mercedes firmasının x bir firmadan motor satın almasının zahirde başka bir nedeni yoktur arkadaşlar. Burada akla Mercedes'in neden Volkswagen gurubundan motor satın almadığı hususu da gelebilir doğal olarak. Bu da bana göre VW gurubunun motorlarının yine maliyetinin Renault'dan fazla olmasıdır.  Bütün bunlar benim şahsi görüşlerimdir. Arkadaşlar katılabilirler katılmayabilirler. Maksat kimseye en ufak bir zarar vermek değil zaten. Ancak tekrar tekrar belirtmek istiyorum ki şahsi kanaatimce en iyi binek dizel üreticisi Renault değildir arkadaşlar.

Saygılar sunarım.

Mustafa bey alınma veya kırılma söz konusu değil . Bilgilendirme içinde teşekkürler . Binek araçlardaki dizel motolarlara gelirsek ben hala şu an renonun ürettiği 1.6 dci den daha verimli bir motor olduğunu sanmıyorum bu benim şahsi kanaatim yanılıyor da olabilirim .

Bu motora en iyi dememin sebebi ise yaktığı yakıta karşılık verdiği yüksek performans ve dci nin kendini kanıtlamış olmasıdır .Her ne kadar en iyisi desem de bir motora en iyisi demek bana çok doğru gelmiyor her motorun kendine göre avantajı olduğu kadar dezavantajı da mutlaka vardır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Ocak 30, 2014, 23:33:55 »

Saygılar sunarım.

hyundai dizel motorları performansı güzel fakat çok yakıyor. Taksi - dolmuşcular 1.4 / lpg kullanıyorlar. motor ömürleride kısa. Zamanında çok araştırmıştım. Hyundai benzin motorları güzel. Sorunsuz. 1.6 tdi da fazla yakıyor. onun harici eksi yönü yok. Bence dci rakipsiz. yeni motorları eskiye göre (megane 2 dekilerden)  biraz daha fazla yaksada ekonomiklik sorunsuzluk performans uzun ömürlülük olarak diğerlerinden önde. Tercih sebebi budur. En iyi olmasının sebebi diğerlerinden farklı olması herşeyi bir arada karşılaması.