Gönderen Konu: 2013 Skoda Octavia  (Okunma sayısı 6831 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 Skoda Octavia
« Yanıtla #20 : Şubat 01, 2013, 22:07:58 »
bir ara bir önceki kasa octavia almaya çok hevesim vardı 1.6 benzinli otomatik 36.000 tl ama 48 ay vade yapıyorlardı toota 60 ay+balon taksit yapınca olmada nasip değilmiş :(
onuncu köy

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 01, 2013, 22:07:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 01, 2013, 22:26:28 »
İncelemesini izledim NTV de arabaya baya bir donanım gelmiş.Sensörler eklenmiş

**yan dikizlerin altında kamera varmış, sürüş esnasında şeritleri kontrol ediyormuş,sapmalar dengesizlik söz konusuysa titreşim ve sesle sürücüyü uyarıyormuş.**hava yastığı açılmışsa araba kendisi frenliyormuş vs. :)
   Orçun dediğin özellik aşağıda ki gibi
Octavia'da sunulacak olan bir dizi sürüş asistanlarından biri olan "İkincil Çarpışma Freni" sistemi olası kazaları engelleyecek potansiyele sahip.Seat Leon'un da kullandığı bu sistem,Euro NCAP tarafından ödüle layık görüldü.Yapılan araştırmalarda yaralanmalı kazaların %25'inde ana çarpışma sonrasında ikinci çarpışmanın da yaşandığı belirtiliyor.Çarpışma şiddeti yeterince kuvvetliyse ana çarpışma sonrasında elektromekanik park freni 6 milisaniye içerisinde devreye girerek otomobilin hızını 10 km/s'ye kadar düşürüyor
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 02, 2013, 15:09:41 »
2004 te ilk sıfır aldığım octavia collection plus ı hala ararım.Şu anda halen eşim fabia II kullanıyor ve fiyatına göre fabia çok iyi.Octavia ise bence sınıfının üzerinde bir araç.Son dönemlerde piyasaya sürdükleri 1,6 TDI ise resmen sildi süpürdü.En güzel yanı ise çok seçenek sunması.Benim ikinci tercihim kesilikle oktavia olur.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 02, 2013, 16:41:08 »
octavia her zaman tercih edilen ve bana kalırsa corolladan kat kat daha üstün bir araçtır...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 02, 2013, 17:05:10 »
Boşun boşu 2011 tdi octavia kullanıyorum adamlara boş arabaya bir dünya ıvır zıvır koymuşlar. 105hp tdı motor var üstünde  nedense anlatılanların hiç biri benim aracımda yok ne yağ yakma ne de sağından solundan gelen tıkırtı :)

Bir yılda 100.000 km yapmış bir araba olmasına rağmen.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 02, 2013, 21:06:17 »
octavia iyidir ;) yanlış bilmiyorsam Çekostavakya'da üretiliyor ve işçilik kalitesi hemen fark ediliyor.
Dikkate değer bir araç
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 02, 2013, 21:43:09 »
geçen gün tekno oto muydu neydi öyle bir program izledim orada octavia nın tanıtımı yapılıyordu. şerit takip ile ilgili diğer araçlarla farkının titreyerek uyarmasından sonra müdahale edilmezse kendisi müdahale ederek şeride girmesini sağlıyormuş. eksi yönlerinden bahsederken de koltuk başları ve arka cam nedeni ile arka camın geri görüşü kısıtladığını ve yol tutuşunun biraz daha düştüğünü belirttiler.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 02, 2013, 22:40:34 »
   Škoda Formen (patronuma ait) kullanıyordum ara sıra.79 model Murat 131 bile 93 model arabadan rahat ve konforluydu.En belirgin ve kronik sorunu sert bir sarsıntıda korna kendi kendine çalıyordu.Vb sorunlar çıkıyordu.Ama Škoda artık Çek Škoda değil.Vw satın aldıktan sonra Seat gibi Škoda'da güzel şeyler olmaya başladı.4-5 bin lira daha verecek gücüm olsaydı Corolla yerine SuperB aldırırdım babama.Hiiiiiç yoktan frene bastığımda duran bir arabamız olurdu ;)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 02, 2013, 23:05:24 »
 Birisi Şkoda mı dedi? :)

Açıkçası beğenirim, Octavia keyifli ve hoş bir araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 02, 2013, 23:31:56 »
Skoda ikinci elde zayıf diye düşündüğüm için almaktan vazgeçtiğim bir araçtır. Genel olarak beğenmiştim ama DSG ve ikinci performansı fikrimin değişmesine sebep olmuştu.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 03, 2013, 09:19:59 »
Skoda ikinci elde zayıf diye düşündüğüm için almaktan vazgeçtiğim bir araçtır. Genel olarak beğenmiştim ama DSG ve ikinci performansı fikrimin değişmesine sebep olmuştu.

