Gönderen Konu: Far için önerileriniz ?  (Okunma sayısı 7473 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Ynt: Far için önerileriniz ?
« Yanıtla #40 : Temmuz 10, 2015, 14:35:39 »
kesinlikle xenon tak abi. ben aracımı aldım hergün kırıkkale ankara arası yol yapıyorum 1 kere gittim geldim yolu hiç aydınlatmıyordu ertesi gün xenon taktırdım.
Seçkin bende istiyorum taktırmayı lakin bu far kapakları felan delinmek zorunda kalıyor o yüzden biraz kararsızım.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Temmuz 10, 2015, 14:35:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Temmuz 10, 2015, 17:40:20 »
Seçkin bende istiyorum taktırmayı lakin bu far kapakları felan delinmek zorunda kalıyor o yüzden biraz kararsızım.
Delinsin abi etrafını silikonlarsın. Benim astramda öyleydi. Eskiye çevirmek istersende ucuz bişeydir kapak ya da silikonlayıp tekrar takabilirsin. Benim sana önerim sentinel 8000k. 2 senedir ben 3 senedir bi taksici arkadaşım kullanıyor çok kaliteli bir marka
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Temmuz 11, 2015, 01:14:38 »
Delinsin abi etrafını silikonlarsın. Benim astramda öyleydi. Eskiye çevirmek istersende ucuz bişeydir kapak ya da silikonlayıp tekrar takabilirsin. Benim sana önerim sentinel 8000k. 2 senedir ben 3 senedir bi taksici arkadaşım kullanıyor çok kaliteli bir marka
8000 k mavi ışık verir ve yağmurda aydınlatma zayıf olur, ideali 4000-5000k arasıdır. ben olsam kesinlikle xenon kullanmam çünkü her muayenede söküp ampul takmak gerekir. ayrıca karşıdan gelen arabaların hayır dualarıda bonusu olur, philips cristal vision veya osram night breaker ampuller güzel bir aydınlatma sağlar. benim rav4 de aldığımda xenon vardı söküp philips cristal vision 4300k taktım çok güzel oldu.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Temmuz 11, 2015, 02:42:28 »
8000 k mavi ışık verir ve yağmurda aydınlatma zayıf olur, ideali 4000-5000k arasıdır. ben olsam kesinlikle xenon kullanmam çünkü her muayenede söküp ampul takmak gerekir. ayrıca karşıdan gelen arabaların hayır dualarıda bonusu olur, philips cristal vision veya osram night breaker ampuller güzel bir aydınlatma sağlar. benim rav4 de aldığımda xenon vardı söküp philips cristal vision 4300k taktım çok güzel oldu.
yağmurlu havalarda ışıtmıyor bu xenon gazı ile alakalı birşey kaç kelvin takarsanız takın. 8.000k mavi değil görünüşü mavi hafif maviye çalan bir renk ama yolu beyaz ışıtır. 30.000k mavidir. atilla amca görüşüne saygı duyuyorum ben ikinci öğretim olduğum için hep gece yolculuk yapıyorum ve ankara kırıkkale arası en çok kamyon ve tırların olduğu bir güzergah. şimdi onlardada xenon takmak moda oldu zaten normal farları bile göz alıyor onlarda siz düşünün. xenon olmasa bile araçların farları hep ayarsız. trafikteki araçların %50 sinden fazlası ya xenonlu ya farları ayarsız. millet bana saygı duymuyorsa trafikte bende millete saygı duymam kurunun yanında yaş da yanıyor ama bu işler böyledir.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 40300
  • 17 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Temmuz 11, 2015, 14:28:25 »
Bu ikisinin farkı ne ? Kullanan varmı beyaz ışıkmı veriyor ?

http://www.hepsiburada.com/philips-h7-x-tremevision-ampul-seti-130-fazla-isik-pm-otrota1737

http://www.n11.com/h7-12v-55w-philips-x-treme-vision-12972xvs2-ampul-P68219914?cid=604001&gclid=CLrswM_0ycYCFWvKtAodR0UIIA

Atilla Amcanın da önerdiği aşağıdaki ürünü ben kullanıyorum, (benimki h11) çok memnunum beyaz ışık veriyor ve aydınlatması da çok güzel tavsiye ederim. Özen ticarette güvenilir bir firma forumda da daha önceden bahsi geçmişti zaten. x-treme-vision ile ilgili başka bir forumda okumuştum, sanırım aydınlatması güzelmiş ancak ömrü çok uzun değil gibisinden 3-4 kişiden şikayet okumuştum. Cristalvision tavsiye ediyorum.

http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/1024/Philips-H7-Crystalvision-4300-K

Artık Elektronik İmza Kullanıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Temmuz 11, 2015, 14:32:49 »
Atilla Amcanın da önerdiği aşağıdaki ürünü ben kullanıyorum, (benimki h11) çok memnunum beyaz ışık veriyor ve aydınlatması da çok güzel tavsiye ederim. Özen ticarette güvenilir bir firma forumda da daha önceden bahsi geçmişti zaten. x-treme-vision ile ilgili başka bir forumda okumuştum, sanırım aydınlatması güzelmiş ancak ömrü çok uzun değil gibisinden 3-4 kişiden şikayet okumuştum. Cristalvision tavsiye ediyorum.

