0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AE101 efsane kasanın donanımlısı olarak görülür. Fakat alakası yoktur motor 4afe görünse de bu motorda da 150 binden sonra yağ eksilttiği bilinmektedir. Kasa kedi göz diye tabir edilir Türkiye de Toyota nın en tutulmayan kasasıdır. Alırken çok düşünmek gerekir.Bunlar benim şahsi fikrim
PEKİ 16-17 BİN CİVARINDA NE ÖNERİRSİNİZ SAYGILARIMLA
4afe motorlu 99 model dana göz diye tabir edilen tek lambalı farı olan (vvti olmayan) corollalardada yağ sıkıntısı var mı?ilk defa duydum.benim kullandığım 01 model (kedi göz) ilk vvti lerde yağ eksiltme problemi var çünkü bizzat yaşadım.
Efsanelerden daha donanımlıdır, daha yenidir, eski bir kullanıcı olarak satarken hiç de zorlanmadık. sattığımız araç 99 model 1.6 terra kilometresi de 236 bin ve benzinliydi. Ama servis bakımlı ve çok temizdi.Yağ yakma meselesine gelince yağ değişiminden 5 bin km sonra yarım litre yağ ilave ediyorduk, vvti motorlar gibi abartılı eksiltme yok, çünkü motorları efsane kasalarla aynı.Kardeşim yüksek devirli kullandığından yağ yakıyordu, yoksa onu da yakmazdı.
Bende şuan 2005 corolla var.yağ değişiminden sonra şuan 8500 km oldu ve yağ çubuğunda sadece 1mm eksilme var.Bu sizin bahsettiğiniz yağ yakan vvti farklı mı?[/qYuvarlak farlı olanlar vvti motor değil, eski efsane kasalarla aynı motorlara sahipler.
SELAM ARKADAŞLAR ARANIZA YENI KATILDIM 99 1.6 LUNA COROLLA ALMAYI DUSUNUYORUM ARABA HAKKINDAKI FIKIRLERINIZI SOYLERSENIZ SEVINIRIM SAYGILARIM ))
16-17 bin verecekseniz 99 yerine 2001-2002 model almayı deneyin. Hem piyasaya daha hakim hemde daha yakışıklı
İbrahim Bey öncelikle aramıza hoş geldiniz. Bahsettiğiniz aracı bir süre ben de kullandım. iki ay önce maddi sebeplerden satmak zorunda kaldım. bendeki 99 model luna specialdi. Bu arabaları bilen bilmeyen herkes kulaktan dolma bilgilerle yorum yapar. Açıkçası önceleri ben de bu araçlar hakkında biraz ön yargılıydım yağ yakıyormuş, Türk toyotasıymış v.s. ta ki arkadaşımın aldığı terra speciali inceleyip binene kadar. Motor kaputunu açın bu araçlarda toyotanın efsane kasalarda kullandığı 4AFE motor olduğunu görürsünüz. benim 177 bin km'deki aracımda bir gram yağ eksiltme olmuyordu. motoru bitmiş, kilometresi ile oynanmış her araç haliyle yağ yakar Ayrıca bu motor kronik olarak yağ yakıyorsa efsane kasalar neden bugün 17, 18 binlere satılıyor. Daha önce her çeşit efsane kasa toyotaya binmiş biri olarak 99 lunayı aldığımda büyük pişmanlık yaşadım yalnız bu pişmanlığım bu aracı keşke ilk başta alsaydım diye oldu. çünkü daha öncesinde altı farklı çeşit efsane kasaya binmiştim. bundan aldığım tadı hiçbirinde alamadım. şunu net bir şekilde söyleyebilirim bu araçlar toyotanın ürettiği en sorunsuz araçlarından biridir. Diyeceksiniz ki peki bu araçlar neden tutulmuyor? Milletimizin biraz görünüş takıntısı var bu araçların özellikle far tipi nedeniyle tutulmuyor diye yaftalanmış sonrada herkes kafasından bir tutulmama sebebi uydurmuş. Lafı fazla uzatmamayım sözün özü temiz olmak kaydıyla gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Hiçbir kronik problemi olmayan araçlardır. Bu arada ikinci el mevzusunda da benim aracı yeminle söylüyorum daha satışa çıkarmadan elimden çeke çeke aldılar. Son olarak bir öneri: elinizdeki parayla Türkiye şartlarında alabileceğiniz en ideal araçlar megan 1 ve 99-2000 toyota corolladır. bunlardan hangisini temiz bulusanız düşünmeden alın derim. Bugün benim elimde o kadar para olsa ilk bakacağım araç yine kesinlikle 99-00 luna special veya terra special olurdu. hayatında bu arabaların yolcu koltuğuna bile oturmamış insanların yorumlarıyla hareket etmeyin.
olsa da alsak hemşehrim.
teşekkur ederımde hocam 01-02 ler 19-20 binden başlıyor o kadar zorlayamam kendımı ? saygılarımla
merhaba, benim 99 linea terra 220000 kmde, iki senedir binerim gram yağ eksiltmedi çok şükür. laf salatasıyla olmaz bu işler, bineceksin deneyip göreceksin ondan sonra şöyleymiş böyleymiş diyeceksin. bakma sen bilmeyenlerin lafına hayatımda gördüğün en sorunsuz araçlarda başı çeker. tabi bizim ulaşabileceğimiz araçlardan bahsediyorum. şimdiden hayırlı olsun.