DSG şanzıman gayet başarılı diyorlar (benim pek bilgim yok o konuda ) sizin fikrinizin değişmesinde nasıl bir etkisi oldu acaba Ali bey?
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 03, 2013, 21:03:30 »
vw araçlarda DSG garanti kapsamına girmiyor. Üstelik tamiri mümkün değil (kompakt) diyerekten tamamen değiştriyorlar 28000tl istenen arkadaşım var.

Özer Bey'in tespitlerinin benzerlerini internette birçok yerde okudum. Jetta'sı olan bir arkadaşımın yakını vw'de çalışıyor ve en çok karşılaşılan sorunun DSG sorunu olduğunu ondan öğrenmiş. Arkadaşın jetta sorun çıkartmadı ama onun DSG yağlı 6 ileri olanlardan. Kuru olan 7 ileri DSG'lerin elde kalma olasılığı yüksek ve elde kalınca tamir olmuyor endişesi ile vazgeçtim.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 03, 2013, 21:10:55 »
Forumlarda millet 7 ileri DSG yüzünden kan ağlıyor. Millet ya garantisini uzatıyor yada garanti bitmeden elinden çıkartmaya çalışıyor. Saatli bomba gibi ne zaman patlayacagi belli değil.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 03, 2013, 21:58:00 »
Guzel biseye benziyor, bekleyip birde yollarda gormek lazim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Arıyorum ama bulamıyorum.
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 24 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 03, 2013, 22:32:29 »
artık vw grubu kendini kopyalar pozisyona oturdu bence. İç dış herşeyi ile aynı geliyor. Bugun plazaya gittim hangisine baksam beni sıktı hiç tat vermedi. Artık farklılık arıyorum vwde.
Veni, Vidi, Vici.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 03, 2013, 22:52:15 »
Yaşarken skoda kullanan ölünce doğrudan cennete gidermiş... (çünkü günahlarının cezasını zaten çekmiş olurmuş)
Eski modeller için söylenmişti gerçi bu,.....
Ben doğruluğunu yaşayarak gördüm....
Budur :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 03, 2013, 23:05:58 »
Aracın dizaynı muhteşem.Arabamı değiştirmeyi düşündüğümü bilen iş arkadaşlarım başka resimlerini de göstermişti.Dizayn olarak çok hoştu.Arka stoplar eski Audi A6 gibi.Fotolarını bulabilen varsa yüklesin.
Yalnız ucuz geleceğini düşünmüyorum.O yüzden tutmayacaktır.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 03, 2013, 23:10:02 »
Son çıkardığı Octavia'yla Skoda kalitesini belli ediyor. Ayni özelliklere sahip Passat'a o kadar para vermektense Octavia almak daha mantıklı geliyor bana.Skoda'nin Türkiye pazarinda az olmasinin sebebi Skoda'ya karşı bi antipati olmasi ülkemizde.  Babamda 2011 Octavia 1.4 TSI Elegance vardi hatta ilk aldığında Skoda araba mi ya diye düşünüyordum. Fakat direksiyonun başına geçince kalitesi anlaşılıyor. Aracı 2sene kullandık bana misin demedi. Hele ki uzun yolda tadindan yenmez. Şimdi de '1.4 TSI DSG' modeli var fakat öğrenci olduğum için memlekete gidip de test edemedim artik tatilde inşallah :) Burdan Skoda'ya karşı antipatisi olanlara tavsiyem kesinlikle o koltuğa oturup araci test edin , gerçekten güvende hissettiriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 03, 2013, 23:14:21 »
Son çıkardığı Octavia'yla Skoda kalitesini belli ediyor. Ayni özelliklere sahip Passat'a o kadar para vermektense Octavia almak daha mantıklı geliyor bana.Skoda'nin Türkiye pazarinda az olmasinin sebebi Skoda'ya karşı bir antipati olmasi ülkemizde.  Babamda 2011 Octavia 1.4 TSI Elegance vardi hatta ilk aldığında Skoda araba mi ya diye düşünüyordum. Fakat direksiyonun başına geçince kalitesi anlaşılıyor. Aracı 2sene kullandık bana misin demedi. Hele ki uzun yolda tadindan yenmez. Şimdi de '1.4 TSI DSG' modeli var fakat öğrenci olduğum için memlekete gidip de test edemedim artik tatilde inşallah :) Burdan Skoda'ya karşı antipatisi olanlara tavsiyem kesinlikle o koltuğa oturup araci test edin , gerçekten güvende hissettiriyor.

Passat yerine Octavia almak mantıklı yazısını görünce gerisini okumadım. Passat yerine SuperB deseniz anlayacağımda Octavia nedir. Arada sınıf farkı var zaten.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 03, 2013, 23:27:35 »
Passat yerine Octavia almak mantıklı yazısını görünce gerisini okumadım. Passat yerine SuperB deseniz anlayacağımda Octavia nedir. Arada sınıf farkı var zaten.

Dediğiniz doğru fakat Superb'le Octavia arasinda donanimsal olarak çok fark olduğunu düşünmüyorum. Sınıf olarak farkli olabilir ama dediğim gibi donanimsal açıdan pek fark olduğunu düşünmüyorum.