0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benzinli Motorlar:1.4 lt TSI Green tec, 140 bg – 250 Nm tork1.8 lt TSI Green tec, 180 bg – 250 Nm torkDizel Motorlar:1.6 lt TDI, 90 bg – 250 Nm tork1.6 lt TDI Green tec, 105 bg – 250 Nm tork1.6 lt TDI GreenLine, 110 bg – 250 Nm tork
Dsg şanzımanın tork dayanımı o kadar olabilir o yüzden.
o değil de, bir tek ben mi "çakma jetta" dedim içimden...
Yandan bakınca aynısı bence
Çok doğru.Ama Octavia benim beğenimi almış bir araçtır severim bu aracı, sınıfına göre fiyatı biraz daha makul geliyor bana açıkcası.
VW grubunun yan markalarından araç alınmaz.Ana parçalar birbirinin aynısı olduğundan bakım tamir masrafı vw ile aynı oluyor.Aracı daha ucuz alıp sonradan yüksek bedeller ödemek gibi.Seat aracın klima kompresörü vw ile aynı diye 2750tl istemişlerdi 2 yıl önce.Üstelik DSG sıkıntısı halen devam ediyor ve vw bu şanzımanı kullanmaktan 2013 modellerde vazgeçti.vw araçlarda DSG garanti kapsamına girmiyor. Üstelik tamiri mümkün değil (kompakt) diyerekten tamamen değiştriyorlar 28000tl istenen arkadaşım var.Tüketici mahkemesi bilirkişisi bu konuda çok dosya olduğunu söylüyor.Ayrıca 1.6TDI motorun yağ yakma sorunu Toyota'dan daha fazla ve normal deyip herhangi bir müdahale de yapılmıyor. Yağ bakım aralığını ancak tamamlıyor, normal kullanımda.Eğer bu durum 2013 motorlarda düzeltlmemişse sıkıntı büyük.(Bilirkişinin söylediği) TSI motorların piston malzemesinin çok hassas olduğu ve bilinmeden hileli (solventli) benzin alınırsa aşırı ısıdan piston başlarının eriyerek deforme olduğu.
Doğru fakat zaten bu nedenden dolayı 6 ve 7 ileri dsg kavramı var şuanda.Hadi diyelimki ikisininde dayanımı yetmiyor.Bu motorların hiçbirinde mi manuel olmayacak? Biraz mantıksız olmuş gibi geldi bana.