0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
'' Sonunu Düşünen Kahraman Olamaz''yolcudur abbas bağlasan durmaz
Ümit Bey, mümkün olan her konuda toyotayı her hangi bir araçla kıyaslayıp, kötü olduğunu yazıyorsunuz. Bende bunu bir amaç haline getirdiğinizi düşünerek yazdım.Yanlışım varsa kusuruma bakmayın.
1.6 valvematic corolla maksimum torkunu 5600 devirde veriyor ama misal hyundai i30 2000 devirde maksimum torka ulaşıyor, acaba kaç kişi 5600 devirde vites değiştiriyor acaba...
Sayın forum üyeleri, konu başlatıcısı olarak bu mesajı bir merakımı gidermek üzere yaptığım bir araştırma sonucu kaleme aldım. Bu motor Türkiye'de Auris, Verso ve Avensis'de kullanılmaktadır. Corolla'da şu ana kadar bu motor zaten kullanılmamıştır. Corollo'da kullanılan motor 1ZR-FE kodlu dual VVT-İ motordur. Ben X markalı motordan daha iyidir veya Y markalı motordan daha kötüdür şeklinde bir ifade de aktarmadım. Elbette performans açısından daha iyi olduğu motorlar olduğu gibi daha geride kaldığı motor türleri de vardır. Sadece kullandığım motor'un teknik özelliklerinden daha fazla haberdar olmak ve sürüş verimini ve güvenliğini arttırmak için diğer Toyota kullanıcılarını da bilgilendirmek için bu mesajı attım. Herkes kendi önceliklerine ve sürüş ihtiyaçlarına göre istediği aracı seçmek, satın almak ve kullanmakta serbesttir. Toyota ürünlerinin iyi yönleri olduğu gibi tabii ki kötü yönleride vardır. Benim şahsi görüşüm şudur: Şu anda piyasada satılan araçların hemen hepsi trafik kurallarına uyduğunuz sürece yeterli performans sağlamaktadır. Önemli olan X markamı yoksa Y markamı daha iyi tartışması yapmak değil, trafik kazalarından kaynaklanan mağduriyeti en aza indirmektir. Bu ülkede terörden çok trafik kazalarına kurban veriyoruz.