Anket

En az yakan dizel motor?

TDI (Volkswagen,Audi)
6 (6.5%)
HDI (Citroen,Peugeot)
19 (20.4%)
CRDI (Hyundai,Kia)
1 (1.1%)
DCI (Renault)
25 (26.9%)
CDI (Mercedes)
1 (1.1%)
TDCI (Ford)
3 (3.2%)
MultiJet (Fiat)
19 (20.4%)
D-4D (Toyota)
17 (18.3%)
CDTI (Opel)
2 (2.2%)

Toplam Oy Verenler: 92

Gönderen Konu: En az yakan dizel motor?  (Okunma sayısı 17761 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: En az yakan dizel motor?
« Yanıtla #20 : Ocak 28, 2014, 23:54:42 »
peuoght 208 1.4 dizel otomatik şehir içi stop starla 4 litrenin altında fabrika verisi

Fabrika verisini yakalamak çoğu zaman imkansızdır. Gerçekten 4 litrenin altını gören var mı acaba merak ediyorum.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 28, 2014, 23:54:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 29, 2014, 09:09:13 »
Son degerim bu havalarda ve güncel şekilde geçenlerde hesapladik Ercümentle birlikte. 21.5 kuruş % 95'i s.ici ve 3 kez yüksek hizlara çıktım.
Hesaplamayi full depodan full depoya yaptik. Yani hesabın şaşma ihtimali çok düşük.
Araç 1.4 D4D Auris. 1ND motorun kralidir.
Kullandığım yakit Shell Performans yakıtı Nitro.
Aurisin kilosu 1375kg

Edit:Ek bilgi.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 29, 2014, 09:12:53 »
Fabrika verisini yakalamak çoğu zaman imkansızdır. Gerçekten 4 litrenin altını gören var mı acaba merak ediyorum.
Benzinli fabia 2010 model 1,4 cc ile çoğu zaman 3,8 lt/100 yakalıyorum ve araç halen 50.000 km de
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 29, 2014, 09:22:31 »
Auris D4D kullanıyorum fakat kesinlikle babamın Renault Fluence DCİ daha az yakıyor arkadaşlar defalarca test ettim..
Benim Auris D4D, bakımları tam olduğu halde şehir içi düşük değer yakalayamıyorum.. uzun yolda 4,5 civarı olduğunu söyleyebilirim ama..
Biraz spor kullandığım için şehir içi yüksek çıkıyor olabilir tabii trafiği de göz önünde bulundurmak lazım :(
Malum İstanbul.
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 29, 2014, 15:39:01 »
 Cube, Sedona, Whistle gibi markaların da oldukça etkili ve kalori yaktıran modelleri var. ;)
 Renault'un bahsi geçen motorunun bir çok versiyonu var ve bunların tork vs eğrileri de farklı. Bunlar farklı marka ve modellerde bildiğiniz gibi kullanılıyor. Bu motorlarda çok ilginç tüketim değerleri yakalamak mümkün.
 1.4 D4d yakıt tasarrufu ile nam yapmış değil bence, ama hacmine göre etkili bir motor güç-torku mevcut.
 Şehir içi için(bundan kastım İstanbul gibi şehirler) minik ve elektrik motorlu araçlar ideal bence. Yerli oto da kesinlikle böyle bir model olmalı hep söylediğim gibi.

Bu arada Cla serisinin sürtünme katsayısı çok iyi ve bu tüketim değerlerine olumlu şekilde yansıyacaktır.

Fiat'ın dizelleri de gerçekten ekonomik, fransızlar gibi.

Aslında artık daha yüksek basınçlı enjektörleri beklemek lazım, bunların çok önemli etkileri olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 29, 2014, 15:52:28 »
Benim oyum fiata, ama motorun yanında şu avantajda var, otomobiller genellikle diğer markalara göre oldukça hafif.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ocak 29, 2014, 17:13:09 »
@1001 katiliyorum fiatin avantaji kilosu.
@Hakan Öztürk: nerede saliniyor bu nam abi gideyim saalayim. 55litre mazotla şehir içi 1000kmden fazla yaptığım oldu yazın.
@Bulent abi: abi ne yaptin yahu  uzun yolda 4.5 mu ben Sakaryaya kışın 3.9 ortalama ile gidip geldim 300km yol yaptim 120 130 km/h ile.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 29, 2014, 17:19:28 »
@1001 katiliyorum fiatin avantaji kilosu.
@Hakan Öztürk: nerede saliniyor bu nam abi gideyim saalayim. 55litre mazotla şehir içi 1000kmden fazla yaptığım oldu yazın.
@Bulent abi: abi ne yaptin yahu  uzun yolda 4.5 mu ben Sakaryaya kışın 3.9 ortalama ile gidip geldim 300km yol yaptim 120 130 km/h ile.