http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/1024/Philips-H7-Crystalvision-4300-K

xtreme Videolarını izledim baya fark var sarı ampullere oranla. Ama dediğiniz gibi ömrü ne olur fikrim yok. Crystali ne zamandır kullanıyorsunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Temmuz 12, 2015, 00:08:11 »
xtreme Videolarını izledim baya fark var sarı ampullere oranla. Ama dediğiniz gibi ömrü ne olur fikrim yok. Crystali ne zamandır kullanıyorsunuz ?
ben üç senedir kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Temmuz 12, 2015, 01:43:33 »

Hiç sorun yaşadınızmı ?  Xtreme ile crystal arasında ne gibi farklılıklar var ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Temmuz 12, 2015, 09:10:56 »
Bende düşünüyorum bu ampullerden takmayı fakat benim anlamadığım bunlarda xenon farlar gibi beyaz ışık veriyorsa karlı ve yağmurlu havalarda sürüş işkenceye dönmez mi ve karşıdan gelen sürücünün gözlerini almaz mi.ben şahsen merceksiz far  cakma xenon kullananlara bol bol iyi dileklerim göderiyorum :huh:
Bu ampullerde bahsettiğim sorunlar olmuyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Temmuz 12, 2015, 13:08:50 »
Hiç sorun yaşadınızmı ?  Xtreme ile crystal arasında ne gibi farklılıklar var ?
xtrem ile cristal arasında kelvin farkı var, cristalin rengi bmw orj fabrika xenonlarıyla aynı yani 4300k xtrem ise 5000-5500 olmalı aklımda öyle kaldı.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 12, 2015, 13:14:44
Yasin osram nigth breaker 4000k, cristal vision 4300 k 
bu ampuller en ideal renklerdir ve çakma xenon gibi anormal ışık vermezler, yasal ve güvenlidir, methiyeler almazsın merak etme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Temmuz 12, 2015, 13:49:57 »
Atilla abi ben sipariş verecegim Fakat hangisini tavsiye edersiniz.
Diğer standart ampullerden daha iyi bir görus ve görüntü elde edebilir miyim.yağmurlu karlı havalarda performansı nasıl herhangi bir sıkıntı yaşamayız değil mi ve diğer sürücüleri rahatsız etmememiz çok önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Temmuz 12, 2015, 16:26:28 »
Atilla abi ben sipariş verecegim Fakat hangisini tavsiye edersiniz.
Diğer standart ampullerden daha iyi bir görus ve görüntü elde edebilir miyim.yağmurlu karlı havalarda performansı nasıl herhangi bir sıkıntı yaşamayız değil mi ve diğer sürücüleri rahatsız etmememiz çok önemli.
ışığı normal ampullerden en az yüzde elli fazla harcadığı akım aynı memnun kalacağını umuyorum.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 12, 2015, 16:29:32
nigth breaker veya cristal vision en hesaplısı hangisiyse onu al ışık gücü aynıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '93
  • 42 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Temmuz 12, 2015, 18:47:14 »
Bende Ebay yoluyla Çinden 2 adet xenon ampul sipariş etmiştim geçenlerde.Elimde de balastları mevcuttu.4300K markasız ampuller tabiki :) 55 liraya iki ampul geldi ve aydınlatması olsun selektörü olsun çok hoşuma gitti.Ayrıca karşıdan gelen hiçbir araçtan selektör yemedim uyarı falan yemedim.Gece yolculuğu çok zevkli olmaya başladı :) Bende 6000K nın üzerine çıkma derim Ercüment. Ama bizim ülkemizde aradığın zamanda ucuza 4300k xenon yok daha doğrusu çoğu kişi bilmiyor.Yurtdışı ilanlarınada bakabilirsin.
1993 Toyota Corolla 1.3 XL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 40300
  • 17 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Temmuz 13, 2015, 12:00:44 »
Bende düşünüyorum bu ampullerden takmayı fakat benim anlamadığım bunlarda xenon farlar gibi beyaz ışık veriyorsa karlı ve yağmurlu havalarda sürüş işkenceye dönmez mi ve karşıdan gelen sürücünün gözlerini almaz mi.ben şahsen merceksiz far  cakma xenon kullananlara bol bol iyi dileklerim göderiyorum :huh:
Bu ampullerde bahsettiğim sorunlar olmuyor mu?

7-8 aydır kullanıyorum çok memnunum. Şimdiye kadar karşıdan hiç sellektör yemedim. Yağmurlu havalarda sürüşü etkilemiyor. Karlı havalarda, şehir içinde ortam zaten aydınlık olduğundan, problem olmuyor, sehirler arası zifiri karanlıkta görüş sıfıra yakın diyebilirim yağan karlar ışığı geri yansıtıyor, sanki beyaz bir perde iniyor ama normal sarı ampüllerde de kar yağışlarında aşağı yukarı aynıdır. Böyle durumlarda farı kapatıp sislerle devam etmek durumu kurtarıyor.
Artık Elektronik İmza Kullanıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Ağustos 16, 2015, 20:32:20 »

Crystal vision taktırdım bende. Sarıya-beyaz yanıyor.  Rengi sarıya daha yakın.

Aydınlatması normal ampullere göre kat kat iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ağustos 18, 2015, 23:06:50 »
Diamond daha iyi bence. Ama açıkçası hicbirini civciv sarisi hellaya degismem aydinlatmadigi yer kalmiyor
2002 corolla sol vvt-i