Sercan'cım valla benim araba bakımlı.Mazot filtresi,hava filtresi'nden vs olacağını zannetmiyorum..Yakıtı da aynı yerden alırım sürekli.
Herhalde devirli kullandığım için oluyor çok süratli araba kullanmam,limitleri aşmam genelde çocuk vs oluyor arabada..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ocak 29, 2014, 17:24:21 »
Sercan'cım valla benim araba bakımlı.Mazot filtresi,hava filtresi'nden vs olacağını zannetmiyorum..Yakıtı da aynı yerden alırım sürekli.
Herhalde devirli kullandığım için oluyor çok süratli araba kullanmam,limitleri aşmam genelde çocuk vs oluyor arabada..

Yok abi bende olacagini sanmiyorum sadece aracı iyi tanimak gerek, shifti çok iyi uydurup nerede hangi vitesle gitmek istedigini bilmke gerek benimki biraz kafayi siyirmaktan oluyor.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 29, 2014, 17:42:15 »
arkadasta opel astra cdti sedan 1,3 var.mardınden antepe geldi geri döndü 700km 28 ltr mazot aldı dedi.Aynı yerden fulleyım çıkmıs gerı döndügünde tekraar fullemiş.kaç çıkar ne eder bilemem
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 30, 2014, 13:13:17 »
Opel'de kullanılan 1.3 lt dizel de Fiat'ın multijet.

Sercan'cığım, yukarudaki sayfaları ve benzer konuları okursan nam 'ı zaten yakalarsın, seninki bam sız ise o ayrı tabi. Hatta aracını Japon'ya da sergileyebilirler. :) Bu arada verdiğin tüketim değerleri de bu nam 'ı destekliyor.

Açıkçası Toyota 'yı benzinli ve özellikle hybrid de taktir eder herhalde her teknik bilgi sahibi insan. Ama küçük hacimli modern dizeller de bunu söyleyemeyecegim rakipleri düşünüldüğünde. Tabi bu benim fikrim. Gerçi Toyota mühendisleri de benim gibi düşünüyor sanırım, son gelişmeler bunu gösteriyor.

Amacımız  yermek ya da övmek değil, olanı ortaya koymak, objektif şekilde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 30, 2014, 14:02:23 »
(shell v power nitro+) Güncel yakıt değerleriyle 1.5 dci 82 bg menage 2 şehir içi 100km/4 lt. Bence tartışmasız bir teknoloji. Sorunsuz, uzun ömürlü en az yakan motor. ( taksicilerden dolmuşculardan feyz almakta fayda var. Dacia sandero, logan, logy, 1.5 dci, symbol 1.5 dci.) Yanlız fluence ve megane 3 de bu değerleri yakalamak zor. onlar biraz daha yakıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 30, 2014, 14:08:20 »
Bencede en az yakanı dci . Reno kim ne derse desin dizelde en iyi motorları üretiyor hele son çıkardığı 1.6 dci fevkalade .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 30, 2014, 14:08:54 »
Yanlız fluence ve megane 3 de bu değerleri yakalamak zor. onlar biraz daha yakıyor.
Hakan abi de 1.5 105 hp dci megane 3 var galiba en uygun değerleri o söyler.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 30, 2014, 14:11:26 »
Hakan abi de 1.5 105 hp dci megane 3 var galiba en uygun değerleri o söyler.
5 ile 5.5 arası yakar tahminimce. o motorlar çok performanslı ama onun zevki başka :)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 30, 2014, 14:13:49
Bencede en az yakanı dci . Reno kim ne derse desin dizelde en iyi motorları üretiyor hele son çıkardığı 1.6 dci fevkalade .

:tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 30, 2014, 16:21:12 »
Değerli Arkadaşlar;

Konu biraz sonlara doğru az yakıt tüketen araçlardan en iyi dizel motorlara döndü. Eğer en iyi dizel motorları ve yine en az yakıt harcayan dizelleri konuşuyorsak nacizane tavsiyem dizel motorlarda dünyanın en iyi markası Mercedes ile Toyota'dır. Hatta LandCruser'larda kullanılan motorlar Mercedes'in dizel motorlarıyla kafa kafayadır. Dünyanın en iyi tankları olarak gösterilen Leopar'larda, M60T1 tanklarında, İsrail Merkava tanklarında, Güney Kore tanklarında MTU firmasına ait yani Mercedes'e ait motorları kullanılır. Yakıt tasarrufunda da keza sınıfına göre bu markalar tonajlarına yani ağırlıklarına göre bana göre çok daha az yakıt tüketirler ve daha dayanıklıdırlar diye düşünmekteyim. Renault marka araç sahibi arkadaşlardan özür dileyerek Fransız dizel motorları evet az yakıyor gibi görünebilir fakat şahsi kanaatimce dizel motor teknolojisinde çok daha gerilerden gelir. Ne zaman LandCruser ya da Mercedes ML modellerinin kalitesinde bir suv üretirler o zaman buyrun Fransız motorlarının o tonajlardaki az yakıtından bahsedelim derim.

Saygılar, selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #36 : Ocak 30, 2014, 16:26:24 »
Değerli Arkadaşlar;

Konu biraz sonlara doğru az yakıt tüketen araçlardan en iyi dizel motorlara döndü. Eğer en iyi dizel motorları ve yine en az yakıt harcayan dizelleri konuşuyorsak nacizane tavsiyem dizel motorlarda dünyanın en iyi markası Mercedes ile Toyota'dır. Hatta LandCruser'larda kullanılan motorlar Mercedes'in dizel motorlarıyla kafa kafayadır. Dünyanın en iyi tankları olarak gösterilen Leopar'larda, M60T1 tanklarında, İsrail Merkava tanklarında, Güney Kore tanklarında MTU firmasına ait yani Mercedes'e ait motorları kullanılır. Yakıt tasarrufunda da keza sınıfına göre bu markalar tonajlarına yani ağırlıklarına göre bana göre çok daha az yakıt tüketirler ve daha dayanıklıdırlar diye düşünmekteyim. Renault marka araç sahibi arkadaşlardan özür dileyerek Fransız dizel motorları evet az yakıyor gibi görünebilir fakat şahsi kanaatimce dizel motor teknolojisinde çok daha gerilerden gelir. Ne zaman LandCruser ya da Mercedes ML modellerinin kalitesinde bir suv üretirler o zaman buyrun Fransız motorlarının o tonajlardaki az yakıtından bahsedelim derim.

Saygılar, selamlar.

Mustafa bey merak ediyorum aramızda kim land cruiser veya mercedes ml kullanıyor . Bizim bahsettiğimiz dizel motorlar küçük hacimli dizeller en azından ben öyle biliyorum ve şu an renault 1.6 dci motoru şahane bir motor . Bu arada sizinde hem fikir olduğunuz dünyanın en iyi dizel motor üreticilerinden mercedes küçük hacimli dizellerini renaultan alıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 30, 2014, 16:36:10 »
HDI, Fransızlar gerçekten az yakıyor. Ondan sonra bir marifetleri yok zaten ne kasası ne kullanılan malzemesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 30, 2014, 16:45:28 »
Sayın Mahmut M. Dalı,

"Reno kim ne derse desin dizelde en iyi motorları üretiyor hele son çıkardığı 1.6 dci fevkalade ." cümlenizden hareketle bu açıklamayı yaptım. Bu sizin şahsi kanaatiniz. Ben  askeri okulda dizel teknolojilerini okumuş bir teknisyen olarak sadece dediğiniz cümleye göre "Renault kim ne derse desin dizelde en iyi  motorları üretiyor" cümlesine nacizane cevap verdim. Bu arada Mercedes'in Hafif ticari araçlarında Renault'un motorlarını kullanmasının sebebi kendi motorlarının maliyeti Renault'a göre daha yüksek olduğundandır. Renault Mercedesten daha iyi motor yaptığı için değildir. Yoksa bir Mercedes E200 kompressor da Renault motorunu kullanırdı.

Herkese saygılar sunar, iyi akşamlar dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #39 : Ocak 30, 2014, 17:09:17 »
Sayın Mahmut M. Dalı,

"Reno kim ne derse desin dizelde en iyi motorları üretiyor hele son çıkardığı 1.6 dci fevkalade ." cümlenizden hareketle bu açıklamayı yaptım. Bu sizin şahsi kanaatiniz. Ben  askeri okulda dizel teknolojilerini okumuş bir teknisyen olarak sadece dediğiniz cümleye göre "Renault kim ne derse desin dizelde en iyi  motorları üretiyor" cümlesine nacizane cevap verdim. Bu arada Mercedes'in Hafif ticari araçlarında Renault'un motorlarını kullanmasının sebebi kendi motorlarının maliyeti Renault'a göre daha yüksek olduğundandır. Renault Mercedesten daha iyi motor yaptığı için değildir. Yoksa bir Mercedes E200 kompressor da Renault motorunu kullanırdı.

Herkese saygılar sunar, iyi akşamlar dilerim.

Mustafa bey evet şahsi kanaatim .Sınıfında teknik verileri 1.6 dci den daha iyi bir dizel motor yok . Biz zaten burada küçük hacimli dizeller hakkında konuşuyoruz ama siz tanklardan mercedes ml serisinden bahsediyorsunuz . Yanlış anlamayın söyledikleriniz yanlış demiyorum ama konumuz yüksek hacimli dizeller değil en azından ben öyle biliyorum.  Diğer yandan mercedes sadece küçük ticarilerde değil yeni çıkardığı a ve cla serilerinde de renonun motorunu kullanıyor kullanma sebebi de dediğiniz gibi maliyet açısından fakat onca motor üreticisi var iken neden reno sadece mercedeste değil nissanın da şu an bir sürü aracında renonun hem küçük 1.6 ve 1.5 hacimli hemde 2.0 dci dizel motorları kullanılıyor .

Ben açıkçası dizel araç alacak olsam şu an renault latutide den başka bir araca bakmazdım . En iyi motor dci dememle de dci nin en iyi motor olacağı yok ama ben şu an için verimlilik ve sağlamlık konusunda dci motorların iyi olduğuna inanıyorum .